maluchy

(54 wyniki)
  • proszę o opinie. klub znajduje sie na ul. kwiatów polskich
  • witam, czy ktoś może polecić klub malucha w centrum Krakowa (okolice karmelickiej, podwala, krupniczej)?
  • Witam, Chciałam zrobić małe rozpoznanie rynku i zapytać, czy przydałby się klub malucha (opieka 5-10 godzin dziennie) dla dzieci od 6-8 miesiąca do 3 lat w Niepołomicach? Czy są osoby zainteresowane zapisaniem dziecka do takiego klubu (który po wejściu w życie nowej ustawy o formach opieki dla dzieci do lat 3 miałby prawo nazywać się prywatnym żłobkiem)? Pozdrawiam :-)
  • Zastanawiam się nad otwarciem klubu malucha w Krakowie(dla dzieci od 6m-3lat), gdyż z moich własnych doświadczeń wynika że ciężko z miejscami w żłobkach...Było by to raczej miejsce o domowej atmosferze dla max 20 dzieci...Chciałam wybadać czy rzeczywiście w dalszym ciągu jest zapotrzebowanie i ewentualnie w jakich rejonach. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
  • Witam Chciałam podpytać- czy byłoby jakieś zainteresowanie klubem malucha(dla dzieci od 1-3lat) w rejonie ulicy Centralnej? Klub mógłby działać już od stycznia 2011:) Czekam na jakieś informacje.
  • Temat wątku wpadł mi do głowy pod wpływem wątku na EMamie. Czy jest gdzieś w K-wie msza św. dla małych dzieci - 1,5 - 2 lat? Taka specjalna dla takich maluchów. Chciałabym wziąć w końcu dziecko do kościoła, ale z takiej normalnej mszy, nawet dla starszych dzieci, to Maja mi chyba ucieknie...
  • Klub malucha Żyrafa zostaje zamkniety - czy są tu rodzice mające tam dzieci ? gdzie oddacie pociechy po 30.06 ? czy oprócz Bajki jest jakiś inny klub malucha/ prywatne przedszkole w okolicy os.Oświecenia ?
  • Sszukam opini i informacji na temat tego klubu w Krakowie przy Garncarskiej. Czy ktos z Was posylam tam dzieciaka. W jakim wieku?
  • gdzie w okolicach krowodrzy są prowadzone zajęcia dla 2,5 latków ?? zapisałam córeczkę na Helclów do domu kultury dwa razy w tyg. i szukam czegos jeszcze dodatkowego. Pozdrawiam
  • chciałabym założyć klub malucha (ew. punkt przedszkolny), problemem może okazać się organizacja wyżywienia w takiej placówce, Sanepid ma swoje przepisy (m.in. osobne wejście z zewnątrz do pomieszczeń kuchennych), dla mnie nie do wykonania ze względu na to, że zamierzam klub otworzyć w bloku na parterze. Czy ktoś może mi pomóc i podać firmy świadczące catering dla takich małych dzieci? Ewentualnie doradzić jak rozwiązać ten problem :)
  • Mam pytanie do doświadczonych mam, bo nigdy na to nie zwróciłam uwagi...czy styczniowe wyprzedaże i przeceny obowiązują też stoiska z gadżetami dla maluchów? Albo odzież ciążową? Mam jeszcze trochę czasu i jeśli asortyment dziecięcy też jest na wyprzedażach to wolałabym się z zakupami wstrzymać- bez sensu przepłacać... No i ewentualnie- jak ktoś wie- jakie sklepy mają takie wyprzedaże napewno? Z większych sklepów mam najbliżej Kraków... Dla siebie często szukam czegoś ciekawego, porządnego...
  • Hej, proszę podpowiedzcie mi, gdzie w Krakowie (najlepiej w Śródmieściu) jest dobry dentysta dla malucha (15 mies.). Mojej małej właśnie ukruszył się ząb i musimy się przejść do dentysty. A chciałabym, żeby był to ktoś cierpliwy i miły, bo córcia nie lubi otwierania paszczy i wszelkich "macanek". Pozdrawiam Aśka
  • Czy ktoś chodził na basen ze swoją pociechą do krakowskiego Rydygiera i mógłby podzielić sieze mną swoim doświadczeniem?
  • Szukam czegoś dla corci, chyba wole to niż nianie, zawsze to większa kontrola. Może coś polecicie, najlepiej okolice Woli Justowskiej, Bronowice, Opolska, Azory. Jestem mobilna ale przez cały Kraków nie chcę się w tych korkach przebijać a tą trasę mam po drodze, może być w strone Balic. Dzięki wielkie!
  • Gdzie mozna jechac na jednodniowa wycieczke z 2 i 5 latka,chcialam gdzies najdalej 50 km od Krakowa,Ojcow zaliczylam,jaskinie nietoperzowa,dolinke bedkowska tez,dinozaurland,chcialabym zeby dzieciaczkom sie nie nudzilo,fajne miejsce do spacerkow przy okazji cos zobaczyc...:)
  • Grupa "Macierzanka" zaprasza w marcu na rekolekcje dla matek z małymi dziećmi "Matka, Miłość, Modlitwa". Spotkania w kościele (na które mamy zaproszone są wraz z dziećmi) trwają 30 min. Po nich spotkanie i herbata dla matek z dziećmi w Kamieniołomie Jana Pawła II. W programie: 17.03, wtorek: Matka, żona, piękno 18.03, środa: Miłość – więcej niż dobre chęci 19.03, czwartek: Modlitwa, czyli czas i głębia. W uroczystość św. Józefa, na zakończenie – specjalne błogosławieństwo dla...
  • No i nadszedł sądny 13 kwietnia ... ogłoszenie wyników rekrutacji do przedszkoli. Niestety mając zwykłą rodzinę (nie będąc osobą samotnie wychowującą dziecko), w której dopiero pierwsze dziecko miałoby zostać przedszkolakiem, doświadczyłem wątpliwej przyjemności dowiedzenia się, że "Pani/Pana dziecko nie zakwalifikowało się do żadnej ze wskazanych w formularzu placówek". Jasne kryteria punktowe pozwoliły mi na osiągnięcie 36 lub 29 punktów (zastanawiam się kto był autorem tej punktacji - ma m...
  • Czesc, mam pytanko: jak to jest z paszportem dla malucha? Chcialabym wyjechac na wakacje za granice, ale kompletnie nie orientuje sie od czego i gdzie mam zaczac zalatwianie dokumentow?! Maz i ja mamy wyrobione nowe paszport, sluch mnie doszedl, ze dziecko (moj brzdac ma 7 mscy) moze byc wpisane w paszport rodzica, czy to prawda? Jezeli tak, to gdzie mam sie udac i z jakimi dokumentami (moj paszport i akt urodzenia dziecka czy cos jeszcze), jak dlugo czeka sie na taka adnotacje? ...
  • Moje znajome (Amerykanki i Kanadyjki) otwierają w Krakowie fajną szkołę angielskiego. Wśród różnych zajęć, które proponują bardzo fajna wydaje mi się propozycja angielskiego dla mam maluchów, które są w domu z dziećmi i chcą się rozwijać. Jest możliwość zajęć raz w tygodniu w poniedziałki do południa. Będą 2 grupy, mniej zaawansowana (normalne lekcje angielskiego) i bardziej zaawansowana (raczej dyskusje, konwersacje, to dla tych mam, które dość dobrze porozumiewają się po angiel...
  • witam,, jestem ciekawa jakie byly wasze wrazenia na 1 kastingu i w jakim wieku zaczełyscie z posiechami wystepowac.. wiem za za chwile bedzie nalot a // a po co dziecko meczyc i przebierac co 10 minut i tak dalej/// ale to decyzja kazdej z nas.. spotkalam sie w agencli reklamowej w krakowie za na wstepie trzeba bylo wplacic 60 zl a potem jeszcze ok. 300 za seje aby potem wybrane fotki umiescic na stronie agencji.. oczywiscie nie wplatalam sie w te przygode bo wygladalo mi to podej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się