Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      kuzynka

kuzynka

(9 wyników)
    • i teraz pół rodziny mi truje kiedy mój 11 ms w końcu siądzie na nocnik. na mój gust on nie wypróżnia się świadomie, chowany według zegarka więc i kupę ma jak w zegarku to zdążą podstawić - taka moja opinia, ale oni uważają że wypróżnia się świadomie (prawie roczne dziecko) i cieszy się (klaszcze) jak zrobi kupkę, uważają też że ją trzyma i sika też świadomie do nocnika jak mu dają. Widziałam - fakt, posadzili - zrobił komplet, oni bili brawo brawo no i zdjęli go z tronu. Ale po pierw...
    • właśnie się dowiedziałam, że moja 8letnia kuzynka ma ospę. Wczoraj pojawiła się u niej wysypka. Moje inne kuzynki (dorosłe, chorowały już wcześniej na ospę)widziały się z nią w sobotę, a w poniedziałek nas odwiedziły.jak myślicie, czy mój 4 miesięczny synek mógł się od nich zarazić? poza tym mama tej chorej kuzynki jest w ciąży i będzie rodzić na dniach, co powinna w tej sytuacji zrobić? czy istnieje jakieś zagrożenie dla dziecka? dzięki za odpowiedzi:-)
    • Córeczka mojej kuzynki nie potrafi ssać, w poradni mówią że cofa języczek. Mama stosowała ćwiczenia ale nic nie pomaga. Męczą sie obie i dlatego chciałabym im jakoś pomóc. Mała ma 2 miesiące i powinna już się nauczyć ssać. Dodam że z butelką jest tak samo. Jeśli macie jakieś pomysły pomóżcie Ewa
    • Witam wszystkich rodziców na forum. Mam do was gorącą prośbę, ponieważ nie jestem ekspertem w dzidzinie rozwoju i odżywiania maluszków. Jestem zaniepokojona postępowaniem mojej kuzynki, która ma 10 - miesięczne dziecko. Otóż: w zasadzie traktuje je jak żywą lalkę, czyli ładnie ubiera, karmi, przewija, wychodzi na spacery. Niczego nie uczy dziecka, które nie gaworzy, tak jak inne dzieci - bo z nim nie rozmawia. Dziecko prawie cały dzień siedzi w wózku (w domu) lub kojcu, albo też w...
    • Mam problem. Moja kuzynka ma 4 miesięczna córeczkę. Dziewczynka ma dość dużą główkę 40 cm, klatka piersiowa 36. Pamiętam,że mój synek miał 2 cm. różnicy i zostałam skierowana na usg główki.Poza tym wagowo jest na 3 centylu, a ze wzrostem na 50. Lekarka nie widzi problemu. Ona ma jakiegoś dziwnego pediatre, który np. każe podawać witaminę d3 mimo,że dziecko jest na modyfikowanym i ma małe ciemiączko. Dodam,że pani ma ok. 70 lat... Czy to co piszę jest powodem do zmartwienia, czy widziwiam i ta...
    • Mój dzidziuś urodzi się na przełomie października i listopada. Niby mam listę co będę potrzebowała na początku dla maluszka. Ale wiadomo, że inne ubranka potrzebne są dla noworodków letnich a inne ale jesiennych. Pomóżcie mamy! Co i ile muszę mieć na początek. Np. jeśli body to z długim czy z krótkim rękawem też się przyda? Koszuli czy kaftaniki? Spioszki z rękawkami czy bez? Jakieś spodenki chyba by się też przydały. Jeju zostało mi 100 dni i zaczynam się niepokoić czy ze wszystk...
    • Witam, Mam pytanko. Jutro muszę zanieść mocz do analizy mojego synka, jak założyć woreczek i kiedy? Po wieczornym karmieniu i zostawić na noc w pieluszce? Czy jak? Proszę o radę pozdrawiam
    • Cześć dziewczyny. Choc termin mam dopiero na 21go września to bardzo mnie zastanawia czy niemowlę może lecieć samolotem? Moj mąż może będzie miał możliwość wyjazdu w październiku do Stanów na pół roku, ale jedziemy albo razem albo w ogóle. Ja i tak bede na macierzyńskim, więc nie mam nic do stracenia. Tylko dziecko w jakim wieku może już podróżować samolotem?
    • Maja córka ma skończone 2 miesiące. Mała często wysówa język i teraz zaczęła slinić sie. Siostra mojego męża powiedziała, że to świadczy o chorobie - niepełnosprawnosci umysłowej. Nogi mi się ugieły. Nigdzie w książkach nie mogę tego znaleść. Narobiła mi takiego stracha, że nie daję rady, nie śpię, nie jem całyy czas obserwuję mała. Dziewczyny poradzcie czy to normalne , czy powinnam zacząć sie martwic czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się