Dodaj do ulubionych

do Calineczki (Joolz)

18.04.12, 22:53
Hej,

ogladam to twoje zdjecie joolz'a, bo wzielo mnie teraz, ze moze jednak jasny. Jesli jasny, to chcialabym bialy. I czy ten twoj na fotkach to wlasnie bialy, czy to bezowy, czy srebrny???

Latwo sie w nim (siedzonko) zdejmuje tapicerke do prania?
Obserwuj wątek
    • pinik Re: do Calineczki (Joolz) 18.04.12, 23:02
      Acha! I coz to za torbe masz na raczce zamocowana? Ta Mel... cos tam??
      Nie zjezdza ci?
      • pinik Re: do Calineczki (Joolz) 18.04.12, 23:03
        Zrobilabym chetnie glosowanie, ktory kolor najladniejszy na czarnej ramie:

bialy, grafitowy czy jeansowy smile
        • lucyna_1980 Re: do Calineczki (Joolz) 18.04.12, 23:05
          Wg mnie beżowy (ale nie wymieniłaś go) smile
          • pinik Re: do Calineczki (Joolz) 18.04.12, 23:19
            Dwoch kolorow, a moze nawet trzech nie lubie: pomarancz (w tym kolorze nic nie lubie), czerwony i wlasnie bez. Dlatego bez nie wchodzi absolutnie w gre smile

Ale dzieki za glos smile

Wlasnie sie zastanawiam, czy ten calineczki jest bezowy, czy bialy.
      • calineczka793 Re: do Calineczki (Joolz) 18.04.12, 23:31
        Aaa organizer nie zjeżdża - trzyma się bardzo stabilniewink

Co do koloru - ja też miałam dylemat - nawet popełniłam wątek odnośnie kolorów Joolz'a - ja wybierałam pomiędzy antracyt, sand, silver - jeansowy u mnie odpadł w przedbiegach. I w sumie nic mi to nie dało - i tak wymieniłam tapicerkęwink
        • pinik Re: do Calineczki (Joolz) 18.04.12, 23:33
          A widzialas ten jeans na zywo?
          • calineczka793 Re: do Calineczki (Joolz) 19.04.12, 00:00
            Nie widziałam Jeansu - ja po prostu nie lubię tego koloru na wózkachwink No i jednak teraz wydaje mi się, że zarówno jeans jak i antracyt na czarnej ramie nie prezentowałaby się tak dobrzewink Ecchhh strasznie mi się wizualnie podoba ten Joolz - jest taki inny od moich wózków - taki lekki w porównaniu do BJ i MB - więc moje opinie na dzień dzisiejszy na pewno nie będą obiektywne tym, że ja po wzrokowcem jestemwink Jednak w użytkowaniu na dzień dzisiejszy nie widzę minusów - podbija się dobrze z moim 2,5 latkiem - Starszak nie wygląda w nim śmiesznie, tak jak np. w Swifcie, fajnie amortyzowany jest...no i ten czarny stelażwink

Naprawdę muszę znikać bo Pijawka obudzi Starszakawink
    • calineczka793 Pinik 18.04.12, 23:22
      Ja mam Joolz'a w kolorze Silver, zamówiłam w kolorze Sand - przyszedł i nie przypadł mi do gustu - miał taką poświatę khaki, dlatego wymieniłam na kolor Silver - gdzieś mam zbliżenie tego koloru to wrzucę Ci.

Tapicerkę zdejmuje się bardzo łatwo - odpinasz zamek i jużwink

Na wózku wisi organizer Babymelwink
      • pinik Re: Pinik 18.04.12, 23:30
        Ooo! Fajnie, ze napisalas. No wlasnie sie zaczelam zastanawiac, czy to nie silver, bo gdzies czytalam, ze mialas wybierac.

Fajnie, jesli tapicerka latwo schodzi.

Dalej jestes z wozka zadowolona? Mnie on jakos spokoju nie daje smile

Napisz mi, ile mozesz. Lubie czytac i sie napalac smile

Czy to jest ta torba?

www.amazon.de/Babymel-BM601-Wickeltasche-Design-schwarz/dp/B00342UWAE/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1334784522&sr=8-10
        Bo ta wlasnie mam i tak mi sie wydawalo, ze to ona. Nie zjezdza?

A ten kolor silver to raczej szary na zywo czy srebrny?

Jak masz jeszcze jakies fotki, to powstawiaj tu, prosze...
    • calineczka793 Pinik 18.04.12, 23:54
      Tu masz zdjęcia, na których ten kolor wygląda prawie identycznie jak w realu.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/gh/sixa/By9MCuUPMOhk41efwB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/gh/sixa/hfMg1QtAi9lKca1cPB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/gh/sixa/bl99YJxxZxZMIfSC6B.jpg

Na prv mogę Ci jutro przesłać zdjęcia z młodym i złożona budą - na dzień dzisiejszy tj. jedyna rzecz która mnie irytuje - tak zwisa smętniewink - koła jednak nie dają o sobie znać - na moim chodniku są takie nierówności, że w pewnym momencie jedno z przednich kół nie dotyka nawierzchni i stąd moje info o kołach w moim wątkuwink Poobserwowałam go trochę po tym jak Maleństwo napisała, że u niej kół nie było słychaćwink

Torba to raczej organizer babymel www.babymel.pl/ - na rączce są takie dzyngle do składania chyba - aaa ja wózka jeszcze nie składałam, jakoś nie miałam potrzeby i trudno mi napisać cokolwiek o systemie składaniawink - i na nich trochę ten organizer się trzyma - jednak i bez nich byłby stabilnysmile

Muszę kończyć, bo Pijawka budzi się na pierśwink
      • pinik Re: Pinik 19.04.12, 00:23
        Dzieki za odpowiedzi i super fotki! Zachecaj, zachecaj smile

Chyba sobie taka nagrode za te miesiace spedzone w piwnicy przed przeprowadzka zrobie, jak juz zamieszkamy w tej Pradze i rodzice wyjada. Tak na pocieszenie smile

Ja najpierw chcialam taki wozek w stylu bugaboo all black: czarny stelaz, ciemna tapicerka. Ale cos mi sie jasne na zasadzie kontrastu podobac zaczely.
        Nawet przypadkiem taki bialy na czarnym stelazu stal w Pradze w sklepie i sobie zdjecie zrobilam. Teraz ogladam i mi sie podoba. Jeszcze zielony (kaktus) stal. Tez fajny, ale po co mi gondola i ta cala reszta?

Mnie sie ten wozek podoba z siedzonkiem tylko w strone prowadzacego, wiec jak go chce pouzywac, to musze szybko kupic smile

Czy to twoje auto widac na jednym ze zdjec za plotem? Czy to ford galaxy/s-max?
        Piszesz, ze go nie skladalas: wchodzi ci do auta nie zlozony? Wlasnie do tego forda moze?

Moja mala tez sie zaraz na jedzenie obudzi. Poki spi, poogladam sobie jeszcze przy herbatce twoje fotki. I jestem bardzo zainteresowana tymi na maila (gazetowego).

Mialas tez inne wozki? Stokke, bugaboo itd? Aaa! Pisalas, ze MB i BJ. No ale to zupelnie inne typy wozkow.

Odczuwalne sa te amortyzatory w Joolz'ie? Tak mniej wiecej jak w MB UJ czy mialas swifta (ten nie ma wogole resorow)?
    • pinik Re: do Calineczki (Joolz) 19.04.12, 09:52
      Czy w tym wozku da sie zdjac material budki do prania?
      Pinik

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12633469&a=16469939
      • calineczka793 Re: do Calineczki (Joolz) 19.04.12, 22:09
        Nie da, da się wyprać daszek wyciągając ze środka usztywnienie.

Pinik posłałam zdjęcia na gazetowego z Młodziakiem.

Tak na zdjęciach jest s-max (ale masz okowink) - nie wiem czy Joolz mieści się rozłożony do niego - ja go nie składałam, bo nie miałam potrzeby - nie wkładałam go jeszcze do auta - tzn. dzisiaj chciałam go wziąć do CH i zonk - nie umiałam go złożyć, koniec końców wziełam Swifta.
        • malenstwo2010 Re: do Calineczki (Joolz) 19.04.12, 22:40
          trzeba nacisnąć rączkę mocno w dół wtedy stelaż się złoży, też miałam na początku z tym problemsmile
        • pinik Re: do Calineczki (Joolz) 19.04.12, 22:43
          Dzieki!

No ja oprocz wozkow to jeszcze sie na autach znam (tzn rozpoznaje bardzo wiele aut po detalach jak np tylne okno, swiatlo itd). Na ich technicznej stronie to juz mniej sie znam smile

No a to mnie zaciekawilo, bo sama mam podobne auto (przod taki sam) czyli galaxy. I wiele wozkow mi wchodzi z tylu bez skladania (on jest wlasnie wyzszy z tylu niz S-max). To zawsze wygodna sprawa na szybko, tym bardziej, jak sie ma torbe na wozku zawieszona, rzeczy w koszyku itd. Joolz mysle, ze mi wejdzie tak.
          • calineczka793 Re: do Calineczki (Joolz) 19.04.12, 22:57
            wink Ja s-maxa i galaxy też rozpoznaję - taki typ auta - w sumie rozpoznaję auta, którymi jeździłamwink

Wiesz sprawdzę jutro czy Joolz wejdzie do s-maxa z czystej ciekawości, bo ja bym się jednak rozłożonego wózka nie zdecydowała wozić ze wzg. bezpieczeństwa - a może mam za dużą wyobraźnię - przy ewentualnym mocniejszym hamowaniu taki stojący wózek może chyba polecieć na dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka