Dodaj do ulubionych

Armadillo Flip XT

18.02.15, 10:20
Na stronie producenta go dojrzałam wink ulepszona wersja Flip, z regulowaną rączką i lepszą amortyzacją.

www.mamasandpapas.com/cat/armadillo-flip-xt/
Pytałam dystrybutora, w sprzedaży ma być na przełomie kwietnia/maja 2015.
Ciekawe, jaka cena.... Oj, kusi, kusi - jako godny następca Joolza smile
Obserwuj wątek
    • kapit.anka Re: Armadillo Flip XT 18.02.15, 10:25
      Diero zauważyłam, że wątek o Flip XT już jest. Musiał mi umknąć wink
      • ela.dzi Re: Armadillo Flip XT 18.02.15, 10:28
        Zobacz tutaj : www.popsugar.com/moms/photo-gallery/35658887/image/35669592/Mamas-Papas-Armadillo-Flip-XT
        • dor1s [...] 18.02.15, 11:15
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
          • kapit.anka [...] 18.02.15, 13:32
            • dor1s [...] 18.02.15, 14:24
              • kapit.anka [...] 18.02.15, 15:32
    • rewolucja44 Re: Armadillo Flip XT 10.01.16, 09:43
      Moje Drogie, wczoraj ogladalam armadillo flip xt i baaardzo mi sie spodobal. Mam jednak kilknobaw, ktore mam nadzieje ze rozwiejecie wink
      1. Jak wozek poradzi sobie ma sniegu? Ma stosunkowo nieduze kolka widc moze sie zakopuwav. Czy ktoras z Was testowala juz moze go ma sniegu?
      2. Stukanie kol - w porowaniu do innych wozkowe ktore ogladalam wydaja sie byc bardziej plastikowe. Jak sobie radza na kostce?
      3. Amortyzacja przy wozkowaniu newborna. Wozek wydaje sie byc stosunkowo twardy, ale patrzac ma okoliczne chodniki nie potrzebuje karocy ma paskach wink nie wiem tylko czy noworodek za bardzo tego nie n odczuje i czy go nie wytrzesie mimo w miare rownych chodnikow.

Bedw wdzieczna za wszelkie odpowiedzo smile

Troche bardziej atrakcyjny cenowo i wg mnie z lepszymi kolami i amortyzacja jest mutsy evo, ktory tez rozwazam. Czy ktoras z Was miala okazjd porownac te dwa wozki?
      • katalina1985 Re: Armadillo Flip XT 17.02.16, 11:00
        Jestem posiadaczką Armadillo Flip XT i generalnie jestem zadowolona, ale...
        1. Ja akurat mieszkam pod miastem, gdzie chodnik jest tylko wzdłuż głównej drogi i tylko tam mogę nim w miarę bezproblemowo jechać. Na powierzchni innej niż płaska (drogi utwardzone, polne itp) jedzie się dość ciężko. Po śniegu też jeździłam - jak jest ubity jedzie się w miarę bezproblemowo, chociaż koła trochę się śliskają (ale to standard przy kołach niepompowanych), jak jest świeży śnieg, to zależy - jak nie ma go dużo nie jest źle, a jak są zaspy, to ciężko. Ale taki jest urok mniejszych kółek niepompowanych, mój drugi wózek na pompowanych kołach nie boi się żadnej zaspysmile
        2. Koła są w niewielkim stopniu słuszalne jedynie na kostce polbrukowej, ale dla mnie nie było to bardzo uciążliwe, na asfalcie i innych równych powierzchniach ich nie słychać
        3. Wózek jest bardzo twardy. Amortyzacja jest mało odczuwalna. Moim zdaniem więcej zależy od tego do czego jest przyzwyczajone dziecko. Moja córka najpierw jeździła w gondoli na pompowanych kołach, więc po przełożeniu do Armadillo trochę czasu minęło zanim się przyzwyczaiła. Ale myślę, że gdyby od początku jeździła w Armadillo nie byłoby problemu.
        Na plus moim zdaniem zasługują: bardzo duża budka, bardzo duże, przekładane siedzisko i rzeczywiście bardzo małe wymiary po złożeniu.
        Podsumowując wózek jest typowym mieszczuchem. Dopóki używałam go tylko w mieście nie miałam z nim większych problemów. Niestety kiedy przeprowadziłam się kilka miesięcy temu na wieś musiałam kupić bardziej terenową spacerówkę, a Armadillo stoi praktycznie nieużywanysad
        Mutsy Evo miała moja siostra i była raczej zadowolona. Ona mieszka w centrum Krakowa, więc jeździła głównie po chodnikach. Jedyny jego minus, to stosunkowo mała gondola (jej syn w kombinezonie nie mieścił się gdy skończył 4 m-ce i musiła w lutym przełożyć go do spacerówki). Ja niestety nie miałam okazji go widzieć na żywo, więc się nie wypowiemsmile
        • martinako82 Re: Armadillo Flip XT 17.02.16, 21:39
          A miałaś może okazję jeździć Bee 3? Już prawie podjęłam decyzję, ale wciąż szukam kogoś, kto miał oba smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka