Dodaj do ulubionych

Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!!!!!!

18.01.05, 16:34
dziewczyny której firmie zufałyście???która najlepiej sie sprawdza?????
Wprowadzam dziecku słoiczki i ciekawa jestem waszych opini!!!!!!wink))))
dzieki z góry
magdasmile
Obserwuj wątek
    • anetahu Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 16:45
      ja używam Gerber i Bobovita i nie widzę różnicy
    • prolens Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 16:50
      ja wybieram najtansze sloiczki. nic poza tym.
    • renata28 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 16:50
      Próbowałam Gerbera i Bobovity. Córeczka zdecydowanie wybrała Gerbera. Mnie też
      się wydaje, że te słoiczki są lepsze.
      • psotna Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 16:54
        Moja córcia wybrała sobie sama. Je tylko Bobovitę na Hippa potwornie się
        krzywi.
        • karina45 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 09:47
          Ja probowalam wszystkich mozliwosci. W koncu razem z corcia zdecydowalysmy sie
          na Hippa bo jest jedyna firma ktora gwarantuje zywnosc ekologiczna.Europejski
          znak zywnosci ekologicznej.Wydawalo mi sie to najlepszym wyjsciem skoro i ja
          kupuje jej warzywa ekologiczne na zupki Nika przepada za owocami Hippa a z
          innych firm w ogole nie chciala jesc, poza tym bardzo smakuja jej sloiczki
          warzywne i herbatki. Pozdrawiam
    • margarettka Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 16:57
      Moj synek zjada wlasciwie wszystkie rodzaje sloiczkowych dan. Ale ja
      najczesciej kupuje gerbera. Hipp za drogi a bobovita od 7 m-ca byla za grubo
      zmielona dla Ignasia i nie chcial jesc. Gerber byl bardziej przystepny smile
    • jagulec Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 17:02
      Bywaja dzieci, ktorym sloiczki jednej firmy smakuja bardziej, innej mniej, ale
      z moich obserwacji wynika, ze to zadna roznica. Co do jakosci, nie sadze aby
      roznily sie znaczaco. Jesli chca utrzymac sie na rynku, musza trzymac zblizony
      do siebie poziom.
      • naatii Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 17:11
        Ja dawałam synowi i Gerbera I bobovite. Hippa mu nie kupowałam,więc nie wiem
        jaki jest. Ale z Gerbera byłam i ja i syn zadowolony
        • karkaz Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 17:36
          Ja myślę, że tu nie chodzi o jakość produktów, tylko to, któremu dziecku co
          odpowiada. Hipp do większości dań dodaje sól, często też cebulę. Dlatego u
          mojego synka te dania wywołują odruch wymiotny. Ale inne dzieci lubią takie
          doprawione żarełko. Poza tym chyba różne są zawartości procentowe
          poszczególnych składników w różnych firmach. W jednych np. zwykle dominuje
          marchew, w drugich ziemniaki. U nas ogólnie odpada Hipp, a zarówno z Bobovity i
          Gerbera młody ma swoich faworytów. Aha, w owockach czy soczkach hippa
          zauważyłam że bywa dodawany cukier- wariactwo, nie wiem po co?!
    • mona55 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 18:12
      Ja tez zaczne synkowi dawać zupki, napiszcie prosze która firma najtańsza.
      • missisia Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 18:43
        Najtańszy jest gerber i chyba najlepszy. Moja córcia je właściwie wszystko ale
        z hippa np tylko owoce ale hipp jest drogi. Bobo vite też lubi.
        • 78mala Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 20:00
          Kacper ma 5 miesiecy i zaczelismy jesc zupki. Gotowanych przeze mnie nie chcial
          moze marchewka byla jakas lewa smile A ze sloiczkow wyprobowalismy wszystkie bo sa
          w tej samiej cenie 1,99 za 140 ml. I zeby wiedziec co moje dzieciatko je to na
          koncu probpwalam czy nadaje sie do konsumpcji. Otoz
          Hipp jest niesmaczny chyba do tych potraw cos dodaja (???)
          Gerbera jarzynowa niedobra przynajmniej maluchowi nie podpasowala - byc moze
          zawartosc masla go odstraszyla, ale za to marchewkowa z warzywami pyszna smile
          bobovita ma smaczne zupki maluch zjada je szybciutko zreszta na tym etapie jest
          bardzo maly wybor: Marchewkowa z ryzem i Marchewkowa z porem

Ania i Kacperek

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16367188&wv.x=3&v=2&s=0
    • beata132 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 20:09
      Mój to jest chyba małym żarłoczkiem,bo wcina to, co mu podam-wszystko jak leci.
      Pomimo, że dopiero 26 skończy 6m to od jakiegoś czasu daję mu słoiczki
      przeznaczone dla dzieci od 5/6m. Nic mu nie jest, żadnych alergii, je aż mu
      się "uszy trzęsą".
      Jeśli chodzi o firmę to mały nie wybrzydza, ale co dziecko to gust. Kupuję mu
      teraz najtańsze (Bobo Vita) i jesteśmy zadowoleni.
      • inia25 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 21:10
        bobovita i gerber - hipp zdecydowanie nie (za drogi)
    • agata_100 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 22:39
      Moja 7-miesięczna córa dostaje najczęściej Hippa lub Gerbera. Bobovity nie
      próbowałyśm. Ale ze zjadaniem już bywa różnie. Ostatnio zjadła prawie cały
      słoiczek jarzynowej - krem Hippa. Jak podałam pierwszy raz to nie bardzo jej
      szło, dopiero po dłuższej przerwie zasmakowało. Z owocami już jest gorzej.
      Żadne jej nie podchodzą. Ale nie zrażam się i próbujemy dalej. Tak jak pisały
      inne mamy - wszystko kwestią smaku i upodobań.
    • kalina_p Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 22:42
      Hippa nie kupuje, bo drogi, herbatke tylko kupilam dla malej. I bobovita i
      Gerber jej smakuje, zreszta zalezy, co? Np. rosolek Gerbera be! Patrze raczej
      na to, jaka to "potrawa" a nie jaka firma, chyba wszystkie 3 maja stosowne
      certyfikaty, wiec nie ma sie czego bac. A kindze najbardziej smakuje zupka,
      ktora ja jej gotuje...tylko miesna zupka mi nie wychodzisad((
    • jutakg Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 18.01.05, 22:44
      Ja wybieram po prostu najtańsze. W większości jest to Gerber, ale Bobovita i
      Hipp także. Wszystko zalezy od smaku. Np z Hippa niedroga jest dynia która mój
      mały żarłok uwielbia i szpinak który uwielbia trochę mniej, a z Bobovity są
      tanie warzywka z królikiem. A owocki najlepsze są Gerbera, Bobovity jakieś
      kwaśne chyba i mały się krzywi. Ale ogólnie wcina wszystko co mu się podsuniesmile
    • monlud Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 09:47
      Moim zdaniem najlepszy Gerber, ale w zasadzie wszystkie dania mają podobny
      smak. Bobovita mi nie podpasowało, ale też ujdzie. Hipp drogi, w smaku dobry,
      szczególnie soczki Hippa mój synek potrafi wypić duszkiem, ale niestety nie
      służą jego żołądkowi. Ma po Hippie nieładną kupkę.
      Ale są różne gusta i dzieci też różnie reagują. Ja wolę mu sama ugotować a
      gotowe tylko od święta.
      Monika
    • sylwia.ax Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 10:21
      Ja daję głownie Gerbera, bo Bobovita ma bardzo duże kawałki i Misiek ma
      problemy z jedzeniem, a i tak jest niejadkiem. Gerber ma bardziej rozdrobnione
      dania (jemy te od 10 m-ca) w których są większe kawałki żeby ćwiczyć zucie i
      nam to bardziej odpowiada. Desery kupuję tylko Gerbera, bo bobovita w
      większości nich ma dodatki w postaci mąki ryżowej, a ja chćę dziecku dawać
      owoce a nie mąkę; Gerber zwykle ma same owoce + vit. c. Hippa dań nie kupujemy
      do drogie, ale kupujemy herbatki i kaszki; są bardzo dobre.
      Pozdrawiam,
      • ila77 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 12:16
        Muszę wtrącić 3 grosze odnośnie mączki ryżowej w deserkach bobovity? A który to
        deserek ją posiada?? To, że jest w prawie każdej zupce to fakt, bo są
        treściwsze, ale mam w domu kilka deserków bobovity i w żadnym nie stwierdziłam
        tego środka. Moja córeczka je uwielbia , i wcale nie "pasę" jej niepotrzebnym
        produktem.
        • bursz Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 13:55
          Witam,
          ja próbuje wszystkich firm, nalepiej jednak wchodzi naszej 7-misiecznej
          córeczce marchewkowa z ryzem bobowity. Dziś ugotowałam sama,ale czy my
          ugotujemy lepiej....?!
          Nie podawalam jeszcez mieska, mam obawy co do takiej formy zmielenie miesa z
          zupą...mniej bezpieczne?! A zup i dań bezmisnych w Polsce jak na lekarstwo:-
          (((Np. fasolka, doskonale źrodło bialka, jest tylko w hipp'je.
          I ta skrobia, której źródlem sa produktu oczyszczone:ryz,kukurydza i pszenica.
          W procesie oczyszczania zboz zmniejsza sie ilość witamin, białek i błonnika.
          Ale coś nasze Skarby muszą jeśćsmile)))Po 10 miesiacu moga juz prawie wszystko
          wieć bedzie latwiejsmile))))
          Pozdrawiam,jola
          • katklos Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 14:28
            Nasz roczny synek próbował już wyrobów wszystkich wymienionych producentów,
            przez długi czas jadł bobovitę, ale teraz upodobał sobie hippa. Uwielbia
            np "młode jarzynki z cielenciną". Najmniej podpasował mu gerber, po którym
            mmiał rozwolnienie. Owszem , hippy są drogie, ale nie kupuję już gotowych
            deserków owocowych, wiec właściwie wyszło na to samo smile. pozdrawiam
        • sylwia.ax Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 17:48
          np. jabłko z gruszką posiada; o ile pamiętam jabłka z dziką różą też;
          przynajmniej posiadały parę m-cy temu, bo od dłuzszego czasu nie kupujemy
          bobovity, więc może coś zmienili w składzie. Kazdy karmi dzieci czym chce.
          Skoro Twoja córca lubi bobovitę to dobrze. Mój synek jada chętnie gerbery i tez
          dobrze. I świetnie, że każda mama może wybrać produkt i wyrazic swoją opinię na
          forum.
          POzdrawiam,
          • madzinka2 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 18:01
            To ja jako autorka napisze dlaczego takie pytaniesmile)))))))
            Otóż....wprowadziłam młodemu zupkismileBobovite bo jest najbardziej
            dostepna.Dostał takiego zatwardzenia ze za skarby swiata nie zrobil by sam
            kupy.Musiałam wywoływać a widok męczącego sie dzieciaka z takim klokiem miły
            nie byłsad(((((((((Powód??? ryż, mąka ryżowa, skrobia ryżowa namiętnie
            pojawiajaca sie w vicie i z tego co sie zorientowałam w gerberze też!!!!!Hipp
            wogóle w składzie nie posiada tych zapychaczy i zapieraczy!!!( ryż w daniach
            ryżowych oczywiście tak) Bezapelacyjnie wybieram hippa!!!!!!!!!I jeszcze jedno
            Na odwrocie pisze o wpływie pokarmu na stolecsmile Istotne? dla mnie bardzo!!
            To że jest najdroższy różnicy żadnej mi nie robi!!!!!!Najważniejsze zdrówko i
            radość ze zrobionej samodzielnie kupkismile))))))))))
            pozdrawiam i dziekuje za tak duży odzewsmile
            Niech waszym dzieciom na zdrowie zupki wychodząsmile
            magdawink
            • renata28 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 18:45
              Wiesz to bardzo dziwne, bo to właśnie zupki Hippa mają dodatek mąki ryżowej i
              innych zagęszczaczy. Na 100% nie ma tego w Gerberze, tam są tylko warzywa i
              witamina C., chyba pomyliłaś opakowania.
              A w ogóle, to miała być prośba o opinię czy reklama Hippa?
            • olsen22 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 18:46
              Dodam jeszcze, że zauważyłam, iż Hipp, jako jedyny, ma odpowiednio do wieku
              dobrany stopień rozdrobnienia pokarmu, w obiadkach od 7 miesiąca są juz jakies
              kawałeczki, grudki, natomiast w Gerberze i Bobovicie zdecydowanie za bardzo
              mielą to wszystko. Przecież dziecko nie może bez końca jesc tylko papek! ( a
              dodam, że moje zbyt uzębione jeszcze nie jest). Poza tym nie pochwalam
              dodawnania do obiadkow soków owocowych ( a robi to np. Gerber) . Jestem za
              Hippem - zdecydowanie.
              • olsen22 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber- do Renaty 19.01.05, 18:52
                Nie, to chyba Ty pomyliłaś opakowania! Skład Gerbera- Delkiatna cielęcina w
                potrawce z kluseczkami:
                woda, marchew, cielęcina, pietruszka,zielony groszek, przecier pomidorowy,sok z
                białych winogron, makaron bezglutenowy,MĄKA RYŻOWA, olej, koperek.

Hipp - Młode jarzynki z indykiem: woda, mieszanka warzyw (marchew, kukurydza),
                gotowany ryż, mięso z indyka, olej kukurydziany, przyprawy.
                • madzinka2 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber- do Renaty 19.01.05, 20:54
                  Olsen22smile)))))Dokładniesmilekoleża nka nie rozróżnia opakowań jedzonka własnego
                  dzieckasmileRenatko!!!!!wystarczy wejść na strony kochanych producentów i
                  przeczytać sklad dowolnego produktu!!!!!!!!!Wiesz....poori entuj sie co dajesz
                  dziecku bo im wcześniej tym lepiej!!!!I jeszzcze jedno - dobre produkty warto
                  reklamować i naswietlac pewne sprawy matkom ktore nie rozszeżyły jeszcze
                  dzieciom diety
                  magdawink
                  • renata28 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber- do Renaty 26.01.05, 00:38
                    Wiesz miałam sobie odpuścić, bo szkoda mi czasu na pracownika Hippa, ale niech
                    tam. Te deserki hippa, które mam w domu, wszystkie są z jakimś ryżowym
                    dodatkiem. A ja jak kupuję jabłko czy marchewkę, to chcę dać dziecku tylko to.
                    I na pewno wiem co daję. I bardzo dobrze orientuję się co daję mojemu dziecku.
                    I nie muszę używać wykrzykniów, żeby to zdecydowanie napisać, bo to mało
                    eleganckie i dość nachalne.
                    W zupkach od 5 mies. gerbera (przynajmniej tych, które ja mam), nie ma zbędnych
                    dodatków, natomiast tylko w jednym hippie nie stwierdziłam dodatku soli, a tego
                    na pewno dziecku bym nie dała.
                    Kiepsko ci wyszła ta watpliwa reklama, bo swoim postępowaniem (do etycznego mu
                    daleko) mam nadzieję, że tylko zraziłaś do firmy hipp.
                    W każdym razie ja dotychczas kupowałam jedne i drugie (fakt dawałam głownie
                    gerbera, po zauważeniu soli). Teraz hipp, hipp i do kosza, jeśli mają takich
                    reklamodawców tzn. że tam ich miejsce.
                • renata28 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber- do Renaty 26.01.05, 00:42
                  Zapomnialeś dopisać do składu hippa "sól jodowana". To jak powszechnie wiadomo
                  najzdrowsza żywność dla niemowlaków.
            • maroon3 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 25.01.05, 03:16
              cześć! Zgadzam się - najważniejsze jest zdrówko i radość ze zrobionej
              samodzielnie kupki - ba z wiekiem te radości wcale nie mijają. Ale tak na
              poważnie, ja jestem róznież zwolenniczką HIPP'a, ale nie wykluczam innych. Cena
              nie ma dla mnie znaczenia - przeanalizowałam paletę produktów pod względem
              asortymentowym i staram się dobrać takie produkty, które mają niezbędne
              wartości odżywcze - żadnych zapychaczy i smakują mojemu synkowi. Np. hitem
              okazała się dla niego łagodna zupka - krem z króliczkiem Bobovity, ale nie
              przebije radości wywołanej kremem z dyni, czy też soczku ze słodkich jabłuszek
              HIPP'a. Ile ludzi, tyle smaczków. Może żeby ułatwić załatwianie tych
              najważneijszych potrzeb spróbuj klaść maluszka na brzuszku (może to robisz)
              przed posiłkiem - wzmaga perystaltykę jelit. Pozdrawiam serdecznie!
    • aga225 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 19.01.05, 21:19
      córcia uwielbia gerbera, bobovita może być choc niekoniecznie a na hippa nawet
      patrzeć nie chce smile)
      • madzinka2 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 20.01.05, 15:40
    • mamamacia Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 20.01.05, 19:43
      Cześć !!! Mojemu synalkowi smakuje GERBER i BOBOVITA. Za HIPP-em nie przepada.
      Pozdrawiam- Kasia
      • morsk2 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 21.01.05, 10:19
        Kupujemy Gerbera i Bobovitę. Hipp prawie w każdym produkcie ma sól lub cukier:-
        ( Również deserki Bobofrut (oprócz marchewki z jałkiem) mają w składzie cukier.
        A kaszki, to niestety wszyscy producenci dosładzają namiętniesad
        • bursz mieso smakuje jak pasztet!!!! 23.01.05, 15:27
          Hej,
          ten watek powinien być raczej na "wszystko o jedzeniu", ale....
          podalam dziś swojej 7,5-miesiecznej coreczce po raz pierwszy miesko, obiadek
          bobowity, warzywa z indykiem i....smakuje wg mnie jak pasztetsad(((Ona jadła
          średnio,ale bez entuzjazmu. Musze zapytać producenta co to za mieso z indyka,
          myślalam, ze pierś,ale ....nie sadze. Nie wiem jak inne dania i firmy,ale chyba
          zaczne sama gotować, choć przy zjadanych przez dziecko ilościach to kiepski
          pomysl?!
          pozdrawiam,jola
    • samoski Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 25.01.05, 11:56
      Cześć Mausie!
      Myślę, że nie ma większego znaczenia czy jedzonko jest z mąką ryżową czy bez.
      Najważniejsze jest to czy smakuje naszej dzidzi czy jest bleeee. W końcu nie
      pyta się nas A mamusiu czy tam jest mąka ryżowa? Bo jak nie to ja nie
      chcę!!!smile))
      Karolina zjada zupki gerbera- podaję już z mięskiem, najsmaczniejsza to
      jarzynowa z kurczakiem, a jak wprowadzałam pycha była marchewka i zupka
      jarzynowa,
      hipp był bleee i to dosłownie, mała po tej cebuli miała odruch wymiotny i na
      drugi dzień nie chciała w ogóle jeść zupki,
      za to z owocków najbardziej smakują jej jabłka, jabłka+gruszki i brzoskwinie
      hippa, po gerberku bardzo się krzywiła i też nie chciała niamniać,
      herbatka hippa ale bardzo rozwodniona, soczki wszystkie blee,
      kaszka (na wodzie, bo mleko modyfikowane blee) nestle - mniam była malinowa i
      jabłko z gruszką oraz bobovity bananowa. Nestle mają doatek żelaza to ważne dla
      mam, które długo karmiły piersią.
