Forum eDziecko edziecko Żłobki
ZMIEŃ
      maluchy

maluchy

(156 wyników)
    • Witam, Jestem na etapie poszukiwania fajnego miejsca dla 2 latka. Czy ktoś może polecić jakiś żłobek lub klub malucha na Bemowie? dziękuję
    • Witam, chciałabym otworzyć klub dziecięcy dla dzieci 1-3 lat. Mam pytanie , jak według nowej ustawy mam nazwać tą działalność: - klub dziecięcy- ale chciałabym zapewnić opiekę dzieciom powyżej 5 godzin... -żłobek- słyszałam ze bardzo trudno spełnić wszystkie normy, aby używać nazwy żłobek.. Mam fajny nieduży dom z ogródkiem, gdzie chciałabym zapewnić opiekę maluchom. Czy możecie mnie również oświecić w kwestii ilości dzieci.Słyszałam o magicznej 15-stce, że do 15 łatwiej przebrnać przez ...
    • Witam czy ktos moze coś słyszal o tym miejscu???? Pilnie potrzebuje opiniii
    • Szukam żłobka, kluba malucha blisko stacji pkp, ulicy popularnej. Gdzie polecacie posłać 1,5 roczne dziecko
    • Witam, Szukam klubu malucha lub innej formy opieki dla dwulatka. Najchętniej w okolicy Dębnik, os. Podwawelskiego, Podgórza. Ktoś coś wie?
    • Wiem, że ten wątek mógł się gdzieś już pojawić, ale nie mogę takowego znaleźć. Jestem w piątym miesiącu ciąży, termin porodu mam na 2 sierpnia. Do końca roku będę z małym na urlopie macierzyńskim, ale po tym czasie muszę wracać do pracy (nie możemy sobie z mężem pozwolić na tylko jedną pensję w naszym domu - nie wyrobilibyśmy się finansowo). Chcę zatem, żeby od stycznia moje dziecko chodziło do żłobka/klubu malucha (w zależności co nam się uda załatwić). Wiem, że bardzo ciężk...
    • Witam, szukam dla mojego synka prywatnego żobka lub klubu malucha w Poznaniu. Możecie polcić takowe placówki? DZiękuje za wszelkie info. Ewa
    • Widzę Jego reklamę i chciałabym podzielić się z Wami doświadczeniami z ostatnich kilku m-cy uczęszczania mojej córki do niego. Moja mała miała 17 m-cy gdy zaczęła tam chodzić na godzinki a teraz ma 21. 2 razy w tyg. na 3-4 godz. Nie było mi łatwo rozstać się z mała, Jej oczywiście też :) Ale dziewczyny zajmujące się maluchami i Właściciele szybko znaleźli metodę na moje dziecko. Bardzo dobrze się tam rozwinęła. Sama nauczyła się jeść - i przestała marudzić bo rywalizacja z innymi...
    • Rodzice, planuję otworzyć prywatny żłobek - klub malucha dla dzieci w wieku 6 miesięcy - 3 lata. Może macie jakieś wskazówki dotyczące lokalizacji, zajęć dla dzieci. Czego oczekujecie po takim miejscu? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Pozdrawiam
    • Witam, z pewna niesmialoscia, ale jednak napisze. Planuje otworzyc klub malucha w Ozarowie. Jestem na poczatku formalnej drogi i obmyslania sposobu funkcjonowania tego miejsca. Tak jak Wy mialam ogromny problem ze znalezieniem miejsca dla mojego synka w jakims przyjaznym "domu". W Ozarowie mam do dyzpozycji parter w pietrowym domku jednorodzinnym, z pieknym ogrodkiem i dwoma tarasami. Miesci sie w spokojnej czesci Ozarowa, ale jednoczesnie w bardzo dobrym punkcie komunikacyjnym (mozn...
    • Czy ktos ma jakies informacje dot. Urwisi na Ursynowie? Moj 4 m-czny maluch ma tam dolaczyc od stycznia 2011. Z gory dziekuje za opinie.
    • czy ktoś byłby zainteresowany klubem malucha (dzieci do 3 r.ż) na saskiej kępie? Zastanawiamy się z przyjaciółką nad wystartowaniem od wrześnie i chciałabym się zorientować czy byliby chętni.
