Forum eDziecko edziecko Rówieśnicy
ZMIEŃ
      maluchy

maluchy

(33 wyniki)
    • Witam, mam troje dzieci - córka 9 lat, synek 3,5, synek ponad 5 miesięcy. Mam wrażenie, że jestem całkiem nieźle zorganizowana, ale od czasu do czasu brakuje mi sił i dopada mnie chandra. Zamykam się na 2 godziny w łazience i ... wracam na ziemię. Najtrudniej jest mi opanować pomysłowego i żywiołowego 3,5 latka ... Puszczają mi nerwy i wrzeszczę na niego, ostatnio mi nawet powiedział, że lubi mnie tylko troszkę, bo na niego krzyczę :( Ale mnie zawstydził ...
    • Mam córeczkę,która przyszła na świat 22-09-2003r.Chciałabym abyście napisały jakie duże są Wasze maluchy w wieku mojej córy.Moja Natalka ma prawie 67cm i waży 6.300 Waga urodzeniowa to 4.250g i 53 cm.długości :-))
    • Hej, co prawda bywamy rzadziej, ale zakładam nowy wątek z lenistwa - nie chce mi się już przewijać wszystkich postów. Gratulacje dla Agnieszki :) Fajnie, że zdałaś. Długo jeszcze będziesz w Polsce? My biegamy do przedszkola. Oskar nie lamentuje, ale też nie wpada w zachwyt. Pewnie dlatego, że nie za bardzo lubi przebywać z dziećmi. Znacie detektywa Monka? Oskar ma podobną osobowość, niestety, więc kontakty z rówieśnikami póki co nie będą jego ulubioną częścią życia. Oczywiście przynosi te...
    • Hej, mam pytanie do Was: czy Wasze Maluchy juz chodza? Mam problem- moja mała wiem ze mogłaby juz chodzic- ale jest strasznie ostrozna i boi sie chodzic sama... Jak osmielic malucha do samodzielnego stawiania pierwszych kroczków? Swoje pierwsze postawila w ten piatek :) w koncu...ale ma straszne opory... Dodam ze nie ma zadnych urazów psychicznych- nie przewrociła sie, nie uderzyla... Pomózcie prosze , poradzcie... dziekuje z góry mymcia
    • założyłam nowy wątek, choć to tradycyjnie rola Ali, ale ja jestem Alina więc chyba mi tez wolno :) :O Milenka odpieluchowana połowicznie, tzn w domu, na spacery zakładam, bo boje się jakiegoś przeziębienia na dworze ?jestem pzrewrażliwiona po tym szpitalu?, no i w nocy. Nie woła siku, tylko idzie po nocnik i sika, poźniej obowiążkowo SAMA wylewa zawartość do toalety. No właśnie wszystko SAMA SAMA. Na początku za siku nagradzałam kawałkiem gumy rozpuszczalnej, teraz juz nie trzeb...
    • Witam wszystkie mamy małych dwulatków. Ja mam kochanego syneczka z 15.12.2006.Jest prawdziwym łobuziakiem, ale bardzo kochanym. Teraz jestem na początku drugiej ciąży- może będzie siostrzyczka dla naszego Grzesia. Pozdrawiam i piszcie o swoich pociechach
    • Czy są tu takie z lanego poniedziałku, świąteczne dzieciaczki?
    • Witam wszystkich wrześniowych rodziców a zwłaszcza mamy. Jestem mamą Marcelka z 02 i jeśli mamy byłyby zainteresowane wymienieniem uwag na temat swoich pociech to zapraszam na nr gg9662185. Zapraszam szczególnie młode mamy:-)
    • CZESC JESTEM MAMA MATEUSZKA, URODZIL SIE 9-12-2004, JESTESMY ZE SZCZECINA:) JESTESMY CIEKAWI CZY SA JAKIES DZIECIACZKI W PODOBNYM WIEKU:) JESLI ZNAJDZIE SIE KTOS ZE SZCZECINA TO MOZE WSPOLNA ZABAWA??:)
    • WITAM! Jestem marcowa mamusia ...moja Ksenia urodzila sie 21.03.2002...chociaz na ,,Ciaza i porod,, bylam kwietniowka....stad tytul tego postu. Ciekawa jestem jak sie powodzi takim dzidziom jak moja...ja mam z nia kupe problemow, ale o tym napisalam w poscie ,,6 tyg dzidzia - nie chce spac i ciagle placze ...,, Mozecie to przeczytac moze ktoras ma ten sam problem. Wiem ze nie macie teraz zbyt wiele czasu, ale jesli ja znalazlam chwilke przy mojej niespokojnej dzidzi (akurat maz ja buja na re...
    • Witam! Boze, ja sie czuje jakbym dopeiro z Maryska ze szpitala wrocila a to juz prawie 5 miesiecy!!! Urodzila sie 19 sierpnia o 20.05. Napiszcie sierpniowe mamy, bo ciekawa jestem co wasze dzieciaczki juz potrafia Pozdrawiam Monika i marysia
    • Co prawda jeszcze się nie skończył, ale napewno jest już dużo czerwcowych maluchów. Moja córeczka urodziła się 2 tyg temu, w szpitalu na inflanckiej. Narazie duzo śpi, więc mam czas na surfowanie w internecie. A gdzie spią wasze maleństwa w łóżeczku czy z wami w łóżku? U mnie bywa różnie, często w nocy nie chce mi się odkładać do łóżeczka i śpi z nami i muszę przyznać, że u nas lepiej przesypia noce.
    • Moje dziecko w niedzielę skończy 8 miesięcy- i troche sie zaczęłam niepokoic. Jest bardzo radosny, gaworzy, bawi sie zabawkami, przekłada je z rączki do rączki ale nie potrafi obrócić sie z plecków na brzuszek i odwrotnie... a o raczkowaniu to juz nawet nie ma mowy. Siedzi owszem, nawet pewnie ale trzeba mu pomóc dojśc do takiej pozycji... Czy powinnam sie niepokoić?
    • Jak sobie dajecie radę z urodzinami dziecka w Sylwestra i Waszą zabawą Sylwestrową? Bo ja jeszcze nie wymyśliłam jak to pogodzić. Synek Robert, ur. w Sylwestra 2001 o 21.35, waga 3,2 kg, wzrost 55 cm. Teraz 11 kg i 82 cm. Straszliwie śliczny, pogodny, łagodny, dobry i grzeczny alergik. Sprawny bardziej głową niż ciałem. Pozdrawiam, Chalsia
    • Wracam do pracy od lutego, chcę nadal karmić piersią ale tylko po południu, wieczorem, w nocy i rano. Już od około 2 mies. daję mojej 6,5 mies. córce zupki w południe i deserki. Rano zacznę niedługo dawać kaszkę. I co poza tym? Czy można dawać już chrupki kukurydziane? Banana? A dodatkowe pytanie to jak rozwiązać problem nocny. Mała nieraz budzi się nawet 3 razy i chce jeść (a może tylko pić). Przecież po takiej nocy ciężko będzie mi pójść do pracy i w miarę normalnie pracować. M...
    • witam! czyzby naprawde tak mało było czerwcowych maluszków? Mój damianek od trzech dni myje ząbki - pastą! nauczył się pluć jakiś czs temu więc pasta w ruch.
    • czy wasze pociechy też nie widzą nic do jedzenia poza cycem?
    • Hej styczniowe mamy i dzieciaczki! Byłyśmy dzisiaj na szczepieniach i pomiarach a oto wyniki: 67 cm i 7400 gr. Średniaczek z tego mojego bączka, a pewnie jeszcze mi schudnie, bo właśnie nauczyła się raczkować i pełno jej w całym mieszkaniu (właśnie mi podpełzła pod fotel i się słodko uśmiecha). Zwariować można - w kojcu nie chce siedzieć, o łóżeczku mogę zapomnieć - pozwala się do niego włożyć dopiero jak jest nieprzytomna ze zmęczenia, praktycznie cały czas muszę mieć ją na oku, bo lubi so...
    • Moja Majunia: - zaczyna siadać (wiem, że późno, ale cieszę się, że wreszcie - pełza swobodnie, zaczyna raczkować - potrafi wejść na materac (20 cm) - robi Kosi, kosi - kręci głową, jak mówi się NIE - rozumie NIE WOLNO - regularnie chodzi spać (przed 20tą) - mówi mama, baba, ale żadko wogóle mówi, chyba nie lubi - ma 2 zęby jeszcze nie wstaje, uwielbia jeść papier i uśmiecha się do wszystkich. A Wasze pociechy...
    • Ponieważ juz nie mam siły sie martwić, przejmować, walczyć z moim dzieckiem ...postanowiłam sie podbudować czytając o innych chudzinach!!! A więc, zgłaszajcie się mamusie niejadków!!! Ja oczywiście zaczynam i chociaż bardzo bym chciała pewnie nikt mnie nie przebije: Lenka ma roczek i waży 6900, 72cm wzrostu!!! Jest zdrowa, zrobili wszystkie badania, tylko czemu tak mało przybiera...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się