Dodaj do ulubionych

mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rowerek?

07.03.14, 20:55
Tego bjcm uwielbiam, nie sprzedam, kocham go miłością bezgraniczną ale misia zaczęła biegać. To nie jest jeszcze takie pewne samodzielne chodzenie bez wywracania się. Na początku kwietnia skończy 2 lata i chcę jej kupić rowerek. Na szczęście trochę schudła. Teraz ma jakieś 18 kg. i 93 cm. wzrostu zarekomendujcie coś proszę. (Najlepiej wysyłkowo).
Obserwuj wątek
    • jasiek4 Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 07.03.14, 21:09
      Jak dla mnie to tylko ten:
      www.puky.de/de/mod_produkte_produkt/kategorie/laufrad_lr_m/produkt/Laufrad_LR_M_gelb/index.html
      juz kolejne dziecko ćwiczy i jest super a potem łatwo odsprzedać dalej wink
      Są na allegro i w pinkorblue ale też pewnie w innych miejscach.
      • kar-ula Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 07.03.14, 22:07
        Moja starsza córka też późno zaczęła chodzić. U nas sprawdził sie rowerek biegowy z Lidla - był niedrogi, a dobrze wykonany. Oczywiscie, polecane Kettlery czy Puky to wyższa póka, ale ten z Lidla był ok smile
        • jasiek4 Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 07.03.14, 22:16
          Z Kettlerem czy Puky jest tylko taki problem że trzeba na jakiś czas zamrozić pieniądze ale żaden z rowerków nie kosztował mnie w ogólnym rozrachunku więcej niż 50 zł a na jednym Kettlerze nawet 40 zarobiłam wink
          Tych z Lidla nie znam ale oni miewają niektóre rzeczy całkiem w porządku.
      • pagaa jasiek4 10.03.14, 10:32
        albo ktoś kto zna niemiecki, bo nigdy sie akurat tego języka nie uczyłam. czym się różnią te rowerki, ale te co są 3 na dole tej stronki i powyżej 3 lat? chcę kupić córce taki, ma niby 2 lata i 3 miechy, ale ona jest wzrostowo 92cm, a nogi jak jej mierzyłam, bez butów, tylko od kroku do podłogi, to wyszło 38cmuncertain to ten mniejszy raczej juz za mały.
        • jasiek4 Re: jasiek4 10.03.14, 11:13
          Wybierz sobie na górze strony z rozwijanej listy język który Ci pasuję na przykład polski wink i będziesz wszystko wiedziała wink Zwróć uwagę na wymiary i na wagę rowerka bo córeczkę masz raczej drobną żeby się nie zniechęciła rowerek nie może być za bardzo na wyrost. Na początek dziecko siedząc na siodełku powinno móc swobodnie oprzeć całą stopę na ziemi.
          • koala0405 Re: jasiek4 10.03.14, 12:03
            popieram
            lepiej kupić mniejszy rowerek np. Puky lrm bo jak będzie za duży dziecko może się za szybko zniechęcić
            mój obecnie prawie 4 letni synek w wieku 2 lat dostał Puky lrm a rok póxniej Kettlera Spirit air większy model i na początku źle mu się jeździło /ciągle chciał poprzedni bo czuł się na nim pewnie/
            o taki:
            allegro.pl/kettler-rowerek-biegowy-spirit-air-rocket-wys-0zl-i3958794059.html
    • koala0405 Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 07.03.14, 22:24
      puky lrm oczywiście
      • magda79pn Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 07.03.14, 23:07
        a ja kocham drewniane rowerki, mielismy hudora, a potem jak średni wyrósł to kupilismy kettlera surf ktorego juz tak nie pokochał smile teraz dla malego kupilismy w nl rowerek drewniany z Elmo smile
        • romka78 Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 08.03.14, 07:25
          Mój młody z końca maja .... w zeszłym roku kupiliśmy puky lrm- śmigał że hoho cały czas, po domu po lesie. Twój dzieć duży... nie wiem czy puky lrm nie będzie za mały... Mój młody ma ok 91 cm waga ok 14kg, jeszcze można podwyższyć i kierownicę i siodełko, ale te kółeczka małe są.
          • wiedzma000 Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 08.03.14, 08:53
            Ja tez się od jakiegoś czasu rozglądam za takimi rowerkami i bardzo ucieszył mnie ten temat. jakoś nie wpadłam na to żeby tu zapytać.
            Oglądam te rowerki puky i nie do końca czaje te rozmiary - po niemiecku to raczej średnio mi idzie.
            Mój synek w maju będzie miał 3lata. Teraz ma 96 cm wzrostu i waży 16kg.
            i tak LR1 to jest zwykły , L i z hamulcami LR1 Br. Czym się różni ten zwykły od LR1 L ? na stronie widze tylko że jest cięższy 100g.
            Może lepiej od razu kupić LR XL ?