    • Witam Jestem w trakcie zakładania klubu malucha na Ursusie w Warszawie. Chciałabym się dowiedzieć ilu rodziców byłoby chętnych na taką lokalizację. Klub malucha miałby ruszyć w styczniu 2009. Informacje: bialoag@gmail.com Agnieszka Białobrzeska
    • Planuję założyć klub malucha w Poznaniu. Czekam na "dobre rady" od mam które chciały by podzielić się swoimi oczekiwaniami w stosunku do miejsca w którym mogły by spędzać czas ich pociechy. Już wiem z własnego doświadczenia że będzie to miejsce bardziej przyjazne niż żłobki z którymi mam sama teraz do czynienia. Chcę stworzyć miejsce gdzie będzie prawie jak w domu, również rodzicom. Z góry dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam
    • Witam i proszę o pomoc. ponieważ moja córka ma bardzo nikłe szanse na dostanie się do żłobka (200 dzieci oczekujących) a konieczne są szybkie działania muszę oddać ją do klubiku malucha byliśmy, sprawdziliśmy opieka ok i miejsce ok. Jedno tylko nie daje mi spokoju mianowicie nie wyobrażam sobie oddania dziecka do takiej placówki bez podpisania żadnej umowy (a wg pani jesteśmy pierwszymi rodzicami ,którzy o taką się upominają) zgodziła się na umowę tylko co w niej musi być zawart...
    • Witajcie, moze ja mam obsesje na tym pukcie, ale czy Wasze "zlobkowe - klubowe" maluchy wychodza w ciagu dnia na spacerki? Oczywiscie kiedy nie pada, albo temperatura nie spada ponizej -5 kreski. Moje dziecko uwielbia spedzac czas na dworze a w zlobku do ktorego chodzi Panie bardzo rzadko decyduja sie na te forme aktywnosci dzieci. Po calym dniu siedzenia w 4 scianach nie mam sumienia wracac z Nim od razu do domu i mimo tego, ze po pracy czasami jestem wykonczona, idziemy na plac zab...
    • podlega kontroli sanepidu? mam podejrzenia, że w klubie do którego zaczął uczęszczać mój dzieciak nie dzieje się za fajnie, odnośnie podawania, karmienia dzieci i w ogóle całej ich obsługi, nie chcę aby coś się tam nie miłego stało, ale to co ja widzę, a nie jestem aż tak przewrażliwiona, to trochę mnie przeraża. Próbowałam rozmawiać, z paniami, żeby zwracały większą uwagę na dzieci i czy karmione są wszystkie jedną łyżką czy nie, bo ostatnio 19/20 dzieci miało zatrucie, ale jak grochem o śc...
    • Planuję utworzenie żłobka lub klubu malucha (pięciogodzinnego) na zasadach nowej ustawy żłobkowej. Czy jest ktoś zainteresowany tematem? Ja czekam na ustalenia mojego urzędu miasta - jakie dadzą dotacje i czy przeznaczą jakieś lokale na ten cel. Zapraszam do wątku osoby, które planują otwarcie takiej działalności w tym roku bądź osoby prowadzące klubiki, które będą się przekształcać - może coś podpowiedzą.
    • Witam! Chcę założyć prywatny... hmm.. .nazwijmy to "ośrodek opieki" nad dziećmi w wieku "żłobkowym" (5 m-cy- 3 lata). Może ktoś z użytkowników tego forum może mi poradzić, czy lepiej założyć żłobek sensu stricto, czy może jakiś "klub malucha" lub "dom opieki dziennej", żeby nie borykać się z gąszczem przepisów? Co jest bardziej potrzebne w Warszawie i który pomysł łatwiej zrealizować? Gdzie najbardziej potrzebne są tego typu placówki? Chciałabym, żeby mój żłobek/ klub był naprawd...
    • szukałam miejsca dla moich maluchów na warszawskim Tarchominie i o mało nie spadłam z krzesła jak zobaczyłam na ścianie w klubie malucha dla dzieci do lat 3 olbrzymi telewizor, halo??? czy to aby właściwa praktyka? www.bajkowaoaza.pl/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=&start=16 tam na pewno dzieci nie poślę, nie wiadomo czy całego dnia przed odbiornikiem nie będą siedziały...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się