Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      maluchy

maluchy

(65 wyników)
    • Moj czterolatek w sierpniu zaczyna szkole, a w Polsce trwa akcja "Ratujmy maluchy" dotyczaca rozpoczynania szkoly przez szesciolatki. I tak sie zastanawiam, patrzac na mojego 4 latka i dwoje starszych dzieci, ktore zaczynaly szkole jako 4 latki i maja sie dobrze, o co im chodzi w Polsce? A co Wy myslicie o ratowaniu maluchow?
    • dziewczyny chcialabm si eporadzic jak najsprawniej doleciec z PL (Warszawa) do UK (Londyn lub okolice) z 3 miesiecznym maluchem???Poradzcie jakimi liniam leciec, w co sie zaopatrzyc itp. Bede leciala sama, poniewaz M jest juz na miejscu.
    • Czy ktoras z Was kupowala tu w aptece banki szklane lub plastikowe, jest to dostepne w Anglii? Czy stawialyscie je maluchowi (corka skonczyla rok)? pozdrawiam
    • Za 3 tygodnie wybieramy sie Polski z nasza coreczka. Bedzie wtedy miec 12 tygodni i to bedzie jej pierwsza wyprawa. Macie jakies rady jak "bezbolesnie" przetrwac taka podroz? Mala karmie piersia, wiec pewnie w czasie lotu jakos zglodnieje, zabieramy wozek, lot jest pozno, ladujemy ok polnocy. A, i bardzo ubierac dziecko? W PL jest inny klimat, chcialabym uniknac katarow i przeziebienia, w domu mamy srednio cieplo teraz, nie chce malej przegrzewac. Wdzieczna bede za rady.
    • Witam, kupilam rok temu w Polsce zestaw do nauki czytania z firmy genialny maluch. ten zestaw opiera sie na metodzie Glena Domana. Niestety nie korzystalam z niego :( Ciekawa jestem czy ktoras z Was nauczyla swoje dziecko czytac ta metoda? Moja mala juz podrosla i ten zestaw juz nam sie nie przyda. Bede ja uczyc kartami z czarnobialymi literami. Przynajmniej taki mam plan :) Zestaw ten ktory ja mam kosztowal 120zl, www. genialnymaluch.pl. - czesc kart nawet nie otwarta. Moge odsprzedac z...
    • w co ubrać dziewczynkę już raczej wiem,córcia była na dwóch xmas party,ale w co ubrać chłopca??3 lata.w co ubieracie??
    • Pochodzę ze Szczecina i tam też wybieram sie na wakacje "zrobić porządek" z naszymi niepotrzebnymi rzeczami,czy znacie jakąś biedną rodzinę,której mogłabym oddać ubrania po córce(na wiek ok.2-3 lata) oraz zabawki dla malucha.Nie chce nic w zamian,ale zależy mi,aby trafiły do ludzi na prawde potrzebujacych.Najlepiej z Os. Książąt Pomorskich lub Centrum,bo nie mam samochodu.Piszcie na gazetowego maila.
    • wybieram się z córcią pierwszy raz na basen,ma 13 miesięcy,nie są to specjalnie organizowane kursy dla niemowląt,tylko zwykły,mały basen w sport club.na pewno woda w nim nie jest podgrzewana... ostatnio zastanawiałam się dlaczego dzieci nad brytyjskim morzem noszą stroje jak do surfowania...długi rękaw i nogawki...czy to własnie chodzi o utrzymanie ciepła?ochrona przed słońcem?czy sprawdziłoby się to na basenie?chodzi mi głownie o temperaturę wody. pytanie nr 2 :) czy dam radę sama czy le...
    • mam prośbę, czy wiecie może jak nazwać taka smyczke tudzież szeleczki dla bardzo ruchliwego malucha, wiecznie uciekającej, ciekawskiej dziewusi.macie , stosujecie,? jak nazwać gdzie szukać.
    • Witam, zastanawiam sie nad kupnem materaca 140/70. Musze zainwestowac juz w ten rozmiar mimo, ze Mala ma dopiero 5 miesiecy, to z najmniejszego lozeczka juz jej rece wystaja.....:) Materacy ogrom, jaki polecacie? Twardy v miekki, kokos v pianka v sprezyny. Myslalam, ze przede wszystkim powinien byc raczej miekki....zastanawiam sie nad tym www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3762345/c_1/1%7Ccategory_root%7CNursery%7C14417537/c_2/2%7Ccat_14417537%7CCots% 2C+nursery+furniture+...
