Dodaj do ulubionych

Koty w filmie

20.12.04, 20:46
Dwie moje pasje to koty i filmy. Gdy zauważę kota na ekranie film z miejsca
dostaje " punkty za pochodzenie".Proszę by wśród prozy kociego życia wybierać
takie perełki. Do moich ulubionych należy kot z filmu "Śniadanie u
Tiffany'ego" W strugach deszczu ...ale zobaczcie sami.
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: Koty w filmie 26.12.04, 21:33
      albo kot z "Bell, book and candle" - nie wiem jaki byl tytul w Polsce, ale kot
      jest cudo, i tak fajnie sie spaja w jednosc z Kim Nowak
    • aankaa Koty na zdjęciach 26.12.04, 22:48
      wczoraj "nad ranem" (czytaj: koło 9-10) był fajny dokument - nawiedzona kocia
      fotograf (najbardziej podobały mi się koty w skarpetach)
    • zettrzy Re: Koty w filmie 26.12.04, 23:09
      ach, i te wszystkie koty w niemych komediach - nie sposob spamietac i wyliczyc...
      • artop Re: Koty w filmie 26.12.04, 23:20
        Aha wczoraj kot w 'Polu rażenia" w TVP1 (tak wieczorkiem) świetnie budzil
        twardziela Brusia Wilisia
    • lady Re: Koty w filmie 31.12.04, 19:55
      A tytułowe "czarny kot, biały kot"? Ukochany film mojego ukochanego... wink
      • artop Re: Koty w filmie 31.12.04, 20:43
        Też lubi koty czy tylko film mu się podoba. A swoją drogą nie widziałem
        • lady Re: Koty w filmie 02.01.05, 11:38
          Lubi koty, nie żeby jakoś specjalnie miał wyjście, czy coś z tych rzeczy... ;-P
    • yanga Re: "Kot" 02.01.05, 12:01
      Był sławny, choć bardzo przygnębiający film "Kot" z Jeanem Gabinem i Simone
      Signoret na podstawie powieści Simenona pod tym samym tytułem.
    • dorre Re: Koty w filmie 02.01.05, 12:21
      A mój ulubiony serial o kocie to "sedem życzeń". Marzę o tym żeby wyszedł na
      dvd.
    • rudykotek Re: Koty w filmie 02.01.05, 14:49
      A czy musicale też mogą być??? Przecież jeden z najlepszych i najkociejszych to sławny "Cats" z muzyką Andrew Lloyd Webbera. Kupiłam ostatnio wydanie dwupłytowe i bardzo polecam wszystkim miłośnikom kotów. Fantastyczna scenografia, świetne kostiumy, muzyka i te kocie gesty, tak świetnie uchwycone i zaobserwowane u naszych ulubieńców... Jeszcze raz polecam!!!
      • artop Re: Koty w filmie 04.01.05, 12:45
        rudykotek napisała:

> A czy musicale też mogą być??? Przecież jeden z najlepszych i najkociejszych
        to
        > sławny "Cats" z muzyką Andrew Lloyd Webbera. Kupiłam ostatnio wydanie
        dwupłyto
        > we i bardzo polecam wszystkim miłośnikom kotów. Fantastyczna scenografia,
        świet
        > ne kostiumy, muzyka i te kocie gesty, tak świetnie uchwycone i zaobserwowane
        u
        > naszych ulubieńców... Jeszcze raz polecam!!!
        Pewnie, że mogą .A musical KOTY w teatrze ROMA od 14.01 do 26.02.Ale będzie
        jazda.Ciekawe jak wypadnie porównanie wersji amerykańskiej z polską.Z jednej
        strony amerykańska to oryginał ale z drugiej polską można zobaczyć na
        żywo.Muszę więc kupić ten album i wybrać się na KOTY do teatru
    • artop Re: Koty w filmie 05.01.05, 17:52
      "Koty to dranie" - film polski z roku 1978 w reżyserii Henryka Bielskiego w
      doborowej obsadzie aktorskiej.Trochę sentymentalna opowieść o dziadku, który
      miał za zadanie utopić małe kotki, ale .....oglądajcie bez obawy.
    • yellow1 a kot w kreskowkach? 22.01.05, 09:28
      Troszeczke off topic, ale tylko troszeczke, bo o kreskowkach smile) Wczoraj
      ogladalam bajke o kocie Filemonie (hehe, stara baba, a oglada kreskowkiwink) i
      tam ten czarny kocur (jakze on sie nazywal??) powiedzial fantastyczna, baardzo
      kocia kwestie smile Stwierdzil, ze jest zmeczony (choc caly dzien spal), na co ten
      malutki pyta, gdzie sie tak zmeczyl, a czarny odrzekl leniwym glosem: "Porzadny
      kot nie odpowiada na takie glupoty..."
      • artop Re: a kot w kreskowkach? 24.01.05, 19:08
        yellow1 napisała:

> Troszeczke off topic, ale tylko troszeczke, bo o kreskowkach smile) Wczoraj
        > ogladalam bajke o kocie Filemonie (hehe, stara baba, a oglada kreskowkiwink) i
        > tam ten czarny kocur (jakze on sie nazywal??) powiedzial fantastyczna,
        baardzo
        > kocia kwestie smile Stwierdzil, ze jest zmeczony (choc caly dzien spal), na co
        ten
        >
        > malutki pyta, gdzie sie tak zmeczyl, a czarny odrzekl leniwym
        glosem: "Porzadny
        >
        > kot nie odpowiada na takie glupoty..."
        "Stara baba - to ile ty masz lat kobieto stówkę czy ponad" A propos
        starszego kota to oczywiście Bonifacy. Po prostu koci świat
        "Ale wierz mi jest tylko jeden taki szpenio co weżmie tę robotę i radia to on
        slucha tylko w pogodę. Zobacz jak stoi w tych swoich butkach, ile się musial
        naszukać by znależć swój rozmiar" - to oczywiście Puszek-Okruszek ze Shreka 2
    • gatta_gatta Re: Koty w filmie 25.01.05, 20:49
      tak, 'no name cat' ze "Sniadania u Tiffany'ego" jest tez moim ulubionym.
      oprocz tego oczywiscie Garfield! a szczegolnie jego postawa:
      tinyurl.com/5sx3y
      smile)
      • artop Re: Koty w filmie 07.03.05, 20:33
        Wiktor Navorski ( w tej roli Tom Hanks) po wylądowaniu w Nowym Jorku
        ("TERMINAL"}otrzymał złą wiadomość " "KOTÓW" JUZ NIE GRAJĄ" .A więc
        zostają "Koty" w teatrze "ROMA" drogi Wiktorze. Moja recenzja tego
        przedstawienia niestety z góry skazana jest na tendencyjność.Po prostu musiało
        mi sie podobać i się podobało. Zapewne wielu z was słyszało "Pamięć" nie
        wiedząc , że jest to temat przewodni tego musicalu. Jeśli wśród prozy kociego
        życia znajdziecie chwilę to zobaczcie smutną historię odtrąconej starej kotki
        Grizabelli przeplatanej wesołymi przygodami Pumpernikla, Demeter i innych
        kocich piękności(Jedna nawet dała się pogłaskać (to plusy siedzenia w pierwszym
        rzędzie)}Właściciele psów często wyrzucają swoich "przyjaciół" Myślę ,że w
        naszej kociej rodzinie nie ma takich osób a przesłanie zawarte w tym utworze i
        wierszach p.Elliot'a bedzie wciąz żywe wśród miłośników kotów i "Kotów"
        Pozdrawiamiał
        • cat_s Re: Koty w filmie 08.03.05, 23:10
          Witam,
          Koty w filmie, na zdjęciach, w kreskówkach... By zbędnych wątków nie mnożyć, tu
          się dopisuję. Z prośbą...
          Czy może ktoś z Szacownego Grona kojarzy książeczkę formatu niewielkiego,
          śmiesznymi przeważnie rysunkami wypełnioną, której tytuł jak przez mgłę
          (niestety) kojarzę... "101 zastosowań kota"; albo "1001..."; albo jakoś
          podobnie. Autora, podobnie jak tytułu, oczywiście nie pamiętam.
          Książeczka, którą widziałem przelotnie wiele lat temu, od miesięcy chodzi za
          mną i miauczy, więc za wszelkie wskazówki bardzo wdzięczny będę - jaki ma tytuł
          naprawdę, kto jest autorem i czy jest jakoś w necie osiągalna?

Pozdrawiam
          cat_s
          • ludvika Re: Koty w filmie 09.03.05, 11:57
            A może to jest "101 pytań, które twój kot zadałby weterynarzowi, gdyby umiał
            mówić"? Autor - Bruce Fogle, wydawnictwo Lemur 1993 /rysunków nie tak dużo/. Z
            masą śmiesznych rysunków kojarzy mi się natomiast niewielka książeczka "Jak żyć
            z wyrachowanym kotem" - Eric Gurney. Obie gorąco polecam.
            • cat_s Re: Koty w filmie 09.03.05, 14:24
              Ludviko,
              Dzięki za odpowiedź. Niestety - o ile pamiętam - żadna z wymienionych przez
              Ciebie pozycji nie jest przeze mnie poszukiwanąsad
              Niemniej, nie znam ich - i jak Bóg da - chętnie przeczytam.
              Trochę zaczynam tracić nadzieję... Google w różnych wariantach katowałem już
              kilkakroć - prawdopodobnie kluczowe hasła brzmią jednak nieco inaczej.
              Ale przy zdrowych zmysłach jestem i książeczkę na pewno pamiętam! Jeden z
              rysunków na przykład przedstawiał... hmmm - jak by to zręcznie ująć - "kota do
              góry nogami", który do łapek miał przymocowane cztery świeczki; czyli
              taki 'koci świecznik' jakby wink Było to jedno z rzeczonych zastosowań kota.

Dziękuję raz jeszcze i - jeśli komu z czytających jakiekolwiek skojarzenie się
              nasunie - wdzięczny będę.

Pozdrawiam
              cat_s
              • ludvika Re: Koty w filmie 10.03.05, 11:56
                Coś mi świta z tym kotem świecznikiem, ale pewnie gdzieś przelotnie w księgarni
                widziałam. Z książek bardzo uciesznych rysunkowo i obrazkowo polecam Ci
                jeszcze "Jak żyć z neurotycznym kotem", jeśli nie znasz.
                Może jednak załóż nowy wątek książkowy - pewnie tu nie wszyscy zaglądają.
                Powodzenia w poszukiwaniach smile)
    • deadeasy kot(y) w Internecie 27.03.05, 14:28
      to sie nazywa miec kota wink

www.infinitecat.com/index.html
    • narysuj.mi.baranka Re: Koty w filmie 06.04.05, 16:49
      Tez tak mam! Jak widze kota w filmie to film od razu dostaje plusa. Zwracam
      uwage zwlaszcza na detektywow z kotami smile
      Moj ulubiony to Bruce Willisa w filmie "Pole razenia"
    • narysuj.mi.baranka PS Co prawda nie w filmie, ale... 06.04.05, 16:51
      Behemot w "Mistrzu i Malgorzacie" i jego wladcze: "Poprosze dowod osobisty".
    • ocencja Re: Koty w filmie 07.04.05, 21:01
      Napewno nie jest to główna rola ale ten kot był cudowny! W filmie o jamesie
      bondzie "tylko dla twoich oczu"
      • artop Re: Koty w filmie 27.04.05, 19:38
        Jak zdjąć kota z drzewa ? Obejrzyjcie "Iniemamocnych" Jedna z pierwszych
        scen wyjasni Wam wszystko.A swoją drogą twarda z niego sztuka była
    • dalija26 Re: Koty w filmie 28.04.05, 10:56
      No a cudna biała kiciunia w "Piątym Elemencie" Luca Bessona? Jak sobie ładnie TV
      oglądała smile
    • dalija26 Re: Koty w filmie 28.04.05, 11:01
      no i jeszcze o kreskówkach: a biedny Tom, który dostaje wycisk od Jerrego? A
      Kotecek Sylwester, którego Tweety ciągle wyprowadza w pole. Głupiutkie kotecki
      ale jakie kochane smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka