Dodaj do ulubionych

trójkołowy Puky CAT 1L?Porszę o opinię

23.03.14, 19:47
Więc tak. Nie mam doświadczenia. Dziecko w kwietniu 3 skończy 2 rok. Jeszcze źle chodzi. (Rehabilitowaliśmy to). Ma 93 cm i waży z 18 kg. Zwinność to nie jej domena. Puky CAT 1L
Czy któraś z Pań miała coś takiego? Warto?Laufrady są popularne i dużo opinii o nich ale małej na tym nie widzę.
CO myślicie o tym Tekst linka
Acha. To nie jest reklama, potrzebuję doświadczonych opinii.
Obserwuj wątek
    • wrzesniowa_panna Re: trójkołowy Puky CAT 1L?Porszę o opinię 23.03.14, 20:12
      Lepiej jeździk Pukylino
      • ewelinapatrycjapola Re: trójkołowy Puky CAT 1L?Porszę o opinię 23.03.14, 20:17
        pukylino jest od 1,5 roku...A dlaczego nie ten CAT 1 L?
        • wrzesniowa_panna Re: trójkołowy Puky CAT 1L?Porszę o opinię 23.03.14, 22:30
          Pedały na kole są trudne do opanowania... Rowerki biegowe są super, my zaczęliśmy jak Młody miał 1,5 roku z Puky lrm a teraz kończy 2 latka i wymieniliśmy na Puky Lr1 br.
          Ale jeśli to początki tej przygody to polecam Pukylino. Córka znajomych jeździ na nim kilka miesięcy i teraz przesiada sie na Puky lrm - w maju skończy 2 latka.
        • hanna79 Re: trójkołowy Puky CAT 1L?Porszę o opinię 24.03.14, 08:26
          Pukylino jest od 75cm wzrostu dziecka (czyli ok 1 roku), a Puky Wutsch jest od 80cm, czyli mniej więcej 1,5 roku (wiadomo dzieci różne są).
          Spójrzcie na tego Puky Wutsch, dla dwulatki powinien być ok. Lekko odchyla się od pionu przy skręcaniu, więc dziecko ćwiczy równowagę, a jednocześnie nie ma strachu, ze się wywróci, bi jednak cztery kólka.
          Ja właśnie kupiłam Pukylino dla 14-miesięczniaka, sama jestem ciekawa, jak sobie poradzi na początku wink
    • thea19 Re: trójkołowy Puky CAT 1L?Porszę o opinię 23.03.14, 20:38
      nie widzialam ani jednego 2latka pedalujacego samodzielnie, za to na laufradach cale mnostwo. kup dziecku normalne puky lrm, bedzie cwiczyc rownowage i kondycje.
      ona sporo wazy przy swoim wzroscie i wieku wiec tym bardziej nie da rady pedalowac.
      • jasiek4 Re: trójkołowy Puky CAT 1L?Porszę o opinię 23.03.14, 21:33
        Jeśli uprzesz się na trójkołowy to ten z linka jest naprawdę fajny ale ja też bym kupiła laufrada ewentualnie hulajnogę na przykład taką
        www.puky.pl/pl/mod_produkte_produkt/kategorie/roller_R1/produkt/roller_R1_pink/index.html
        mój dwulatek, wprawdzie bardzo sprawny fizycznie rozkminił ją w jeden dzień więc i Twoja córeczka sobie poradzi.
        Na trójkołówce będziecie wozić pupę a na laufradzie lub hulajnodze trochę się porusza poćwiczy równowagę, daj małej szansę a zobaczysz, że sobie poradzi ...
    • kar-ula Czekać na Axkida? 23.03.14, 22:05
      Do szaleństwa już mnie doprowadza poszukiwanie fotelika. Wydaje mi się, że Axkid Duofix będzie tym najbardziej uniwersalnym, wszechstronnym itd. Już nawet uwolniłam się od presji ADAC, ale pytanie, czy ten Duofix ma już Plus Test??
      Potrzebujemy fotela na gwałtu rety, bo młoda wścieklizny dostaje w Cybexie, podnosi się, luzuje pasy.A ten Axkid "ma być". Dodam, ze do najbliższych sensownych sklepów mam 120 km i muszę tam dojechać z tym dzikim wrzaskunem w obecnym fotelu, więc czas działa na naszą niekorzyść.
      Czy moze jednak BeSafe plus? Oglądałam na YouTube montaż - no jak dla mnie kosmos. Wszystkie na pasy są tak skomplikowane> No i szkoda mi nie wykorzystać Isofixa, kórego mamy w aucie.
      Myślę jeszcze o Max-fix i Max way.
      Co robić, co robić?
      • kar-ula Przepraszam-pomyliłam Fora! 23.03.14, 22:10
        Przepraszam, sesja mi wygasła i coś się namieszało sad

Tu chciałam wpisać, że moja starsza córka też późno zaczęła chodzić i nigdy nie była sportsmenką. Jak miała 2 latka kupiliśmy jej rower Lak Magic i u nas się świetnie sprawdził. Dawała sobie na nim dobrze radę, choć często trzeba było pchać, bo jednak te dzieciaki z obniżonym napięciem mięśniowym szybko się męczą. Fajne jest to, że pedały nie są z przodu na kole, tylko po środku: dziecku łatwiej nacisnąć, bardziej jest to fizjologiczne no i przygotowuje do pedałowania na "prawdziwym" rowerze.
        Jak miała 2 lata to zaczęła też używać biegowego (mieliśmy taki z Lidla). Szło jej anwet nieźle, choć na pewno nie tak, jak rówieśnikom, ale warto próbować.
        • kedro-dasos Re: Przepraszam-pomyliłam Fora! 23.03.14, 23:07
          mam taki rowerek,zalicytowałam pod wpływem emocji dla 2,5 latki wcześniej jeżdzącej na pukylino i mam mieszane uczucia. Próbuje pedałować, coś się jej tam udaje, ale to chyba nie rower dla 2,5 latków. Więcej stoi w pokoju niż jeżdzi.
          • zoja1977 to ja się przy okazji podpytam o ten pukylino 24.03.14, 07:47
            fajny ten jeździk ? nie wywrotny ? Mamy samochodzik Big Bobby Car synek śmigał od 1,5 roku więc pewnie niedługo i córka zacznie ale może ten jeździk lepiej by się sprawdził na początek ?
            • jasiek4 Re: to ja się przy okazji podpytam o ten pukylino 24.03.14, 09:55
              Jeździk jest super ale malutki jeśli córeczka drobna to ok. Dla mojego jak miał 1,5 roku był już za mały więc sprawdź dokładnie wymiary przed zakupem.
              • zoja1977 Re: to ja się przy okazji podpytam o ten pukylino 24.03.14, 10:24
                dzięki sprawdzę, drobna nie jest wręcz przeciwnie smile
              • kedro-dasos Re: to ja się przy okazji podpytam o ten pukylino 24.03.14, 11:39
                Moja ma prawie 100cm i jeszcze na nim jezdzi, ale juz widać,że jest za duża.
                • zoja1977 Re: to ja się przy okazji podpytam o ten pukylino 24.03.14, 11:54
                  A nie chcesz czasem sprzedac ?
                  • kedro-dasos Re: to ja się przy okazji podpytam o ten pukylino 24.03.14, 14:23
                    tak, będę sprzedawać, ale tak gdzieś za tydzień-dwa, bo poluję na używanego puky LR. No i nie będę ukrywać, że jestem 2 właścicielem( kupiłam w zeszłym roku od forumki), ale przez nas mało był używany.
                    • zoja1977 Re: to ja się przy okazji podpytam o ten pukylino 24.03.14, 14:54
                      to daj znac jak będziesz sprzedawac.
                      • gniesia007 Rowerek 3 koła 24.03.14, 15:48
                        Ja tez odradzam zakup takiego rowerka, moja dostala taki na 1,5 roku, w poprzednie wakacje miala 2,5 roku i nadal nie umiala sama nim pedalowac, sily nie miala tyle, mnie szlag trafial kiedy ja pchalam ba nawet pedalowac wtedy nie musiala, kierowalam sama kierownica az urwala mi sie linka, wtedy go naprawilam sprzedalam i kupilam lac magic, w chwili obecnej zasuwa na nim w mieszkaniu jak szalona, dodatkowo zdecydowalam się ale to juz na 3 latka hulajnoge taką z balansem i tez na niej w domu pomyka zanim zrobi sie cieplej i wyjdziemy z nia na dwór, na taki biegowy się nie zdecydowalam bo mam za duzego stracha i niedalabym rady patrzec jak na nim pomykauncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka