aankaa 07.04.16, 17:21 tak spędzałyśmy naszego pierwszego wspólnego sylwestra - cynamonowe ciasteczka i kubek grzańca Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barba50 Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 18:42 No dobrze, dobrze. Ale czym świętowała Bisia? Bo chyba nie ciasteczkami, nawet cynamonowymi i tym bardziej grzańcem Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 19:51 no, jakoś jej te ciasteczka i winko nie podeszło, co zresztą widać na zdjęciu pewnie podzieliłyśmy się tuńczykiem (nie pamiętam) Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 20:17 Rzeczywiście, na tym zdjęciu Biśka wygląda na zasępioną i dumającą nad lichą zawartością talerzyka. Żeby chociaż dekorację z bitej śmietany! Coś musiała Ci dobitnie powiedzieć, bo zrobiłaś jej zdjęcie w tej scenerii (ku pamięci i ku poprawie skandalicznego świętowania wspólnego Sylwestra) Bita śmietana jakoś by Ci pomogła się zrehabilitować Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 20:36 no pacz, dopiero teraz do mnie doszło, że kubek wypełniony po brzegi a na talerzyku cieniutko... Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 20:32 ona tak ma jak zbliża się do drukarki - pełen stupor Odpowiedz Link
zaba_300 Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 20:23 Faktycznie, nie wygląda na zachwyconą przyjęciem sylwestrowym... Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 20:33 chyba sobie przykleję ten wątas do ulubionych żeby nie palnąć takiej głupoty w tym roku tym bardziej, że będziemy świętować we trójkę, z Mieszkiem Odpowiedz Link
zaba_300 Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 20:59 No to proponuję krewetki ze śmietanką, saszetki z kurczaka nadziewane wątróbką i odrobinkę tuńczyka na deser Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 21:23 jeśli dla BiŚkiniewicza - saszetki wyłącznie Felix z królika, innych w zęby nie bierze Mieszko - póki co - wciąga wszystko (włącznie z chlebem tostowym) Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 22:48 zdziwisz się - Mieszko wchłonął gotowanego selera, o pietruszce nie wspomnę, bo marchewka z mięsnego wywaru i BiŚkę nieco zauroczyła Odpowiedz Link
jottka Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 23:04 no ja przecież do tego nawiązuję, osobo pisząca o krótkotrwałej pamięci wszystko, co piszesz o tym wspaniałym krakowskim kocie, pozostaje na wieki w mym sercu czy jakoś tak. ale marchewka nie, marchewkę jadam tylko ja, wszystkie moje zwierzęta pluły nią konsekwentnie, a pierwszy mój kocur poczęstowanie nią uważał za obelgę połączoną z obrazą Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 23:21 eh, tyle piszę o tym wspaniałym krakowskim kocie, że już się gubię o czym było a o czym jeszcze nie oooooooo, dziś księciunio wydobył z niedomkniętej torebki bułkę (zwykle chowam do szuflady, ale zapomniałam) napoczął tuż przy, po czym wywlókł z kuchni do przedpokoju i tam (kilka razy, z różnych stron) spróbował czy to "jedzenie dla kotecka" na szczęście poprzestał na jednej, drugą (miałam nosa...) zostawił w spokoju Odpowiedz Link
jottka Re: ha ! moja BiŚka 07.04.16, 23:52 na pewno tęskni za obwarzankami! nic się tak dobrze nie nadaje do gry w hokeja po całym mieszkaniu jak wyciągnięty podstępem z plecaka obwarzanek Odpowiedz Link
pi.asia Re: ha ! moja BiŚka 08.04.16, 20:18 Boru Iglasty, co za grzeczna kicia!!! Na klawiaturę się nie pcha, po ekranie łapami nie paca, pazurów w drukarkę nie wpycha, nawet podkładkę pod mysz uszanuje i doopska na niej nie uwali.... Tyś ją, Aankaa, tak wychowała, czy w genach ma taką atencję do techniki?? Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 08.04.16, 23:06 nie chwalący - jam to uczyniła mam nadzieję, że przykład da i młodziak też uszanuje Odpowiedz Link
wiesia.and.company Re: ha ! moja BiŚka 09.04.16, 19:36 Hm... faceci są z Marsa, kobiety z Wenus. Biśka ma szacunek do techniki (może na wszelki wypadek trzyma się od niej z daleka), za to nonszalancja niektórych mężczyzn... Zobaczymy, czego nauczy Biśka chłopczyka, a co złapie od Mieszka Mieszko może mieć młodzieńczą fantazję i jeśli to zauroczy Biśkę i pokaże nowe możliwości... (tfu, tfu, kto wie? np. turlanie wiśni i wklepywanie pod dywan? wyciąganie z torebki fasolki szparagowej po jednej sztuce i uprawianie hokeja?) Odpowiedz Link
aankaa Re: ha ! moja BiŚka 09.04.16, 20:02 póki co Mieszko jest na tyle nieśmiały, że do komputerowni wchodzi szorując bokiem po ścianach/szafach więc jeśli się czegoś ma nauczyć to totalnego braku zainteresowania Odpowiedz Link
peonka Re: ha ! moja BiŚka 10.04.16, 10:28 Biśka Szczęściara! Telefon niezmiennie poprawia mi na "Boska" Odpowiedz Link