albo jakiś inny dla trzylatka ?
            • magda79pn Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 08.03.14, 09:33
              my mamy takiego, ale jeszcze nie jeździliśmy, czekamy na prawdziwą wiosnę smile :

www.famola.de/sesamstrasse-elmo-kinder-laufrad-12-zoll-holz-rot-hellblau-p-10164.html
              • pomilak1 Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 08.03.14, 10:18
                Już kilka razy tu pisałam wink
                Dla synka jak miał dwa latka i trochę kupiłam kettleta spedy 12' (na piankowych kołach) i byłam zadowolonasmile Synek równieżwink
                Dla córeczki nie miałam wyjścia (inne rowerki były na nią za duże) i kupiłam puky (m - ten najmniejszy) ale nie żałuję wydanej kasy!uważam, że jest super właśnie dla młodszych dzieci, jest leciutki, malutki. Moja córka go uwielbia a jeździ na nim odkąd skończyła 1,5 roku smile Obecnie mierzy ok 95cm i waży 13kg i nadal na nim śmiga, ale uważam że mogłaby już się przesiąść na tego większego kettlera którego mam po synkusmile Córka jednak nadal wybiera swojego puky smile
                aha obydwa rowerki (puky i kettler) są wytrzymałe smile kettler był używany przez mojego synka ok roku (non stop!nawet do piekarni osiedlowej brał rowerek!) potem ok 6m-cy przez synka koleżanki i nadal jest w super staniesmile Puky za to przeżył zrzutkę ze schodów - pomysł dzieci z placu zabaw uncertain oraz zjazd ze schodów-pomysł mojej córki tongue_out Puky jest trochę niższy i łatwiej wsiadaćsmile

Polecam obydwa smile
            • romka78 Re: mam 4kołabjcm czarnego a jaki mam kupić rower 09.03.14, 19:55
              wiedzma000 napisała:

> Ja tez się od jakiegoś czasu rozglądam za takimi rowerkami i bardzo ucieszył mn
              > ie ten temat. jakoś nie wpadłam na to żeby tu zapytać.
              > Oglądam te rowerki puky i nie do końca czaje te rozmiary - po niemiecku to racz
              > ej średnio mi idzie.
              > Mój synek w maju będzie miał 3lata. Teraz ma 96 cm wzrostu i waży 16kg.
              > i tak LR1 to jest zwykły , L i z hamulcami LR1 Br. Czym się różni ten zwykły od
              > LR1 L ? na stronie widze tylko że jest cięższy 100g.

nie znam wszystkich rodzajów z doświadczenia:mieliśmy puky lrm( najmniejszy) idealny do nauki, teraz przymierzam się do kupna lr1 z hamulcem( po ostatniej akcji jak młody pędził z górki i nie mógł się zatrzymać hamulec musi być). Popatrz na rodzaj kół,wielkość kół,.
              > Może lepiej od razu kupić LR XL ?
              >
              > albo jakiś inny dla trzylatka ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka