kuzynka

(8 wyników)
  • Wlasnie dostalam sms-a od mojej 25 letniej kuzynki. Synek w lipcu skonczy 2 latka, drugi ma 4 m-ce i ona jest teraz w drugim miesiacu ciazy ( mozliwe, ze blizniaczej ) Brala podobno pigulki, ale "za slabe". Rany, ciezko im bedzie... No i co jej doradzic ? Jak sie zabezpieczac ? Swoja droga w ciagu 3 lat urodzilo nam sie bardzo duzo dzieci w najblizszej rodzinie.
  • Aż mi się słabo zrobiło jak to usłyszałam. A teraz taka malutka trumienka na nią czeka:(( Tak mi smutno i bardzo współczuję kuzynce... to musi być okropne przeżycie. 9 miesięcy oczekiwania, snucia planów...i jak tu teraz żyć???
  • Normalnie mnie nosi, moja 24l kuzynka ma synka 6 m-cy i ciagle cos wynajduje- nie najadal sie, to zaczela do kazdej butli dosypywac kaszki smakowe, daje juz od 2 m-cy sloiczki, teraz daje mu serki waniliowe, baaa nawet kurczaka pieczonego. Smoczek zawsze maczany w cukrze, no i najwieksza glupota- wozi malego w foteliku, ale nie przypietego pasami !!! Jak jej zwrocilam uwage to powiedziala, ze ona wie lepiej co dobre dla jej synka. Oswiadczyla mi tez, ze jeszcze w tym m-cu wsadzi go do c...
  • Dziewczyny.Piszę do Was bo wiem że nie jesteście obojętne na los dzieci,a poruszamy wszystkie kontakty żeby pomóc Naszej małej kuzynce Karolince,która ma guza mózgu.Miała trzecią operację guza mózgu - odrasta. Z tego guza lekarze w Belgii zrobią szczepionkę dla niej, ale to kosztuje straszne pieniądze może ktoś pomoże???Każdy najmniejszy grosik to szansa na jej wyzdrowienie.A jaka wspaniała i dzielna to dziewczynka możecie poczytać i obejrzeć na jej blogu.Pozdrawiamy gooorąco wszystkie Lipców...
  • Witaj, Ja karmię przed kąpielą i tak,jak radziła TG, jakieś 15 min po ostatnim odbiciu Maleńka wskakuje do wanny. Na początku jadła po myciu,ale miała straszne problemy ze snem-spała zawsze 30 min,po czym budziła się i potrafiła harcować niekiedy do 1:00 . Moja mama absolutnie odradzała mi kąpiel po jedzeniu,lekarz też spytał mnie oburzony: "karmi pani przed kąpielą?!",ale spróbowałam i Jusia żyje ;) Poza tym stwierdziłam,że jeśli cały dzień jest w kółko jedzenie-zabawa-sen, to dlacz...
  • 29t.c. w szafie dla dziecka pusto.. po urodzeniu Ady oddalam stos ubranek dla najmniejszego maluszka kuzynce (rodziła pół roku po mnie).. nie były to super rewelacyjne ciuszki, bo po moich młodszych kuzynach, ale wiadomo - dzieci wyrastają z tego ekspresowo, a tanie takie ubranka nie są więc na "co dzień" jak znalazł - nie najmodniejsze, ale czyste i w jeszcze dobrym stanie.. Pani kuzynka dobrze zarabia i chyba wydało jej się, że skoro dostała stare szmaty to może się ich pozbyć...
  • Dziewczyny, ratunku! Zostaliśmy razem z mężem chrzestnymi i nie mam pojęcia co kupić na prezent... Nasza Maja dostała fotelik do karmienia, zabawki i ładne ubranko. Niestety u kuzynki to już drugie dziecko, więc większość potrzebnych rzeczy ma, kuzynka nie umie podpowiedzieć co by się przydało...Co dostały Wasze dzieci, albo co Wy kupowaliście, gdy byliście chrzestnymi? Myślimy o większym prezencie - do 500-600PLN.
  • W moim otoczeniu ciężarówek mnóstwo, więc powoli zaczynają sie wykluwać młode:) Na początku maja moja koleżanka urodziła syna który UWAGA ważył 5200 i mierzył 61 cm! A wczoraj moja jedna kuzynka urodziła córeczkę: 4250 i 58 cm, też niezły wynik, a druga z terminem na czerwiec i komplikacjami wylądowała w szpitalu i może już niedługo coś będzie. Strasznie im zazdroszczę że w te upały nie męczą się już z brzuchem, ale równocześnie mam nadzieję że moje dziecko będzie reprezentować inną kat...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się