Dodaj do ulubionych

edisa-co to za spiworek?

14.10.14, 22:38
Zerknijcie do linka, wygląda fajnie, znacie? Mam jeden nowy spiworek altabebe zimowy, super ciepły, kupiony w promocji do poprzedniego wózka ale wózka juz nie mam a do tego mi niezbyt pasuje, jest granatowy a Wozek czarny, no na upartego ujdzie. I myślę na co go wymienić, tez niezbyt drogiego, a ten wygląda fajnie. Co prawda mam buppa w gałązki a ten jest podobny. No wiec co o nim myśliciel?

allegro.pl/edisa-spiworek-polar-na-wozek-sanki-85-cm-edi-i4666023569.html
Obserwuj wątek
    • silke85 Re: edisa-co to za spiworek? 14.10.14, 23:48
      fajnie wyglada, podobnie do ED smile
      nie znam śpiworka, ale miałam z tej firmy przewijak dla młodej wink
    • dominiczka87w Re: edisa-co to za spiworek? 15.10.14, 10:48
      Wyglada jak ED smile tylko strasznie krotki...
    • sztucznamrowka Re: edisa-co to za spiworek? 16.10.14, 06:45
      Ja miałam 2 śpiworki tej firmy (ale to jeszcze wtedy wózkomaniaczką nie byłam ;P )
      o takie jak w linku (turkusowy i fioletowy):
      allegro.pl/edisa-spiworek-polar-na-wozek-lub-sanki-108-cm-i4683852632.html
      dobrze wykonane i ciepłe, fajne kolorki (nie lubię jak polar w śpiworkach jest biały albo ecru) a oni mają pod kolor wierzchni
      ten linkowany przez ciebie to u nich nowość, wzorowany na Elodie Details no i tak jak piszą dziewczyny strasznie krótki - ja mam Kaisera 80cm do gondolki
      • kina82 Re: edisa-co to za spiworek? 16.10.14, 07:03
        Szkoda właśnie że taki krótki bo bym się skusiła, co prawda moja córka ma dopiero 70 cm ale mam wrażenie że i tak będzie za krótki.
        • sztucznamrowka Re: edisa-co to za spiworek? 16.10.14, 07:41
          oni producentem są, napisałam do nich czy będą mieli takie ale dłuższe smile zobaczymy może zrobią takie jak ja będę potrzebować na przyszłą zimę tongue_out
    • sztucznamrowka Mają dłuższy!!! 17.10.14, 18:06
      Napisałam do producenta o dłuższą wersję śpiworka i mi napisali, że wystawią smile
      oto link:
      allegro.pl/edisa-spiworek-polar-na-wozek-sanki-105-cm-edi-i4709949382.html
      • betty1234 Re: Mają dłuższy!!! 17.10.14, 18:18
        Osz kurcze a ja dopiero co buppę w gałązki kupiłam a ten by mi do joolza super pasował wink
        No to muszę pomyśleć i może będzie okazja wykorzystać kod z aplikacji mobilnej wink

Ktoś tu ostatnio o nadmiarze śpiworków pisał a u nas już lekkie przegięcie jeśli chodzi o śpiworki się zaczyna smile
    • betty1234 Re: edisa-co to za spiworek? 27.10.14, 11:32
      Dziewczyny widzę, że "kilka" śpiworków im się już sprzedało i pytanko mam czy kupiła któraś z Was? Jeśli tak to czy możecie coś o nim napisać więcej?
      • carole87 Re: edisa-co to za spiworek? 27.10.14, 12:43
        Podpinam się pod pytanie. Mi też się spodobał i się mocno zastanawiam nad jego zakupem, ale miło by było poznać wasze opinie o nim.
        • aszyk71 skusiłam się i już go mam 29.10.14, 23:49
          Myślałam, że będzie ortalionowy i błyszczący a tu miłe zaskoczenie( jak dla mnie ), materiał jest matowy. Ogólnie nie lubię śpiworków w wózkach, nie ogarnęła mnie śpiworkomania więc nie mam doświadczenia za bardzo w tym temacie, ale wydaje mi się, że śpiworek jest ok. i zostawiam go sobie. Jest dość gruby, niestety trochę sztywny, w środku polar bez ortalionu na wys. nóżek sad- szkoda. Co prawda moja córcia jeszcze nie sięga do końca więc to i tak nieistotne czy ortalion jest czy go nie ma. Myślę, że za tą cenę może być.
          • aszyk71 fotki 29.10.14, 23:55
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/BLxC8OcfQ5n65nYnKB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/EPJlbbZUuPV89BptiB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/bP0lpm47aBdG7utC2B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/Bhl5jC4ykc2Wxo5bMB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/LP10quW7C4AKRRFGiB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/j0ENAToGRF5bYkglaB.jpg
            • emakowka Re: fotki 30.10.14, 06:52
              No śliczny jest smile,a Buppa z podobnego materiał jest szyty. Podaj proszę dokładne wymiary.
            • carole87 Re: fotki 30.10.14, 07:47
              Świetny! Szukałam właśnie matowego do mojego litetraxa smile Kolorystycznie też by nam pasował, ale... wczoraj kupiłam na olx śpiworek magdowy zalinkowany w promocjach i okazjach... Mam nadzieję, że będzie nam pasował smile Najwyżej dokupię też ten, bo jest po prostu śliczny!

A masz może porównanie z elodie details?
              I jeszcze, jeśli można wiedzieć, ile wzrostu będzie miał pasażer? smile
              • gleana Re: fotki 30.10.14, 07:55
                Fajnie że polscy producenci nie próżnują, wychodzą na przeciw potrzebom i konkurują z ED czy Buppa , jeszcze jakby zrobili inne wzory albo gładkie kolorowe to przy takiej cenie sukces murowany.
                • silke85 Re: fotki 30.10.14, 08:07
                  o nie big_grin po co pokazywałaś tongue_out ! też poproszę o wymiary, dla dwulatki byłby ok? bo do buppy się już nie mieści..
                  ps. jakieś znajome wstążki wink
            • betty1234 Re: fotki 30.10.14, 08:30
              No fajnie wygląda smile Chyba też się na niego skuszę i w końcu wykorzystam ten mój kupon na 20 zł wink
              • kina82 Re: fotki 30.10.14, 08:45
                Sliczny jest, chcesz sie zamienic na buppe? Pisalam do nich czy beda miec inne kolory i wzory i odp ze na razie nie.
            • gniesia007 Re: fotki 30.10.14, 09:15
              Pięknie wyglądasmile i torba widzę tez super pasuje w te rombysmile
              Szkoda, ze nie szyją dluzszych bo sama bym go wzięła.
              • kina82 Re: fotki 30.10.14, 09:20
                Ale on jest w wersji 110 cm, to chyba juz dluzej sie nie da.
                • kina82 Re: fotki 30.10.14, 09:45
                  105 cm, sorki, no myślę nad nim intensywnie, ciekawe czy jakbym go 'wymieniła' z buppa to czy mąż by się polapal ze jest zmiana.
                  • coco.roco Re: fotki 30.10.14, 09:56
                    mój jak się kiedyś nie łapał i nawet nie widział różnicy między wózkami! (bo przecież wózek to wózek) tak teraz zauważy każdą nową wkładkę do wózka, organizer bądź każdy inny zakupiony drobiazg do wózka big_grin tak go wyszkoliłam, że muszę teraz uważać tongue_out Ha ha big_grin
                    • alomada Re: fotki 30.10.14, 12:22
                      Ja do nich napisalam i odpisali ze w przeciagu msca powinny sie pojawic nowe wzory....
                      • kina82 Re: fotki 30.10.14, 13:33
                        No prosze, moze jak zaczelysmy ich bombardowac pytaniami to zwietrzyli interes. Ja wiec czekam na nowe wzory moze cos fajnego uszyja a jak nie to za miesiac kupie ten bo maja ich prawie 500 szt.
                • gniesia007 Re: fotki 30.10.14, 09:55
                  Dłuższą sie da tylko rzadko to spotykanesmile 105cm to my mamy wzrostu to spiworek przynajmniej 115cm musimy miecsmile
                  • aszyk71 Re: fotki 30.10.14, 13:51
                    Wymiary śpiworka:
                    długość mierzona w środku 100cm.,
                    na zewnątrz 106 cm.
                    szerokość, w najszerszym miejscu po zdjęciu wierzchu, czyli w środku wink 56cm.,
                    na zewnątrz od zamka do zamka 50 cm.
                    Nie miałam ED więc ciężko mi porównać, mam Jane Kids Zone. On ma trochę lepsze wykończenie ale też i cena 3 razy wyższa. W tym Edisa musiałam kilka nitek obciąć a poza tym ok. Moja córcia ma 19 miesięcy i około 83 cm. wzrostu, jest drobna i spokojnie mieści się w śpiworku Jane, który ma 95 cm. W tym ma jeszcze sporo miejsca na długość. Czy wejdzie do niego dwulatka ciężko powiedzieć. Myślę, że moja w marcu spokojnie do śpiworka się zmieści, wtedy skończy 2 latka.
                    Silke wstążki moja córcia bardzo lubi smile.
                    Ciekawe jakie będą nowe wzory, mam nadzieję, że nie będę żałować, że kupiłam ten wink.
          • ela.dzi Re: skusiłam się i już go mam 30.10.14, 17:07
            A jak sądzisz czy nadaje się na lekką zimę ? Szukam czegoś lżejszego od owcy.
            • aszyk71 Re: skusiłam się i już go mam 30.10.14, 23:13
              Śpiworek jest dosyć gruby ale czy bardzo ciepły, to na razie trudno stwierdzić. Myślę, że od owcy na pewno lżejszy. Jednak owca to owca wink.
              • tadejro Re: skusiłam się i już go mam 31.10.14, 11:58
                Aszyk, widzę, że kupiłaś ten śpiworek do BJ Elite? Ja też mam elite i tez znalazłam wcześniej u nich te śpiworki tylko zastanawiałam się czy będą pasowały. Kupowałam juz od nich kiedyś pościel i byłam bardzo zadowolona. Jak ze składaniem wózka z tym spiworkiem? Zastanawiam się właśnie nad tymi z edisy welnianym a od forumowej Magdy
                • silke85 Re: skusiłam się i już go mam 31.10.14, 12:10
                  to jest gt, nie elite smile
                  Kurka Aszyk chyba na moją jednak bedzie za mały, na dniach sprzedawałam buppe i mierzyłam go miał 100cm i młoda się nie mieściła
                  dobrze że mamy śpiworek Magdowy smile wprawdzie jesienny ale wsadzę kocyk najwyżej jakiś dodatkowo i będzie ok
                  • aszyk71 Re: skusiłam się i już go mam 31.10.14, 13:41
                    No właśnie, to jest GT wink, jak ze składaniem to szczerze powiem, ze nie wiem bo póki co schowałam śpiworek i założyłam z powrotem jesienny. Nie powinno być problemu ale śpiworek jest gruby i przez to trochę sztywny.
                    Silke myślę, że możesz u Magdy zamówić przykrycie zimowe do swojego śpiworka. Dużo dziewczyn ma wersję 2w1.
                  • tadejro Re: skusiłam się i już go mam 31.10.14, 14:27
                    Ok, niech będzie nawet GT, ale składają się tak samo i myślę, że rozstaw szelek jest taki sam. Jak jest więc ze złożeniem wózka, czy najpierw śpiworek trzeba zdjąć żeby złożyć wózek? Dziękuję
                    • tadejro Re: skusiłam się i już go mam 31.10.14, 14:29
                      A czy mogę mieć prośbę żebyś sprawdziła jak ze złożeniem, jeżeli to nie problem big_grin
                      • aszyk71 fotki złożoneg wózka ze śpiworkiem 31.10.14, 15:08
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/Y8uorbn1bIkwW0cZuB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/G2cT4RwvfMzizvYpRB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/2R2WcJ0qrFVaIJCbJB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lj/df/e8jc/ybbVYAlqVauemC7DFB.jpg
                        • tadejro Re: fotki złożoneg wózka ze śpiworkiem 31.10.14, 21:13
                          Dziękuję za fotki big_grin widzę, że nie ma problemu, że nie ma wycięcia w miejscu gdzie się ciągnie wózek do złożenia smile
              • ela.dzi Re: skusiłam się i już go mam 31.10.14, 18:47
                Dzięki za info, owcę już mam, coś cienkiego tez i trzeba by coś pośrodku smile
    • tutti_kiwi1 Re: edisa-co to za spiworek? 31.10.14, 16:44
      dolaczam do grona tych, ktore zakupily spiworek edisy. to jest pierwszy spiworek na naszym pokladzie (pisklak ze stycznia 2014) i powiem szczerze, ze dla 9-miesiecznego malucha wydaje sie byc za duzy uncertain. no ale coz - lepszy za duzy, niz za maly.

