01.07.14, 23:09
Na stelazu britaxa b smarta
Jakie np.foteliki pasują np.maxi cosi ?
Czy tylko te britaxowe
Obserwuj wątek
    • run_away83 Re: Adaptery 02.07.14, 10:09
      Do wózkow britax pasują tylko foteliki tej samej firmy.

Podobno (ja tego nie próbowałam, jedynie widziałam gdzieś w sieci), można zamontować na stelażu britax adaptery firmy babystyle oyster do fotelika maxi cosi; ale taka kombinacja nie ma atestu.
      • puchatka.kratka Re: Adaptery 02.07.14, 12:08
        Dzieki za odp.smile
    • run_away83 Re: Adaptery 02.07.14, 13:08
      Ahha, jeszcze odnośnie fotelików - dla pierworodnego miałam maxi cosi cabrio, dla średniego syna maxi cosi citi (chciałam pebble ale odpadło jak zobaczylam jaki jest mały i poczytałam opinie w necie), najmłodszemu kupiłam britax b-safe plus shr, bo zależało mi, na foteliku kompatybilnym z wózkiem (miałam britax b-dual).

Fotelik britaxa IMHO bije oba maxi cosi na głowę - ma pięciopunktowe pasy regulowane jednym ruchem ręki wraz zagłówkiem w kilku (chyba 6 albo 8) pozycjach, daszek, którego nie muszę co chwilę poprawiać, po to nie kawałek szmaty zaczepiony na rączce, tylko budka z osobnym usztywnieniem; wypina się ze stelażu wózka przez przyciśnięcie przycisku posrodku rączki i pociagnięcie do góry (w maxi cosi trzeba było jednocześnie przycisnąć dwa przyciski po bokach i podnieść fotelik, co przy cięższym dziecku było już niezłą szarpaniną). Młody ma 10 miesięcy, jeszcze jeździ ww tym britaxie i szacuję, że na pewbo pojeździ dłużej niż do pierwszych urodzin (starsze dzieci musiałam przesadzać z maxi cosi do większych fotelików w wieku ok. 8 miesięcy, bo pasy nawet w najwyższym możliwym położeniu wbijały im się w ramiona).

Wyniki testów zderzeniowych i ceny fotelików britax i maclxi cosi są podobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka