Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      maluchy

maluchy

(35 wyników)
    • Pewnie ten wątek był poruszany nie raz. Pisze to na prośbę znajomych. Maja pięcioletnią kotkę - oczko w głowie. Rozpieszczona, wychuchana itd. Teraz znaleźli malucha miesięcznego. Chcą go zatrzymać (ją), jednak starsza nie daje za wygrana, nie aceptuje malucha i broni terytorium. Mają je dopiero jeden dzien razem. Izolują w osobnych pokojach. Czy są jakies sposoby, zeby się zzaakceptowały? Bo oni juz myślą o tym, że będą musieli oddać malucha jednak.
    • I znowu mam problem. Moja koteczka po raz drugi okazuje sie wyrodna matka. Najpierw nie chciala karmic maluchow (po 5 dniach zmienila zdanie), a teraz, kiedy junior ma 7 tygodni, zupelnie sie nim nie zajmuje, a co gorsza, zaczyna traktowac jak obcego, tzn prycha na niego, syczy i bije jak sie zbliza. Nie wiem, moze jest zazdrosna o mnie albo co... Maluszek nie podchodzi juz do niej normalnie, tylko tylem albo bokiem i ma lepszy kontakt ze starszym kocurem (ganiaja sie jak wariaci ...
    • Oto apel z innego forum, proszę pomóżcie: Kochani! Wczoraj znajomi znalezli kotę, której ktos pociął skórę na drobne kawałki. Zakrwawiona kotka doszla do swoich młodych by je nakarmic gdy oni ja znalezli, niestety byla tak poraniona ze zeszla na rekach. Zostawila 4 mlode - maja juz otwarte oczy, jedza. Jeden juz znalazl dom, poszukuję miejsca dla reszty. Na terenie TROJMIASTA mogę ja zawiesc sama jesli ktokolwiek zechcialby się zaopiekowac. Koty sa w kolorze czarnym, czarnobial...
    • Tuż przy wejściu do mojego bloku (na granicy łąk i pól), pod zielonymi gałązkami skalniaka, "zamieszkały" dwa młode zajączki. Mają w tej chwili chyba około 15-20 cm długości. Od kiedy tu są? Nie wiem. Wieczorami i nocami, gdy cichnie ludzka działalność w okolicy, pojawiają się zające dorosłe. Prawdopodobnie jest tam także i matka maluchów, która wtedy swoje potomstwo karmi. Mimo tego, że o pobycie zajęcy dowiaduje się coraz więcej ludzi, nie zauważyłem, by ktoś jakoś zakłócał ic...
    • Przejrzałam sobie rożne wątki na forum, ale nie znalazłam odpowiedzi na interesujący mnie temat. Jeżeli powielam wątek i wyważam otwarte drzwi, proszę o podanie linka do odpowiedniej dyskusji. A problem wygląda tak: Chciałabym zacząć uczyć sześciotygodniowego szczeniaka. Jest u mnie tydzień i reaguje na swoje imię, komendę "chodź tu", rozumie też że pakowanie się na posłania dwóch moich psów jest "fe" (ale ten zakaz akurat z lubością łamie:) Czy mogę czegoś jeszcze uczyć takiego brzd...
    • Od kilku dni mam małą kotkę. Ma 8 tygodni. Karmię ją konserwami dla kotków i suchą karmą dla takich maleństw. Jednak suchej karmy nie chce jeść.Gotowanej marchewki też nie ruszyła. Dziś spróbuję podać jej serduszka, słyszałam, że koty to lubią. Nie wiem jednak ile razy dziennie podawać jedzenie takiemu maleństwu. Czy cztery razy wystarczy? Może ktoś mi podpowie jak powinien wyglądać jadłospis takiego malucha? Jakieś rady na początek?
    • Mam 8 tygodniową znajdkę z działek (od tygodnia)i niby wie do czego służy kuweta ale oprócz tego sika nam na kołdrę i poduszki a raz była tam też grubsza sprawa :-( . Kotek jest izolowany na razie od drugiego domownika (13 letniej charakternej kocicy, która ciągle parska i warczy) więc niczego się od niej nie uczy. Problem w tym, że za parę dni jadę na wakacje i weterynarz radzi mi zabrać ze sobą małą no i racja tyle, że po pierwsze nie wiem jak taki maluch zniesie długą podróż ...
    • Jakiś czas temu przybłąkała mi się kotka z inwentarzem - 4 śliczne maluchy. Nigdy nie miałam kotów więc mam mnóstwo wątpliwości. Na początek: kiedy powinnam maluchy odrobaczyć? Teraz mają ok. 5 tygodni.
    • Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy. Nie mam żadnego zwiarzaka, ale potrzebuję rady osób doświadczonych w hodowli kotów i małych kociaczków. Niedawno w naszej piwnicy okociła się kotka, córka oczywiście zwariowała na jej punkcie, i małych kociaków. To zwykły piwniczny kot, no ale teraz z małymi jej przecież nie wyrzucimy. Jak podrosną same pójdą "długą". Za to chodzmy dokarmiać mamę - nosimy jej mleczko i żarełko kocie. Wczoraj pozwoliłyśmy sobie z córcią na pogłaskanie mały...
    • Hej! 10 kwietnia moja kotka urodziła 3 kociaki. Na początku bardzo się o nie troszczyła- wybiegała tylko na dwór załatwić potrzeby i szybko wracała. Od jakichś 3 dni zachowuje się inaczej, jest jakby jakaś roztargniona. Dzisiaj nie karmiła jeszcze kociąt od rana ani razu. Wyskakuje z koszyka i nie reaguje na żałosne miałczenie młodych. A dodam jeszcze, że na noc nie wróciła do domu. Kilka dni temu miała zastrzyk, więc chyba ruja odpada (chyba)... Pomocy! To moja pierwsza kicia i pierwsz...
    • Kochani, moje dzieci (7 i 5) błagają o psa. Ja nie pracuję, mieszkanie spore, łąka, lasek i plaża blisko. Jedyny problem w tym, że nie cierpię kłaków. Ktoś mi polecił amstaffa, bo to podobno zwierzak łagodny i cierpliwy. Jak go zobaczyłam, to bałam sie zbliżyć!!! Czy ktoś mógłby mi doradzić? Może macie amstaffy i dzieci? Jestem z Gdańska.
    • kotek ma 5 dni, dopiero od wczoraj karmi go matka, wczesniej byl karmiony przeze mnie mlekiem w proszku od weta (pisalam o tym wczesniej na innym watku). teraz zajmuje sie nim troskliwie jego mama, ale z tego co zauwazylam ma bardzo malo mleka. nie chcialabym za nic, zeby podzielil los brata - drugi kotek niestety zginal. juz dwa razy od wczoraj dokarmialam go butelka. doradzcie prosze, robic to nadal, a jesli tak to jak czesto? czy przez to kotek moze nie ssac mamy na tyle czest...
    • witam wszystkich, od niedzieli mam dwa kocie maluchy w domu. Jestem tez tak zabiegana i zapracowana ze nie zdazam godzinowo wybrac sie z maluchami do weterynarza. zrobie to pewie dopiero w weekend... ale nie wiem czy ja mam dwie Pani czy dwóch Panow w domu. Troche mnie wkurza ze nie moge im jeszcze nadac imion moze ktos pomoze jak mam rozpoznac maluchy... pozdrawiam gosc forum
    • Karmie mojego 4 miesiecznego szczeniaka gotowanym jedzieniem. Zastanawiam sie co moge jej jeszcze podawac? Do tej pory jada: kurczak lub indyk lud wolowina lub ryba + ryz lub kasza gryczana lub kluski + marchewka, kawalek pietruszki i selera. Czy takiemu maluchowi mozna jakies inne mieso podawac?jakies inne kasze? Dostaje tez raz w tygodniu zoltko, co drugi dzien troche sera i od czasu do czasu mleko, biszkopt.
    • Witam, Mam kilka pytan dotyczacych szkolenia szczeniaka - 3,5 miesiaca, bokser, samiec. Od poczatku stosuje metody z ksiazki "Zapomniany jezyk psow", dbam o ustalenia hierarchii w stadzie itd. A teraz pytania :) - co robic gdy pies nie przychodzi na wolanie? W 50% przychodzi na pierwsze zawolanie, dostaje smakolyk. W 30% przychodzi po kilku zawolaniach "z łaską" a w 20% w ogole mnie olewa - wtedy wolam do skutku i daje jednak ten smakolyk ale nie podoba mi sie to. - co ...
    • Witam, Moja kotka tydzień temu urodziła pierwsze kociaki.Ma dopiero 10 miesięcy.Czy i kiedy po porodzie istnieje mozliwość sterylizacji, a może lepsza będzie inna metoda antykoncepicji dla niej?
    • Mojego pierwszego kociaka wzięłam ze schroniska tydzień temu, jako 4 tygodniowego nieporadnego malca. Kociak był najmniejszy z rodzeństwa, chudy i brudny. Pani w schronisku udzieliła mi informacji, że kotki jedzą już pokarm z puszek i nie muszę się martwić karmieniem go. Rzeczywiście pierwszy posiłek jaki zjadł mój Tofi był obfity w porównaniu do tego co zjadał potem. Niestety na następny dzień rano moje kocie dostało bigunki, nie chciał ani jeść, ani pić, trafiliśmy oczywiście do...
    • Proszę o poradę. Pierwszy raz mam psa yorka. Czy to normalne że 10 tyg. szczeniak potrafi biegać (a właściwie galopować) w dzikim szale po trawniku 1,5 godziny, przyjśc do domu i rzucić się na ulubioną masotkę i z pasją ją atakować, póżniej na chwilkę się położyć (może 10 min. ) i od rana do wieczora zjeść tylko jeden malutki posiłek? jak spojrzeć na niego to wygląda jakby jakieś "exstasy" brał (ale ja nic mu nie daje :)) ciągle biega. wg mnie nie ma apetytu. Może żle robię że...
    • Moj obecny to 6letni owczarek niemiecki. Pare dni temu zielam szczeniaka jamnika. Mieszkamy w domu z ogrodem, owczarek zawsze bardzo lubil byc z nami w domu. Wpuscilismy owczarka do domu, gdy zobaczyl szczeniaka, dokladnie go obwachal mial niewyrazna mine, potem zaczal "gazowac". Wkoncu poszedl do drzwi chcac wyjsc do ogrodu i teraz odmawia wejscia do domu. Szczeniak jest w domu, a owczarek w ogrodzie. Czy on zglupial?? PS szczeniak nie posiadal sie z radosci gdy spotkal nasze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się