    • Mala miesiac po miesiacu ma zapalenie ucha, zaczyna sie przeziebieniem (glownie katar) konczy sie na bolacym uchu. Dostala ponownie antybiotyk, i juz przeraza mnie wizja kolejnego przeziebienia (zima sie dopiero zaczyna). Jest niejadkiem, pije od dwoch tygodni pelne mleko (wypija niewiele) rano i wieczorem, zastanawiam sie nad powrotem do mleka modyfikowanego ktore ma wiecej witamin, chociaz z drugiej strony podaje jej witaminy w plynie - haliboorange (jak nie zapomne). Nie chorowala mi p...
    • jakies pare mies temu pytalam sie co lekarz moze zlecic jak dziecko krzywi stopy i ktoras z dziewczyn byla ciekawa bardzo co i jak w temacie. Najpierw lekarz odeslal mnie z kwitkiem co juz opisalam w watku, potem inny lekarz sprawdzil dokladniej, i skierowal do fizjotearpety. Fizjoterapeutka zalecila cwiczenia i po 3 tyg kontrola. Oprucz tego zalecila buty za kostke, he tylko gdzie takowe kupic w miare porzadne ale zeby nie zbankrutowac?
    • ostatnio bardzo mi pomogłyście z zupami:)to moze tym razem i ze sniadaniami tak dobrze pójdzie.Mam bardzo ograniczoną liczbę pomysłów na śniadania. Jemy kaszki,jajka/jajecznicę,parówki(niestety)i tosty,bułki z serem żółtym,dżemem,szynką.Na tym kończy się moja pomysłowość:(chciałabym dać małej płatki,ale większość to dmuchane chrupki oblepione cukrem i innymi swinstawmi).Macie jakieś sprawdzone,zdrowe płatki?co jeszcze serwujecie maluchom.staram się ją żywić zdrowo i unikać śmieci(tak tak wie...
    • A tak na powaznie to u mojego trzylatka pojawila sie kurzajka co sie z tym robi w uk i czym leczy , dziekuje
    • Moze ktoras z Was ma do oddania/sprzedania puzzle dla malycha-niecale 2 lata? Chodzi mi o takie puzzle dreniane,ale tez takie 2/3/4/5/6 elementowe. Szczegolne z wszelkimi zwierzatkami :) Bede bardzo wdzieczna!
    • Czy wiecie może, gdzie kupię jakiś kremik do buzi dla dziecka. Rano gdy wychodzimy ze starszą do szkoły mój maluszek ma całe policzki czerwoniaste, aż purpurowe. Tak jest codziennie w chłodne dni, a to dopiero początek.
    • Mój 2,5 latek jest ciągle zmęczony i marudny, śpi teraz ok 15 godzin na dobę, nie można go zwlec z łóżka, powrócił do długich drzemek, nawet po 4 godziny. Sam zabiera misia, mówi, że jest zmęczony i maszeruje do łóżeczka. Do klimatów tropikalnych to on się ewidentnie nie nadaje, przesypiałby lato jak niedźwiedź polarny zime :)
    • Mój maluch skonczył dzisiaj 3 miesiące i wyrósł z rozmiaru 0-3, więc czas kupić nowe body. Tylko której firmy wybrać? Do tej pory mieliśmy z tesco, ale nie jestem z nich zadowolona. Najlepiej żeby miały zapięcie na ramieniu i ściągacz przy rękawku.
    • kobietki, podpowiedzcie prosze, jakie opcje ubioru malucha 9-12mcy w zimie najlepiej sie sprawdzily u was? chce kupic troche ubranek (bielizny). czy lepiej kupic wiecej bodziakow bez rekawow i koszulek z dl. rekawem, czy odpuscic sobie i kupic tylko bodziaki z dl.? jestem koszmarnym zmarzluchem i zawsze mam na sobie wiele warstw. natomiast mala ubieram lzej od siebie. co bedzie wygodniejsze dla niej? wiecej vs mniej warstw? nie chcialabym przesadzic w zadna strone.
    • Hej! Zastanawiam sie nad pewna rzecza. Jakie pierwsze slowka powinno poznac malutkei dziecko po angielsku, zeby funkcjonowac np w play grupsie, przedszkolu itp Chyba nie ma sensu uczyc malucha mamowic ze chce SIUSIu bo nikt go nie zrozumie. Wiem tylko, ze tubylcze dzieci na kupke mowia PUPU... znacie cos jeszcze (pic, siku...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się