jakosc wykonania dla mnie jak najbardziej w porzadku. material mnie bardzo przyjemnie zaskoczyl - matowy, fajnie szorstki w dotyku (nie lubie gladkich, lsniacych etc smile), wzor (jak widac na zblizeniu w watku) kojarzy mi sie z pikselami, te romby to nie sa linie proste. generalnie za ta kwote (minus 20zl za zakup z aplikacji mobilnej) lepszego wzoru nie znalazlam. swietny jest.

nie mam pojecia, czy cieply, bo nie byl testowany. moim zdaniem sprawia wrazenie wystarczajaco cieplego na takie zimy, jak dwie ostatnie. pamietacie te mrozy sprzed paru lat - jesli powtorzy sie taka zima, bede szukala czegos z puchu.

zdjecia byly, wiec nie dodaje.

aha, trafilam na niego przez forum, ktos linkowal.

ps: kina82 - moim zdaniem granatowy spiworek do czarnego wozka: nie bardzo big_grin. powodzenia w zakupach wink.
      • tutti_kiwi1 Re: edisa-co to za spiworek? 13.11.14, 09:46
        Edit: po weekendzie odkrylam na spiworku plamki z kawy/harbaty - zeszly bez problemu, bez zadnego wybielacza. Kwestia tkaniny chyba.
    • fela1977 Nowe wzory 22.12.14, 22:20
      Są nowe wzory śpiworków:
      allegro.pl/edisa-spiworek-polar-na-wozek-sanki-105-cm-edi-i4923733377.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka