trawniki

(26 wyników)
  • Ostatnio na Ursynowie, ale nie tylko pojawiają się wokół trawników niskie metalowe ogrodzenia. Czy ktoś wie po co? na pewno nie chronią trawników, bo trawniki są zniszczone po zamontowaniu słupków a nowa trawa nie jest sadzona. Widziałam, że ogrodzenia są tez wzdłuż Sikorskiego, co powoduje, że samochody nie mają jak zjechać na trwanik, jeśli jedzie karetka. Normalnie nikt po tych trawnikach nie jeździ, więc nie wiem czemu one służą. W oklicach bazarku przy Wąwozowej i Stryjeńskich ogrodze...
  • Jak w końcu jest z chodzeniem po trawnikach? Dzisiaj jakaś moherowa babcia wykrzykiwała, że wezwie policję, bo chodzę z psem po trawniku na osiedlu. www.dziennik.pl/gospodarka/article413817/Piknik_na_trawce_stanie_sie_w_koncu_legalny.html Czy ten przepis już obowiązuje?
  • Wie ktoś do kogo należy obowiązek utrzymania zieleni przed parkingiem Centrum Onkologii, wzdłuż Roentgena? Drażni mnie ta wyjeżdżona ziemia pod ogrodzeniem, na której parkują na dziko samochody, przejżdżając najpierw kawałek po chodniku i ścieżce rowerowej. W suchy dzień wszystko tam opylone i zasyfiałe, a w dzień deszczowy robi się bagno (atmosfera Ursynowa sprzed 20 lat)...
  • Nna środku trawnika, w osiedlu przy ul. Lanciego, pomiędzy blokami 10B i 10C, tuż pod oknami, stawiają kamień z tablicą upamiętniającą…?! Dowiedziałam się,że podobno odbywały się w tym miejscu 10 lat temu msze, kiedy było tu pustkowie… i teraz będzie kamień dla uczczenia tego miejsca..... Czyż nie brzmi to absurdalnie??? Nie mam nic przeciwko upamiętnianiu rożnych miejsc ważnych wydarzeń czy czczeniu dat, ale dlaczego na trawniku pod naszymi oknami, a w ogóle to przy pa...
  • No wreszcie... www.zw.com.pl/artykul/510851_Mandat_na_parkingu.html
  • Zwanej też (za google) . Jeżeli, oszczędzając na opłacie parkingowej, przyjechawszy do tej szkoły parkujesz pod jej płotem na uliczce osiedlowej, i przy okazji żresz pizzę czy inne ścierwo z MacDonalda albo albo chlejesz jakąś kawę, to papierek po tym pozywieniu wyrzuć do śmietnika. A jeżeli wyrzucacsz go, jak zwykle, za drzwi samochodu, to cóz z tego, że będziesz miał papierek z napisem magister i pieczątkę jakiejś postkomunistycznej pseudouczelni, skoro poziomu nie masz żadnego ...
  • Potwierdzam - alejka na Dembego to mina na minie i to głównie po dużych psach. Jak przyszły roztopy, to g... leżały również na chodniku i trzeba było mocno uważać aby w coś nie wdępnąć. Na całym osiedlu widuję tylko pojedyńcze osoby sprzątające po psach, a reszta ma to w głębokim poważaniu. Koszy do których można wywalić mieczystości nie brakuje
  • Usłyszałam tylko końcówkę wiadomości w dzisiejszym Kurierze Warszawskim. Ktoś truje psy na Kabatach, nie wiem dokładnie gdzie. Jakaś trucizna została rozlana czy rozsypana na trawnikach. Wiecie może coś konkretnego na ten temat? Podobno problemem ma zająć się policja. Zdechło już kilka psów.
  • Niżej jest wątek odnośnie parkowania "bezmózgowców" przy Aptece na KEN... Natchął mnie, żeby skrobnąć nt. tego, co dzieje się na bazarku "Na Dołku" (obszar KEN-Płaskowickiej-Braci Wagów-Meander). Sprawa parkowania wokół niego w weekendy, to istna TRAGEDIA. Rozumiem, że miejsc nie ma (w pobliżu nie ma ŻADNEGO parkingu), rozumiem, że czasami trzeba zająć miejsce na chodniku czy przystanku, rozumiem, że Braci Wagów jest cała zastawiona (dwa samochody mijają się tam naprawdę z trudem)...
  • Gdybym miała oceniać ludzi mieszkających na Ursynowie po tym co mnie spotyka na spacerach z psem uznałabym ich za społeczeństwo... no, bardzo nie na poziomie. Mam psa od dwóch (do 2, 5) lat, sprzątam po nim... ale po woli się zniechęcam. Dlaczego? Bo wciąż (naprawdę często) ludzie na ulicy na mnie krzyczą, często używając słów niecenzuralnych. Dzieje się tak z momentach kiedy pies się załatwia, zaczyna załatwiać... Ludzie nie czekają co ja zrobię czy sprzątnę czy nie... muszą ulżyć swoi...
  • Wprowadzono zakaz wstępu psów do Alei Kasztanowej. Gdzie te stworzenia mogą wychodzić na spacer? Według mnie wylano dziecko z kąpielą. Właściwiej byłoby umożliwić właścicielom sprzątanie po swoich pupilach, tak jak to odbywa się w innych cywilizowanych miastach. Wystarczy ustawić odpowiednią ilość koszy na tego typu nieczystości, umożliwić zainteresowanym kupno specjalnego sprzętu oczywiście wskazując miejsca sprzedaży. Jakie jest Wasze zdanie?
  • Psie kupy(11)

Zauwazyluscie, ze po stopnieciu sniegu na trawnikach srednio jedna kupa przypada na jeden metr kw.? Ale bedzie smrod, jak to zacznie sie psuc...
  • Jest takie miejsce parkingowe, pomiędzy Końskim Jarem 9 a budynkiem wodociągów, tuz obok placyku zabaw. Jedno z ostatnich, wciąż wygrodzonych - dwoma słupkami i łańcuchem, od co najmniej roku - przez nikogo nie używane (żadne auto tam nie parkowało). Tubylcy z pewnością wiedzą o którym miejscu mowa - tuz pod latarnia, wzdłuż do drogi. Zdarzyło mi sie kiedyś, jak juz nie miałem gdzie sie zatrzymać, wyjąć jeden słupek zaparkować i nazajutrz wstawić słupek z powrotem. W czwartek (1 l...
  • Bardzo prosze, sama sprzatam i nie rozumiem dlaczego inni nie widza nic zlego w tym ze ich pies brudzi i nie sprzataja. Idzie zima, spadnie snieg, wszystko ladnie przykryje, a potem stopnieje i odkryje do co pod nim i nastanie najbrzydsza pora roku - pora zasranych trawnikow. Sprzatniecie po psie nie jest uwlaczajace, swiadczy o kulturze. A ten, kto nie wyobraza sobie sprzatania kupy swojego psa niech sie po prostu na psa nie decyduje.
  • W związku z możlwym udziałem reporterów radia Zet tudzież jednej z lokalnych gazet, mój happning przełozony został na czwartek, godzina 10.00 bez zmian. Przypominam, że protest dotyczy ignorowania problemu niewłaściwej opieki nad psami przy jednoczesnym promowaniu nieodpowiedzialnej polityki zwiekszania pogłowia tychże zwierząt na Ursynowie. www.ursynow.pl/index.php Raz jeszcze zapraszam wszystkich chętnych na happening w czwartek o godzinie 10.00 przed budynkami urzędu na uli...
  • Chcę tylko niesmiało zapytać [najchętniej władze Ursynowa] dlaczego po trawnikach i wszelkich wolnych przestrzeniach fruwa tyle śmieci i toreb plastikowych?Czy to jakieś zamierzone działanie? Może ma odstraszać duchy od waszej dzielnicy?
  • Czy was tak samo jak mnie wkurza to, ze właściciele nie sprzątają gówien po swoich psach?????
  • Zdenerwowałam się. Cała okolica Końsklego Jaru rozjeżdżona przez parkujące na trawnikach samochody. I nic nie można na to poradzić. Po prostu będzie trzeba płacić większy czynsz za utrzymanie zieleni. Telefon do straży miejskiej milczy - a może ktoś wie, czy oni się nadal mieszczą na Zamiany 8? Policja na Ursynowie mówi: proszę pani, ich jest za dużo... Zdenerwowałam się. Jak jest ich dużo, to co, to mają prawo rozjeżdżac zieleń??? Kupą, panowie - kupy nikt nie ruszy???
  • Nie wiem, ale wiosenne wypady spacerowe w okolice Lasu Kabackiego, ulic Płaskowickiej do przyjemności nie należą. Śmieci zalegają tonami. Czy ktoś zamierza to posprzątać? Jak znam życie, wszyscy będą się licytować, że to "nie ich tereny". Żałosne.
  • Czy można jakoś zdobyć spacerowniki, które już wyszły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się