Forum eDziecko edziecko eZabawy
ZMIEŃ
      maluchy

maluchy

(45 wyników)
    • jeśli ktos z was ma miesięcznik "Twoje dziecko" z lutego to bardzo proszę o przysługę. Podobno w lutowym numerze jest artykuł "Pobawmy się", proszę podanie zabaw które sa tam predstawione z maluszkami albo w ogóle podajcie swoje pomysły na zabawy z niemowlakami. ja jestem mama 2,5 miesęcznego szkrabka:)
    • Proponuję, aby w tym wątku wpisywać na jakich stronach aktualnie przeprowadzane są konkursy, gdzie nasze pociechy (lub ich mamy) mogą zdobyć super nagrody bądź też upominki. Proszę o wklejanie gotowych linków do konkursów, aby jak najłatwiej było nam dotrzeć:) Do Moderatorów: bardzo proszę o nie usuwanie wątku, gdyż jednak jest on nawiązaniem zarazem do zabawy Dzieciaczków jak i ich rodziców. W końcu często są to konkursy plastyczne... Gorąco zapraszam do zabawy!
    • Mam prawie 1,5 rocznego synka i bardzo chciałabym go zapisać a jakieś zajęcia sportowe, plastyczne - aby pobył trochę z dziećmi i się wyszalał - same wiecie ile taki maluch ma energii. Na razie sprawa karery żłobkowej odpada, bo na liście oczekującej daleko jesteśmy. Znacie może jakieś miejsca godne polecenia, gdzie prowadzą fajne zajęcia?? Dzięki za info.
    • Witam:) Znacie jakieś piosenki dla dzieci z pokazywaniem? Ja znam tylko kilka a dzieci takie rzeczy uwielbiają i chcą więcej i więcej... ja znam: głowa, ramiona, kolana, pięty kolana, pięty x2 głowa ramiona kolana pięty oczy uszy usta nos a do tego jeszcze włos:) tu stoją krokodyle i orangutany dwa maleńkie wężyki i królewski orzeł i kot i mysz i bardzo duży słoń zabrakło jeszcze tylko dwóch nosorożców kto stworzył: fruwające ptaszki x3 kto stworzył fruwające ptaszki N...
    • jakie zabawki dla trzymiesięcznego malca.moja zuzia ma 6 tyg. i nie odkryla jeszcze rączek czym bawią się wasze maluchy pozdrawiam
    • Chciałam Was spytać o zabawy z dzieciakami. Moja Majka ma 8 i pół miesiąca - i zastanawiam się w co się z Nią bawić, żeby tym samym wspomagać Jej rozwój psychomotoryczny. Akuku, popychanie piłeczki,książeczki, taniec (uwielbia) pioseneczki... Co jeszcze? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
    • Wszystko ładnie i pięknie opisane,problem w tym że strasznie mało jest miejsc gdzie można z dzieckiem wyjść.U nas w Gdańsku nie ma takich miejsc.Owszem jest Multikino-ale dziecku się tam nudzi,rodzic zamiast obejrzeć film musi zabawiać dziecko żeby z nudów nie płakało i tyle z oglądania(byłam i przeżyłam).Ikea-tylko wtedy gdy idzie się na zakupy i to takie większe,niestety nie kupuję kanapy co weekend.No i na tym koniec.A ja bym chciała wyjść do ludzi,na kawę,na pogaduchy.Nie ma takiej możliw...
    • wiecie co ostatnio wlaczylam mojemu Miskowi teletubisie i strasznie je polubil jak tylko uslyszy ta melodyjke od razu sie bosko cieszy i oglada az do konca jestem w szoku ze 8le tak sie zainteresowalo bajka?czy wasze dzieciaczki tez ogladaja teletubisie ?
    • Mam w swoim komputerze własnoręcznie przygotowane "domino" dla maluchów potrafiących rozpoznawać obrazki. Są to kolorowe obrazki przedstawiające zwierzątka, kwiaty, przedmioty itp, ogólnie proste rzeczy od których przeważnie zaczynamy uczyć dziecko świata. Są poukładane parami po dwa kwadraty 6x6cm i zapamiętane na 5 stronach excela. Wystarczy tylko wydrukować je na sztywnym papierze np z bloku technicznego i porozcinać. Każdy obrazek z lewej strony ma swój odpowiednik po prawej innej pary. ...
    • Pamiętam, że jak byłam mała były takie łyżwy dla najmłodszych na dwóch płozach przyczepiane do butów. Wiecie czy można jeszcze coś takiego kupić. I czy wogóle warto. Może lepiej kupić klasyczne łyżwy. Mój synek (lat 3,3) zrobił nam dziś w domu awanturę, kiedy z mężem wybieralismy sie na łyżwy. Też chciał łyżwy :) Ale czy nie jest za młody?
    • Błagam pomóżcie!!! Nie mam pomysłów , a siedzienie w domu już jest nie do wytrzymania:(((
    • Mam propozycję: Może stworzymy bazę stron przyjaznych dla maluchów. Chodzi o zabawy, ćwiczenia, któryme można zaproponować zainteresowanemu komputerem dziecku od dwóch do 6 lat. Moje propozycje: http://www.nickjr.com/kids/flash_site/playtime.jhtml;jsessionid=REX4MYTWEW2IGCQBAFLZPQQ?_requestid=16012 http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.html
    • My do niedawna wchodziliśmy na www.nauczmniemamo.pl ale mojej Madzi już tam się wszystko opatrzyło. Ma jeszcze 2 gry na plytach. Może Wy znacie jakieś strony z grami dla 4-5-6 latków? Takie ładne, nie jakieś bochomazy i strzelanie do ruchomych celów?
    • Dziewczyny moze macie jakies propozycja zabaw nietypowych. Robimy z Gaba rozne rzeczy czyli: czytanie, ganianie, wywalanie rzeczy, wkladanie, sortowanie ksztaltow, rysowanie. Co mozna jeszcze? Pozdr
    • Hej dziewczyny! Jestem mamą 16-miesięcznego maluszka i szukam na Śląsku jakichś zajęć, by zagospodarować mu kilka dni w tygodniu na coś innego niż spacery i zabawy z mamą. :) Helen Doron oraz basen już znamy, słyszałam też o kółku Wesołe Nutki w Dąbrowie Górniczej, ale nie umiem znaleźć namiaru, interesuje mnie również, czy działa na naszym terenie coś na kształt i podobieństwo Klubu Malucha? A może jest jakaś miła sala zabaw dla dzieci? Kompletnie nie mam rozeznania w tym temacie...
    • Jakie ksiazki lubia wasze dzieci "czyat" - te co maja roczek i wyzej lub mniej niz roczek. Jakie byscie zaproponowaly - szukam takich co nie maja duzo zdan na kazdej stronie, rymuja sie, itd. K.
    • Czy warto kupić w/w płytę dla dziecka. przyznam że cena 60 zł troche mnie przeraza ale jeżeli rzeczywiście uczy literek, cyferek i liczenia to może pokusiłabym sie na nią. Dziękuje za każdą odpowiedź
    • Hej, szukam pomysłów na ciekawe zabawy z maluszkiem w tym wielku.Przecież dziecko nie może spędzać czasu przed telewizorem, jak zapełniacie czas swoim maluchom, poza spacerowaniem i zabawami na placu zabaw.Szukam pomysłu na zabawy domowe.Pozdrawiam Aga.
    • hej, w co można bawić się z 11-miesięcznym malcem?
    • Jestem mamą 2,5 letnich bliźniaczek. Zawsze wydawało mi się, że dzieci w tym wieku nie radzą sobie najlepiej z rysowaniem. Owszem rysują ale obrazki nie nabierają jeszcze wyraźnych kształtów. Tymczasem jedna z moich córeczek uwielbia rysować i jej prace nabieraja określonych kształtów. I tak m. in. jest samochód z kołami i kierowcą, żółwik ze skorupą w plamki albo slimak ze spiralna muszlą i głową oczywiście. Może mylę się i jest to spotykane często u takich dzieciaków mimo wszyst...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się