Dodaj do ulubionych

oszustwo... znowu

02.09.13, 16:35
tutaj dopiero co wystawiona aukcji ze Stargardu Szczecińskiego allegro.pl/abc-design-3-tec-i3518988501.html#tabsAnchor

a tutaj, był ten sam wózek dzisiaj rano, z Dzierżoniowa... allegro.pl/abc-design-3-tec-i3518527909.html#tabsAnchor

ten drugi to był pewnie faktycznie, nawet opis OK, ale drugi to już oszustwo...
Obserwuj wątek
    • gie-oska82 Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 17:41
      Magda popatrz na nick osoby ktora kupila go za 240 i osoby ktora go sprzedaje teraz.. mozna wywnioskowac ze jest to ta sama osoba i chyba liczy ze sprzeda wozek za wiecej niz 240zl...
      • magda79pn Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 19:01
        faktycznie !!! możesz mieć rację smile
        • martuska1982 Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 19:39
          ten xlukass to handlarz, często kupuje wózki, najczęsciej zauważyłam quinny buzzy i speedi,ale generalnie też inne.Nigdy za to drogie, zazwyczaj z tych tańszych, czesto starszych modeli. Raczej nieuczciwy nie jest, nigdy nie zauważyłamn dymów wokół niego.Jeśli chodzi o tego drugiego sprzedającego z zerową iloscią punktów za komentarze to sam ten fakt mówi, że wolałabym nie licytować.
          • kar-ula Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 20:44
            W każdym razie ten drugi ukradł zdjęcia temu pierwszemu, więc uczciwy raczej nie jest, zwłaszcza, ze pewnie wózka jeszcze na oczy nie widział. I ciekawe, czemu zamieścił tylko poglądowe zdjecia, nie umieszczajac np. tego z porysowanym kołem. Ech, jakim trzeba być teraz uwaznym, zeby to wszystko wyłapać. A jak się mieszka w małej mieścinie, gdzie w Smyku mają tylko Espiro, to naprawdę nie ma gdzie PRAWDZIWE wózki macać.
            • martuska1982 Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 21:10
              ale z tego co widzę dziś o 10.44 zakończono aukcję kup teraz, kupil A...3 od xlukass.
              Natomiast dziś o 11.44 używkownik Adbuk123 wystawił ten sam wózek w licytacji bez minimum.Jeśli ktoś komuś zdjęcia ukradł to Adbuk użytkownikowi xlukass.Możliwe, ze dostał zgodę na użycie zdjęć.
              Trzeba by xlukassa spytać. wink
              Jednak to on pierwszy wystawił aukcję z tymi zdjeciami, więc teoretycznie nalezą one do niego.
              Jak pisałam, z moich obserwacji wynika że handlarz xlukass nie jest nieuczciwy.
              • kar-ula Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 21:48
                Martuśka, no właśnie to miałam na myśli- że ten na A..ukradł temu na X, od którego wózek kupił. Może poniewczasie stwierdził, że głupio zrobił i szybko chce się pozbyć (za nim żona/mąż zobaczy??)? No można się pobawić w detektywasmile
                • magda79pn Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 21:56
                  wpadł mi ten wózek w oko, ale stwierdziłam, że za mocno wypłowiały (o czym było w opisie)

wózek pojawił się na sprzedaż z tymi samymi zdjęciami chyba po godzinie lub dwóch...

ten drugi już nie napisał że wypłowiały, fotki porysowanego koła tez brak...

a tak naprawdę to nie wie co w nim siedzi, bo na oczy go nie widział
                  • kar-ula Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 22:18
                    No chyba, ze to kumple i jeden drugiemu podkręcił aukcję, a że za mało nabili, to liczą dalej na więcej. Zdjęcia okroili, bo widać na nich, że stan nie najświeższy. Będą teraz żonglować wózkiem, aż uda się sprzedać.
                    • martuska1982 Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 22:20
                      ale ta pierwsza aukcja to było kup teraz, wiec nie ma mowy o podbijaniu i "za mało wyszło".

Co do naszego nie dogadania się - pisałaś, ze ten drugi ukradł temu pierwszemu i te liczebniki odniosłam do kolejności wstawienia przez Magdę linków i jako druga aukcja była ta zakończona kup teraz, wystawiana przez xlukass, stąd zrozumiałam, ze piszesz iż to on ukradł.
                      • gaga-sie Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 23:04
                        Fajnie się was czytabig_grin
                      • kar-ula Re: oszustwo... znowu 02.09.13, 23:09
                        Wiem, wiem, chodzi o tego pierwszego co to był drugim big_grin
                        • darusia2012 Re: oszustwo... znowu 03.09.13, 00:34
                          smile
                          pogubiłam się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka