beverly1985 16.03.14, 20:18 Dlaczego? Przeciez to forum o kotach, wchodzę zaobaczyc futra . Szanuję wszystkie zwierzęta, ale wyjątkową miłoscią darzę jedynie koty (tak, wiem, zła kobieta ze mnie). Psy, chocby najmilsze, sklaniajają mnie do zamknięcie tej strony Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 20:43 Dlatego, że oprócz kotów miewamy i psy, a na głównej stronie Zakątka prezentujemy swoich ulubieńców domowych. Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 21:13 Bo się koty ludziom pokończyły, to pokazują psy. P.S. Serio patrzenie na zdjęcie psa jest takim dyskomfortem? Odpowiedz Link
wadera3 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 21:22 No, to Ci współczujemy. Odpowiedz Link
niutaki Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 21:54 Ja psa nie mam, ale nie przeszkadzaja mi zdjecia Gospodarzem tu nie jestem, wiec nie powiem nic wiecej. Odpowiedz Link
saga55-5 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 22:22 . Psy, chocby najmilsze, sklaniajają mnie do zamknięcie > tej strony No i to jest własnie, moim zdaniem, twój wybór. Ogólnie, nikomu to nie przeszkadza , a pozwala poznać się lepiej w sensie zwierzyńca. Myslę że gdyby ktoś z forum miał problem z psem ( dla odmiany ) i podpytał ( na kocim forum ) też nie odesłano by go z niczym. Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 22:29 > Myslę że gdyby ktoś z forum miał problem z psem ( dla odmiany ) i podpytał ( na > kocim forum ) też nie odesłano by go z niczym. No raczej! Kocie forum pomogło mi skompletować wyprawkę dla psiaka Odpowiedz Link
salimis Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 22:45 Bo to są psy kociarzy, a psy kociarzy lubią koty. Dlatego zasługują na naszą uwagę. Odpowiedz Link
jottka Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 16.03.14, 23:35 ja bym powiedziała, że forum mimo nazwy ściśle gatunkowej jest jednak ogólnie dla wielbicieli tych, co skaczą i fruwają, jakby ktoś chciał papużkę w charakterze kota honoris causa pokazać, to też by pasowała moim zdaniem. koty z pewnością byłyby zachwycone Odpowiedz Link
saga55-5 beverly....... 16.03.14, 23:42 A tak odbiegając troszkę od tematu..........kilka dni temu był jeż na głównej Odpowiedz Link
inez21 Re: beverly....... 17.03.14, 09:13 a ja uwielbiam wszystko co się rusza i z przyjemnością patrzę na psy i jeże no i oczywiście nie przeszkadza mi to w kochaniu kotów najbardziej Odpowiedz Link
barba50 Re: beverly....... 17.03.14, 11:20 Mam jeszcze cztery koty do pokazania, ale potem może przyjdzie czas na ryby w oczku ew. na moje ulubione zdjęcie pająka. Czyż nie jest piękny? Odpowiedz Link
olinka20 Re: beverly....... 17.03.14, 12:03 Hihihi, a propos oczka wodnego, to kot znajomych ogołocił sąsiadce całe oczko wodne ze slicznych, czerwonych rybek. Co rano znajdowała na balkonie nowe okazy Odpowiedz Link
yvi1 Re: beverly....... 17.03.14, 12:28 Ja kiedys nawet kraby pokazywalam , no ale teraz sie jakos boje,moje myszki pokazac . Odpowiedz Link
schiraz Re: beverly....... 19.03.14, 08:16 Yvi1 pokaż myszki a ja pokażę moje myszoskoczki Mam trzy, wszystkie z ułomnościami (np brak ogonka czy niewykształcone uszko) zabrane bo właściciel chciał miot malutkich wywalić do śmieci.. Baran. Moje koty mają żywą telewizję ale nauczyłam skubańce, że myszki są fe i nie wolno ruszać. Co i tak oznacza zasadę ograniczonego zaufania i jak wychodzimy z domu to myszki zamykamy w jedynym pokoju z zamkiem bo klamki koty otwierają. Jak mi zwiały kiedyś z klatki to Tofi dorwał jedną ale nie zjadł tylko przycisnął łapą i zaczął miauczeć tak, że mnie obudził. A mógł zeżreć! Odpowiedz Link
lysy-jack Re: beverly....... 17.03.14, 13:53 barba50 napisała: > Czyż nie jest piękny? No właśnie. Ten koleś ma jednak w sobie coś z kota Odpowiedz Link
karple Re: beverly....... 17.03.14, 14:42 O matko kochana ja was proszę- wszystko tylko nie pająki!!!!! Na sama myśl gęsiej skórki dostaje a wy mi tu takie wielkie bestie pokazujecie brrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
salimis Re: beverly....... 17.03.14, 18:51 karple, ja też panicznie bałam się pająków do czasu . Kilkanaście lat temu na kursie komputerowym przysiadła się do mnie kobietka. Walnęła na swoim komputerze tapetę z pająkiem. Włosy stanęły mi dęba nawet pod pachami. Z czasem tak się obyłam z tym widokiem że już mi tak bardzo nie przeszkadzał, aczkolwiek nadal robił wrażenie. Odpowiedz Link
yoma Re: beverly....... 17.03.14, 18:58 A ja oduczyłam dzieciaki bać się pająków, ha Jack, to twoja fota? Odpowiedz Link
lysy-jack Re: beverly....... 17.03.14, 19:06 yoma napisała: > Jack, to twoja fota? Nie, nie moja. Nie podałem źródła, a zgodnie z netykietą powinienem. Poprawiam się. Tu jest więcej słodkich buziaczków W cztery oczy >> Odpowiedz Link
pi.asia Re: beverly....... 17.03.14, 19:21 Margo, jaką masz piękną modliszkę!!!! Ona jest udomowiona, czy co? Odpowiedz Link
margo.4 Re: beverly....... 17.03.14, 19:34 Nie. Onazyje sobie na wolnosci ale jak jestesmy w Prowansji to nas odwiedzala regularnie. Ciekawa jestem czy w tym roku sie pojawi Poczatkowo sie jezylam na nia jak tak mnie obserwowala tymi slepiami. Potem nabralam zufania bo nie skakal pô mnie. Ona jest bardzo duza Odpowiedz Link
pi.asia Re: beverly....... 17.03.14, 19:16 Swego czasu na innym gazetowym forum Ekspert napisał: gdyby pająki były wielkości kotów, ludzie tratowali by się na ulicach. I to jest najprawdziwsza prawda.... Odpowiedz Link
niutaki saga55-5 :) 17.03.14, 20:05 co do jeza, to w nastepnej edycji, kto wie, moze pojawi sie reszta kolczastego towarzystwa? pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
saga55-5 Re: saga55-5 :) 20.03.14, 00:26 Jak to MOŻE ? Uważam że powinnaś pokazać resztę domowników Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 17.03.14, 19:59 > Szanuję wszystkie zwierzęta, ale wyjątkową miłoscią darzę jedynie koty (tak, wi > em, zła kobieta ze mnie). To ze mnie tez. Od zawsze bylam psiara, moj stosunek do psow zaczal sie zmieniac tutaj, niechec rosla powoli, a apogeum to smierc Czarnego Pumy. Nie, nie psom krzywdy nie zrobie, jak trzeba nakarmie, napoje, ale na milosc i cieply miejsce w sercu nie maja co liczyc. Ale anwet widok owczarka colie nie spowodowal, ze przestalam czytac Zakatek. Sa ludzie co wielbia tylko koty, sa tacy co wielbia wylacznie psy. Miejsca starczy dla kazdego. A co do pajakow, takie przyjemniaczki sie nam trafiaja: Grammostola rosea wyploszona z rozanego zakatka. Od tego czasu roz nie przycinam Nie wpadam w histerie widzac pajaka, i dobrze bo tutaj trzeba miec silne nerwy jak spotkasz sie w oko w oko z arana de rincon (jadowity pajak zyjacy w 90% chilijskich domow), jednak przyznaje jak zobaczylam tego wlochacza to nogi sie pode mna ugiely, choc wiem, ze to stwor niegrozny. Odpowiedz Link
karple Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 17.03.14, 21:46 Nie no teraz to padłam!!! Barba i Jacek dali jeszcze zdjęcia do przełknięcia, ale Ty Mysuilku przesadziłaś!!! No czytam sobie spokojnie wątek, zajadam kolację.... az tu nagle takie coś!!! Mysiulku przecież to potwór prawdziwy!!!! na mniejsze reaguję histerią, ale na widok tego bydlaka padłabym trupem jak nic!!!! Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 17.03.14, 21:55 Rozpoczelam Twoja terapie, wg Salimis W kazdym razie do Chile sie nie wybieraj, pajaki to u nas codziennosc,, nie raz, nie dwa odkrywamy okazy scielac lozka. I to jadowite okazy. Na histerie nie ma miejsca i czasu, trzeba dzialac szybko i precyzyjnie. Odpowiedz Link
karple Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 17.03.14, 22:00 O rany.... czyli raczej nie przyjadę Cie odwiedzić no chyba że twoja terapia zadziała ale jakoś ie wyobrażam sobie sytuacji kiedy ściele łóżko a tam jadowate bydle.... wrrrr Mysiulku pełen szacunek.... Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 17.03.14, 22:03 I to bydle wcale nie jest takie duze, ot normalny pajak. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 05:20 jak juz jestesmy przy pajaczkach ale mamy tez takie stworki: i takie normalne : inna zywizna oprocz kotow tez bywa: Odpowiedz Link
arim28 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 09:35 Sa gruzinskie, chilijskie to ja pokaze mazurskie - Jaszczurka pozuje na reku mojej corki, potem zostala wypuszczona na wolnosc. Tego stwora czesto spotyka sie w czystych mazurskich jeziorach Tego nie znam Te pajaki zyja nad jeziorami Moja corka uwaza, ze to bedzie najpiekniejszy motyl swiata Nie, nie hodujemy ich Corka zbiera je ze sciezek i uklada pod drzewami (w bezpiecznym miejscu) Bak Burczymucha Odpowiedz Link
arim28 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 14:09 Czy ktos moze wie, jak nazywa sie ten stwor na ostatnim zdjeciu? Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 14:34 jesusmaria, musicie to robic???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mysle, ze przekaz zostal zrozumiany, blagam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mozecie sie smaic, ale ja na przyklad mam slimakofobie...... Odpowiedz Link
salimis Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 11:08 mysiulek08 napisała: CytatRozpoczelam Twoja terapie, wg Salimis hehe dobre Aha wyjaśnię jeszcze dlaczego owa kobietka zafundowała sobie taką a nie inną tapetę. Otóż ona również bała się pająków i ktoś zalecił jej taką terapię. Jej terapia odbiła się przy okazji na mnie bo kiedyś na widok pająka rzucałam się w akcie paniki do ucieczki, ba gdy w telewizji ujrzałam czym prędzej odwracałam szybko głowę i na ślepo zmieniałam kanał. Tak samo miała się rzecz gdy czytając gazetę natrafiłam na fotę z pająkiem, odruch był natychmiastowy, gazeta lądowała na podłodze. Tak więc wyobraźcie sobie gdy kilka lat temu na wystawie kotów w Poznaniu ujrzałam na ściance gablotę z ogromniastym ptasznikiem. Mało się nie posr ... ale w penym momencie pomyślałam, nosz kuźwa żebym ja się tego bała ? Podeszłam do tej gabloty z włosami najeżonymi niczym Puszek Okruszek. Serce mówiło mi - stój, nogi - spitalaj i kazałam przy tym ohydztwie zrobić sobie zdjęcie. Wystarczyłoby aby w tym momencie gablotka poruszyła się bądź spadła a ja byłabym szybsza od pendolino Od tamtego czasu wszystko się zmieniło. Odpowiedz Link
karple Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 16:58 Ja wam dziewczynki wierzę, ze terapia może poskutkować, ale jakoś nie jest mi do szczęścia potrzebne miłowanie pająków jakoś wole jak do tej pory zawołać chłopa, albo z braku chłopa kapciem rozwiązać problem!! ( oczywiście kapciem pająka nie chłopa ). Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 19:54 A bo to jest najlepsze rozwiazanie dla pajaka, kapec Odpowiedz Link
salimis Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 20:02 Przynajmniej zginie od razu a nie torturowany przez koty Odpowiedz Link
yoma Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 19.03.14, 08:04 Karple, żyj i daj żyć innym, co ci pająk zawinił. Odpowiedz Link
karple Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 20.03.14, 08:46 No masz rację Yoma ale ja nie umiem żyć z pajakiem pod jednym dachem, a ze moje koty pająki mają głęboko gdzieś i nie mogę liczyć na ich pomoc to radzę sobie kapciem..... Chociaż jak akurat jest mój mąż pod ręką to on humanitarnie wynosi delikwenta przed blok na szczęście mieszkamy właśnie w blokach i pająki zdarzają się rzadko, więc rozwiązanie ostateczne kapciem też nie jest zbyt częste Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 20.03.14, 15:35 Yoma, niebezpieczny tez? ;P Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 19:57 No to macie - to zdjęcie jest przynajmniej trochę kocie Odpowiedz Link
pi.asia Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 20:29 Jeszcze ja wstawię swoje okazy, też trochę kocie, bo mają futro jak się patrzy! To pierwsze to trikolorka Odpowiedz Link
karple Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 21:05 Ha ha Mysiulku masz rację- na pająka tylko kapeć ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że znajdujesz w pościeli jadowite bydlątko i z zimną krwią go pacasz kapciem ja na widok jadowitego pająka sama bym padła i nie musiałby mnie nawet kąsać Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 19.03.14, 00:10 Rincony nie sa tak szybkie jak czarne wdowy, to dosc strachliwy pajak bojacy sie halasu, swiatla. 'Nakryty' najczesciej zamiera w bezruchu i jest latwym celem. Na poscieli zazwyczaj obrywa otwarta dlonia i jest zbierany serwetka. Gorzej jak gdzies jednak zwieje, wtedy nawet odsuwanie lozka wchodzi w rachube. Przyznaje, ze czasami jak widze wyrosniete okazy to robi mi sie slabo. Pewnie nie zawsze jest rincon, ale traktowane sa tak samo. W poscieli sie trafiaja rzadko, czesciej w szafie, szczegolnie w ciuchach odwieszonych sezonowo, gdzie nie robisz porzadkow co tydzien. Odpowiedz Link
karple Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 19.03.14, 09:25 Czarne wdowy??? obrywanie gołą ręka??? No cóż jestem w szoku i podziwiam twoje opanowanie i mocne nerwy... Jeszcze raz Mysiulku pełen szacun!!! A tak na marginesie to jak twoje kotki reagują na jadowite pająki?? Jak twoja kicia dorwie coś takiego pierwsza to nie ma ryzyka ukąszenia?? Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 20.03.14, 15:41 Czarne wdowy zyja na zewnatrz, zwane sa zreszta 'pajakiem zboza', w domu widzialam chyba raz, nie udalo sie usmiercic, tak spieprzal. Czasami nie da sie inaczej niz z 'liscia', poza tym przeciez nie jest to wielka bestia, nie rzuci sie z atakiem, z reguly czeka spokojnie na wyrok. Pytalismywetow, koty sa bezpieczne. Nasze futra traktuja pajaki bezwglednie, Kicia.Yoda czasami ratuje na zycie a Grubson jakis czas temu mial pajaka w pysku i z takimi dyndajacymi odnozami go podnioslam, Grubsona znaczy Zyjac w takim kraju, trzeba podejsc to pewnych spraw jak tubylcy, w koncu rincony mieszkaja w prawie kazdym domu, a ugryzien ze skutkiem smiertelnym jest bardzo malo, jedno-dwa rocznie. Wiecej bardzo bolesnych powiklan. Odpowiedz Link
karple Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 21.03.14, 07:45 Dziękuję za wyjaśnienia Twoja terapia chyba działa bo nawet się dopytuję, a nie zamykam lapka w obawie że wylezie z niego pająk hi hihi Odpowiedz Link
lisek.chytrusek Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 21:10 Asiu, cudowna ta trikolorka, szkoda, że nam nie pokazałaś latem Odpowiedz Link
pi.asia Re: Dlaczego same psy na głownej ostatnio? 18.03.14, 21:17 Ależ pokazałam!!! Na poczekajce, w wątku Gąsienica w futrze Odpowiedz Link