Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      kuzynka

kuzynka

(6 wyników)
    • Powiedzcie mi jaki moze mieć motyw dziewczyna w gronnie rodzinnym wywyższająca sie mimo tego ze w tym samym gronie sa osoby ładniejsze, bogatsze, bardziej wykształcone. Nie moge tego zrzumieć. Patrzę na siebie i widzę że dalkoe mi do doskonałości. Mam niezłe wykształcenie, pracę a mimo to przy niej odechciewa mi się wszystkiego. Sprawia wrażenie niedostępnej i górą nad wszytskimi? Dodam że ona nie odzywa sie do mnie bo mnie nie lubi. Czemu? nie wiem. Dziwne to jest. nie wiem czemu...
    • Jak zachowujecie sie gdy ktos wyswiadczy wam taka przysluge? Ktoregos dnia wspomnialam kuzynce o tym,ze fajnie byloby gdyby jej matka,ktora prowadzi pensjonat w gorach zgodzila sie przyjac kilku moich znajomych,ktorzy spaliby ze mna w pokoju(mam tu wlasny) i zaplacili za wode itp.Powiedzialam,ze ma ona w ostatnim czasie zly humor i nie wiem sama kiedy o to zapytac. Dzis dowiedzialam sie,ze kuzynka przekazala moje pytanie swej matce,twierdzac ze ja prosilam ja o to,gdyz wstydze sie zapyt...
    • mam ma ly dylemat, jestem zaproszona na wesele kuzynki na ktore nie zaprosi la swojego ojca ktory jest bratem mojej mamy:-))) brzmi smiesznie nie? Sytuacja za to jest krępująca, ponieważ od strony ojca ona nie zaprzasza nikogo tylko mnie. Mój wujek wprost mi mówi, że nie powinnam jechać jeśli ona nie zaprosi jego. Rodzinka jest cała nabuczona i uważają że powinnam się z nimi zsolidaryzować. W zasadzie miałabym to gdzieś gdyby nie to,że trochę mam żal do kuzynki że jest na tyle bezwz...
    • witam was, może ktoś z was coś mi doradzi. jeszcze nigdy nie byla tak skołowana i załamana jednocześnie. Moja kuzynka, która za chlebem wyjechała do Stanów przyjechała na kilka dni z mężem i zaprosili mnie do siebie ze moim chłopakiem. Wysłuchiwałam jaka to ja jestem niedostosowana, jak to w obłokach fruwam, jak to zycia nie znam, jaka to ze mnie ciapa i niemota. na niczym sie nie znam, nic nie potrafie, a takie doświadczenie jak praca w UK na kilka miesięcy to w ogole bajeczka,...
    • czesc, pochodze z malej pipidowki w poludniowej Polsce, status spoleczny Rodzinki calkiem przecietny, jestem tak wlasciwie pierwsza, ktora wylamala sie z klanu i prowadzi ot zycie troche inne od standardu... I wszystko byloby cacy gdyby kuzynki, kuzyni ciagle nie dziwowali sie, ze nie zbieram na grajdol w plombie, ze zmieniam czesto kraj i prace, a takze do niedawna baaaardzo czesto partnerow, ze realizuje marzenia i pasje itd...Z Dlaczego w Polsce tak uwielbiamy sie porownywac ...
    • witajcie ,chcialbym zebyscie mi pomogli przejsc przez pewien problem.Ja wiem,ze dla wielu będzie to zwykla drobnostka ,ale jesli powtarza sie dosc często,zaczyna w srodku dreczyc i pzreszkadza zyc.OToz roziną(z nami 12 letni syn)wyjezdamy do kuzynki męza(ona jst po rozwodzie i wychowuje dwoch synow, najmlodszy ma 14 lat).Jest często tak,ze jej syn mojemu obiecuje rozne rzczy, a potem nie dotrzymuje slowa, czesto probowalam w to jakos ingerowac, bo uwazam,ze jesli sie komus cos ob...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się