lampka_nocna5 01.03.13, 16:45 Lucek upolował i pożarł pierwszą biedronkę. Macie już jakieś sukcesy tego typu na koncie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxagaxx Re: Wiosna 01.03.13, 17:44 moja kota ma sukcesy tylko balkonowe, ale na razie za zimno, żeby cosik tam bywało ;P w lecie pożera późnym wieczorem ćmy - urządza polowanie i jest mega szczęśliwa Odpowiedz Link
ajaksiowa Re: Wiosna 01.03.13, 18:15 Nie pozwalam niczego żywego żreć!chyba że ......przegapię. Odpowiedz Link
lampka_nocna5 Re: Wiosna 01.03.13, 18:27 chciałam ratować, ale Lucek był szybszy; coś tam zaszemrał, pogulgotał, spojrzałam - gapi się na biedronkę, i zanim się zorientowałam, podeszłam bliżej, zdążyłam tylko rękę wiciągnąć, żeby strzepnąć na drugą podstawioną, ale łapa szybsza niż prędkość światła pac na biedronce, biedronka na podłodze, i chrup. Pancerzyk chitynowy jeno zatrzeszczał w paszczęce.... Odpowiedz Link
pi.asia Re: Wiosna 01.03.13, 18:16 Ja upolowałam komara. Tymi ręcami czyli osobiście.Ale nie pożarłam, więc nie wiem, czy się liczy Odpowiedz Link
andy3458 Re: Wiosna 01.03.13, 20:02 Moja czasami tylko jakiegoś mola upoluje, jak skubaniec wylezie z zakamarka. Innych gadów latających na razie brak. Ale już niedługo zaczną się polowania na balkonie, na wszystko co się rusza, fruwa, pełza i przemieszcza się w jakikolwiek sposób. Niby nie pozwalamy jej, ale wartownika przy niej nie postawię. Odpowiedz Link
wladziac Re: Wiosna 01.03.13, 20:10 fuj,ja też nie pozwalam ale u mnie jeszcze nic nie loto Odpowiedz Link
hanka20074 Re: Wiosna 02.03.13, 09:59 u nas jakaś plaga z tymi biedronkami wiec mieliśmy je w domu przez całą zimęwiec futra nie narzekały a i dwa pajączki zostały skonsumowane ale to na moją prośbę bo ja się boję pająków pod balkonem leżała za to jakaś czarna ptaszyna ale po tym co z niej zostało nie mogłam określić co to było moje koty to są bestie a ze wychodzące to nie zawsze wiem co zezarły Odpowiedz Link
zaba_300 Re: Wiosna 02.03.13, 10:28 U mnie polowanie na rybiki trwa cały rok. Jak zdążę to ratuję, bo bardzo lubię rybiki , ale niestety często koty są szybsze... Odpowiedz Link
dorcia1234 Re: Wiosna 02.03.13, 11:28 u mnie cały rok trwa polowanie na muchy. Biedne, zasypiają jesienią w drewnie kominkowym i raptem ktoś brutalnie przerywa im hibernację. Trafiają w ciepło a tam czeka na nie potworny potwór, który żadnej musze nie przepuści Odpowiedz Link
noirdesir2 Re: Wiosna 02.03.13, 11:51 my pozwlamy polować na latające owady, toż to sama natura! jeszcze jej w tym pomagamy podnosząc kota pod sufit i ułatwiając jej złapanie ofiary w lapki, cudnie to wygląda, jak trzyma coś tam w łapkach i czeka aż ją sprowadzimy na podłogę i wtedy pożera (jak się uda i owad nie zdąży wylecieć Odpowiedz Link
karple Re: Wiosna 04.03.13, 14:44 noirdesir2 napisała: jeszcze jej w tym po > magamy podnosząc kota pod sufit i ułatwiając jej złapanie ofiary w lapki, cudni > e to wygląda, jak trzyma coś tam w łapkach i czeka aż ją sprowadzimy na podłogę > i wtedy pożera.... Ha ha my robimy dokładnie tak samo nazywamy to: łapaniem muchy kotem Też uwielbiam jak ona wtedy się wyciąga żeby być jak najwyżej i łapie delikwenta w łapeczki tak jakby klaskała a ile przy tym radości... Odpowiedz Link
fajnykotek Re: Wiosna 05.03.13, 08:05 ja też tak robię . Ciciek to już się tak nauczył, że jak mu mucha za wysoko poleci, to przybiega i mnie "woła" żebym mu pomogła . Odpowiedz Link
kubona Re: Wiosna 04.03.13, 18:51 mój poluje na muchy i komary. wyłażą ze szpar nieświadome, że od jesieni zamieszkał w domu KOT. też go podnosimy. zabawnie je łapie, jakby miał normalne ręce za miast łapek... Odpowiedz Link
menard44 Re: Wiosna 05.03.13, 10:56 Nie wiem moje dzikusy jaies "niepolujace" sa... stały widoczek to jak kicurki siedzą w budce/na budce a 2 m dalej sroki wyzeraja im jedzenie z michy... jak mój maz mówi po co maja sie meczyc ... przyjdzie taka jedna i nasypie swiezego... moze owady beda bardziej interesujace Odpowiedz Link
viki711 Re: Wiosna 05.03.13, 15:23 Mój też niestety pożarł dziś muchę, piszę niestety bo ostatnio weterynarz uświadomiła mnie, że muchy przenoszą tasiemce i inne robale, ale nie jestem w stanie upilnować łownej bestii, no i to jest kot wychodzący. Odpowiedz Link
loola_kr Re: Wiosna 05.03.13, 20:01 może cos na spacerach upolowała ale na razie nic nie przyniosła. Odpowiedz Link