Dodaj do ulubionych

Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona!

11.09.11, 20:13
Przywiezlismy bide od sąsiada tescia.
Brat bidy został przejechany przez sasiadauncertain tego postanowilismy zabrac, bo nam sie zal tej "rudej wywłoki" wink zrobiło.
Wiem tylko, że kot jest masakrycznie zarobaczony, bo po zrobieniu kupy nawet jeden robak sie ostał na niejuncertain
Jutro jade do weta, bo nawet płci nie znam.
I pytam Was, jako specjalistów na co zwróćic uwage?
Moja Pin jest lekko obrazona, wystraszona, obchodzi malucha z uwaga.
Zaniosłam malucha do kuwety ( bo kupala narobił w transporterze) i wysiurał sie, nosic go tam co kika godzin?
Jak mi sie cos przypomni to napisz, na razie pierwsza fotka:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/IW5PVN0ULIGFqb8fAB.jpg
Obserwuj wątek
    • barba50 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 11.09.11, 20:23
      "Ruda wywłoka" jest zapewne chłopakiem. Wet rzeczywiście na cito potrzebny do ogólnego przeglądu. Odrobaczenie (to wiadomo), uszy, oczka, paszczydło. Wygląda zdrowo. Do kuwety nosić, można też postawić drugą w miejscu gdzie najczęściej przebywa.
      Gratuluję pięknego rudaska smile
      • olinka20 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 11.09.11, 20:26
        Podjechałam dzisiaj, ale okazało sie ze do 16 tylko przyjmują, a my w domu bylismy po 18.
        Kiedy mozna obciąc jaja?
        Do kuwety nosze, raz juz sie wysikał.
        Oczka ma brudne.
        A rezydentka przez noc raczej nic nie złapie?
        Ech, nie miała baba kłopotuwink
        • echtom Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 11.09.11, 21:05
          > Kiedy mozna obciąc jaja?

Jak zapach stanie się trudny do wytrzymania wink Przeważnie w wieku około 6 miesięcy.
        • yenna_m Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 13.09.11, 10:44
          jaja mozesz obcinac jak kociak bedzie miec ponad 2 kg
          wbrew pozorom dziecieca sterylizacja nie wplywa na zdrowie kota a na pewno zapobiegnie wyrobieniu w zwierzaku nawyku znaczenia terenu
      • wladziac Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 11.09.11, 20:29
        skoro kociaczek jest zarobaczony i ma kontakt z rezydentem to musisz odrobaczyć oba kotki na raz,pewnikiem to chłopak bo rude kotki to niezwykła rzadkość,śliczny jest i cudownie że go uratowałaś,życzę żeby kociaczki szybko się polubiły i dostarczały wiele radości,poczatki mogą być trochę trudne ale tym się nie zrażaj,powodzenia
        • ahnija Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 11.09.11, 21:10
          Ależ pięknotę sobie sprowadziłaś smilesmile
          Powodzenia w dokacaniu!
    • olinka20 Jeszcze pytanie mam 11.09.11, 22:25
      Musze 2 kuwete kupic?
      Czy wystarczy im jedna?
      I pewnie nie moga z 1 miski jesc ?( suche, lezy całą dobe bo tylko takim karmie, acanę zre Pin, Puk tez sie dopiął ).
    • kusama Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 11.09.11, 22:36
      Przegląd u weta bezapelacyjnie jako podstawa. Zabieg odrobaczania od wewnątrz i od zewnątrz. Pomyśl też o drugie kuwecie, i to niekoniecznie dla nowego. Może sie zdarzyć, że rudas będzie korzystał z dotychczasowej bez kłopotów ale Pin w ramach strajku przestanie do niej wchodzić. No i p o w o d z e n i a !!! Piękny ten nowy czerwonoskóry smile
      • olinka20 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 11.09.11, 22:41
        Hmmmm, najgorsze, ze nie bardzo mamy miejsce na 2 kuwete.
        Nic to, najwyzej zaanektujemy łązienke, wet to wiem, ze na 100%.
        W piątek macocha chłopa dyskretnie ( bez oka sąsiadów) spryskała rudego ( rudą? ) frontlinem, wiem chyba zewnętrzne robale poszły!
        Jutro zdam relacje.
        • sonrisa06 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 09:11
          "Ruda wywłoka" piękna! Zapewne to chłopak, też mam takiego rudzielca. Gratuluję dokocenia!
          • mrumru81 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 12:42
            Zrób jedną większą kuwetę, np. z zadaszeniemi drzwiczkami.
            • niutaki Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 13:23
              hehe ja bym powiedziala ruda pala raczejbig_grin ale wywloka jest tez ok, slicznykiss
              • olinka20 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 14:35
                Rano byłam u weta, kotek zaswierzbiony, zarobaczony, w uszkach az czarno, bieduleksad
                Okazało sie ( tak jak sie spodziewałam) ze to kocurek.
                Kuwete juz dokupilam, znalałam jednak fajne miejsce, w łązience i kibelku mamy po kuwecie, hehe.
                Ogolnie stan dobry, wazy 1,7 kg i ma okolo 4 miesiace.
                • sonrisa06 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 15:54
                  Rzeczywiście biedulek sad mój też ma ok 4 mies. i waży 2,5 kg. Pewnie te robale tak go męczą. Dobrze, że do Was trafił, pewnie szybko go odkarmicie smile
                  • pi.asia Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 17:36
                    Jak już jest PIN i PUK to teraz pora na KOMÓRKĘ.
                    A potem ewentualnie NICK, LOGIN, MAIL.... FACEBOOK.... ALLEGRO.... NIP... REGON.... PESEL... wink
                    • olinka20 Piasia 12.09.11, 17:58
                      Ty sie nie nabijaj, my mamy imię dla nastepnego kota- Pocztowy big_grin
                      Dla kozy- Nostra, jorka- Nowy i dla kury- Koko Szanel, tak wiec to nie przelewkiwink
                      • zmija_w_niebieskim Re: Piasia 14.09.11, 21:27
                        Moja kotka otrzymała ostatnio piękny przydomek Mrukowina Tatrzańska. Aż szkoda, że to się nie nadaje na codzienne imię...
    • ahnija Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 21:42
      Czytając o KOKO - SZANEL mało się nie zadławiłam winogronkiem, przy okazji zapluwając sobie monitor ze śmiechu! Dziękuję smile
      • olinka20 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 12.09.11, 22:09
        Alez prosze big_grin
        • pi.asia Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 13.09.11, 19:17
          Piękne!!!

a imię dla małpy - GAZETA.PL ?

No i jeszcze sporo imion dla koni: Duktor, Troler, Feransjer, Serwator, Spekt...
          • foxie777 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 14.09.11, 00:08
            Sliczny rudas,zupelnie jak moje dwa ostatnie.Ja osobiscie separowalabym kocia,bo musza sie przyzwyczaic no i koniecznie dwie kuwety.
            Moje maja 4 miesiace i zaczynam obserwowac agresje w stosunku do reszty "towarzystwa",wiec chyba jeszcze z miesiac i do Veta.
            pozdrawiam
            • olinka20 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 14.09.11, 09:31
              Kuwety są 2, ale mlody gania starszą i lekko nią poniewierauncertain
              Mimo wszystko jest taki słitasny, wystarczy go dotknąc i juz mu sie włacza taki motorek, ze az furczy.
              • mysiulek08 Re: Ratunku! Pomocy! Swiezo dokocona! 14.09.11, 23:45
                e tam zaraz poniewiera, pokazuje kto tu rzadzi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka