Dodaj do ulubionych

Wybory - szczegół techniczny

30.09.14, 12:38
Nadchodzą wybory. Niestety, niektóre komitety informują wyborców podczas zbierania podpisów na listach poparcia, że można podpisać tylko jedną listę.
Takie postępowanie podlega zgłoszeniu Komisarzowi, skutkiem jest odpowiedzialność karna.
Przypominam: wyborca może złożyć swój podpis na DOWOLNEJ liczbie list poparcia, może poprzeć DOWOLNĄ liczbę komitetów, najczęściej tożsamych z różnymi organizacjami czy grupami.
Obserwuj wątek
    • rylska Re: Wybory - szczegół techniczny 30.09.14, 20:07
      siekiera motyka i stek krwisty -podpisywać wszystkie listy
      siekiera motyka oberzyna - już się znowu cyrk zaczyna
    • jozefosmenda Re: Wybory - szczegół techniczny 30.09.14, 21:13
      Niektóre Komitety czyli które?
      My oficjalnie informujemy(SLD + Lewica Razem), że każdy może podpisać wszystkim, którzy się do niego zwrócą, jeśli tyko chce im podpisać!
      Teoretycznie jeżeli byłoby 12 komitetów wystawiających swoich kandydatów w czterech okręgach wyborczych to każdy rudzianin dysponuje 48 podpisami w skali całego miasta.
      Osobiście uważam, że zbieranie podpisów na wybory w obecnym kształcie mija się z celem bo i tak wyborca zadecyduje przy urnie swoim tylko jednym głosem kogo popiera.
      Przy referendum podpisywanie się ma sens bo wtedy każdy może się tylko raz podpisać.
      • pancio.net Re: Wybory - szczegół techniczny 30.09.14, 21:40
        Gdyby nie ten mały szczegół, ta multiplikacja podpisów to pewnie nie zebralibyście wymaganej liczby podpisów Panie Józefie. Taka jest prawda. Na szczęście wyborcy zdecydują i może w końcu odstawią no niektórych do muzeum PRL-u :-)
        • bed-wa Re: Wybory - szczegół techniczny 30.09.14, 22:05
          W Bielszowicach.
          • jozefosmenda Re: Wybory - szczegół humorystyczny 01.10.14, 11:53
            No i niech odstawią!
            Ja płakać nie będę!
            Tylko czy przez to "odstawienie" WAM malkontentom będzie działo się lepiej?
            Że, w Rudzie Ślaskiej i gdzie indziej bez przedstawicieli lewicy życie mlekiem i miodem popłynie sobie? Raj na Ziemi nastanie?
            Wydaje mi się, że przy wszelkiej maści prawicowych hochsztaplerach,cwaniakach,oszustach i naciągaczach (co liczne afery ostatnio pokazały) takie rozwiązanie nie może mieć racji bytu.
            Poza tym szanowni panowie Pancio i Be-dwa; ja do Was mam tyle szacunku i uznania co Wy do mnie! Wprost proporcjonalnie oczywiście czyli nic więcej ale też i nic mniej.
            A przy okazji proszę sobie zobaczyć ostatnią sesję RM jak jeden z młodych radnych uświadamiał nam dlaczego nie może przychodzić na posiedzenia Komisji czy zdążyć na czas na sesje RM. Ja zatem dziękuję za "taką" zmianę!
            Co do ekspozycji w muzeum PRL to się zgadzam ale pod warunkiem, że codziennie będziecie przychodzić mnie mnie odwiedzić.
            • rylska Re: Wybory - szczegół humorystyczny 01.10.14, 18:29
              entliczek pentliczek kukuryku -ludzie o co tyle krzyku
              • skalar2011 Re: Wybory - szczegół humorystyczny 01.10.14, 22:42
                entliczek pentliczek kukuryku -rylska już jest w tym koszyku
                • rylska Re: Wybory - szczegół humorystyczny 01.10.14, 23:50
                  oj chyba głowa boli- trzeba było zapijać colą - a teraz niestety migrena i kuracja potrzebna na głowę

www.youtube.com/watch?v=hBwk0NWhLQs
            • pancio.net Re: Wybory - szczegół humorystyczny 03.10.14, 14:51
              No cóż, afery po stronie prawicy są, bo to oni są u władzy ale historia uczy, że afery nie mniejsze były również za WASZYCH (nie)rządów. A ja i owszem mam dla Pana szacunek, ludzki, szacunek jaki ma się do wszystkich starszych od siebie osób... i nawet ustąpiłbym Panu miejsca w tramwaju :-) Żal mi natomiast naszej Lewicy ale chyba na lepszą nie zasłużyliśmy. Pozdrawiam.
              • skalar2011 Re: Wybory - szczegół humorystyczny 03.10.14, 19:38
                zefek dej sie już spokój, tyn twój stołek już termity zeżarły
                • pancio.net Re: Wybory - szczegół humorystyczny 04.10.14, 19:54
                  :-)
                  • rylska Re: Wybory - szczegół humorystyczny 05.10.14, 13:12
                    siekiera motyka głowa szyja - gra nie tylko już na cyjach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka