Dodaj do ulubionych

Magda pytanie o espiro meyo.

17.04.14, 07:42
Jak oceniasz ten wózek?
Niestrudzenie szukam czegoś do auta, ma byc lekkie , dla wysokiej osoby i mieć pełną raczke.

Wiem ze pisałas że masz taki wózek i chcialam znac opinie, moze go kupie.
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 09:19
      nie wiem co Ci napisać...

wózek mam od tygodnia i cały czas tylko nim jeżdżę (celowo, sprawdzam jego wytrzymałość big_grin )

mi się z młodym dobrze jeździ, waży teraz 14kg i ma jakieś 92cm (ciuszki na 98) ale jak załaduję wózek zakupami (napoje, mleko, itp, ostatnio policzyłam że jakieś 6-8kg) to ciężko mi się manewrowało, choć wiadomo, że dzieci ważące 20kg to juz raczej wózkami nie jeżdżą wink

lekki nie jest, ale to też zależy do czego porównujesz, u mnie on jest tak "środkowy", EW Sky waży jakieś 12,5kg, volo 4,5kg, a ten waży z pałąkiem 8,9 na mojej łazienkowej wadze, przy czym pałąk jest ciężki, więc bez niego pewnie 8kg z drobnymi...

szukałaś też czegoś krótkiego, on jest raczej długi

po tygodniu nie trzeszczy, nie piszczy, nie ma luzów itp

Tapicerka jest miła w dotyku, fajnie że ma taki pasek dopinany do pałąka, my wtedy nie używamy już pasów, wkładam małego od góry i siedzi i się nie wysunie. Pałąk jest odpinany z jednej lub drugiej strony i po jego odpięciu nie zostają żadne brzydkie plastiki przy stelażu. Koszyk na zakupy jest fajny, w większej części z ortalionu, ma tylko małe wstawki z siateczki i jest do niego dobry dostęp. Folia przeciwdeszczowa jak w maclarenach, mała po złożeniu, zakładana na brzeg budki, tylko przypinana do stelaża na rzepy. Budka raczej płytka, ale jak mały wczoraj spał i mu rozłożyłam ten mały daszek przedni, to w oczka nie świeciło. Amortyzacja mocno odczuwalna. Rączka ładnie zrobiona, nic się na łączeniach nie wrzyna w dłonie (tego się najbardziej bałam). Dla mnie podbija się lekko.

dwa minusy:
      1. pasy naramienne są przyszyte na stałe do oparcia, nie ma możliwości ich regulacji, ja je odprułam, bo i tak używamy tylko biodrowych
      2. koła hałasują, trochę turkoczą na kostce, ale to akurat jak większość parasolek, oprócz tego wydają taki metaliczny dźwięk, ja je od razu popsikałam teflonem i póki co jest OK, ale nie wiem na jak długo... hamulec opuszcza się w miarę cicho, za to odblokowuje dosyć głośnym trzaśnięciem.

rączka ma jakieś 102cm (nie mierzyłam, podaję na podstawie EW w którym mam ją na 103, a ta jest ciut niżej) oparcie ma 48-49, a nie 50cm jak podaje producent.

chyba wszystko, jak o czymś zapomniałam, to pytaj smile
      • 18lipcowa3 Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 09:35
        To ma byc wózek do auta, zakupów nie bede woziła, na codzien mam GT ale nie pasuje mi go tachac w tą i z powrotem. Bo np - wracam z młodą z zakupów i ona spi to tacham wózek do domu by spokojnie wyladowac zakupy i żeby dziecka nie budzic, wiec wózek zostaje w domu.
        Chce wyjśc - musiałabym gt znosic a nie chce mi się wiec w aucie musi byc cos i juz.
        Rozważałam nune pepp, zoopera waltz albo bolero, rozwałam zapp ale za niski, aria ponoc za niska, tak?Pełna rączka musi byc bo często prowadze drugie dziecko za reke, fajnie jakby sie skladala w kostke a nie w parasolke ale to juz jestem w stanie odpuscic.
        Wiec w sumie waga- do 8kg, pełna raczka to mus. Fajnie by miał do wyboru kolory szary/ czarny, ew brąz, nie chce zadnych jasnych ani jaskrawych.

W sumie to juz sama nie wiem, ten meyo wydaje sie ok, zwlaszcza ze nie bedzie uzywany na codzien.
        • magda79pn Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 10:07
          zawsze możesz go zwrócić jak nie masz gdzie obejrzeć, ja kupiłam na tej aukcji za 436 z parasolką gratis

aria miała niżej raczkę i kopałam w hamulec, tu nie kopię w nic
          kolor czarny ja mam, szarego ani brazu nie ma, jest cappuccino

ja mam kolekcję 2013, 2014 możesz zobaczyc w smyku, ale mi się nie podoba, za pstrokata jest
          • 18lipcowa3 Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 11:08
            a ile masz wzrostu ?

js bym arie chciala ale boje sie tej rączki
            • magda79pn Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 12:17
              ja mam jakieś 175-177cm wzrostu

kiedyś jeździłam arią, a teraz mi za nisko sad

aria ma chyba raczkę na 96cm, a espiro na około 100-101 (zmierzyłam) dla mnie te 5cm to ogromna różnica, szczególnie przy podbijaniu

aria jest fajniejsza, ale nic nie poradzę że jest za niska sad

ustaw sobie raczkę w GT na takiej wysokości i sprawdź
              • 18lipcowa3 Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 15:32
                magda79pn napisała:

> ja mam jakieś 175-177cm wzrostu
                >
                aaa to ja mam raptem 171, może i zapp sie nada ?
                • magda79pn Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 15:43
                  nie umiem Ci powiedzieć, zappa nie miałam nigdy

ale aria powinna być OK
                • hanna79 Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 16:36
                  Zapp, przy moich 178cm, był znośny (o wysokość raczek chodzi oczywiście) jak miałam całkiem płaskie obuwie, przy obcasie już odpadał całkiem, więc dla 171 cm może być całkiem ok smile
                • karioka1985 Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 19:52
                  Ja mam 172. W gr raczke mam ustawiona o punkt niżej niż gdyby była przedłużeniem ramy. I zapp ma dla mnie raczki za nisko. Totalnie niewygodnie mi się go prowadziło. Jakas taka zgarbiona byłam.

18lipcowa3 napisała:

> magda79pn napisała:
                  >
                  > > ja mam jakieś 175-177cm wzrostu
                  > >
                  > aaa to ja mam raptem 171, może i zapp sie nada ?
                  • martuska1982 Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 20:18
                    Ja mam 170cm (pi razy oko, w dowodzie wpisali 169) i jak dla mnie zapp był niski, raczki miał nisko.Wprawdzie garbić się nie musiałam, ale dla mnie jego rączki były juz maksymalnie nisko, nizej byłoby za nisko zdecydowanie. Myślę, ze do 165cm wzrostu zapp moze być ok, chyba, ze ktoś lubi jak jest nisko to do 170 wzrostu będzie spoko.
                  • karioka1985 Re: Magda pytanie o espiro meyo. 17.04.14, 20:43
                    karioka1985 napisała:

> Ja mam 172. W gr raczke mam ustawiona o punkt niżej niż gdyby była przedłużenie
                    > m ramy. I zapp ma dla mnie raczki za nisko. Totalnie niewygodnie mi się go prow
                    > adziło. Jakas taka zgarbiona byłam.

GT miało być tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka