Dodaj do ulubionych

Prośba o radę - spacerowo-głęboki

19.03.17, 19:32
Cześć!

Poszukuję wózka spacerowo-głębokiego, które spełni następujące moje wymagania - będzie lekki, bo muszę znosić go po schodach dość wąskiej klatki schodowej. Niestety, nie ma wózkarni, odpada też jakiekolwiek zostawiania na parterze klatki schodowej - ta przestrzeń ma może 3m^2, ledwie starcza miejsca, żeby się wyminąć z sąsiadem, nie ma absolutnie gdzie zostawić wózka. I bardzo chciałabym, żeby się składał do mini-rozmiarów - to wózek dla drugiego, a pewnie w dalszej perspektywie trzeciego (a, co mi tam, może i czwartego wink ) dziecka, a wiadomo, że przy licznej rodzinie każdy cm^3 bagażnika jest na wagę złota. Na potrzeby tego wątku załóżmy, że budżet jest nieograniczony, po prostu kompletnie wypadłam z rynku, bo starsze dziecię ma już ponad 6 lat, nawet nie wiem po ile teraz chodzą porządne wózki. Czy składane gondole mają sens? Można je serio składać do każdego przewozu samochodem, czy może niekoniecznie? Mam mnóstwo pytań wink

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie podpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 19.03.17, 20:21
      Z całą pewnością wózek dla Ciebie to bedzie seria kompromisów wink
      Mam praktykę z noszeniem wózka ... po pierwsze rozważyłabym czy jest możliwość zostawiania stelaża od gondoli w samochodzie.
      Jeśli nie to szukałabym czegoś maksymalnie lekkiego na sporych tylnych kołach (wciąganie po schodach - ja wciągałam stelaż a gondolkę z dzieckiem w ręce wnosiłam).
      Znajomym z takimi wymaganiami doradziłam kiedyś Baby Jogger Versa i byli zadowoleni. Są nadal bo wożą w nim drugie dziecko smile
      Mieli też BJCM ale to na później bo odwracana i kubełkowa spacerówka okazała sie strzałem w dziesiątkę.

Z nowości fajny wydaje sie Gb Maris, nowy M&P Armadillo ma opcję gondoli.
      • decylia Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 19.03.17, 20:40
        Ha! Najbliższe miejsca parkingowe znajdują się jakieś 500 metrów od klatki schodowej, garażu nie ma, już łatwiej wszystko nosić po schodach, niż latać w te i wewte. To chyba jedyna wada mieszkania niemalże w samym parku smile zostawianie czegoś w samochodzie z góry odpada, niestety.
      • kasiamamaani Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 20.03.17, 12:07
        O armadillo flip xt niedlugo bede mogla powiedziec cos wiecej, bo wlasnie zamowilam i maz przywiezie mi za niecale 2 tygodnie. Wydaje sie bardzo przyzwoity.
        Z doswiadczenia moge zdecydowanie polecic BJCM Gt, bo to bardzo porzadny, praktycznie niezniszczalny wozek. Po dwoch latach uzytkowania nie widac bylo na nim zadnych sladow. A warto brac pod uwage jakosc materialow, jesli sie wybiera wozek, ktory w perspektywie ma sluzyc wiecej niz jednemu dziecku... Z tego wzgledu Joie odrzucilabym na wstepie, bo one jakos mnie tymi materialami nie przekonuja (chociaz moge sie mylic..).
        Godny uwagi jest tez Mountain Buggy Urban Jungle..
        Ja sie z druga corka przekonalam do chusty i nosidla ergonomicznego Tula. Zadne schody nam nie straszne 😉 Lubie miec porzadny wozek, a przy tym ile musze sie wdrapywac to chyba tylko BJ Tour albo Quinny Zapp by sie sprawdzily pod wzgledem ciezaru, gdybym miala w drgiej rece taszczyc corke 😳 Takze cora do chusty, wozek pod pache i juz.
    • decylia Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 19.03.17, 20:49
      A ktoś może ma doświadczenie z Maxi Cosi Stella?
      • annulka79 Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 20.03.17, 08:03
        Trochę za ciężki jak na wnoszenie. Waga przeciętna choć gdy go podnosiłam (spacerówka, zwarta i wygodna) to jednak waga była dość odczuwalna. Zakładam że spacerówka to może być 14-15kg, głęboki pewnie tak samo.
        • thea19 Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 20.03.17, 09:37
          jest lzejsza od mury. ponoc wazy 12kg. sama sie do stelli przymierzam ale z gondola ora jesli gdzies da sie ja zobaczyc.
    • smoczy_plomien Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 19.03.17, 22:40
      Testuję właśnie Joie Mytrax z gondolą Ramble, może rozważ takie rozwiązanie? Jedyna wada to mała gondola, ale spacerówka rozkłada się niemal na płasko, więc trzeba by się liczyć z nieco wcześniejszą przeprowadzką i tyle. Jest lekki, bo waży ok. 13kg w wersji gondolowej, a ma super amortyzację i bardzo kompaktowo się składa. Jestem zachwycona tym wózkiem.
    • gochalodz Re: Prośba o radę - spacerowo-głęboki 20.03.17, 12:32
      TFK Buggster s air z gondolą quick fix.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka