Dodaj do ulubionych

Doświadczenia mi Waszego trzeba! :)

08.04.14, 12:53
Ech, kiedyś w wózkach byłam nieźle oblatana. Gdy rodził się junior, czekało 6. A tymczasem... oprotestował wszystkie i w rezultacie wylądował w chuście. Ten środek lokomocji bardzo nam się spodobał, ale nie zaklinam się jednak przed wózkami.
Szukam wózka póki o 3w1:
Wytypowałam sobie wstępnie:
- Maxi Cosi Mura,
- Mamas&Papas Joolz,
- Jane Nomad/Unlimit/Muum.

Zależy mi na: stelażu, który fajnie się składa, gondoli z uchwytem, foteliku z bazą, a rączka jest w całości.
Pod uwagę biorę w zasadzie tylko używany zestaw.

Chętnie wysłucham wszelkich sugestii.
Z góry dzięki!!!

smile
Obserwuj wątek
    • silke85 Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 08.04.14, 13:19
      żadnym nie jeździłam ale brałabym bez wahania joolza big_grin
    • thea19 Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 08.04.14, 16:35
      mialam mure i lubilam. nie ma problemu ze sprzedaza.
    • mcda86 Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 08.04.14, 20:00
      Mura ciężka... Joolz mnie rajcuje. smile Ja mam Hartana VIP XL, podoba mi się Stokke Crusi, ale drogi pieruńsko i nie ma używek jeszcze. A BB Cameleon lub Buffalo?
    • calineczka793 Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 08.04.14, 20:46
      Miałam Mure i Joolza i z tych dwóch to tylko Joolz wg mniesmile
      • jprzeczek Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 08.04.14, 22:09
        Miałam joolza i jeśli nie straszne Ci kg, to polecam. Rama się fajnie składa, gondola jest długa, wykonana z bezpiecznego materiału, ma fajny uchwyt do przenoszenia. Wózek solidnie wykonany z wysokiej jakości materiałów, później w przypadku poszukiwania kolejnego wózka większość wypada blado przy joolzie. Miałam starszą wersję, nowej nie widziałam na żywo. Dzisiaj na tablicy widziałam starszą wersję i podejrzewam, że szybko zniknie jeśli jest sprawna. Jeśli jesteś zainteresowana, to odszukaj linka w ''dziale'' promocje, bo teraz ciężko mi go skopiować (nie piszę z kompa). Na allegro na pewno sprzedano by ten wózek szybko za tę kwotę. Warto sprawdzić stan tego wózka. Jeśli chodzi o usterki, to jeśli mąż nie ma dwóch lewych rąk, to poradzi sobie z naprawą. W moim pękły linki od składania ramy i zostały wymienione na nowe.

• martulka_s Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 09.04.14, 18:13
      Mury nie miałam, więc się nie wypowiadam. Z pozostałych Joolz jest super. Na mniejszy budżet z Jane Muum też możesz być zadowolona. Pisałaś o uchwycie do przenoszenia gondoli, w Joolz musisz używać dwóch rąk bo jak trzymasz za pałąk gondola nie jest poziomo tylko niżej od strony główki dziecka ( tak na marginesie ).
    • tamorwena Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 09.04.14, 18:37
      Bardzo dziękuję Wam za wypowiedzi.
      Zerkałam jeszcze na Mamas&Papas Skate. Jakoś w ogóle mam ciągoty w kierunku tej firmy wink.
      Teutonia zakołatała się przez moment po mojej głowie, ale mi przeszło.
      Krytykujcie, doradzajcie, a ja wszystko czytam smile.

Gondola będzie noszona sporadycznie, więc dramatu brak wink.
    • tamorwena A Mamas&Papas Urbo? 10.04.14, 13:06
      Czy znacie ten model?
      Jak się ma do Joolza?
      • jolla14 Re: A Mamas&Papas Urbo? 10.04.14, 14:12
        Wyszedł urbo2 właśnie sie nad nim zastanawiam , ale to nowy wózek wiec nie wiem od joolza różni sie zdexydowanie i wygladem i kołami ja osobiście wole małe wózki, ale czytam ciągle i już wariuje co wybrać.
      • jprzeczek Re: A Mamas&Papas Urbo? 10.04.14, 15:24
        Wszystko zależy od tego na jaki teren potrzebujesz wózka i czy zależy Ci na niskiej wadze. Może kup na początek gondolę ze stelażem i fotelikiem, a później wybierzesz spacerówkę. Ja np. drugi raz bym się nie skupiała na kupnie zestawu. Kupiłabym gondolę używaną, później spacerówkę. Pół roku z gondolą szybko mija.
        • tamorwena Re: A Mamas&Papas Urbo? 10.04.14, 16:33
          U mnie gondola to na spacery dla dziadków.
          Ja to głównie stelaż+fotelik, a tak to do chusty.
          Spacerówka to też z myślą nie o mnie wink.
          Teren jak już to chodniki i promenady.
          • tamorwena Foteil do Joolza 10.04.14, 17:08
            Cybex Aton, PegPerego-jakiś konkretny? Coś jeszcze?
    • dominiczka87w Re: Doświadczenia mi Waszego trzeba! :) 10.04.14, 19:56
      Miałam zestaw Slaloma Reverse oraz mam jeszcze Nomada i właśnie fajne było to że czy fotelik czy gondolę wpinało się i wypinało jednym przyciskiem. W zestawie z Slalomem miałam transportera ale dokupiam sobie Capazo Pro bo większa jest tongue_out a mój synek z tych dużych (ur.4360g i 58cm),
      Nie wiem jak Joolz bo nie widziałam, ale Mura to koszmarnie ciężka i ta spacerówka jakaś taka mała...
      Ja to teraz też bym się skupiła na gondoli z możliwością wpięcia fotelika a później na jakiejś fajnej spacerówce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka