Dodaj do ulubionych

Dzisiaj przyszedł Joolz...

14.03.12, 22:02
i mam mieszane uczuciawink Ładny jest, taki zgrabniutki przy Elite i Murze, i chyba Swifcie teżwink, fajnie wyważony, dobrze się podbija z prawie 2,5 latkiem - przy rozłożonym podnóżku Tobiś miał miejsca w sam raz, mimo, że siedzisko wygląda na dość płytkie, rączka na najniższej pozycji idealna dla mnie - a szczerze mówiąc obawiałam się tego czytając opisy, że Joolz to wózek raczej dla wysokich, a ja mam 164cmwink Osłonka UV faktycznie przedłuża budę - jest to bardzo fajny patent, gdyż może wg mnie pełnić rolę moskitiery w razie czegowink Generalnie jestem zadowolonawink

Z minusów - do szału będzie mnie chyba doprowadzać wnętrze budy, bawełniane, które przy złożeniu brzydko wisi, "zabierając" cześć oparcia - nie podoba mi się również to, iż buda albo jest złożona albo rozłożona - nie można jej złożyć w połowie (tak jak np. w BJ'ach), tym samym zamontowana przy rozłożonej budzie osłonka UV przy dziecku siedzącym powoduje, iż ono nic nie widzi, i trzeba całkowicie złożyć budę lub odpiąć osłonkęwink

Nie wiem czy Joolz jest już odpowiedni dla Kajosa, Młodziak kończy 5 m-cy, pomyka w gondoli Mury i sporadycznie w Swifcie, pierwszy raz w ogóle posadziłam dzieciaki do spacerówki kubełkowej i no kurde nie wiem...Tobi oki, ale Kajowi tak jakoś nóżki dziwnie wiszą - nie dotyka podnóżka, no bo jakwink

No i sama nie wiem...bo ja się szybko przywiązuję do wózków, a ten jest taki inny od tych które miałam/mam na staniewink

To tak na "ciepło" - trochę chaotycznie, ale Pijawkę mam przy piersiwink

D.
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 06:39
      Gratuluję zakupusmile Może wstawisz jakieś zdjęcia? Ciekawa jestem, jak wygląda ta przedłużona budka?

Nie widziałam tego wózka w rzeczywistości, na zdjęciach nie mogę się przekonać to dużej dysproporcji w wielkości kół. Rzeczywiście te tylne są dużo większe? Czy w jednak nie rzuca się to w oczy?

Też się przywiązuję, a potem rozstać się z nimi nie mogę...Zauważyłam, że u mnie jest tak, że im dłużej go mam, tym więcej mogę mu wybaczyć, tym bardziej go lubięsmile
      • mama1dawidka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 07:29
        Calineczko
        Mialam duzo wozkow i puki.co to joolza najlepiej wspominam
        Ma wysoko siedzisko i latwe prowqdzenie
        U mnie na liscie jest wyzej niz stokkeze wzgledu na amortyzacje
        Ta skorzana raczke
        Noi skladanie sklada sie do mniejszych rozmiarow
        Zibaczysz pokochasz go miloscia smile
        • raf.anna Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 08:58
          Hmmm..., ja mam Joolza model chyba z 2010r i żaden materiał mi w budce nie zwisa. Budka rozkłada się wyraźnymi stopniami, wiec można ją zatrzymać w każdym momencie, więc nie tak, że albo otwarta albo zamknięta. Może coś "ulepszyli" wink
          Myślę, że jak się lepiej poznacie to pokochasz go jak ja wielką miłościąsmile
          Aha, mój synek ma obecnie troszkę ponad 5 miesięcy i od kiedy skończyły się te straszne mrozy przesiedliśmy się z gondoli do spacerówki. Małemu jest bardzo wygodnie, chętnie sypia w tym wózku i lubi taką trochę uniesioną pozycję obserwatora smile
      • calineczka793 saras-wat 15.03.12, 11:07
        Dysproporcja pomiędzy wielkością kół jest widoczna wg mnie tak jak w Cameleoniewink
        • saras-wati Re: saras-wat 15.03.12, 11:21
          Dziękismile w Cameleonie jest dla mnie jeszcze do zaakceptowania, choć wolałabym, by tylne były trochę mniejszesmile
          • mama1dawidka Re: saras-wat 15.03.12, 11:51

-Po plazy joolziak mi dawal rade
            Przy wodzie gdzie mokry piach tam szlo normalnie jechac
            A po suchym ciagnelam za soba
            Jak siede do kompa to dam fotki
            Ja mielam na czarnym stelazu
            Noi pchanie amortyzacje to on ma lepsza niz cameleon
            A. Ta budke wlasnie kochalam byla idealna i moja mala normalnie widziala
            Wg mnie jest lepszy od stokke i bbo
            ( mialam wszystki)
            Noi nie ukrywam ze od paru miesiecy poluje na joolza
            Zobacze czy dla prawie dwulatki sie nada
            W mojej galeri gdzies mam porownanie z cameleone
            Tzy z mihwrieles czy jakos tak

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
            https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
            • calineczka793 mamodawidka 15.03.12, 12:30
              Joolz wg mnie spokojnie będzie pasował dla 2 latkiwink Tobiasz ma 2l4m i jest mu w nim wygodniewink
              • martulka_s Re: mamodawidka 13.04.13, 14:00
                Mój 3,5 latek się mieści, chociaż on drobny jest. Zrobię mu foty i wstawię. 2 latek z tłuściutką pupką wsiadł ostatnio na próbę i spokojnie daje radę, choć do wielkości siedziska w Stokke mu daleko.
                • martulka_s Re: mamodawidka 13.04.13, 14:03
                  stary wątek, ślepak, ślepak : P
    • edzia1602 do posiadaczek Joolza 15.03.12, 10:36
      Dziewczyny, jak też go chyba zamówię. Ale ciągle myślę czy on da radę po plaży? Zamierzam w wakacje codziennie tam bywać, więc jest to dostyć istotne. I jak po śniegu i nierównych chodnikach?
      I również czekam na zdjęcia.
    • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 10:52
      mama1dawidk ja wózek w sumie kupiłam dzięki Twoim opiniom - przekonało mnie to, że miałaś dużo wózków, a ten wspominasz z sentymentemwink

Fotek jeszcze nie udało mi się zrobić - muszę zlokalizować aparatwink Postaram się wrzucić je jutrowink

CO do budy - na zdjęciach w google też to widaćhttps://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRTeuzin2gjSnrvt3MwUR_eYRVNqBAX3JCOzgoNIxe-7odr73Lp
      https://l.yimg.com/g/images/spaceout.gif

Największym minusem dla mnie jest to, że chyba nie ma możliwości zamontowania uniwersalnego śpiwora/wkładki (a chciałam wkładkę od Pani Helenki szyć) - chyba, że ja nie znalazłam wypinania pasówwink

Jeśli wózek zostanie u nas to zastanawiam się nad zmianą koloru na silverwink Echhh...jeszcze muszę się z tym przespaćwink
      • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 11:12
        Zapytałam u źródła - niestety budka nie ma pośredniej pozycji i faktycznie wkładki/śpiworki inne niż Joolz nie pasująsad Chyba będę musiała pożegnać się z Joolzemsad Czekałam na niego tydzień, bo nie było koloru i szczerze mówiąc jestem trochę zawiedzionasad
    • edzia1602 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 12:01
      I napisz jeszcze gdzie kupiłaś? Jakiś internetowy sklep?
      • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 12:32
        Kupiłam tutaj i bardzo polecam sklepwink
        • saras-wati Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 13:04
          ja tam swifta serwisowałam i też polecamsmile
          • dima1312 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 13:35
            ja u nich kupowałam Urbana i Terriana weszłam na stronę fajny ten Carbon szkoda ze nie jesteś zadowolona ale pewno oddaj póki możesz
            • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 14:05
              Właśnie co raz bardziej jestem zadowolona mimo tych niedociągnięćwink, które da się ominąć - kupię wkładkę dla niemowlaka, będę mieć wzór, wyślę do Pani Helenki i będę mieć jedną org. i jedną szytąwink

Im częściej na niego patrzę tym jestem pewna, że co raz bardziej mi się podobawink Przez myśl mi przeszło, żeby go oddać i kupić Cameleona na czarnym stelażu - jednak boję się tego rachitycznego stelaża z Bbo, Joolz nie ma luzów, no i gondola nie jest mi potrzebna.
              • saras-wati Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 14:13
                Mi to się cameleon strasznie podobasmile Czarna rama i taka budka brudnoniebieskasmile
                • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 14:26
                  Jakbym miała brać Cameleona to właśnie taki kolor jak Ci się podoba, ale ja się boję tego stelaża - wszędzie gdzie czytam piszą, że ma luzy - a ja nie lubię takich wózków, więc Joolz jest tą namiastką Cameleona, gdyby nie te luzy w stelażu to pewnie bym go kupiławink Tylko po co mi gondolasmile
                  • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 14:29
                    Chociaż nie - jak patrzę na Joolza i Bugaboo to sylwetka Joolza bardziej mi się podoba...no i to, że Młodziak mógłby być dość wysoko też przemawia za Joolz'emwink
                    • mama1dawidka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 15:09
                      Cameleon nie plynie jak joolz ......
                      Ale za to sklada si na mniejsze rozmiary ma ciut szersze siedzisko

Eh uPolowac nie umiemsad ale jeszcze w ta wiosne joolzem bede tez jezdzc
                      Aco
                      Az zazdroszcze
                      • wredniolek2 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 17:08
                        Witam Was dziewczyny,
                        na joolza trafiłam przypadkiem i postanowią go mieć. Zamówiłam oczywiście, mimo że córcia ma 2,5 miesiąca i spokojnie jeździć może w gondoli. Potem trafiłąm na to forum i ucieszyłąm się z opinii o wózku.
                        Moje pytanie do Was dziewczyny : czy córcia nie jest za mała żeby jeździć już w joolzie ( oczywiście tylko na leżąco ) ? . Czy ta pozycja jest dla niej dobra ( nożki ma troszkę w górze.......).

• pomilak1 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 17:14
                          na krótkie wypady wg mnie możesz tak wozić, ale na długie spacery bym jednak jeszcze gondolę brała. Ja córkę okazjonalnie woziłam w cameleonie (własnie tak w okolicach 2-3 m-cy) na stałe do kubełka przesadziłam ją jak miała 5,5 m-ca.
                          • dima1312 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 17:53
                            moim zdaniem stanowczo za mała
                        • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 18:39
                          Wg mnie jest za mała...baaa ja zastanawiam się czy Młodziak nie jest za mały, a w sobotę kończy już 5 m-cy.

Ja jeśli postanowię że Joolz zostaje to kupię wkładkę dla niemowlaka, ale myślę, że przy 3 m-cznym dziecku ona i tak nie zda rezultatu.
                          • raf.anna Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 19:44
                            Myślę, że wkładka dla niemowlaka nie będzie potrzebna dla 5 miesięcznego dziecka, mój Młody jeździ w kubełku od kiedy skończył 5 miesięcy i jest OK. Chociaż faktem jest, że jeździmy oczywiście w śpiworku, a on trochę wypełnia wnętrze siedziska.
                            Ale dla 2, czy 3 miesięcznego dziecka na kubełek zdecydowanie za wcześnie. Nie wiem też co zrobić wówczas z pasami. Nie sprawdzałam, czy one dają się tak całkiem zdemontować. Takiemu maluchowi na pewno nie da się ich zapiąć, a niezapięte będą przeszkadzały.
                            Joolz ma za to równie fajną gondolę, z grubym materacykiem. Polecam smile
                            • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 15.03.12, 20:05
                              raf.anna masz org. śpiworek z Joolza? On jest ciepły? Jak on ma rozwiązanie montowanie na pasach? Pasów niestety nie można zdemontować, żeby włożyć uniwersalny śpiworek.
                              • calineczka793 Ślepam jak kret;-) 15.03.12, 21:58
                                Da się rozmontować pasy...taaaraaa...przyzwyczajona do Swifta i BJ'ów szukałam w innym miejscu, a tu po prostu trzeba wypiąć sprzączkę i można wkładkę włożyćwink...no więc Joolz zostajewink

Tylko nadal się miotam z tym kolorem - Pani Justyna przesłała mi real fotki silver i ładny jest u niej, na All pojawił się też kolor silver allegro.pl/mamaspapas-joolz-day-silver-skorzana-raczka-i2206781671.html i na niektórych zdjęciach kolor baardzo do mnie przemawiawink

Beż jest ładny, jednak momentami wygląda na taki beż z domieszką khakismile
                                • calineczka793 Re: Ślepam jak kret;-) 15.03.12, 21:59
                                  W ogóle chyba Joolza przyniosę na górę do sypialni, bo non stop schodzę na niego popatrzeć jak wariatkawink
                                  • mama1dawidka Re: Ślepam jak kret;-) 15.03.12, 22:23
                                    Hehe chyba sie ktos w joolzie zakochal suspicious
                                  • saras-wati Re: Ślepam jak kret;-) 16.03.12, 06:03
                                    mi się silver bardziej podobasmile
                                • emakowka Re: Ślepam jak kret;-) 17.03.12, 22:16
                                  calineczka793 napisała:
                                  > Beż jest ładny, jednak momentami wygląda na taki beż z domieszką khakismile
                              • raf.anna Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 16.03.12, 14:51
                                Śpiworek mam oryginalny, ale mój Joolz to angielska wersja. Joolz by Mamas&Papas. One mają inne śpiworki niż Joolz Day. Tutaj jest taki śpiworek jak ten mój: www.ebay.co.uk/itm/Mamas-and-Papas-Joolz-footmuff-BNWT-/260976920713?pt=UK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET&hash=item3cc36fc889#ht_500wt_1202. Z wierzchu jest zrobiony z tego samego materiału co wnętrze siedziska spacerowego, a wewnątrz z tego samego co wnętrze budki. Pomiędzy tymi dwoma warstwami jest cienka watolina. nie jest to bardzo ciepły śpiwór. le trzeba przyznać, że wygląda w wózku bardzo ładnie.Nie wiem jak śpiworki te od Joolz Day. Z zewnątrz wyglądają inaczej, może więc i z grubością jest inaczej.
                                Co do kocyka, to mój wózek też jest czerwony na srebrnej ramie i kocyk mam czerwony właśnie. Nie uważam, że jest za czerwono smileTrzeba tylko uważać z odcieniem czerwieni. Mam też kocyk gładki kremowy i też wygląda bardzo ładnie.
    • edzia1602 Jaki kolor kocyka do czerwonego silvera 16.03.12, 11:01
      Dziewczyny, doradźcie proszę. Będę zamawać w przyszłym tygodniu tego joolza, kolor czerwony, rama silver. Nie wiem tylko jaki kocyk do niego dobrać?
      Czy czerwony to nie będzie przesada?
      Podoba mi się coś takiego:
      niemajakwdomu.com/p/99/15/kocyk-bocasa-kids-cotton-friends-rozowo-czerwony-biederlackborbo-kocyki-i-spiworki-dla-dzieci.html
      lub coś takiego
      niemajakwdomu.com/p/153/811/kocyk-david-fussenegger-juwel-baby-sailors-czerwony-david-fussenegger-kocyki-i-spiworki-dla-dzieci.html
      a może jakiś jasno różowy? Podobał mi się jeszcze z La millou
      www.calydlamamy.pl/kocyki-i-otulacze/489-kocyk-la-millou-sowy-z-malinowym-pluszem-80x100-cm.html
      ale ten chyba będzie za gruby, a termin mam na za miesiąc
      • nicolcia9 Re: Jaki kolor kocyka do czerwonego silvera 16.03.12, 11:11
        www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/32/kocyk_tkany_70x100_kol_scrapbook_girl a mi się taki kocyk bardzo podoba i myślę, że by ładnie pasował smile wyżej wymienionych kocyków nie kupowałabym dla takiego maluszka gdyż są sztuczne!
        • edzia1602 Re: Jaki kolor kocyka do czerwonego silvera 16.03.12, 11:21
          rzeczywiście, śliczny, dzięki
        • tygisek Re: Jaki kolor kocyka do czerwonego silvera 16.04.12, 09:01
          akurat kocyki David F. (czerwonobiale paski) sa bardzo dobrej jakosci (sa i bawelniane), czesto z ekologicznych wlokien i jak najbardziej nadaja sie dla noworodka! nie masz racji nicolcia9 - ja ten kocyk polecam dla maluszkow i nietylko....
    • sylki Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 17.03.12, 23:56
      Ech, dziś widziałam czerwonego Jolzza na czarnym stelażu.
      Piękny był
      • pinik Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 00:00
        A ja bezowego na srebrnym smile

Ale chyba mial pomaranczowe, albo czerwone wnetrze budki. MOzliwe?
        • emakowka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 08:09
          pinik napisała:

> A ja bezowego na srebrnym smile
          >
          > Ale chyba mial pomaranczowe, albo czerwone wnetrze budki. MOzliwe?
          >
          Takie wnętrze budki miał poprzednik Day,czyli One Grand.
          • gonik111 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 08:28
            Nie mogę czytać tego forumwink
            Czy sprzedałybyście Cameleona aby wypróbować Joolza?
            • sylki Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 09:41
              Nie wiem, dla mnie ma jedną wadę, nie ma przekładanej rączki, w związku z czym w terenie lipa.
              No chyba, że się mylę i ma przekładaną rączkę.
              • nadi1984 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 16:53
                Witam kolejne fanki Joolza . Pod koniec kwietnia będę sprzedawać swojego JOOLZA BLOOM cały zestaw różowa gondola z torbą + spacerowka czerwona z torbą parasolka , folia itp. Jakby ktoś był zainetersowany i mógł poczekać jeszcze miesiąc to POLECAM WOZEK W SUPER STANIE uzywany na przemian z Joggerem i Peg perego smile)))) ( bede wystawoiac go na koniec kwietnia aż przyjdzie mi jego nastepca Summit xc).
                • edzia1602 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 19:37
                  A nie da rady wcześniej? Wyślij mi proszę na gazetowego zdjęcia, cena itd. Ja właśnie chciałam różowy kolor, ale teraz takiego nie ma. Co prawda chciałam zamówić w przyszłym tygodniu nowego, ale może się jeszcze zastanowię.
                  • nadi1984 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 19:44
                    Boję się ze Summit nie speleni moich oczekwiań ale ok porozmawiam z mezem , porobię zdjęcia i najpóźnie do jutra ci wysle . Tylke napisz do mnie na asia@dobrucki.pl swój email bo nie umiem na gazetpowego pisać.
                    • pinik Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 23:30
                      Kann mich jemand aufklaeren mit den Modellen? Was ist der Unterscheied zw. bloom, day usw?

Pinik

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12633469&a=16469939
                      • sylki Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 23:41
                        Pinik, a tobie nie pomyliły się języki lub fora suspicious
                        • emakowka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 19.03.12, 06:34
                          Ja kupiłam wózek używany i jest on z połowy 2010 roku,a pierwsi właściciele kupili go w Polsce w Everbaby(mam poragon)-może wtedy był jakiś inny odcień tego koloru?
                      • mama1dawidka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 08:01
                        pinik napisała:

> Kann mich jemand aufklaeren mit den Modellen? Was ist der Unterscheied zw. bloo
                        > m, day usw?
                        >
                        >
                        > Pinik
                        Hehe Pinik smile
                        nie kazdy zna Niemiecki
                        Oczywiscie bloom jest starszy model
                        Ma ponoc plytsza budka w spacerowce pisze pinoc bo nigdy ani nie widzialam ani nie mialam blooma
                        Jedyne daya mialam
                        Noi bloom ma raczki pjankowe a day skorzane
                        >
                        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12633469&a=16469939
    • calineczka793 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 18.03.12, 20:30
      Jutro ma przyjść tapicerka w kolorze Silver, więc zobaczę, która mi bardziej pasuje i jedną zwrócęwink

Emkowa ja właśnie Sand zamówiłam jak obejrzałam Twoje zdjęcia - a tu taki zonk...piszesz, że masz inny niż na All, to już niczego nie rozumiem...w dwóch aukcjach na All jest to identyczny kolor Sand jak mój, tylko w pewnym świetle wpada właśnie jak khaki, więc jak to możliwe, że Twój Sand nie ma tej poświaty? Kupowałaś wózek w PL - może w tym tkwi problem...

No nic pożyjemy zobaczymy...zdjęcia obu tapicerek oraz daszka wrzucę na pewnowink
    • pinik Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 19.03.12, 07:52
      Ojej, fakt, Sylki... Forum dobre, tylko jezyki mi sie pomieszaly... Tak to jest jak sie z mezem gada i na forum rozpisuje smile Jechalismy autem do Pragi i ja sobie forum podczytywalam smile

Chcialam zapytac, czy wiecie jakie dokladnie sa roznice miedzy tymi modelami joolz. Czy bloom jest duzo gorszy od Day? Czym dokladnie sie roznia? Czy dodatki (np. torba dodatkowa na zakupy) mozna uzywac te same?

Jest jeszcze jakis model ZZZ?

Ile tego bylo i w jakiej kolejnosci i czym sie charakteryzowaly?

MOglabym zakupic tanio rozowego (tak jak chcialam) joolz bloom z gondola i siedzonkiem i nie wiem, czy sie oplaca ta wersje.

Napiszcie, prosze.
      • sylki Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 19.03.12, 08:01
        Oj powiem ci, że sama jestem ciekawa.
        Przyglądam się im i przyglądam i w zasadzie nie widzę różnicy (na zdjęciach), no za wyjątkiem tej rączki skórzanej.
        • emakowka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 19.03.12, 08:56
          Pinik może ta strona Ci pomoże strollersandprams.com/strollers/brands/Joolz.html
          • pinik Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 19.03.12, 09:04
            Dzieki emakowka!

Tu juz widac chociaz jakie modele byly w jakim roczniku.

Widze, ze bloom ma ta fajna siateczke na siedzonku (cos jak buggster chyba). A czy cos w nim jest znacznie gorzej niz w day? Wie ktos? Kolor rozowy mi sie pragnie, a to tylko bloom ma. No i cena atrakcyjna, bo obawiam sie, ze dlugo tym wozkiem nie pojezdze (mnie sie malo podobalo podbijanie - nie lubie teleskopowych raczek).

Zaraz lece moja emmaljunga City na podboj Pragi. Uwielbiam ten wozek! To moj tymczasowy ideal smile
    • edzia1602 Oglądałam dzisiaj joolz-a 19.03.12, 19:07
      Oglądłam dzisiaj osobiście joolz-a, jednego z wystawionyc na allegro, i mam jedną wątpliwość: czy taka jest konstrukcja wózka, że są "luzy" w tym wózku? Nie wiem jak to wytłumaczyć ale miałam wrazenie, że on się za chwilę sam złoży. I nie wiem czy ten luz był w rączce (tak podobnie jak w bugaboo) czy raczej w stelażu?
      Ogólnie inne wrażenia bardzo pozytywne.
      • emakowka Re: Oglądałam dzisiaj joolz-a 20.03.12, 07:09
        Mój Joolz nie ma żadnych luzów,a kupiłam używany
      • mama1dawidka Re: Oglądałam dzisiaj joolz-a 20.03.12, 08:06
        Moj joolz tez nie mial
        Luzow
    • pinik Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 09:58
      A ma ktoras model Bloom? Polecacie go tez?
      • malenstwo2010 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 10:58
        Luz w Joolzie może być w rączce, kiedy jest wysunięta, przy schowanej nie ma żadnych luzów.
        • mama1dawidka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 11:30

• nadi1984 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 13:28
            Dziewczyny ja mam Blooma i wiem o co chodzi z tym luzem a go mam od poczatku. Nie wiem jak to opisac ale jest ale mi to w niczym nie przeszkadzalo w uzytkowaniu to jest bardzie luz w stelazu.
            Nie można zamontować gondoli blooma na day tez tak chciałam żeby nie kupować nowego wózka ale cos jednak dla drugiego dzieckam miec nowego ale niestety obdzwoni lam wszystkie polskie i niemieckie sklepy i nie można są podobno jakieś inne mocowania na rame day ma niby nowsze mocowania gondoli niestety sad((( Dlatego też jesli moa koleżanka nie kupi ode mnie mojego blooma ( rozowa gondola, czerwona spacerowka ) to 30 marca będę go wystawiać.
            • raf.anna Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 14:07
              Edzia - widziałam na niemieckim eBay-u nową różową gondolę do Joolza smile
              www.ebay.de/itm/Babywanne-Wanne-Joolz-YARROW-PINK-Neu-/390400235477?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item5ae5aad7d5#ht_4092wt_1139
              • nadi1984 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 14:09
                To nie nowa tylko stara werjsa gondoli jeszcze ze znaczkiem blooma z 2008 roku i pasuje tylko do blooma.
                • raf.anna Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 20:11
                  Nowa w sensie nieużywana.
                  • raf.anna Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 20:15
                    Poza tym, nie wiem, czy masz rację z tym innym mocowaniem gondoli w Day. Ja mam Joolza by Mamas&Papas. Wizualnie wygląda tak jak Bloom. Kupiłam go bez adapterów do fotelika i dokupiłam adaptery do Joolza Day w polskim sklepie. Pasowały idealnie. Gondola ma takie same końcówki mocowania jak te adaptery, więc nie wiem co miałoby nie pasować...
                    • nadi1984 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 20.03.12, 20:37
                      Ja tez nie wiem o co chodzi z tym mocowaniem gondoli . Bardzo chcialam dokupić do blooma gondole jeans i juz ja prawie zamowilam . Wyslalam zapytanie do 4 sklepow w Polsce i 3 mi napisaly oferte cenowa ze moge kupowac tylko jeden sklep BOBOWOZKI odpisaly ze nie moga mi jej sprzedac bo nie bedzie pasowac do starszej wersji wozka. Jak zaczelam dzwonic po 3 pozostalych Panie jednak sparwdzily dokladnie i okzalo sie ze nie bedzie pasować. Ale nie dalam za wygrana kupilam swo wozek w de na stronie bebe24.de super sklep i mili ludzie ktorzy na poczatku tylko sprzedawali Joolzy zadzwonilam i Pani odrazu mi powiedziala ze nie sprzeda mi bo nie bedzie pasowac . No to jak juz oni mi powiedzieli ze mi nie sprzedadza wolalam nie ryzykowac i nie kupowac gonsoli za 700 zl ktora nie ebdzie pasowac. To na tyle.
                    • xkameax Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 21.03.12, 13:28
                      Witam,
                      jestem świeżo po zakupie joolz mamas & papas (kolorek zielony) i strasznie zamartwiam się czy napewno będą do niego pasowały adaptery od wersji joolz day do fotelika maxi cosi bardzo proszę o namiar sklepu wn którym kupiłyście takie które pasują bedę bardzo wdzięczna z góry dziękujęsmile
                      ps. może ktoś chce się sprzedać niepotrzebne już adaptery??
    • calineczka793 W końcu udało mi sie wgrać zdjęcia Joolza;-) 15.04.12, 11:22
      Umieściłam je też w real foto naszych wózków.
      Z daszkiem - w pozycji pośredniej:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/gh/sixa/4hQsoBaLMsN3nFH0RB.jpg
      Z daszkiem rozłożonym max:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/gh/sixa/D6CuihngQ17hptPOLB.jpg
      Z daszkiem i osłoną UV - dla mnie tj. genialne rozwiązanie - myślę, że ta osłona może też pełnić funkcję moskitiery, gdyż dopina się ją do daszka i bardzo szczelnie zakrywa Pasażera. używam jej też jak Młodziak śpi a wietrzysko wieje wink
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/gh/sixa/D6CuihngQ17hptPOLB.jpg

MamaDawkidka miała rację - zakochałam się w tym wózku - jeździ lekko, płynnie, narazie z Mlodziakiem nie mam problemów z podbijaniem, łatwo przekłada się siedzenie z Kajosem, Babcia Ssaka też zadowolona, bo w końcu wózek na 4 kołachwink

Pozdrawiam!

Doti
      • calineczka793 Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 11:28
        Tutaj prawidłowe z daszkiem i osłoną
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/gh/sixa/UFnIaYWRjumjd0uh3B.jpg
        • pomilak1 Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 11:46
          oj super się prezentuje smile
          • calineczka793 Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 11:50
            Nieskromnie powiem, że PIKNY jestwink a najdziwniejsze jest to, że nigdy nie gustowałam w takich wózkach - BJ, MB to moje typy wózkowe, a tu taka perełka - cieszę się, że nie kupiłam Cameleona, żałuję, że zdecydowałam się ja Joolza tak późno - Młodziak mógł jeździć już w gondoli...ale nie ma tego złego...może to będzie jeden z wózków które zostawię dla 3 Ssakawink
            • emakowka Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 19:09
              Calineczka super wygląda z tym daszkiem i jaki ten daszek duży! Napewno go sobie zamówię.Powiedz mi czy on jest koloru czarnego czy brązowego? Ja nareszcie doczekałam się pierwszego spaceru i jestem zachwycona jak lekko i płynnie jeździ się nimsmile
              • calineczka793 Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 19:55
                Emakowka po pierwsze GRATULUJĘwink

Daszek faktycznie jest fajny dla malucha, dla mojego 2,5 latka już nie za bardzowink Daszek jest w grafitowy/ciemny szarywink
                • sylki Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 20:41
                  Z tym daszkiem jest po prostu boski tongue_out
                • pinik Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 21:54
                  Emakowka, gratulacje! A jaki ty masz kolor? Masz moze ten czarny stelaz? Wstawisz nam fotki????

Mnie ciekawi, czy joolza slychac, jak jedzie (np po kostce). Pewnie jesli cos to te przednie kola. Napiszcie koniecznie!!!
                  • calineczka793 Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 22:18
                    Pinik to jest jedyna rzecz, która na dzień dzisiejszy irytuje mnie w Joolzie - właśnie to, że słyszę go na moim przydomowym chodnikuwink I masz rację to te małe piankowe kółeczka to powodująwink
                    • pinik Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 15.04.12, 23:08
                      A widzisz... Ja idac po joolza zakochalam sie w Brio Go i teraz go uwielbiam. Jedyny tez minus dla mnie to to, ze troche slychac przednie kola (nie same kola, co ich mocowanie; jakby tam sa troche luzy, ktore dziwieki na nierownosciach wydaja). I tak brio kocham, ale jak znam siebie to i joolza kiedys zakupie smile

Mnie sie te czarne stelaze podobaja...

A koszyk nie maly? Ja wole zakupy wozkiem robic niz autem z dzieckiem.
                      • emakowka Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 16.04.12, 06:54
                        Dziękuję za gratulacjesmile Pinik ja mam kolor sand na srebrnej ramie,a zdjęcia są w galerii naszych wózków. Kosz jest nieduży na zakupy raczej się nie nadaje,chyba ,że kupisz tylko chleb lub bułkiwink. Można dokupić do Joolza wielki kosz na zakupy www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2257&%3CosCsid%3E to wtedy dużo więcej zmieścisz.
                        • pinik Re: Coś dwa razy wskoczyło to samo zdjęcie 16.04.12, 07:54
                          Makowka, tak, ten koszyk znam, choc na zywo mi sie badziewiasty troche wydawal, to i tak bym go napewno chciala smile

A co ty powiesz na temat odglosow tego wozka?
      • saras-wati Re: W końcu udało mi sie wgrać zdjęcia Joolza;-) 15.04.12, 22:29
        śliczny!!! super, że jesteś zadowolonasmile ech...ilu to już wózków nie będzie mi dane przetestowaćsad
    • pinik Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 16.04.12, 07:57
      Ooo! I widze, ze te joolz'e w PL tansze niz w Niemczech. Nie bardzo mam czas na przeczesywanie netu, ale moze wiecie, gdzie maja najlepsza cene (sama spacerowka)?
      • malenstwo2010 Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 16.04.12, 11:29
        Calineczko, prześlicznie prezentuje się Twój Joolz smile
        Co do odgłosu przednich kółek, to nie wiem dlaczego ale mój Joolz nie wydawał żadnych odgłosów, a jestem na tym punkcie bardzo wyczulona smile
        Tak czy inaczej tęsknie za nim...sad
        • emakowka Re: Dzisiaj przyszedł Joolz... 16.04.12, 12:04
          Nie wiem,czy przez zachwyt nad jazdą tym wózkiem,ale nie słyszałam żadnych odgłosów przednich kółek.Przy następnych spacerach zwróce na to szczególną uwagę i jak coś będzie nie tak to napewno napiszę.
    • calineczka793 Czar prysł:-( 30.05.12, 14:56
      Mój cichy dotąd Joolz od kilku dni irytuje mnie niemiłosiernie - coś zaczęło w nim dzwonić
      sad Nie wiem czy to koła czy stelaż - dzwoni po prostu - nawet trudno mi zlokalizować ten dźwięk - to nie jest skrzypienie czy stukanie kółek - no masakra - na domiar złego mechanizm regulacji siedziska też ciężko zaczął chodzić - babcia Młodziaka, która dość często użytkuje wózek czasami nie daje rady zmienić ustawienia siedziska -ehhh...mój zachwyt nad Joolzem powoli mija - wysyłam go do reklamacji...nie sądziłam, że w ciagu 2,5 m-ca użytkowania będę zmuszona wysłać go do reklamacji...
      • sylki Re: Czar prysł:-( 30.05.12, 16:18
        a smarowałaś go...?
        • schumcia71 gdzie kupic oslonke uv joolz 13.04.13, 08:40
          calineczka793 gdzie kupilas swoja oslonke uv do joolz bo mi wczoraj przyszla z bobo wozki i jest inna brak tego daszka malego ;///////////////
          Prosze pilnie o odpowiedz smile
          dziekuje
          • schumcia71 pranie tapicerki joolz 13.04.13, 10:24
            Hej dziewczyny pralyscie juz tapicerke wozka joolz day bo ja nie mam pojecia jak sie to sciaga ;/ czy da sie calkowice odpiac daszek ?
          • emakowka Re: gdzie kupic oslonke uv joolz 13.04.13, 13:00
            Każda osłonka ma zamek rozsuwany z siateczką uv wewnątrz,po otwarciu zamka i odgięciu jednej części tworzy się mały dodatowy daszek.Prałam wszystkie części wózka,trzeba odpiąć zamki i odczepić rzepy i prać najlepiej ręcznie (ja kosz na zakupy wyprałam w pralce i niestety zrobiły się dziury).smile
            • funnybaby Re: gdzie kupic oslonke uv joolz 13.04.13, 14:23
              Ja też się zmartwiłam ostatnio moim Joolzem, jak do użytkowania gondolki nie mam zastrzeżeń. Użytkowało się rewelacyjnie, tak po "próbie przesiadki" do spacerówki od razu buuum!. Mąż zamontował siedzisko, wszystko pięknie ładnie, tak samo prosto jak montaż gondolki i bach... chciał zmienić pozycje siedziska i wyskoczył ten cały adapter od spacerówki (wcale siły nie używał). Oczywiście wszystko trzymało sie kupy, tak że nawet gdyby dziecko w środku siedziało to nic by się nie stało(to taki mały plus dla tej całej sytuacji). Narazie wózek odesłany do gwaracji i czekam na dostarczenie.
              Ale przy tej okazji chciałabym Wam zachwalić sklep EverBaby. Poprostu REWELACYJNA OBSŁUGA KLIENTA!!Chociaż widzę, że nie jest Wam obcy wink
              Wózek mamy jeszcze na gwarancji więc wszystko ok, natomiast kontakt z Panią Justyną i jej podejście do tematu super poprostu! Od razu kazała wysłać siedzisko, poinformowała ile to będzie trwało i wysłała kuriera. Teraz dostałam informację, że wymienią mi całą ramę.
              Tak, że w całej tej sytuacji sporo plusów zauważyłam wbrew wszystkiemu big_grin
            • schumcia71 Re: gdzie kupic oslonke uv joolz 13.04.13, 21:22
              dziekuje za odpowiedz smile ale jak wyprac daszek ??????? odpinam zamek i co dalej ;/ a co do daszka uv to jest taki maciupki drugi daszek a na zdj wozka calineczki tali duzy ;/ wiec nie wiem czy sa dwa modele tych daszkow czy o co chodzi ;/
              • emakowka Re: gdzie kupic oslonke uv joolz 14.04.13, 07:27
                Mam taki sam daszek jak calineczka i z tego co wiem jest tylko jeden rodzaj tych daszków. A założyłaś go na budkę,bo ubrany na wózek wcale nie jest taki mały. Daszek też prałam ręcznie i nic się nie stało. Acha,a jeśli chcesz ąby był sam daszek bez siateczki to wsuwasz ją pod takie usztywnienie(plastikowy sztywny ,,drut") w środku daszka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka