Dodaj do ulubionych

Wyjazd w góry

19.03.12, 22:15
W majowy weekend jedziemy pierwszy raz do Karpacza. Na pewno nie będziemy za wysoko wchodzić ponieważ jestem w ciąży i zwyczajnie nie dam rady ale spacery oprócz miasta po ścieżkach górskich też będą. Jak dotąd używamy spacerówki parasolki z małymi obracanymi kołami - córka ma 3,5 roku. W związku z tym proszę o radę czy kupować nowy "pojazd" czy damy radę ze starą spacerówką?
Obserwuj wątek
    • variuss Re: Wyjazd w góry 20.03.12, 11:51
      Skoro nastepne dziecko pojawi sie niedługo to waro juz teraz poszaleć i kupic fajna 3 -kołowke, którą : MB Swift, Urban, Nipper, buggster S air (parasolka na pompowanych kołach, mozna wpiąc gondolke i fotelik maxi cosi) nowy BJ CITY mini na pompowanych, albo np Quinny speedy
    • srebrno-listka Re: Wyjazd w góry 20.03.12, 12:52
      W górach sprawdził się mi mountain buggy urban jungle (polecam relację). pewnie MB swift tez da radę, ale tego nie testowałam. W życiu nie zabierałabym parasolki w góry.
      • jolanka-5 Re: Wyjazd w góry 20.03.12, 20:11
        Na tym forum, na takie pytanie odpowiedź może być tylko jedna- kupić drugi wózek. Każda okazja dobra smile
    • zurekgirl Re: Wyjazd w góry 20.03.12, 20:54
      Wjedz sobie swoja parasolka w jakis zwirek, potem w kamyki, pewnie znajdziesz gdzies w okolicy kawalej takiej drozki. I wtedy zobaczysz, czy sie nie wsciekniesz z parasolka w gorach. Ja bym sie wsciekla. Mozna wozek ciagnac ewentualnie, ale jak ciagniesz dluzej niz 100 metrow, to sie robi meczace. Ja bym zainwestowala w jakis fajny wozek, potem bedzie dla kolejnego dzidziusia przeciez.
    • gaga-sie Re: Wyjazd w góry 20.03.12, 23:06
      Akurat jesteśmy w Karpaczu, nie polecam wyjazdu z wózkiem-parasolką. Jest tu sporo dróg wyłożonych kocimi łbami, chodniki też do idealnych nie należą... Nie wspominam o poruszaniu się po nieutwardzonych drogach, umęczycie się.
    • thea19 Re: Wyjazd w góry 21.03.12, 15:14
      bylam w karpaczu w listopadzie. mialam bee i mure. bee wzielam tylko raz na spacerek po miescie bo wszedzie byla kostka granitowa albo kamienie. na sniezke pojechalismy mura - dala rade. widzialam tez maclarena - byl niesionysmile
      tam widzialam w wiekszosci trojkolowce na duzych kolach i jednego cameleona.
      ps jak jestes w ciazy i ciezko Ci chodzic, to moze lepiej pojechac do rowniejszej miejscowosci? w karpaczu idziesz albo caly czas pod gore a potem w dol albo odwrotnie. mieszkalismy w hotelu w karpaczu gornym i pierwszego dnia myslalam, ze padne i nie wstane.
    • kornnella Re: Wyjazd w góry 21.03.12, 15:47
      Byliśmy na jeden dzień w Karpaczu dwa lata temu podczas wakacji i potwierdzam droga pod górke to standard. Sama miejscowość mnie nie powaliła, pamiętam fajny kościół Wang i mnóstwo kramów typu „krupówki”. Mieliśmy ze sobą Quinny Speedi, ale po okolicznych miasteczkach jeździliśmy zazwyczaj i tak samochodem (mieszkaliśmy u rodziny w Świdnicy i stamtąd robiliśmy wypady). A na wyprawy piesze np. do wodospadu w Szklarskiej czy do skalnych miasteczek i tak nie było warto brać wózka, bo młody wtedy ok. 2 l dostawał mega przyspieszenia i z małymi przerwami „na baranku” szedł dzielnie. Ale on już tak ma ze jak widzi las czy górkę i słyszy hasło wycieczka to potrafi długo iść. Za to po prostym czasem mu się nie chce do przedszkola iść ok. 200 m

Jakbyście się wybrali do jakiegoś skalnego miasteczka to żadnego wózka nie polecam, bo przejścia między skałami są tak waskie, ze czasem trzeba bokiem się przeciskać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka