Dodaj do ulubionych

Spacerówka / Parasolka poszukiwana : )

03.10.11, 12:26
Moje drogie, biorąc pod uwagę,że jestem posiadaczką X-landera XA, który nigdy mnie nie zawiódł, ale.... minus to jego waga, a człapanie się z nim z pierwszego piętra to nic fajnego więc dość smile Postanowiłam, poluję na spacerówkę.
Moje kryteria:
- lekki, im lżejszy tym lepiej
- oparcie rozkładane na płasko (mała jeszcze nie siedzi)
- trochę większe kółka niż standardowe parasolki
- sporej wielkości siedzisko (raczej długo nam będzie służyła )
- spora torba na zakupy

Pomożecie ? smile
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 03.10.11, 12:38
      Baby jogger City Mini 3 lub 4 kołowy.
      Z czystym sumieniem polecam smile
      • saras-wati Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 03.10.11, 12:50
        z parasolek: mamas&papas cruise/voyage; może kosz w cruise jest mniejszy niż w mini, ale na pewno jest sporo lżejszysmile

no i mini to wciąż duży wózek(choć na pewno mniejszy niż xlander), a jeśli różnica i ulga ma być dużo, to polecam cruise;

fajne są też peg perego, bo dla maluszka są takie przytulne lub jane solo - jednak będą one cięższe niż m&p
        • sylki Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 03.10.11, 12:53
          Jeżeli mają być większe koła, to żadna parasolka, jednak 3 kg mniej to spora różnica, no i tylko 1p.
          Ja tam mieszkam na 2p i nie narzekam big_grin
          Poza tym na zime parasolka yyyyy nieeeeee
          • olcia82poz Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 03.10.11, 13:12
            Fakt, 3 kg to dużo smile, więc zostaję raczej przy parasolce, poszukuję już na wiosnę smile, choć zimą jak nie będzie śniegu przyda się do podjechania na rehabilitację smile
            • rob-win Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 05.10.11, 12:50
              Ja polecam pp si jeśli ma być już do końca !
              Pływa nie jeździ mój synek go uwielbia minus bym dała tylko za kosz na zakupy ale to inna bajka a mój syn ma 2,3 lata smile
              • aga7-77 Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 05.10.11, 16:24
                Ja też mogę polecić PP Si - fajne, obszerne siedzisko, rozkładany prawie na płasko, duża powierzchnia do spania. Moja córa ma 13 miesięcy i też go uwielbia - śpi na spacerze 3- 3,5 godziny, więc chyba jej wygodniesmile

Mnie też ten wózek bardzo odpowiada, a kolor geranium jest superbig_grin
    • olcia82poz Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 05.10.11, 18:56
      Dzięki za propozycje, i czekam na kolejne smile
    • thea19 bugaboo bee + 05.10.11, 19:25
      jesli cena to nie problem, to wozek prawie idealny (brakuje mu zimowych, wymiennych kol jedynie)
      • sylvia1k Re: navington scooner. 05.10.11, 21:40
        nie mam przeglądu wózkowego, Jednak mi się wózkiem na podwójnych kołach w pluchę źle jeździło... Navington ma kółka 18 cm, pojedyńcze i spełnia wszelkie pozostałe kryteria- jest bardzo obszerny lekko się składa, lekko prowadzi, ma budkę bardzooo dobrą bo 3 częściową. Składa się do małych rozmiarów. Waga 9 kg nie jest zabójcza...
      • didis Olcia - bee 08.10.11, 10:56
        Bee mogę Ci sprzedać nawet dziś - jestem z Poznania. A wyprzedaję się, bo chcę mieć siedzisko UJbig_grin
        • marikaso Re: Olcia - bee 30.10.11, 18:38
          didis, czy oferta sprzedaży bee jest aktualna i skierowana do szerszego grona?
          smile
          Jesli tak, to bardzo prosze o szczegóły na marikaso@wp.pl
          pozdrawiam!
        • marikaso Re: Olcia - bee 30.10.11, 19:25
          ok, juz wszystko wiemwink
          trafiłam na wątek "sprzedam wózek"
          pozdrawiamsmile
    • froobek Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 07.10.11, 21:22
      Do Twojego opisu idealnie pasuje Aria, ale ja niestety nie mogę tego wózka polecić sad
    • mama1dawidka Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 08.10.11, 11:16

• olcia82poz Chyba padło na Peg Perego Pliko P3 ... :) 12.10.11, 17:56

• lamciad Re: Chyba padło na Peg Perego Pliko P3 ... :) 12.10.11, 18:50
        Pliko P3 nie będzie lepszym wyborem niż Si.Lepiej brac pojedyncze kółka! Poza tym o niebo lepiej podbija się Si.
        Moim zdaniem P3 w ogóle cięzko podbić bez zaparcia się na tym podeściku nad hamulcem.No i zostaje jeszcze Peg Perego Easy Switch - dla ciebie cenne byłoby to,że przekłada się siedzisko i możesz mieć swoje maleństwo przodem do siebie smile I składa sie w "parasolkę"!
    • maryskag Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 29.10.11, 22:54
      Może x-go?! Ma wszystko to co piszesz, a poza tym to też x-lander tylko dużo lżejszy od x-a, z tego co piszą 8,8 kg. Widziałam parę na mieście i bardzo fajny się wydaje!
      • justynek2009 Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 30.10.11, 19:23
        Wygląda fajnie ale fajny nie jest.Tragicznie się go prowadzi i podbija więc nie polecam.Kup bjcm jest super!!
        • magda79pn Re: Spacerówka / Parasolka poszukiwana : ) 30.10.11, 20:39
          szukam podobnego wózka, szukam czegoś z podwójnymi kołami w czym można by wozić niemowlę (czasami - ma to być drugi wózek) a ponieważ na tą chwile niczego nie znalazłam, to chyba poczekam do 6 miesiąca i kupię Arię (uwielbiam ten wózek) smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka