saga55-5 25.08.11, 20:23 Co to takiego ? Wet stwierdził że moja kocia ma to po matce i dała kropelki do uszu. Dwa razy dziennie po jednej kropli Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mist3 Re: Świerzbica 25.08.11, 20:28 świerzbowiec to choroba dość częsta u zaniedbanych kotów. Kocia znajdka mojej mamy miała właśnie świerzbowca. Wet dał krople do uszu, ponadto stronghold na kark. Poza tym wyczyścił jej uszy. Świerzbowiec wrócił po 2 miesiącach - zastosował taką samą kurację, kazał tylko po miesiącu dać jeszcze raz krople na kark i po kolejnym miesiącu znowu - jak na razie (odpukać) choroba nie wróciła, a minęły już 2 lata od kuracji Odpowiedz Link
saga55-5 Re: Świerzbica 25.08.11, 20:34 Wet też uszy wyczyściła po kroplach. Zaniedbana mała nie była ( ma prawie 3 m-ce ) matka co prawda nie jest typowo domowa, ale jest w dobrych warunkach. Zadzwoniłam dziś do właścicielki mamy i powiedziałam by sprawdziła dwa pozostałe kotki ( jeden już chyba w nowej rodzinie ) i matkę Odpowiedz Link
saga55-5 Re: Świerzbica 25.08.11, 21:39 Poszukałam i poczytałam sobie troszkę na temat świerzbowca usznego. Najbardziej się bałam że może córka może się zarazić bo przebywa z nim najczęściej. Wet zapewniała że nie, no i tego też się doczytałam. Ulżyło mi bo na samą myśl to mnie zaczęło wszystko swędzieć Odpowiedz Link