Dodaj do ulubionych

pytanko do oxygen

22.07.05, 14:41
Moje kociny maja dziś 17 dni i zastanawiam się czy już nie powinnam im czegoś
dodawać do mleczka , np. kleiku ryżowego?
Nie wyglądają na głodne, ale może już czas?
Jak to zrobiłaś u swojej kici?
W dodatku 5 sierpnia muszę na kilka dni wyjechać, kicie zostaną pod opieką
mojej koleżanki, wolałabym żeby były jak najmniej kłopotliwe i troszkę
usamodzielnione. Będą miały wtedy 4 tygodnie, czy już będą jadły z talerzyka?
Jak u was było?
Niby już odchowałam kiedyś takie kotki,ale szczegóły dawno wyleciały mi z
pamięci...
Obserwuj wątek
    • oxygen100 Re: pytanko do oxygen 23.07.05, 20:32
      Ja swojej dalam z tydzien temu cos innego do jedzenia (kleik ryzowy wlasnie)a
      ona we wtorek bedzie miala 6 tygodni. Odczekaj lepiej z tydzien, bo moga byc
      problemy z wydalaniem uklad pokarmowy moze byc jeszcze niewystarczajaco dojrzaly
      (moja po zmianie diety miala znowu zaparcia ale pomagalo podawanie actimela co
      8 godzin po 2-3 krople z zakraplacze), chociaz moze mozesz sprobowac do jednego
      posilku dodac troche kleiku. Polecam na poczatek gotowe dania gerbera kurczak
      indyk (franca sie rozwydrzyla i nie chce dan typu jarzyny z indykiemsmile). To
      papka ktora kotki moga zlizywac. Sprobuj na poczatku z lyzeczki lub z palca,
      jesli nie beda chcialy ze spodeczka. Moja nie potrafi nadal jesc tylko lize
      chociaz dzisiaj chyba jadla juz zmiksowana saszetke a nie zlizywala. Ale np.
      mleka ze spodeczka nie tknie bo po cosmile)Ja dos wojej nadal wstaje w nocy ale
      nie daje juz smoka tylko podtykam pod nos jedzenie na spodeczku i wabie aby
      wyszla sama z legowiska i zaczela jesc. Gorzej ze nadal sika na podloge i nie
      raczy do kuwetysad( dzisiaj w nocy spedzilam 1,5 godziny nad kuweta probujac
      wysadzic kote a i tak nalal na podlogesad(( Nic nie pomaga aniz miana kuwety,
      ani zmiana miejsca kuwety ani zostawianie sikow w kuwecie zeby obwachala.
      Apokalipsasmile)
      • ankaa9 Re: pytanko do oxygen 23.07.05, 21:00
        Dzięki.
        Wyliczylam właśnie, ze twoja jest starsza od moich o równe 3 tygodnie, jeszcze
        troche zaczekam z tym klekiem, jak radzisz, ale potem musze wkroczyc z
        usamodzielnianiem, bo nie chce zeby to wszystko spadlo na opiekunke kiedy wyjadę..
        Szkoda mi każdego dnia z nimi, ale trudno, dawno umowiony termin, nic nie
        poradzę. praca...
        Ominie mnie widok początków dorastania, już żałuję.
        Zaopatrzę spiżarnię koleżanki w gerbery i mam nadzieję, że sobie poradzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka