Dodaj do ulubionych

inglesina espresso

09.04.12, 22:50
widzę że w modelu 2012 jest regulowany podnóżek, oparcie rozkłada się niemal na płasko i budkę można przechylić do przodu (kosztem tyłu, odpinając go - ale zawsze)

szukam espresso z roku 2011 i nawet w katalogu go nie widzę, nie wychodziły one rok temu?
byłam ciekawa czy ten regulowany podnóżek dołożyli dopiero teraz czy rok temu już był...

jak już pisałam najlepiej pasowałaby mi aria, ale nie rozkłada się na płasko, potem znalazłam chicco simplicity (rozkłada się na płasko, ale nie ma podnóżka), no i teraz tego, jakoś mam lepsze skojarzenia z marką inglesina niż z chicco (duuużo lepsze...) no ale do takich celów jak ja ten wózek potrzebuję, skłonna byłabym zaryzykować i kupić ponownie chicco...

temat podbijania to chyba sobie daruję (sprawdzę osobiście), bo widzę że to w dużej mierze zależy od wzrostu osoby prowadzącej oraz od przyzwyczajeń wink mi się arią dobrze jeździło, a woziłam w niej 2,5 latka, natomiast niektóre z was pisały że podbija się tragicznie smile
Obserwuj wątek
    • eszulczewska Re: inglesina espresso 06.07.12, 06:22
      Czy widzialas moze juz te Inglesine gdzies na zywo? Jakie maja ceny?
      • magda79pn Re: inglesina espresso 06.07.12, 07:19
        nie widziałam, nadal planuję ją kupić, ale na wiosnę smile
        ceny około 720-740zł
        • szangala_23 Re: inglesina espresso 06.07.12, 10:58
          Magda a ja mam pytanie odnośnie wózka który masz. Jane challenger. Warto, nie warto. Jakie widzisz w nim wady? Szukam jakiejś spacerówki na spacery po mieście, na wyjście do lekarza, na wakacje, do CH, by szybko się składał i był w miarę lekki.Na spacery dłuższe, w terenie mam quinny speedi ale to duży kloc który powoli denerwuje już męża w czasie składania i rozkładania wink Są na all za 500 zł czemu tak tanio jak normalnie są po 1200 zł. Wizualnie podoba mi się bardzo i ma czarny stelaż smile
          • magda79pn Re: inglesina espresso 06.07.12, 18:27
            wizualnie piękny smile
            jest ciężki, ale dla mnie 9,5kg to i tak sporo mniej niż 14-16kg quinnego wink

nie wiem czemu są tak tanie, też za tyle kupiłam, dokupiłam do niego jeszcze gondolę.
            kółeczka lekko jadą i nie turkoczą, podbija się średnio, ale lepiej niż pliko p3, mam go ponad 2tyg, używam kilka razy dziennie i nie wiem czemu, od czasu gdy założyłam gondolę, zaczął trzeszczeć stelaż sad nie wiem czy to samo by się stało gdybym używała spacerówki, być może nie, bo gondola opiera się na samych podłokietnikach.
            • szangala_23 Re: inglesina espresso 09.07.12, 15:53
              Magda a ten kolor jaki Ty masz to jaki numer J02? Bo szukam czarnego i już się zdecydowałam. a mozna zamontować na nim uchwyt na butelkę, jak tak to jaki?
              • magda79pn Re: inglesina espresso 09.07.12, 16:14
                zaraz sprawdzę...

tak, mamy kolor J02, on jest czarny z ciemno szarym (takim stalowym)
                www.krolestwodzieci.pl/wozki-dzieciece/755-jane-wozek-challenger-j02-promocja-folia-p-d.html
                a czytałaś w innym wątku o jane challenger jak go opisywałam?
                tu jest cały wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,101614,136807986,136807986,jane_challenger_co_sadzicie_carrera_.html

a tutaj o siedzeniu, skopiuję ci:
                "siedzisko jest szerokie, ale płytkie i pałąk jest nisko osadzony (jak dziecko usiądzie to troszkę inaczej to wygląda, bo siedzisko się obniży)
                nie mam teraz czasu żeby pomierzyć, ale oparcie jest wysokie i powierzchnia spania też wydaje mi się długa "

"powierzchnia spania 90cm
                oparcie ma około 48cm
                siedzenie ma około 23-24cm głębokości, ale pałąk zamontowany jest bliżej "
                • magda79pn Re: inglesina espresso 09.07.12, 16:19
                  nie wiem czy uchwyt na kubek pasuje, bo nie używam
                  kiedyś szyłam organizery do wózków (z dwoma kieszonkami na butelki), i chyba sobie dzisiaj uszyję, bo by mi się przydał...
                  • szangala_23 Re: inglesina espresso 10.07.12, 16:14
                    zamówiłam wczoraj jutro pewnie będzie smile a wkładka jakaś do niego będzie pasowała? czy tą poduszeczkę można odczepić?
                    • magda79pn Re: inglesina espresso 10.07.12, 19:18
                      ja dostałam następnego dnia smile
                      poduszka jest przyszyta na stałe
                      wkładka powinna jakaś pasować, bo siedzisko jest proste - bez wydziwów wink
                      • magda79pn Re: inglesina espresso 12.07.12, 12:37
                        dostałaś go już?
                        podoba ci się?
                        • szangala_23 Re: inglesina espresso 12.07.12, 14:28
                          hej,tak dostałam wczoraj. Ale mam problem z budką, wkurzyłam się. nie mogę z lewej strony w te prowadnice wsunac budki.
                          • magda79pn Re: inglesina espresso 12.07.12, 14:53
                            a dlaczego? może rozszerz delikatnie ręką ten uchwyt, może on się w kartonie zdusił?
                            u mnie wszystko ok
                            • szangala_23 Re: inglesina espresso 12.07.12, 21:09
                              Wiesz co to jest wina złego spasowania elementów, jutro wysyłam fotki bo tak Pan ze sklepu kazał i będzie mówił co dalej. Albo cały wóżek do nich pojedzie albo tylko budka sama.
                              • magda79pn Re: inglesina espresso 12.07.12, 23:25
                                szkoda, że nie umiem ci pomóc, bo spacerówkę zdjęłam i jeżdżę teraz z gondolą (spodobała mi się opcja całkowitego odpięcia oparcia smile a nie tak jak w niektórych spacerówkach, że gondola leży na stelażu od spacerówki)

dokupiłam sobie gondolę oraz gondolo-fotelik matrix

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/ZiOijIKbFFj0TndIDB.jpg

a w jakim wieku jest twoje dziecko? ciekawa jestem czy ma wygodnie w tym wózku smile
                                • szangala_23 Re: inglesina espresso 13.07.12, 10:05
                                  Antoś ma 8 miesięcy, waży ok 11kg, w wózku ma sporo miejsca i na wysokość i na szerokość. Fajnie wygląda, potem wrzucę fotki. Wózek podoba mi się, tylko jak schodzę ze schodów przed domem to koszyk mi szoruje po nich, i dwa razy mi się włączyła blokada skrętu kółek no i ta budka nieszczęsna ;/ Ale i tak mi się bardzo podoba, pierwszy spacer był zaskoczeniem, nigdy nie miałam wózka na nie pompowanych kółkach. Wiadomo trochę inaczej się jeździ, rączka łamana też po raz pierwszy występuje w moich wózkach smile A wizualnie to extra jest, taki masywny nie koleboczący jak inne parasolki. A sezon zimowy spędziliśmy w quinny dreamy na stelażu speedi. Speedi zostanie na zimę z nami bo mieszkam w górach więc śniegu u nas dużo i trudne warunki wink Męczy mnie tylko ten uchwyt do kubka, nie miałam nigdy a by się przydał i torba jakaś bo ta od quinny to zjeżdża i buda się marszczy brzydko wink
                                  • magda79pn Re: inglesina espresso 13.07.12, 10:58
                                    jak się wezmę wreszcie za uszycie organizera to ci pokażę fotkę smile mówią, że szewc bez butów chodzi...

ja muszę odblokowywać kółka za każdym razem, gdy syn znosi ze mną wózek (jakoś tak mu pasuje, że zawsze mi je zblokuje) a koszykiem raz szurałam podjeżdżając pod krawężnik, gdy był pełen.
    • starobrno Re: inglesina espresso 10.07.12, 19:11
      Ogladalam oba, chicco i inglesine - inglesina wyraznie mniejsza, dlatego zdecydowalam sie na chicco (szukalam czegos na zime dla dwulatka). Nie pamietam, czy ten podnozek sie rozkladal, wiem, ze dla mnie oprocz rozmiaru na plus dla chicco przemawialo to, ze oparcie rozklada sie na drucik, nie na pasek jak inglesina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka