-
Od trzech miesięcy mieszka ze mną bliska kuzynka. Bez zbytniego wdawania się w szczegóły, ale po rozwodzie z mężem wprowadziła się do mnie ona i jej 13-letni dzieciak. I o niego gł. chodzi. Młody ewidentnie nie radzi sobie po ich rozwodzie. Mam wrażenie, że u mnie źle się czuje. Ale jeszcze nie w tym rzecz. Większość dnia spędza poza domem. Wraca ze szkoły, coś tam je/przegląda zeszyty, i już go nie ma. I to przez kilka godzin. Jak wyjdzie popołudniu, tak wraca wieczorem. Co chwile prosi kuzy...
-
Witam. Pisze bo dzisiaj usłyszałam coś co mnie gniecie a nie wiem co można z tym od strony prawnej zrobić. Chodzi o kuzynkę. Nie chcę się tutaj rozpisywać o szczegółach bo każdy sam dokonuje życiowych wyborów i ponosi konsekwencje. Powiem tylko co ważne dla postu, a więc ma troje dzieci, w tym dwoje z jednego ojca. Tatuś dzieci, delikatnie mówiąc psychopata, gdy mieszkali razem bił ją przy dzieciach, w tym bił jej syna z pierwszego związku i startował do jej ojca. Wyniosła się z całą trójką d...
-
Witam , mam problem . Z kuzynką miałyśmy kiedyś dobry kontakt - dzwoniłyśmy , odwiedzałyśmy się , jednak po jakimś czasie sytuacja się zaczęła zmieniać - ja wyszłam za mąż , urodziłam dziecko a ona była sama . Przez duużą nadwagę nie mogła znaleźć faceta . Dalej rozmawiałyśmy , odwiedzałyśmy się ale to już nie było to co dawniej , trudno jest osobie bezdzietnej i bez chłopaka zrozumieć kogoś kto ma rodzinę i dziecko . Sytuacja się zmieniła o 180 stopni jak zostaliśmy przez nią oszukani finans...
-
Witam,
trochę się martwię o dziecko kuzynki.
Chłopczyk ma dwa lata, nie mówi,
na widok dalszych członków rodziny (którzy np. przyjeżdżają w odwiedziny co jakiś czas) dostaje histerii - wrzeszczy, płacze, ucieka - mimo, że nie jest tak, że widzi ich po raz pierwszy w życiu.
Dziecko od 5-6 miesiąca życia było sadzane na wiele godzin przed telewizorem, teraz też spędza przed ekranem stanowczo za dużo czasu - mimo sprzeciwów ze strony rodziny kuzynka uznała, że to jej dziecko i będzie robi...
-
Jest mloda kobieta, Magda (M), 30-letnia, która powaznie się rozchorowala. Starala radzic sobie sama z problemem, podjela leczenie, ale jeszcze nie wiadomo jakie będą wyniki.
Choroba zle wpłynęła na stosunki małżeńskie Magdy, spadek libido a do tego maz chce już koniecznie mieć dzieci, wiec nie wiadomo czy ich małżeństwo przetrwa probe choroby.
M się podłamała, było jej z tym samej ciezko. Przy okazji spotkania rodzinnego zwierzyla się w zaufaniu kuzynce, którą uważała za osobe jej zyczli...
-
Witam... ja w temacie napisalam mam 23 lata... i nie radze sobie juz z siostra cioteczna.... Moze zaczne od poczatku... Moja kuzynka cale zycie spedziła w stanach zjednoczonych ...niestety sprawiala tam bardzo duze problemy ... i wpadla w zle towarzystwo od ktorego nie mozna bylo jej odciagnac.... dlatego rodzice postanowili ze po skonczeniu High school wyslą ja do Polski .... gdzie jest cala rodzina +jej brat (ktory przyjechal tu wczesniej na studia).a rodzice takze planuja powrot tutaj na...
-
Witam, piszę w imieniu mojej kuzynki, której partner notorycznie wchodzi na sex portale. Kuzynka nawet odkryła, że od roku ma założone konto na jednym z takich portali- nagie zdjęcia, masa rozneglizowanych kobiet w znajomych( wystawiają mu sex-komentarze do zdjeć itp.). Mimo wielokrotnych zapewnień, że skończy z "tym", kiedy tylko kuzynka nie widzi- odwiedza te strony! Dodam, że kuzynka jest w 25 tygodniu ciąży! Zauważyła też brak zainteresowania ze strony partnera do siebie- również w sypial...
-
Witam Pni Agnieszko!
Mam pytanie a właściwie prośbę o radę:
W mojej rodzinie jest chłopiec-10-letni, jedynak. Zwykłe, normalne dziecko.
Jest bystry i inteligentny(pierwszy w klasowej trójce najlepszych uczniów),
jak to chłopak w tym wieku-stale „łobuzuje” i do tzw. aniołków nie należy:)
wszystko wydawałoby się normalne, jednak niepokojące jest jego przywiązanie
do mamy(mojej kuzynki).jest o nią zazdrosny na każdym kroku-o jej
przyjaciółki, o czas jaki poświęca innym(kuz...
-
Od 5 lat mieszkam za granica, moich rodzicow widujemy dwa razy do
roku. Mamy 2-letnia coreczke i na poczatku sierpnia jade na 18 dni
sama z nia do rodzicow (potem maz dojezdza na tylez). Dowiezialam
sie dzis rano, ze mama zaplanowala nam wizyte mojej kuzynki (z ktora
mama bardzo sie przyjazni).Kuzynka z mezem przyjezdza pod koniec
lipca i, wg. slow mamy : "zostana na jedna lub dwie noce dluzej,
zeby zobaczyc mala".Nikt sie mnie o zdanie nie pytal, powiedzialam
zreszta mamie, ze ...