Dodaj do ulubionych

Mountain Buggy Terrain

23.09.13, 17:21
Tyle zachwytow czytalam tu na temat tego wozka, ze jak byla akcja w babyjungle, to sobie jednego kupilam (i swifta do tego). Ale jak przyszedl, to mi sie dalej taki ogromny, jak sie obawialam zawsze (przez te wielkie tylne kola mnie nigdy nie krecil). Wozek mialam wtedy u rodzicow i nawet mi sie kombinowac juz nie chcialo, zeby mi maz z Pragi kola tylnie od Urbana przywozil, bo jakos ten wozek mnie nie zachwycil (a szary kolor to juz wogole). Stwierdzilam, ze zostawie sobie u rodzicow swifta, a Terraina sprzedalam na ebayu. No ale jedna choc jazde musialam nim zrobic. I musze powiedziec, ze naprawde mi sie fajnie nim jechalo (nie byl to niestety dlugi spacer). Nie wiem, o co chodzi z ta amortyzacja. On chyba naprawde (tak jak piszecie) jest lepiej amortyzowany niz urban, a w sumie, to jakby ma podobna konstrukcje amortyzacji, tylko w innym miejscu. Czy to taka az roznice moze robic? Nie podoba mi sie ten jego reczny hamulec (nie jest mi potrzebny i wizualnie i w praktyce mi przeszkadza). No ale teraz wyszedl kolor granatowy i wczoraj tu ktoras pisala, ze mozna te kola tylnie wymienic i tak sobie zaczelam dumac, ze moze fajny by byl na zime. Urbana i tak zostawie, bo mam limitowanego i zal mi go sprzedac, wiec kola moglby od urbana pozyczac, jakby mi do miasta za wielkie tamte byly.

Gdzies kiedys czytalam, ze on ma wentylacje w budce. Moj nie mial. Czy to nowsze maja, czy chodzilo o to, ze budke mozna naciagnac i z tylu powstaje dziura (= wentylacja???).

Co poza amortyzacja Was w tym terrainie tak fascynuje??? Bo rozmyslam, czy zrobic jakas wyprzedaz stajni i sobie przyjemnosci nie zrobic, poki jeszcze moge (=dziecko chce jezdzic).
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: Mountain Buggy Terrain 23.09.13, 18:27
      Pinik nie wiem czy te koła 12calowe do Terraina nie są jakieś inne przez ten hamulec bo te oryginalne ( duże ) mają tarcze aluminiowe więc podejrzewam, że i w tych mniejszych muszą takie być aby hamulec miał gdzie trzeć. Amortyzację Terrain ma zupełnie inną w innym miejscu w którym UJ jej nie ma. Kolor jak kolor mi akurat się podoba w świetle wygląda na ciemno szary mi ten niebieski akurat się nie widział. Zawsze można wymienić tapicerkę np czarną albo jakiegoś limitka od UJ bo podobno pasuje smile Ja miałam UJ i teraz mam Terrain fakt, że Uj nie jeździłam bo był do sprzedania ale po domu właściwości jezdne na plus dla Terraina smile Jestem zachwycona tym wózkiem mała ma jeszcze sporo miejsca razem ze śpiworkiem, uwielbiam ten wózek i na pewno zostanie z nami do końca smile Acha dla mnie akurat duże koła są na plus smile
      • jesuisunpapillon Re: Mountain Buggy Terrain 23.09.13, 19:06
        terrain jaką ma głębokość siedziska i długość?
        • aga_1980_31 Re: Mountain Buggy Terrain 23.09.13, 19:21
          głębokość 21 cm a długość siedziska 50 cm
          • didis Re: Mountain Buggy Terrain 24.09.13, 16:44
            Ja wożę z siedziskiem UJ bo mi ta szarość niepodeszła, ale kto wie może granat nabędę. Wózek rewelacyjny. Zostawiam dla kolejnego maluszka.
            • pinik Re: Mountain Buggy Terrain 24.09.13, 19:29
              Didis, masz fotke z siedzoskiem urbana? A UJ mialas? Z czym ten dla ciebie lepszy?
              • didis Re: Mountain Buggy Terrain 24.09.13, 20:58
                Miałam UJ i jeździłam nim długo. Wymieniłąm właśnie na Terrain. Widzisz ja się zakochałam w tych kołach, w amortyzacji i w tym hamulcu. Kupowałam go jako wózek w teren górski (UJ się sprawdzał, ale schodzenie bez ręcznego z po pochyłościach nie było fajne) i bardzo się cieszę, że kolejny pasażer zdąży nim pojeździć bo użytkowałam go tylko rok. Więc schowam i poczeka sobie. UJ był lepszy jeśli chodzi o miejsce w bagażniku T zajmuje go zdecydowanie więcej - nie wiem czy jest dłuższy ale koła robią swoje. Miałam ostatnio okazję go dobrze sprzedać, ale stwierdziłam, że to jedyny wózek, którego jestem pewna, że chciałabym kolejny. Więc został.
                • aga_1980_31 Re: Mountain Buggy Terrain 24.09.13, 21:19
                  Na długość jest taki sam jak UJ tylko koła powodują że zajmuje więcej miejsca. Po zdjęciu kół już problem znika. U mnie wchodzi cały wraz z kołami więc nawet ich nie zdejmuję a bagażnik mam przeciętny
    • pinik Re: Mountain Buggy Terrain 24.09.13, 21:36
      Ajajaj... I zaczynam zalowac, ze go sprzedalam smile

A jak go mialam, to wogole jakos mnie nie interesowal. Ale latem mialam absolutnie faze na male wozki. A teraz mi sie znow duzych chce smile

A jakie plusy oprocz kieszonek na budce i w siedzonku wewnatrz ma tapicerka Terraina w stosunku do UJ?

I nawet te kola wielkie, ktore mi sie nigdy nie podobaly mi sie podobac zaczynaja smile Oj, niedobrze, niedobrze.... Jeszcze sie temu summitowi przyjrze, on troche tanszy smile
      • aga_1980_31 Re: Mountain Buggy Terrain 24.09.13, 22:27
        Chyba więcej nie ma plusów reszta wydaje mi się taka sama jak w UJ smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka