pucek01 29.05.12, 12:10 Witam, Wróciłem własnie z tego hotelu, chętnie odpowiem na pytania zainteresowanych... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: *.internetunion.pl 29.05.12, 12:38 Czy były ręczniki plażowe? Czy recepcji są nadal 2 Polki jako recepcjonistki? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: 212.109.132.* 29.05.12, 13:09 Poproszę imiona wszystkich recepcjonistów. Czy podawane były lody? Czy w pokoju był dywan? Jakie pole powierzchni miał największy ręcznik w łazience? Ile puszek piwa mieści lodówka w pokoju? Czy przy wyjściu z pokoju wyłączany był w nim prąd? Jaką minimalną temperaturę można ustawić na klimatyzatorze? Na maksymalnie jaką szerokość otwierają się drzwi w windach? Jakie sieci GSM są w zasięgu hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
jun-gel Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 29.05.12, 14:25 Chyba tylko desperat chciałby w Turuncu spędzać wakacje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: *.internetunion.pl 29.05.12, 15:35 VDo gościa z portalu: zmierz sobie mózg tylko będziesz miał problem bo wszystkie miary zaczynają sie od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
markus177 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 29.05.12, 17:36 Witam Pucek! Mam nadzieje że pobyt był udany i nie spełniły się złe opowieści imizing.Kilka pytań: - czy były ręczniki plażowe? - jak pokoje - czy wszystkie po remoncie? - czy są jakieś różnice w pokojach i trzeba walczyć o lepsze w recepcji? - jak z napojami i alkoholami (mocno chrzczone?) - czy opłaca się popłynąć łódką do Marmaris, - jak z wycieczkami - czy wykupowałeś u rezydenta czy w biurze lokalnym (może jakieś polecisz ? ) - jak plaża ? - jak animacje dla dzieciaków ( w języku polskim?) Z góry dziękuje za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 17:45 Napisz też jaką miałeś pogodę,bo te prognozy które oglądałem to były nie ciekawe. Jaka była temperatura wody w basenach i morzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polkretyn Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: *.hfc.comcastbusiness.net 29.05.12, 17:58 I napisz ktora jest teraz godzina. Renczniki to bawelna czy plastik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psik Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: 109.207.103.* 29.05.12, 20:58 Renczników nie widziłaem a basen chyba był ale nie wiem czy woda była,ale polecam super !!! P.S. ładna droga dojazdowa i fajne kible na lotnisku polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 29.05.12, 21:07 Pogoda ok 30stopni lecz wieczorami chłodno i w nocy często padał deszcz. W dzień było ok. Na 14dni ,3dni były deszczowe ,reszta ze słońcem Gość portalu: Tomek napisał(a): > Napisz też jaką miałeś pogodę,bo te prognozy które oglądałem to były nie ciekaw > e. > Jaka była temperatura wody w basenach i morzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.06.12, 11:49 dzięki za wszystkie informacje; mam jeszcze pytanie o bankomaty? Najbardziej interesuje mnie Yapi Kredi. Czy jest w hotelu? W okolicy? daleko? Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 25.06.12, 14:56 W hotelu można wymienić walutę w recepcji. Najbliższe bankomaty są w miasteczku kilka minut spacerem, ale nie pamiętam jakie to były banki. Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 29.05.12, 21:05 -ręczniki plażowe płatne 10EUR jako depozyt -mieszkaliśmy w budynku w którym mieści się recepcja pokój średniej wielkości ale ładny z ładną i przestronną oraz ZADBANĄ łazienką -napoje nie są chrzczone (cola,sprite,fanta) z automatu oryginalnego coli. alkohole lokalne ale zdecydowanie lepsze niż np w Egipcie -koszt taxi boat(łódka) do Marmaris 1os w dwie strony 15Lirów,dla porównania dolmusz(bus) 12lirów w dwie strony -koszty wycieczek w Itace drogi,tańsze są miejscowe biura nawet w Turunc,również z przewodnikiem. -plaża hotelowa mocno średnia ,żwirkowa ,zejście do morza ze średniej wielkości kamykami ,woda w zatoce przy hotelu średnio czysta ,trochę zamulona.kąpać się jednak da. Choć zdecydowanie lepsza jest plaża Amos 4km od Hotelu ale za to bajowa i piaszczysto/żwirkowa z czystą wodą. -animacje głównie w angielskim dla dzieci jak i dla dorosłych. W Hotelu przewaga polaków co nie zawsze jest dobrą opcją,jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
markus177 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 29.05.12, 22:01 Dzięki Pucek za informację.Okazuje się że jednak hotel jest ok. Mam jeszcze jedno pytanie - czy można wymienić euro lub dolary na liry w recepcji w hotelu , czy lepiej w jakimś kantorze w Turunc lub Marmaris ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
imizing Re: Wróciłem z Hotelu Turunc do Pucka 30.05.12, 07:18 I powiedz tak naprawdę czy tan hotel zasługuje na 5 gwiazdek !!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc do Pucka 30.05.12, 08:42 Hotel nigdy nie będzie miał 5* to nie jest ten gatunek hotelu. Owszem jest zadbany ,ale mega luksusów tam nie ma. Jak dla mnie jest tam nudno- poprawnie jak powinno być w hotelach. Choć Panie które sprzątają pokoje czy im zostawisz napiwek czy też nie sprzątają podobnie czyli bez fajerwerków.Zwyczajnie wykonują swoją pracę,ani źle ani super na błysk. Osobiście obstawiam 4* Tureckie oraz dobre 3-3,5 Europejskie. Generalnie nie ma co popadać w super zachwyt jak to niektórzy wychwalają pod niebiosa ten hotel, ale źle nie jest,czysty,monotonny hotel przeznaczony głównie dla rodzin z dziećmi i osób 45+.My jako 30latkowie bez dzieci trochę nudziliśmy się czasami, głównie wieczorami. Współczuje osobą które wybierają się tam w szczycie sezonu. Wg mnie jest zdecydowanie za mała restauracja a w zasadzie ilość miejsc w niej. Już teraz gdzie było zasiedlonych tylko 3 z 5 budynków czasami lepiej było poczekać i na sam koniec kolacji przyjść. Nie wiem jak z wymianą waluty w recepcji. Ja wymieniałem na poczcie w Turunc 1$ to 1,7 Liry lub w Marmaris 1$ to 1,8Liry Odpowiedz Link Zgłoś
ko-tel Re: Wróciłem z Hotelu Turunc do Pucka 30.05.12, 09:36 witam, mam parę pytań: 1) wiele opinii wskazuje jako główny mankament dojazd, czy dla dzieci które zapewne z wami jechały był to koszmarek? 2) jak wygląda kwestia wynajmu samochodu? warto? w Turuncu czy Marmaris? 3) jak z tymi zjeżdzalniami są czynne wszytskie czy tylko kilka? 4) w jakich godzinach minidisco? Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc do Pucka 30.05.12, 11:04 Pucek - bardzo podobała mi się Twoja szczera wypowiedź i jestem pod wraźeniem , ja byłam w więszym szczycie sezonu niż Ty i faktycznie kolejki były ponadto , no niestety było nudno ! Co do osoby która pytała o drogę z lotniska , moim zdaniem trochę ludzie przesadzają nie uważam że hotel jest beznadziejny ale ta droga nie jest aż taka zła , byliśmy z małymi dziećmi jechaliśmy z lotniska ok. 3 godzin owszem są serpentyny ale nie wszędzie mozna mieć autostrady , w zeszłym roku mój transfer Antalya - Alanya też tyle trwał mimo że autostradą . Trzeba tylko uważać podczas przesiadki w Marmaris żeby zapakowali wszystkie bagaże , czasem busiki jadą już od lotniska . Podczas mojego pobytu ten niby aquapark był otwarty mniej więcej od 10-16 ale nieraz wyłaczali wodę na zjeżdżalniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osoba Re: Wróciłem z Hotelu Turunc do Pucka IP: *.ists.pl 30.05.12, 21:44 pucek01 napisał: > Współczuje osobą ... komu? Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 03.06.12, 07:11 Pucek wielkie dzięki za te informacje! Możesz jeszcze powiedzieć czy na tą plażę Amos dojeżdżałeś czy szliście na piechotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: *.skomur.pl 30.05.12, 18:33 Właśnie wróciliśmy z hotelu Turunc i bardzo jesteśmy zadowoleni i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 31.05.12, 08:51 Nikt nie mówi że ja jestem niezadowolony.Tylko hotel jest głównie przeznaczony dla rodzin z dziećmi i to głównie małymi do 7lat max oraz osób 45+ gdyż nie potrzebują większych rozrywek. Jak już pisałem hotel jest ok, choć fajerwerków nie ma i na pewno nie ma 5*. Droga do Turunc z Marmaris a w zasadzie z Icmeler kręta trzeba wjechać na górę 700m.n.p.m a potem zjechać. Kierowcy(Turcy) którzy prowadzą busy są mega specjalistami w tym zatem o żadnej obawie nie mam mowy. Dzieci zachowywały się normalnie,nikt się niczego nie bał. Zjeżdżalnie czynne były w maju tylko 2godz 14-16,może w sezonie dłużej. Jest ich 6szt,wielkością nie imponują,dla dzieci może być. Z racji tego że Hotel położony jest jakby nie patrzeć trochę w górach szybko robi się zmiana pogody, to raz nachodzą chmury by za 2godziny było czyste niebo. No i temperatura wieczorami bywa kapryśna bo często spada dosyć gwałtownie. W Turunc jest wypożyczalnia aut,skuterów. Nie brałem nie wiem...W Maramaris,jest tego znacznie więcej. Ale trzeba uważać bo że Marmaris to nie znaczy że będzie taniej czy to zakupy pamiątek,ubrań itp. Lepiej porównać, choć i tak uważam że Turcja zrobiła się dużo droższa niż była 4-5lat temu. Sprzedający wolą nie sprzedawać danego towaru niż sprzedać go za niskie pieniądze nawet po długim targowaniu. Choć perełki można "wyrwać". Wiadomo Turcja stolicą podróbek i toreb Louis Vuitton;-) Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 03.06.12, 20:20 Mam jeszcze takie pytania: - czy w pokoju jest sejf? - czy w tv był jakiś kanał z bajkami? - czy to prawda, że w bankomatach oprócz lirów wypłacić można też EUR lub USD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin86 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 21:29 - w pokojach nie ma sejfu (nie słyszałem, żeby ktoś miał - ja osobiście nie miałem w budynku nad recepcją) - nie zaobserwowałem, ale nie przyglądałem się zbytnio - na pewno nie było po polsku, bo ztych jest tylko TVP Polonia i TVP Kultura - zgadza się - w bankomatach wypłacałem np. euro. Ponadto w hotelu oraz np. w drugim hotelu Itaki Ozcan wymieniają EUR, USD po 2.25 i 1.7 (2.25 płacili w hotelu Ozcan, w Turunc 2.2 - kursy z końca maja) aha i dołączając się do dyskusji - hotel godny polecenia - jest pięknie i wcale nie narzekałbym tak na morze - przecież wiadomo, że nie jest to Bałtyk, czyli nie będzie białego piasku. Buty do wody wskazane, ale bliskość plaży, liczba leżaków i prywatność plaży to są plusy. Ponadto jak się przejdzie tunelem na "otwarte" morze to można fajnie posnoorkować z maską (polecam wzięcie płetw) - widzieliśmy dużo ładnych i dużych ryb Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 04.06.12, 09:06 Potwierdzam co do walut i programów.Jest chyba też Cartoon Network dla dzieci ale nie w naszym języku. Natomiast co do morza niestety nie. Jest kamieniste i częściowo jest muł. Jak zaczną kwitnąć wodorosty do rzeczywiście może być jeszcze mniej przyjemniej.Na mnie nie zrobiło żadnego wrażenia. Po za tym ilość łódek przepływająca oraz niestety cumująca niemal przy plaży nie do końca pozwala by woda była czysta. Ot taki nasz Polski Bałtyk. Średnio czysty i trochę zamulony. Sama plaża znośna,żwirowa.Prywatność? to chyba żart .Przy takiej liczbie turystów i leżaków które stoją nawet na trawie w okolicach brodzika i mini placu zabaw dla dzieci. Plaża Amos na piechotę ok 45-50min,wychodząc od hotelu w lewo. Piękne widoki i non stop pod górę:-),ale jest pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: Wróciłem z Hotelu Turunc 04.06.12, 12:32 generalnie jak pisałam a Wszyscy mówili że wymyślam , pod koniec czerwca woda w morzu to " stojąca zupa " , łodzie i małe statki w tym okresie w niektóre dni kursują non stop szczególnie " rejsy pirackie z dyskoteką stoją w porcie i jeden drugiego próbuje zagłuszyć swoją muzyką ! Przechodząc przez skały na otwarte morze woda również nie była czysta chociaż i tak lepsza niż nasz Bałtyk. O plaży nie ma co mówić jeden siedzi na drugim , zresztą wszędzie za dużo miejsca nie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankaturcji nowości? IP: *.lesaffre.pl 20.06.12, 10:14 Ktoś był i wrócił ostatnio? Byłoby super gdyby podzielił się najnowszymi informacjami. My już za niecały miesiąc ;) Interesuje mnie też wypad na Rodos. Z doświadczenia co możecie podpowiedzieć? Najlepiej wykupić w Itace, w biurze Polonezexpres czy wręcz w porcie? Dziękuję z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowości? IP: *.internetunion.pl 20.06.12, 11:37 Czy w recepcji pracują Polki? W zeszłym roku były 2. to bardzo ułatwiało życie w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: nowości? 21.06.12, 17:12 post jest z 29.05 czyli nawet miesiąca nie ma...więc wielkich zmian nie może być to chyba logiczne,bo niby jakie mogły by zaistnieć?. logicznym też wydaje się że tak jak wszędzie ,tak i w Turcji nie opłaca się kupować czegokolwiek u polskich rezydentów bo jest to o ok 1/3ceny droższe. Rodos jest najdroższą wycieczką o ile dobrze pamiętam. Można kupić je i w Turunc i w Marmaris bez żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankaturcji Re: nowości? IP: *.lesaffre.pl 22.06.12, 09:03 ojej czy zawsze jakiś malkontent musi dodać 2 złośliwe grosze? Pucku01- czytałam Twoje posty o Turuncu z ogromnym zainteresowaniem, też byłeś wdzięczny za wszystkie opinie, pamiętasz? A miesiąc - zwłaszcza, że to miesiąc przed i w trakcie sezonu może sporo zmienić, naprawdę. Wiem to z doświadczenia. Turunc- Marmaris to ostatni punkt na mojej tureckiej mapie. Byliśmy już chyba wszędzie w tym pięknym kraju i chciałabym aby ten ostatni wyjazd był naprawdę fajny. Dlatego dziękuję wszystkim za opinie ;) pozdrawiam tych co byli i będą w Turuncu :) Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: nowości? 23.06.12, 08:18 Z nowosci sa juz bezplatne sejfy w pokojach oraz polska animatorka w Miniklubie, pani Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fankaturcji Re: nowości? IP: *.punkt.opole.pl 23.06.12, 18:38 Dziękuję bardzo za tę informację! To dobrze z tym sejfem, zdecydowanie lepiej mieć go w pokoju niż ganiać do recepcji. Czy słyszałeś lub może korzystałeś z oferty biura Polonezexpres? Na swojej stronie www ceny mają oczywiście bardziej atrakcyjne niż Itaka ale niestety nie zawsze wychodziło nam na dobre skorzystanie z lokalnego biura podróży dlatego dopytuję o to biuro - czy warto z nimi pojechać na wycieczki? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: nowości? 24.06.12, 08:12 Właśnie wróciłem. Jeżeli ktoś ma pytania to chętnie odpowiem. Nie korzystałem żadnych wycieczek, bo jechaliśmy z małymi dziećmi i wyjazd miał na celu wyłącznie 2-tygodniowe wylegiwanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nowości? IP: *.internetunion.pl 24.06.12, 09:38 Czy w recepcji prcują Polki? W zeszłym roku były.Chcę wysłać maila do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: nowości? 24.06.12, 09:43 Ne, ale to nie oznacza że ich nie będzie. Może przyjadą dopiero w pełnym sezonie. Tydzień temu pojawiła się pierwsza polska animatorka, za tydzień ma być druga. Odpowiedz Link Zgłoś
markus177 Re: nowości? 24.06.12, 14:18 Witam, Czy pokoje wszystkie są ok , czy trzeba coś włożyć do paszportu żeby mieć lepszy pokój. Jak z ręcznikami - podobno są za kaucją? Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: nowości? 24.06.12, 15:36 Ręczniki plażowe są za zwrotną kaucją 10EUR. W recepcji zapisują ile ręczników Ci wydali, więc nie ma obawy że ktoś nakradnie ręczników na basenie i na tym zarobi :-) Pokój miałem bez dodatkowej opłaty w 3. budynku, z oknem od strony SPA, więc widok nie był może zachwycający, ale za to jest to strona zacieniona i nie było konieczności włączania nonstop klimatyzacji. W 2. budynku pokój był bardzo podobny, ale ponoć nie miał tak ładnej łazienki jak u nas (opinia mojej żony). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurka Re: nowości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 15:53 ja wolę dopłacić ale miec pewnosc po stronie organizatora. Nieznane lokalne biura mogą być dobre, ale tez nie ma sie skad o nich dowiedziec czegos wiarygodnego, wieksze prawdopodobienstwo ze upadna itd. Dla mnie to ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gototurunc Re: nowości? IP: *.lesaffre.pl 17.07.12, 11:38 Witam, Może ktoś kto był w lipcu i podpowie na temat wycieczek? Warto jednak z organizatorem wczasów ( w moim przypadku z Itaką) jak sugeruje przedmówca czy z Polonezexpres czy może z Donatella Travel? Wiadomo, że ceny u lokalnych są niższe ale czy to nie przekłada na ich słabszą jakość? Na przykład brak polskiego przewodnika? Dziękuję z góry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: nowości? IP: *.plock.mm.pl 17.07.12, 19:12 przecież te wycieczki sprzedaje Itaka - ale nie jedzie się z Itaką TYLKO z lokalnym przewożnikim - a płaci się trzy razy drożej.Fakt, że jak Itaka sprzeda dużo miejsc to będzie polski przewodnik. W tych biurach lokalnych też jest taki dzień - z polskim przewodnikiem. Z LOKALNEGO biura dostaniesz ulotkę po polsku - gdzie cała wycieczka opisana. Przewodnik z Itaki prawie nic więcej nie wie niż napisane w tej ulotcce.Biuro lokalne przyjedzie po ciebie pod drzwi hotelu i tam z powrotem odwiezie. Odpowiedz Link Zgłoś
markus177 Re: nowości? 19.07.12, 00:18 Witam, Wróciłem właśnie z hotelu Turunc. Super hotel ,zazdroszczę tym co do niego teraz jadą , ja z chęcią bym z niego nie wyjeżdżał. Jeśli chodzi o wycieczki polecam biuro lokalne polonez express z Icmeler.Ja byłem w Pamukalle z nimi i było super,polski przewodnik,przyjechali pod hotel i odwieźli. Wszystko ok a cena połowę niższa w stosunku do Itaki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gototurunc Re: nowości? IP: *.lesaffre.pl 19.07.12, 08:16 Dziękuję bardzo za informację. Spisałam sobie namiar do polonez z netu. Proszę jeszcze o info czy w pokojach są lodówki ( lub chłodzące mini-barki) - muszę mieć warunki do przechowywania leków dla dziecka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
markus177 Re: nowości? 02.08.12, 20:34 W hotelu w każdym pokoju są mini lodówki- ( na powitanie woda ) oraz codziennie jest przynoszona jedna butelka wody ( 1 L) przez sprzątaczkę.Miłego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
pucek01 Re: nowości? 03.08.12, 09:52 Bzdura,to nie są mini lodówki!!Lecz raczej urządzenie które trzymają temperaturę produktu z jaką go wstawiasz. Na pewno nie chłodzą... Zatem jeżeli wstawisz wodę o temp 20stopni ,po wyjęciu nie będzie ani więcej ani mniej lecz te same ok 20stopni... Po za tym hotel ma 5* ale tylko wtedy gdy leży na półce z innymi hotelami które mają 5*. Jest to solidne europejskie 3+ gwiazdki... Czyli poprawnie. 5* tutaj Itaka w tym roku mega przesadziła. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra00 Re: nowości? 03.08.12, 09:55 No full wypas ..... woda na powitanie w 5* - Pucek01 był i już się przekonał że nie było warto , pisałam wcześniej że 3* to max . ale nikt nie chce wierzyć . Pozdrawiam Pucek01 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
markus177 Re: nowości? 03.08.12, 15:39 Oj Wy narzekacze - pucek i sandra !!! Moim zdaniem hotel jest super i zdania nie zmienię a lodówka u mnie w pokoju chłodziła. Może byliśmy w innych hotelach.Naprawdę polecam szczerze ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
golebiowskik Re: nowości? 04.08.12, 11:34 U mnie lodówka też chłodziła, ale tylko gdy było załączone zasilanie dlatego jedna karta zawsze była pozostawiona w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś