Dodaj do ulubionych

Wozki Micralite - roznice

28.11.12, 18:21
Chodzi za mna jakis nowy wozek. Chcialabym cos nowego wyprobowac smile

Dziecko rosnie i za chwile bedzie za pozno.

Tylko co?

Tak sobie mysle o micralite. Brzydki on dla mnie dalej strasznie, ale podobno fajnie jezdzi.

Tylko jakie dokladnie sa roznice miedzy tym modelem z kubelkowym siedzonkiem, a tym z siatkowym. I jeszcze jest chyba starszy model fastfold, ktory mial siedzonko nie z siatki i srebrny stelaz. TEn moge miec w dobrej cenie nowy czarny. Ale bardziej mi sie te na czarnych stelazach modele fastfold superlite podobaja. No i co wybrac? Czy te stelaze sa wszystkie wielkoscia np takie same? Zna sie ktos na tych wozach?
Obserwuj wątek
    • tygisek Re: Wozki Micralite - roznice 28.11.12, 18:41
      tu chyba widac sporo:
      www.youtube.com/watch?v=-TuafbZ0HwM
    • gosia_mrufka Re: Wozki Micralite - roznice 28.11.12, 21:49
      Właśnie. Czy ktoś wie czym się różnią? Też zauważyłam, że jest jeszcze superlite classic i ten jest chyba bez siatkowego siedziska. Czuję, że któryś z nich wypróbuję big_grin
      • pinik Re: Wozki Micralite - roznice 28.11.12, 22:02
        Tak, wlasnie moge kupic tego classica, ale on mi jakos na starszy model wyglada. Wlasnie sie zastanawiam, czy on technicznie jest taki jak te najnowsze, czy np. w nim wlasnie te przednie kola nie klekocza...
        • tygisek Re: Wozki Micralite - roznice 28.11.12, 22:19
          tak, to napewno starszy model, te nowsze wyroznia tez specyficznie zapinana regulacja tej kierownico-raczki, tam na filmie widac, superlite ma takie dwa wasy, ktore sie odchyla (cos jak blokady w dzieciecych hulajnogach, takie do regulacji np wys. kierownicy) wiecie o co mi chodzi, odchylasz te wasy ustawiasz raczke jak Ci wygodnie i zapinasz wasy - zaciski, starsze modele maja regulacje chyba na jakis klucz, moze imbusowy??, napewno do nowszych modeli mozna dokupic takie przedluzenia raczki, dolaczane na koncach tych smiesznych rogow, np pozwala to zwiekszyc dystans pomiedzy stelazem a prowadzacym i robi sie np super miejsce na dostawke dla starszaka, swoja droga dostawka dla starszaka do tych wozkow tez jest najfajniejsza jaka widzialam, bo mozna ja podniesc jak sie jej nie uzywa, bez koniecznosci odpinania, jest jakby zintegrowana z wozkiem, razem z nia rowniez mozna wozek zlozyc...
          nie wiem, jak z klekotaniem kol, tego ani nie doczytalam, ani o tym nie myslalam, wiem, ze mozna dokupic rowniez terenowe przednie kola i jak w cameleonie zamienic te male podwojne na pojedyncze pompowane, ale nie wiem czy sa obrotowe, nie wiem czy mozna je wymienic w superlicie, ale w toro napewno, nie wiem czy mozna tego dokonac w starszych modelach, bo interesowalam sie tylko tymi nowszymi
          • gosia_mrufka Re: Wozki Micralite - roznice 28.11.12, 23:50
            Kółka terenowe są na skrętnej osi, nie są obrotowe. Ciekawa jestem ile waży wtedy całość i ile waży gondola. Mógłby to być naprawdę super lekki terenowy wózek. Choć jak dla mnie z czterema dużymi kołami wygląd już nie ten...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka