Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      maluchy

maluchy

(166 wyników)
    • Witam, szukam pomocy w różnych źródłach, więc zasięgnę i tutaj opinii. Problem jest taki: Posłałam córeczkę do przedszkola w 2010 r, ona jest z 2007 roku, podobnie jak większość dzieci w jej grupie. Tylko, że ona jest z grudnia, a reszta np. ze stycznia, lipca, czerwca. W efekcie dzieci we wrześniu miały 3 latka, 3,5 albo 3,7 lat, natomiast moja 2,9. Rocznikowo jednak są to trzylatki i tak będą traktowane gdy będzie rok 2013 - będą sześciolatkami i będą szły równo do szkoły i nikt nie będzie...
    • Witam wszystkie mamy. To mój debiut na forum, choć czytam go od jakiegoś czasu. Mam córkę, która w tym roku kończy 3 lata i szukam dla niej przedszkola. Na dzień dzisiejszy na placu boju pozostały dwie placówki Akademia Maluchów i Akadero. Pozostałe przedszkla np.: Krasnoludki, Smerfy i inne mniejsze nie zrobiły na mnie najlepszego wrażenia, więc odpadają. Mimo, że Akadero zrobiło na mnie pozytywne wrażenie, ale jest nową placówką i ma krótką historię. Akademia zaś ma doświadcz...
    • No właśnie mój synuś zaczął debiut przedszkolny w wieku dwóch i pół roku. Niestety musi w tym roku drugi raz chodzić do maluchów. Rozstał się z ukochaną panią i przyjaciółmi... W rezultacie: Ma jeszcze lepszą panią:) i dzieci którym dorównuje poziomem (a nawet jest od nich lepszy). Na początku września czułam jak bardzo przeżywa tę zmianę. Nawet zdarzyło mu się popłakać... A jak u waszych repetujących maluchów???
    • Drogie mamy poradzcie miejsce na Ursynowie(lub okolicach) gdzie Wasze maluchy czuły się świetnie , a cena nie zwalała z nóg. Myślę o [b]klubie Pięciolinia[/b]- ale zanim podejmę decyzję, chcę usłyszeć Wasze za i przeciw. Najbardziej podobał mi się klub na Admulsena, ale podobno go likwidują, poza tym godziny mi nie odpowiadają, polecam Panie wspaniałe. Pomóżcie proszę, nie znam innych klubów malucha, a do państwowego przedszkola się nie dostanie.
    • dziewczyny mam pytanie, mój synek uczęszcza do najmłodszej grupy w tym przedszkolu, w najbliższy piątek będzie obchodzony dzień mamy, taty połaczony z oficjalnym zakończeniem roku przedszkolnego. I tak się zastanawiam gdyż widzę ile te ciocie wkładają wysiłku w przygotowanie tej akademii (szczególnie z takimi maluchami), ze uważam iz wypadałoby tez coś przygotowac ze strony rodziców dla tych pań (myślę o kwiatach). Ale czy to się praktykuje ? jak mam skrzyknąć rodziców jak właśc...
    • Chcę zapisać dziecko do przedszkola, które ma u nas dobrą opinię jednak zastanawia mnie fakt, że pani do pomocy wychowawcy "na pewno nie jest zawsze" - to słowa p. dyrektor. Z wypowiedzi wychowawcy maluchów wywnioskowałam, że nie ma jej nigdy bo "dziecko idzie samo do ubikacji w czasie zajęć bo nie mogę iść z nim i zostawić całą grupę". Dodam, że niespełna 3 letnie dziecko przychodząc do przedszkola powinno umieć się rozebrać, ubrać i wytrzeć pupę. Co o tym myślicie? Czy tak jest wszędzie?
    • Pani mojego synka ktory jest aktualnie w maluszkach poinformowala nas o tym ze maly zostanie w maluchach na nastepny rok. Boli mnie to strasznie poniewaz czuje sie jakby moje dziecko bylo na nizszym poziomie niz inne dzieci. Poradzcie mi prosze czy powinnam sie zgodzic na takie rozwiazanie ze storny nauczycielki czy nie dodam ze slyszalam przypadkiem rozmowe przedszkolanek na temet zostawiania dzieci w grupach nizszych niz powinny chodzic, czyli "trzeba "wrocic" dwojke moze trojke dziec...
    • Zastanawiam się czym Wasze dzieci jedzą drugie dania w przedszkolu. Igor chodzi do maluchów i ziemniaki czy surówki dzieci jedzą łyżeczką, a mięso - takie jak np. kotlet trzymają w rączce. W domu - nożem i widelcem. Czy nie wydaje Wam się, że to zbytnia ostrożność? Pozdrawiam Mama Igora - IGOR WIEK IGORA
    • Czy ktoś wie coś na temat otwarcia Akademi Maluchów na Zaciszu? Właśnie dzisiaj przeczytałam o tym na ich stronie internetowej. Jastem bardzo zainteresowana tą informacją, ponieważ uważam, że to przedszkole jest pod każdym względem Super(duże sale, własna kuchnia, nie wysokie czesne, kamery, super nauczycielki, codziennie angielski itd.)Może ktoś wie coś na ten temat, będę wdzięczna, ponieważ już powoli nadchodzi czas zapisów. Pozdrawiam
    • Maluchy(4)

czy mogłybyscie opowiedziec mi co robią wasze maluchy w przedszkolach....co oprócz zabawy?... co zrobiły i czego nauczyły się przez te półtora miesiąca..
    • Moja corka dzis pojechala na autokarowa wycieczke do "umywalek" (Lazienek, hehe). Troche zdziwilo mnie, ze wycieczka w pierwszej grupie i to po nie spelna miesiacu, ale czasy sie zmienily, to nie to samo przedszkole, co 30 lat temu. Zuzia byla od wczoraj podekscytowana, wstala o 6 rano i poganiala mnie, zeby nie spoznic sie do przedszkola w tak waznym dniu. A jak u Was? Macie wycieczki w maluszkach?
    • Czy Panie chętnie odpowiadają na Wasze pytania dotyczące postępów lub porażek (bo i takie przecież się zdarzają maluchom) Waszych pociech? Mam na myśli - czy potrafią w ogóle mówić o Waszych dzieciach i czy chcą mówić? Pytam, bo kiedyś słyszałam jak panie szeptały, że rodziców maluchów interesuje tylko to czy dziecko zjadło i co zjadło. Ja sama zawsze zdaję jakiekolwiek pytanie nt mojego synka, bo takz mam naturę, bo się przejmuję, bo w końcu jestem ciekawa. Ale mam wrażenie, że paniom z tru...
    • czy zdajecie sobie mamy , ktore mysla o zapisaniu dziecka do jakiejs prywatnej placowki, ze jedne- kluby malucha NIE podlagaja zadnej instytucji( m.in. sanepid i MEN).urzedowi skarbowemu podlegaja , bo prowadza dzielalnosc gospodarcza:-) przedszkola prywatne podlegaja, maja wytyczne co do programu edukacyjnego, sanepid kontroluje zywnosc. musza spelnic wymagania aby rowniez dostac dotacje z urzedu gminy.kadra pod nadzorem men. a kluby i tym podobne dzialalnosci nie staraja sie , bo nie...
    • Mój synek urodził się na początku stycznia 2001 roku, a więc według rocznika został przypisany do grupy Maluchów. Problem w tym, że On mi zupełnie do tych Maluszków nie pasuje! Większość dzieci nie skończyło jeszcze 3 lat, ba - są niespełna 2-latki w pampersach! Synek jest naprawdę bardzo inteligentny, układa pięknie zbudowane zdania, ma ogromny zasób słów, swoje zainteresowania. Tymczasem zabawa innych dzieci opierała się głównie na wyrywaniu sobie zabawek. Pani dyrektor potwierd...
    • Jak przyszłam dzisiaj po córkę (3 latka) do przedszkola, to okazało się, że była bardzo dzielna, nie płakała. Wydawała się zadowolona z pobytu, ALE po wyjściu z budynku rzuciła się na zabawki (domki, zjeżdżalnie itp.), aż ją zapytałam, czy nie bawiła się na placu zabaw wcześniej i usłyszałam, że nie! Aż się wróciłam i zapytałam z niedowierzaniem panią, czy dzieci nie były na dworze. Okazuje się, że maluchów nie wyprowadzają na dwór, żeby najpierw przyzwyczaiły się do budynku. Na mo...
    • Od września zamierzamy zacząć naukę w przedszkolu - córcia będzie miała 2,5 roku. Po wstępnej eliminacji (odpadły przedszkola bez placu zabaw, w bloku, takie, w których było potwornie zimno i te, w których już nie ma miejsc...) w grę wchodzą Smerf na Odkrytej 41G i 41H, Fabryka Snów, Przedszkole Leśne i Akademia Maluchów (chodzi o Warszawa Białołęka). Czy możecie podzielić się opiniami o tych przedszkolach? Z własnego doświadczenia albo znajomych rodziców? Szukałam na wszystkich...
    • Przeczytałam pare takich wypowiedzi zaskoczonych mam debiutujących przedszkolaków i jestem też nie mało zszokowana. Wiem, że takie małe dzieci maja problemy z myciem ząbków samodzielni, ale nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko nawet nie spróbowało umyć sobie ząbków po śniadaniu i obiedzie. Jak dotąd bardzo dbam o te małe perełki. Mam jej tak łatwo poświęcić? Przecież pójściem z dzieckiem do dentysty to nie mały stres dla nie niego... mama 2 letniej Majki, która zadebiutuje w pr...
    • Witam Wszystkie poczatkujące Mamy -przedszkolaków. Jestem ciekawa o której odbieracie swoje pociechY z przedszkola/państwowe/ i jak to będzie później. Mój mały 3-latek/pierwszy raz w przedszkolu w poniedziałek/ został odebrany ok 15-tej, przedszkole jest do 17.30 i już bylo niewiele dzieciaczków w grupie. Czy wiecie jak jest później w następnych miesiącach, o której Wyplanujecie odbierać pociech z przedszkola? Dziękuję za odpowiedzi Monika
    • Witam Prowadzę w swoim mieście klub malucha całodzienny z cateringiem, zakładałam go 2 lata temu, a dwa dni temu był u mnie sanepid zgodnie z zgłoszoną interwencją ( ktoś życzliwy) i czepiali się wysokści misek ustępowych, umywalek, wentylacji, oświetlenia itp, spisali protokół i mają 30 dni na wydanie opinii, moje pytanie brzmi czy oni mogli mnie sprawdzać jeśli działam pod PKD 88.99Z - pomoc społeczna, a nie jako przedszkole, czy żłobek i czy mogą mi w czymś zaszkodzić wyda...
    • Czy są jakieś przepisy na to ile Pań powinno byc na grupę maluchów? U nas jest 28 dzieci i jedna Pani i jedna pomoc na całe przedszkole...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się