Dodaj do ulubionych

do ekspertek teutoni?

02.03.11, 12:04
witam jaka będzie lepsza gondola dal styczniowego malucha fashion czy alvi bardziej podoba mi sie fashion ale ta alvi jest większa co myslicie
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: do ekspertek teutoni? 02.03.11, 12:11
      Ekspertką nie jestem, ale miałam teutonięsmile śmiało fashionsmile Pojeździsz gondolą do czerwca/lipca. Dziecko wprawdzie będzie coraz większe, ale będziesz zakładała coraz mniej warstw. Ja dla styczniowego malucha miałam gondolę vario albo soft(one dosyć podobne są), które są węższe od fashion, a spokojnie wystarczyła i jeździłabym nią nawet do jesieni, gdyby młoda chciałasmile W miękkich gondolach fajne jest, że możesz na jesień przerobić ją na śpiwór.

Dodam, że ona miękka jest tylko z nazwy, bo maluch leży na takim samym podłożu, jak w/w.
    • annulka79 Re: do ekspertek teutoni? 02.03.11, 12:16
      Ja nie ekspertka, ale ...wink

Alvi jest obszerniejsza ale fakt, urodą nie poraża. Jeśli maluch urodzi się w styczniu to powinniście pojeździć w gondoli do czerwca, tak mniej więcej oczywiście. Nieduże dziecko powinno się spokojnie zmieścić w fashion bo kombinezony, kocyki i inne śpiworki nie bedą potrzebne. Jeśli wyrośnie to zawsze możesz przesadzić 5-6 miesieczniaka do spacerówki bo przecież w Teutonii da się ją ustawić przodem do mamy i rozłożyć na płasko.

Moim zdaniem jeśli podoba Ci się bardziej fashion to ją kup i będzie dobrze.
      • izzyy6 Re: do ekspertek teutoni? 02.03.11, 13:32
        ale dla styczniowego chyba urodzonego juz w styczniu tego roku bo do nastepnego stycznia jest ponad 10 miesiecy wiec na pewno nie wiadomo by bylo czy to bylby styczen no chyba ze masz wszystko super zaplanowane i potrafisz to urealnic ;0))
        • lieo Re: do ekspertek teutoni? 03.03.11, 13:58
          izzyy6 napisała:

> ale dla styczniowego chyba urodzonego juz w styczniu tego roku bo do nastepnego
          > stycznia jest ponad 10 miesiecy wiec na pewno nie wiadomo by bylo czy to bylby
          > styczen no chyba ze masz wszystko super zaplanowane i potrafisz to urealnic ;0
          > ))
          byłam ciekawa czy ktos o to zapyta tak dzieciaczek kuzynki juz urodzony ale niestety nadal w szpitalu (wcześniaczek 1300 już waży 2200 i ok 15 ma byc w domku kuzyna ma spacerówkę cosmo tylko musi gondole dokupić z stąd pytanie dzieki jednak szuka fashion oczywiście używkę bo nie będzie czekać kolejnych 8 tygodni na nową dziekuję z odzew

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka