maluchy

(158 wyników)
  • hmmmmmmmm wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,title,Karolina-Elbanowska-z-Ratuj-Maluchy-Donald-Tusk-nie-znalazl-czasu-na-spotkanie-z-nami,wid,15721788,wiadomosc.html?ticaid=110bfb tracę nadzieję, że moja 3 letnia teraz córeczka pójdzie do szkoły w wieku Eryka Ostatnio rozmawiałam z takim chłopcem, który jest w 1 klasie i ze łzami w oczach mówił, że najgorsza jest przerwa bo każą wychodzić z klasy na hol a oni się boją i że jednego chłopca starsi pobili i widział jak w brzuch go kopali. Wiem to ...
  • dziewczyny, zdecydowałam się zapisać Marysię do przedszkola prywatnego na sąsiedznim osiedlu. od 2,5 roku może chodzić tam regularnie do najmłodszej grupy, ale nie mam takiej potreby (przedłużyłam sobie urlop wychowawczy) i postanowiłam sprawdzić czy warto liczyć na to właśnie przedszkole (jest nowe, czynne od września tego roku). więc zapisałyśmy się na razie do klubu malucha, zamierzam od przyszłego tygodnia chodzić tam 2 razy w tygodniu na 2 godziny. zasady są takie: moje dziecko będ...
  • Bo mój tak!!! Jak chce coś co nie może to ja mówię mu "nie wolno" , nie, nie,nie tonem zakazującym. Ostatnio popełzał do mojego drzewka bonzai i mówię mu "nie wolno", a on buch rączkę do ziemi, więc ja jeszcze ostrzejszym tonem "tego nie wolno ruszać" i popatrzyłam na niego z surową miną, o on podkowa i płacz....obraził się mały bąk!!! Jak Wy radzicie sobie z zakazami i uczycie swoje maluchy co wolno a co nie??? Może ja źle do tego podchodzę, nie chcę aby mały płakał jak mu coś zakazuję.
  • nasze maluchy bedą rodzic sie w pełni lata - jaki zatem duzy filtr powinny miec kremy dla noworodkow? 30, a moze 60? mam oczywiscie swiadomosc ze bezwarunkowo osłaniamy bobasy przed sloncem, no ale krem i tak musi byc. Słyszałyście juz cos na ten temat? Jakie kremy wybieracie?
  • mimo wszystko mimo wszystkich dobrych rad starszych pan zdecydowalismy sie po konsultacji z pediatra,ze lecimy na wakacje. mala ma 12 tyg jest kochanym spokojnych dzieckie. karmie piersia wiec bufet ma z soba. chcialam was zapytac Mamy ktore lataja z maluchami o rady jak sie przygotowac by Mala lepiej zniosla lot. to ze cycac musi albo ssac smoka w trakcie startu i ladowania wiem .co jeszcze a najgorsza ta opona w stroju.. buu juz widze te superlaski wylansowane na wakacjach a...
  • jak byłam w ciąży to kupiłam z miesięcznikiem Rodzice, zestaw 10ciu płyt edukacyjnych, za niecałe 20 zł. U nas to jest absolutny hit od jakiegoś roku, ciagle ogląda i nazywa wszystko co widzi, gadając do telewizora :) Polecam gdyby ktos trafił w księgarni lub miał dostęp do wydań archiwalnych gazet.
  • Od 3 dni moj synek nie chce spac w nocy-ma 2 tygodnie. W ciagu dnia przesypia 2, czasem 3 razy po 3 godz.Duzo czasu spedza przy cycku, a jak nie spi to placze-moze ma kolke-nie wiem co robic,bo krzyczy strasznie i sie napina. Noca zasnie tylko przy mnie w lozku, oczywiscie z cyckiem w buzi, jak go przekladam do lozeczka to sie budzi i placze.Ja jestem ciagle niedospana, w ciagu dnia babcia go nosi, a noca nie wiem jak go uspokoic-tylko cycek ratuje, a mam problemy z sutkami.Macie ...
  • juz sama nie wiem co sie dzieje z moja mala, ssie spokojnie 6 -8 mina potem wariacje, placz itd.. sama szukam przyczyny
  • czy śpią spokojnie, w miare cicho, bez płaczu? Bo Lena strasznie popłakuje przez sen, rzuca sie na łóżku, nie wiem czy coś ją boli, czy co. Spi z nami w pokoju w łóżeczku i tak po pólnocy zaczyna sie jazda, chlipie przez sen, wierci się, kręci ja nie moge spac bo potrzebuje ciszy a najbardziej to sie martwie dlaczego Ona tak popłakuje. Całą noc wstakje co chwile podaje smoczka, wode, mleczko. A jak te maluchy co przesypiaja calutka noc?
  • do tych juz doswiadczonych co postawic dla siebie w pokoju malucha do karmienia np fotel bujany, czy twarda kanapke czy fotel?
  • www.ratujmaluchy.pl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=2 Ja jestem przeciwko. Patrzac na starsza a strach pomyslec, ze junior mialby isc w wieku 6 lat do szykoly
  • w Warszawie mialo byc 17st ale na termometrze,w sloncu jest prawie 30!!! do tego bardzo mocno wieje. jaka pogoda u was,co zakladacie maluchom?? wczoraj Ola chodzila w cienkich spodniach i bluzce,skarpetkach i z gola glowka. niestety znow zaczela kaslac :(( myslalam o zalozeniu cieniutkiej kurteczki. jeju zwarjuje z ta pogoda
  • Moja Ola teraz wyraźnie mnie zjada posiłków. Jakieś 4 dziennie i piate mleko na wieczór. A jak jest u Was? Normalnie nie ma takiego apetytu jak kiedyś...
  • dziewczyny, nie wiem jak jest u Was, ale zauwazylam pewna zaleznosc. Do zeszlego weekendu moja corcia w dzien niewiele spala i wieczorem mielismy traszny problem z zasypianiem. Byla marudna, plakala wrecz histerycznie mimo kolacji zlozonej z dwoch cycow (tzn przy cycku mala drzemka, ale po odlozeniu do lozeczka - ryk). Zaznaczam, ze wykluczam bol brzuszka. Poprostu ze zmeczenia. Teraz to wiem, bo wlasnie w weekend pospala sobie wiecej w dzien i wieczorem - aniolek. Po kapieli j...
  • Ja nie mam pojęcia jak i co robic by zasnął ze zmęczenia. Mam tak od kilku dni. Mikołaj pośpi nieraz do kilkudziesięciu minut w ciągu dnia i sie wybudzi, juz nie mogąc zasnąć.tak jest czasem po 2-3 drzemek w ciągu dnia. w nocy dosc ładnie przesypia. Maly nie ma kolek, ładnie ssie i cyca i butelke. ostatnio zacząl wkładac paluszki (nie piąstki)do buzi a jak mu nie pozwolę i chce dac smoczka to sie buntuje.Mały wariacik ;) z tymi palcami to sie boje by nie zaczął ssac kciuka, bo pote...
  • Dzisiaj byłam z Oskarem pierwszy raz w żłobie. Zastanawiałam sie jak będzie, bo przecież tyle tam nowych osób i dzieci. No i było naprawdę super! Mogłam nawet wyjść do innego pokoju by porozmawiać w sprawie płatności i zasadach, które tam panują. Oskar bawił się z innymi dziećmi, był trochę nieśmiały, ale też podchodził do dziewczynki, która ciągle płakała (boi się nowych dzieci) i się do niej szczerzył. W końcu powiedziałam mu żeby nie dręczył biedaczki i poszedł do innej dziewczyn...
  • tak sie wlasnie zastanawiam nad tym calym myciem zabkow.Gębula juz pelna zabkow,wiec naprawde juz trzeba sie profesjonalnie do tego zabrac.dotychczas nakladalam paste(Bobini - od 1 roku zycia) na szczoteczke i najpierw probowalam;-)myc ja,po czym Mlody wyrywal mi szczoteczke i sam tam drazyl;-)w tych zebach.ale no wlasnie wiadomo, ze pasty nie umie jeszcze wypluc.Czy Wasze maluchy umieja?wydawalo mi sie , ze jak jestg podkreslone ze taka pasta ejst dala takich malych dzieci to...
  • Normalnie mnie nosi, moja 24l kuzynka ma synka 6 m-cy i ciagle cos wynajduje- nie najadal sie, to zaczela do kazdej butli dosypywac kaszki smakowe, daje juz od 2 m-cy sloiczki, teraz daje mu serki waniliowe, baaa nawet kurczaka pieczonego. Smoczek zawsze maczany w cukrze, no i najwieksza glupota- wozi malego w foteliku, ale nie przypietego pasami !!! Jak jej zwrocilam uwage to powiedziala, ze ona wie lepiej co dobre dla jej synka. Oswiadczyla mi tez, ze jeszcze w tym m-cu wsadzi go do c...
  • Czy jest to spowodowane coraz wieksza masą ciałka, nabierania tłuszczyku itp.? Mój lokator mniej wierzga i sie przemieszcza ale czy dlatego, że ma coraz mniej miejsca i tym, że dzidziuś więcej spi niż bryka? Podświadomie wiem, że tak nieraz jest ale czasem przychodzą dziwne mysli czy aby nic złego sie nie dzieje... Jest to 34 tc, brzuszek mam malutki moze tez przez to synkowi jest ciasno, bo ten brzuchol to nie chce chyba za duzo urosnąć. Wizyte mam w czwartek ale napiszcie jak u ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się