Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      ochota

ochota

(31 wyników)
    • Mój synek zaczął 7 miesiąc i nie ma ochoty siedzieć na kolanach u mnie ani na żadnym sprzęcie typu fotelik,bujaczek,huśtawka,wózek i nawet ze mną na ziemi!!!Mam wielką nadzieję,że mu sie to odmieni,ale czy Wy miałyście tak!?Uwielbia noszenie na rękach,ale które dziecko w tym wieku tego nie lubi.Napiszcie mi czy u Was było podobnie i w którym momęcie zaczęło siedzieć lub to lubić!!!!
    • Czy po zmniejszeniu ilosci karmien przychodzi ochota na seks? Chodzi mi o spadek tej cholernej prolaktyny, ktora robi z kobiety w sile wieku "babke po menopauzie"... Martwie sie o swoje malzenstwo, bo w ciazy nie wolno bylo, a teraz (juz 4 miesiac) ja nie mam kompletnie ochoty na meza... Czyli ponad rok prawie zadnych akcji poza kilkoma wyskokami.
    • historia stara jak swiat.....kilkumiesięczne dziecko , brak snu , ciągłe zmęczenie i poirytowanie , mąż pracujący całymi dniami , brak czułości , miłości , seksu, zniechecenie ...... Tęsknie za moim życiem przed dzieckiem...... I żle mi z tym ,że tak myślę. Tym bardziej ,że to ja namawiałam męża na ciąże , potem się leczyłam.Bardzo chcieliśmy mieć dziecko. I mamy. Piękne , zdrowe ,urocze. Tylko dlaczegocoraz częściej mam ochotę uciec gdzie pieprz rośnie? Zostawić wszystko , wsz...
    • no właśnie a pani doktor stwierdziła że jak na 10-11 mies. nie bedzie stać z niewielką pomocą lub przy czymś ,czy podciągać sie do stania to trzeba będzie pójść do specjalisty sprawdzić czy wszystko jest ok. Chodzi tylko o stanie,bo oczywiście do chodzenia jest czas do 15 mies.Nie wiem co z nią robić.Ma teraz prawie 9,5 mies. Zaczyna płakać jak chcemy ją przy czymś postawić,trzymając pod paszki.Nie jest wogóle tym zainteresowana. Sama się nie podciąga,nawet w łóżeczku.3 tyg. temu ...
    • Dziewczyny czy jadłyście czekoladę karmiąc piersią?Ja już mam taką ochotę na czekoladę że chyba zjadłabym całą tabliczkę od razu. Słyszałam że czokalada uczula, czy to prawda? Moje maleństwo wczoraj skończyło miesiąc- więc moze jest już mniejsze ryzyko uczulenia?
    • To u mnie dzisiaj. Wszyscy chorzy. 2 zasmarkanych maluchów, ja wstająca żeby czyścić nosy i karmić tudzież poić starszaka co 1 h. Pęka mi łeb i rozwala gardło. Płacz niby biednych dzieci irytuje jak rzadko kiedy, mam ochotę się przed nimi ukryć w mysiej dziurze i spać, spać spać. A tu znikąd pomocy. Przewijaj, podawaj syropki, wycieraj noski (zaraz się zbełtam). Przeglądam forum k.p. no tak jdynie słuszny orofar max nie wchodzi w grę. Po głowie tłucze się maksyma s. j. Leca, że ludziom przyda...
    • mam prawie 7 mc syna, nigdy nie lubial byc noszony na rekach, i właściwie to się cieszyłam z tego, bo był i jest bardzo spokojnym dzieckiem, sam zasypia, obudzony ładnie się potrafi bawić nawet do godz. Ale właściwie teraz zaczełam sie zastanawiac, dlaczego nie lubi byc przytulany? Teraz jest przeziębiony, chciałam go ponośić, poprzytulać a on sie wyrywa. Nie wiem o co chodzi. mam starsza córkę, i ona odwrotnie, cały czas na rękach chciała byc. Do tera lubi sie przutulać. A słyszałam ...
    • Od urodzenia dziecka minęły już 4 miesiące, wróciłam już do pracy, wróciłam do figury sprzed ciąży, a apetytu na seks jak nie widać, tak nie widać. Martwi mnie trochę ten stan, zwłaszcza że przed i do połowy ciąży wszystko układało się wspaniale, później wiadomo - mało atrakcyjny wyglą, hormony itp. Ale teraz nie chcę się ciągle zmuszać, a wiecznie odmaiać mężowi nie mogę, bo i tak już przez tą abstynencję zaczęło nie najlepiej nam się układać. Co mam zrobić? Czekać aż samo minie?...
    • Są takie dni kiedy z Michasiem zostaje mój mąż (ja w tym czasie załatwiam swoje sprawy). Dostaje on dokładną rozpiskę co synek ma jeść i mniej więcej o której godzinie, że ma go ileś tam razy przebrać lub chociaż sprawdzić czy mam mokro (inaczej o tym nie pomysli, bo to nie kupka, i noc nie "czuć"). Do czego zmierzam. Ostatnio musiałam już zostawić ich od samego rana. Nakarmiłam synka o 7, potem mąż miał go karmić o ok. 10.30-11 i ok. 14 a potem położyć spać. Wracam do domu - godz. 16., dziec...
    • do jakiej temperatury ponizej 0 mozna wychodzic z 3 miesiecznym dzieckiem na spacery i na jak dlugo???
    • Cześć dziewczyny! Nasza buba ma 4 miesiące i dwa tygodnie, jest na piersi. Od trzeciego miesiąca ma już wytyczony plan dnia - wieczorem ok. 19.00 kąpiel, potem masaż i karmienie. Z reguły usypia przy cycku, lub sama w łóżeczku zaraz po. Problem polega na tym, że codziennie (z zegarkiem w ręku) mała budzi się po 30 minutach. Tu repertuar jest różny - stęka, albo płacze przez sen, dotyka buzi, próbuje ssać paluszki, denerwuje się. Z początku wyjmowaliśmy ją z łóżeczka (głupki), wtedy mała ro...
    • Napiszcie drogie mamy co jedzą Wasze pociechy. Ile razy podajecie na dobę mleko, jakie ilości wypijają? Czy obiad składa się z dwóch dań? Jakie mają przerwy w jedzeniu, czy podjadają w nocy?Dziękuję za wszelkie sugestie. Justyna
    • temat moze dosc intymny,ale napiszcie od kiedy bedzie mozna współżyć tak,aby nie odczuwać bólu?czy to normalne 3 miesiące po porodzie?mam nadzieje ze to minie?jak jest u was?bo troszke mnie to martwi...
    • jak w temacie. Jak to było u was? pozdrawiam. Mój mały ma 9,5 mca i jak na razie wydaje mi się to nietrafionym pomysłem, ale może się mylę.
    • co mam zrobić kiedy w ogóle nie mam ochoty na sex z moim mężem. Jestem już pięć miesięcy po porodzie, a to się w ogóle nie zniemia. I mąż jest nieszczęśliwy i ja też.
    • Jak zabawiacie dzieci kiedy sa aktywne? czy przez CAŁY czas mowicie do nich, zabawiacie grzechotką, nosicie na rekach pokazujac mieszkanie, bawicie sie odbiciem w lustrze? czy pozostawiacie na jakis czas same sobie np. w łozeczku pod karuzelka? Bardzo mocno tkwi mi w głowie prikaz by zajmowac sie aktywnie dzieckiem tzn. zapewniac mu rozne bodzce wtedy bedzie sie dobrze rozwijało. I jeszcze jedno: ile czasu dziennie spedza wasze malenstwo na brzuszku - czy przewracacie dziecko na p...
    • Naczytałam się tyle, że dziecko w dsnym miesiącu powinno to i to potrafić i jejstem załmana. Moja 3-miesięczna córeczka wcale nie przejawia ochoty na zabawę swoimi rączkami, nie wyciąga też ich w kierunku zabawek. Wiem że może panikuję ale może faktycznie lepiej zauważyć coś teraz niż zbyt późno. Kiedy wasze dzieci osiągnęły jakieś kolejne umiejętności? Napiszcie proszę i z góry dziękuję.
    • Mój synek ma kolki. Nic nowego, próbuję jak każda matka wysondować, co mu szkodzi (poza jego własnym, na razie wrogim, bo niedojrzałym układem trawiennym). Ostatnio padło na cukier-moja teściowa podejrzewa, że może cukier rafinowany jest temu winie, a slodze sporo. Nie sądze, ąle... Może powinnam słodzić glukozą czy innym cukrem prostym? Podpowiedzcie, jesli znacie temat. Pozdrawiam
    • czy wy macie tak jak ja czy tylko ja jestem jakaś zacofana?po porodzie kiedy uprawiam z mezem sexs nie mam takiej przyjemnosci jak przed porodem!czuje ze mam szeroką!nic nie mówie o tym mezowi ale chyba cos podejrzewa?czy wy tez tak macie??moja córcia ma już ponad cztery miesiące!!!!!! pozdrowienia
    • Moj synek 1 maja skonczy 7 m-cy i jeszcze sie nie przewraca na boki cos tam probuje raczka machac ale nic.Samodzielnie juz siedzi od miesiaca.Czy powinnam ssie martwic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się