      Jutro gotuję pierwszą, samodzielną zupkę i zobaczymy.
      Pozatym mała zajada się bananem, chrupkami a jutro dostanie pierwszą gotowaną
      marchewę do pogryzania.
      Ma 7 miesięcy i trzy ostre ząbki. Pozdrawiam i życzę maluszką smacznego!!
      Ania
      • madzinka2 do samoski 25.01.05, 19:53
        Kochanie źle zrozumiałaś!!!!!!mąka ryżowa czy też skrobia to bardzo istotna
        kwestia!!!!!!!!!Dziecko moje przestało robić kupki po tych "specyfikach"!!!!!!
        Działają zapierająco!!!!!!!To chyba istotne czyż nie????????!!!!!!
        • mamaskarba Re: do samoski 25.01.05, 20:06
          Bardzo nieładnie się zachowałaś. Najpierw zapytałaś mamy o opinie, grzecznie ci
          odpowiedziały, a potem ty je skrytykowałaś za to, że nie podają swoim dzieciom
          hippa, tylko zapychają mąką ryżową gerbera czy bobovity. Wydaje się, że przed
          napisaniem tego posta miałaś już wyrobioną opinię. I nie nazywaj Gerbera czy
          bobovity "specyfikami", bo się żle kojarzy.
          • samoski Do mamaskraby :))) rozumiem, że to nie do mnie 26.01.05, 00:27
            Ufff ale się przestraszyłam, że coś skrytykowałam. Pozdrawiam Ania
            • samoski Re: Do mamaskraby II 26.01.05, 00:34
              Popieram Cię w całości i pozdrawiam Ania
            • mamaskarba Re: Do mamaskraby :))) rozumiem, że to nie do mni 26.01.05, 09:03
              Samoski, no pewnie, że nie do ciebie!
        • samoski Re: do samoski 26.01.05, 00:32
          Posłuchaj mausiu! Istotne jest to czy dziecko coś lubi czy nie, nie musze jej
          odrazu podawać kawy jak ją polubi ale słoiczki z jedzonkiem dla dzieci jeśli
          mojemu słoneczku zasmakują bardziej gerberka będzie jadło gerberka, hippa
          będzie jadło hippa niezależnie od tego czy będzie w nim mąka ryżowa czy nie. A
          i jeszcze jedno, zyczę zdrówka Twej dziecince lecz chcę Cię uświadomić, że
          większość syropków dla dzieci ma sacharozę w swym składzie. i co nie podasz jak
          będzie kaszelek? A może znajdziesz jakiś wstrętny zgorzkniały syrop, którym
          dzieciaczek będzie pluł dalej niż widział.
          Mamusie nie przesadzajmy.
          Pozdrawiam. Ania
          • balbinka01 hmmmmmm 26.01.05, 00:52
            Matko! ale dyskusja na temat jedzenia! Tylko czekać aż dojdzie do prawdziwej
            bójki, bo słowna widzę - już jestsmile))))

Dziewczyny! To bardzo wredne posadzać kogos o to, że jest przedstawicielem
            jakiejś tam firmy tylko dlatego, że dość zaciekle broni jej produktów - to taki
            baaardzo prymitywny sposób na atakwink Ja akurat madzinkę znam osobiście i wiem,
            że z hippem ma tyle tylko wspólnego, że daje go swojemu dziecku. madzia
            zapytała, jakie inne mamy maja zdanie a ine mamy dziwią się, że sama madzia ma
            własne zdanie - a nie ma do tego prawa? mając własne zdanie nie można już pytac
            innych o opinię?! Troche wyluzujcie!

Ja natomiast daje dziecku rózne słoiczki - siedzę sobie w sklepie, czytam
            etykiety i wsadzam do koszyka nie patrząc na firme tylko na zawartość - i w ten
            sposób w szafce mam po kilka słoików z kazdej firmysmile))))))))))))) ehhh.szkoda,
            że nie chce mi się gotowaćsad(((((

a to moja Sara

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19760216
        • sha1 Re: do samoski 26.01.05, 03:08
          a może zamiast się wykłucać lepiej dodać do zupki odrobinę oliwy z oliwek.
    • mamaskarba Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 09:12
      Jeśli moja wypowiedź została odebrana jako atak, to przepraszam, chciałam tylko
      zwrócić uwagę, bo się trochę zdziwiłam odpowiedziami Madzianki2. Sama karmię
      synka tylko bobovitą, gerbera nie lubi (troche dziwne, że do zupek dodają
      mleka), a hippa szczerze mówiąc nie próbowaliśmy.
      • madzinka2 Oj dziewczyny dziewczyny:((((((( 26.01.05, 10:34
        Zrobiłyście straszną aferę!!!!!!!Tylko po co pytam sie?????Odnosze wrażenie ze
        w dalszym ciagu wiele mam mnie nie rozumie!!!!!!!!Boze kochany nie mam zamiaru
        sie tu tlumaczyc ale podkresle raz jeszcze!!!!Moj maly dostal zatwardzenia po
        mące ryżowej,skrobi ryzowej!!!!!!!Te dodatki-"specyfiki"(nie uważam zeby te
        slowa sie zle kojazyly) umiłowały sobie dwie firmy(gerber i bobo vita)
        Automatycznie nie chcąc szkodzić dziecku (a majac wybor innej firmy na rynku)
        nie podam sloika malemu z tym dodatkiem!!!!W tym momencie to czy mu smakuje
        taka zupka czy nie nie ma znaczenia!!!!!!!!!!!!!!!!!istot ny jest fakt ze po
        zjedzeniu pojawia sie problem!!!Problem który w bardzo prosty sposób da sie
        wyeliminowac.Jesli chodzi o syropek to kolezanke ponioslo!!!!!Nie widze
        problemu z podaniem takiego syropu dziecku na czas choroby!Choroba minie
        syropek odstawiamy czyz nie?????!!!!!!!
        I dajcie juz spokuj ze skrobia ryzowa!!!!!!!!!!
        Ja dziecku nie podaje Wy podajecie bo waszym dziecom nie szkodzi!!!!!!!!!!
        Wy z pułek sklepowych zbieracie wszystkie sloiki ja czytam sklad i dokonuje
        wyboru!!!!!!!!Proste?dla mnie bardzo!

• bejoy Re: Oj dziewczyny dziewczyny:((((((( 26.01.05, 11:20
          A ja mam inne pytanko:
          czy to prawda, że jedna z tych wymienionych firm uczula częściej niż inne?
          Spotkałam się z taką opinią i nie bardzo wiem, co podać małej alergiczce, żeby
          nie było gorzej sad
          • dziobas79 Re: Oj dziewczyny dziewczyny:((((((( 26.01.05, 14:16
            hello

ja zaczelam od niedawna wprowadzac sloiczki. Ziemniak z marchewka zrobiony
            przeze mnie tak srednio wchodzi. Dobrze ze corcia to zarlok maly. Kazdy deserek
            wcina az milo patrzec. Jak na chwile odejde w czasie karmienia to awanture
            urzadza zebym wracala z tym jablkiem bo ona chce jeszcze. Poniewaz mala na
            najmniejsze granulki w jarzynowej ma drgawki, zakupilam dzisiaj sloiczek
            gerbera (bez kaszki ryzowej). Zobaczymy jak to jej wejdzie. Z soczkow i
            deserkow to jadlysmy tylko gerbera i bobovite. Oba pyszne. Hip'a nie
            probowalam, moze dlatego ze jak sprobowalam herbatki koperkowej to mnie
            zaslodzilo.
    • wiosenna.anna Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 14:23
      Zdecydowanie HIPP
      Gerber moze być - ale nie wszystki słoiczki
      BoboVita - tragedia - ból brzuszka i wymioty sad
      • madzinka2 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 15:48
        Widze ze większość mam bez zbędnych emocji jest w stanie poddać opinii
        producentów żarełek dla dziecismilesmilesmileI to sie chwalismileJedne wybierają hippa inne
        pozostałych!!!!!Podstawa to czytać ze zrozumieniem i nie próbować skłócić
        towarzystwo!!!!!!Ile ludzi tyle gustów!!!Ja wiem już co kupować dziecku aby mu
        nie zaszkodzić a cieszyć sie samodzielnie zrobioną kupką przez niego.(a nie
        wywoływać bo to wątpliwa przyjemnośc dla mnie jak i dla bąka)Z wieloma osobami
        moglabym wdac sie tutaj w dyskusje malo sympatyczna bo nie raz czulam sie
        prowokowana!!!!!Ale po co??nie temu mial sluzyc zalozony watek!
    • bubu27 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 15:55
      Ja zaczęłam wprowadzać Mai deserki tylko hipp'a a teraz i gerbera. Jabłuszko
      hippowe zawiera mączkę ryżową a gerbera nie. Za to hippowa marchewa z jabłkiem
      (nie zawiera dodatków) robi furrorę (tylko fatalnie się spiera z ubraneksmile) a
      teraz wprowadzamy zupki jarzynowe, zaraz potem z mięskiem jak dobrze pójdzie ale
      zakupione zostały i hippki i gerberaski i szczerze powiedziawszy będę podawała
      różne zupki i hipkowe i gerberkowe. Słoiczki zawieraja sól jodowana ale czymś
      trzeba konserwować mięsko (bo hipkowe zupki z mięsem zawierają sól, warzywne
      nie) i ile dzieci tyle opinii. i już
      • madzinka2 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 16:06
        Widze ze dość sporo mam zwraca uwage na dodatki skrobi ryzowej do jedzonek!!!
        Więc chyba jednak to nie moja fanaberia!!Chyba jednak nie staram sie uprzykszyc
        jedzonka dziecku eliminujac te ktore zalózmy mogly by mu smakowac ale ich nie
        dostanie ze wzgledu na pojawiajacy sie problem "niekupkowy".!!!!!!!Jest wybór i
        chwała za to producentom!!!
        • bubu27 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 16:17
          jest jeszcze sloicze firmy bubu ale nie praktykowałam
    • kindi Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 26.01.05, 17:53
      Kaszki zdecydowanie Nestle, bo Bobovita się na wodzie całkowicie nie rozpuszczają.A Nestle po wymieszaniu jest jednolitą, przepyszną papką pozdrawiam.
      • marta.28 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 27.01.05, 16:32
        Ja mam chyba małą alergiczkę więc jemy kuchnię alergika Bobovity. Z deseków to
        co nie ma jabłka więc gerber (gruszki i brzoskwinie) Młoda po łyżeczce hippa
        wymiotuje mimo, że próbowałam wiele razy i nic. W deserkach jes mąka ryżowa i są
        przez to takie sztuczne. Gerber ma zbyt dużo dodatków.
        • bejoy Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 15.03.05, 12:41
          Wreszcie ożemy dopisać nasz mały przegląd jedzonka:
          kaszki Bobo Vita lub Nestle
          deserki i obiadki - Bobo Vita.
          Innych za bardzo nie chce, chociaż jak się uprę, to zjada smile
    • martamaria10 Re: Hipp, Bobovita czy Gerber-istotne opinie!!!!! 15.03.05, 15:38
      Obiadki różnie, ale z deserów przede wszystkim Gerber, ponieważ część z nich
      nie zawiera jabłka. Wszystkie deserki Bobovity je zawierają, co uważam za lekką
      przesadę. Hipp jest dla mnie za drogi, ale świetnie sprawdzają się soki
      marchwiowe i zupki z marchewką oraz kleikiem ryżowym w przypadku biegunek.
      Soczków raczej nie podaję, moja córcia uwielbia kompoty (jabłka + mrożonki
      owocowe – zdrowsze i dużo tańsze).
      Pzdr, Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka