Dodaj do ulubionych

Śpiworki, okrycia do spacerówki etc.

22.09.11, 21:05
Chciałabym was zapytać co macie zamontowane do wózka tak na teraz. U mnie w dzień było około 14 stopni. Generalnie wydaje mi się że na śpiwór za ciepło (?) a na kocyk za zimno (grubych nie lubię bo jakoś tak nie wygodne do spacerówki). Po za tym moje dziecko nie bardzo toleruje jakikolwiek kocyk.
Więc tak się zastanawiam czy może są jakieś śpiworki jesienno- zimowe.

Podobał mi się lodger tygiska ale chodzi mi o coś tańszego. Może coś polecacie? może ktoś szyje?

P.S mam śpiworek od Magdy do bj city mni i jest super!
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: Śpiworki, okrycia do spacerówki etc. 22.09.11, 21:41
      Ja mam cienki śpiworek: polarek+materiał wierzchni. Po odpięciu zamka błyskawicznego mogę zdjąć całkowicie górę i dziecko siedzi na wkładce polarowej ( w razie potrzeby dopinam górę). Używałam go w tym tygodniu do city mini nad morzem. Poza tym na co dzień używam kocyka dwuwarstwowego Bobasa i wystarcza. Ale też ciekawa jestem propozycji innych mamsmile Lodger też mam gdzieś w tyle głowy, ale na razie nie widzę pilnej potrzeby.
      • tygisek Re: Śpiworki, okrycia do spacerówki etc. 22.09.11, 21:53
        kiedys na allegro widzialam super spiworek/worek? polarowy, cienki, bez pikowania i byloby to super rozwiazanie na teraz np....niestety przegapilam aukcje, a potem zapomnialam zapisac jak sie toto nazywalo, a nazwe jakas mialo (nie bylo hand made w kazdym razie)
        bunker jest super, ale na chwile obecna zdecydowanie za gruby (znajac zycie i nasz klimat oczywiscie sytuacja pogodowa moze sie zmienic diametralnie w ciagu jednej nocy)
        apropos bunkera, to przyjrzalam mu sie ostatnio wnikliwie, on jednak ma wszyta warstwe ocieplajaca pomiedzy dwie warstwy polaru i to jest ta wierzchnia czesc, ta dopinana to jedna warstwa polaru, ale bardzo gruba, stad i cena tego bunkera, no a grubosc zestawu spokojnie da rade i w zime
        • gaga-sie Re: Śpiworki, okrycia do spacerówki etc. 22.09.11, 22:44
          Ja mam z allegro, kosztował jakieś grosze na koniec sezonu. Podobny był do tego allegro.pl/spiworki-polar-cieple-wozek-sanki-nowy-wyprz-i1827233766.html Nie ma dodatkowej ociepliny, więc na pierwsze chłodne dni jest ok. Ma też 2 suwaki, łatwo zdjąć górę.
          • dziustynka Gaga-sie 23.09.11, 05:18
            Czy taku śpiworek pasuje Ci do mini?
            • gaga-sie Re: Gaga-sie 23.09.11, 15:11
              Zakładałam go właśnie do city mini i pasował. Ale nie jestem pewna, czy ten z linka to dokładnie ten sam, wygląda b.podobnie.
      • afroddytta Re: Śpiworki, okrycia do spacerówki etc. 22.09.11, 21:56
        U mnie też chłodnawo...
        Mój 2latek po prostu w ubraniu, bluza/polar z długim rękawem plus ewentualnie cienka ortalionowa kurteczka, ale on trochę chodzi i nie sypia w wózku.
        Młodszy 3 mies. w bawełnianym pajacu plus ewentualnie polarowy pajac/kombinezon i w gondolce leży na polarowym śpiworku, takim z fotelika, raczej go w nim nie zamykam tylko przykrywam kocykiem lub cienką kołderką.
        Ale ogólnie jest jakoś dziwnie, niby 15-17 st., a tak zimno mi się robi, nie wiem jak tego malucha ubierać uncertain
        • czekolada85 Re: Śpiworki, okrycia do spacerówki etc. 22.09.11, 22:07
          afroddytta napisała:
          > Ale ogólnie jest jakoś dziwnie, niby 15-17 st., a tak zimno mi się robi, nie wi
          > em jak tego malucha ubierać uncertain

O to to.. moje dziecię 11 m, nie chodzi, zdarza się że sypia na spacerach. I nie zawsze mam problem w co ją ubrać. Nie chcę przegrzewać i żeby marzła. Fajnym rozwiązaniem jest dodatkowy kocyk ale moje dzieci koców nie znosi i od razu zostaje wywalony z wózka ;/
          Więc szukam jakiś innych rozwiązań wink
          • duraczek Re: Śpiworki, okrycia do spacerówki etc. 23.09.11, 15:02
            polecam lodgera - na teraz super sprawa.. a ja zakupilam u Magdy spiwor plus zamiennik - gorna przykrywke bez ociepliny. na jesien i do zimniejszych sklepow w zime smile
            albospiwor baby jogger ktory ma odpinany polar i dzieciak siedzi na bawelnie i pod bawelna smile
            tez fajne rozwiazanie.
            spiwor bj jest grubszy i szerzy od spoworaMagdy. Magdy jest ladniejszy bo ma kolory do wyboru.
            • dziustynka Duraczek 23.09.11, 16:36
              Hmm serio śpiwór BJ jest cieplejszy od Magdowego?
              A ja myślałam, że BJ będzie na powiedzmy teraz, a na ciężką zimę zamówię Magdowy.
              A lodger na teraz, no właśnie, tak mi żal mojego buuu ale kolory też są ważne uncertain
              • duraczek Re: Duraczek 23.09.11, 21:55
                bj jest grubszy bardzie nabity i sztywniejszy wiec nie beda do niego potrzebne troczki a poza tym ma dziurki na przewleczenie pasa zabezpieczajacego przed zlozeniem przypadkowym ktorych Magda nie robi (pytalam)
                Magdowy jest subiektywnie ladniejszy i ma dluzsza tj. Wyzej siegajacą przykrywke wywijaną na zewnatrz no i mozecie jak ja domowic przykrycie bez ociepliny - polecam na jesien
                a ktory cieplejszy nie wiem bo dopiero kupilam oba i nie uzywalam jeszcze.
                Suherujac sie gruboscia to bj bedzie cieplejszy ale to nic pewnego. Hmm moze przeprowadze eksperyment i dam znac..
                ja bj bede uzywac na co dzien w elite a Magdowy bedzie w mini ktory uzywam dwa razy w miesiacu okolo smile a moze bedzie na odwrót. Dla duzego, chodzacego dziecia lepszy moze bj bo szerszy na koncach tzn przy glowie i w stopach o kilka cm.
                • lapin80 Re: Duraczek 24.09.11, 17:45
                  Duraczek, czy mogłabyś wstawić fotkę baby joggera z oryginalnym śpiworkiem?
                  • gonik111 Re: Duraczek 24.09.11, 20:08
                    my mamy Red Castle Sport, on jest tak jakby do ramion więc rączki w bluzie wystają i rozpina się przez środek , więc jak przygrzeje to go szybko rozpinam i mały leży tylko na polarze
                    • agnes_nyc Re: Duraczek 24.09.11, 21:07
                      Prosze zdjecia akurat mam w swojej galerii

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00910.jpg

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00912.jpg

https://i142.photobucket.com/albums/r107/hepi_nyc/DSC00913.jpg
                      • lapin80 Re: Duraczek 25.09.11, 15:35
                        dzięki! to czekam na wypłatę i kupuję smile ino czarny tongue_out
                        • magdawiki75 śpiworek 25.09.11, 21:12
                          Ja przełożyłam z Maclarena i pasuje świetnie BJ

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2805387,2,72,DSCF0276.html
                          • dziustynka Magdowy 26.09.11, 13:32
                            a Magdowy pasuje do sanek?
                            • sylki Re: Magdowy 26.09.11, 14:00
                              U mnie pasował smile
            • czekolada85 Duraczek 27.09.11, 09:00
              Napisalam na priv wink
              • duraczek Re: Duraczek 28.09.11, 21:31
                Czekolada85 - do mnie pisalas? bo nic nie dotarlo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka