Dodaj do ulubionych

mleczaki? i ... sikanie

27.01.06, 21:12
mojemu kotu przed chwila wypadl zab. ma ok 7 miesiecy. czy koty maja mleczne zeby. wypadl mu
jeden z przednich gornych klow. czy to normalne czy cos jest nie tak.

a do tego sika mi na potege. wszedzie.
a najchetniej na lozko. byle nie do kuwety

stosowalam juz chyba wszystkie mozliwe sposoby, ale poza zamykaniem drzwi do sypialni nic nie
dziala. to zreszta tez nie dziala bo kot znajduje sobie co i rusz nowe miejsca, juz ma ich ok 4!
+dwie czyste! kuwety. stres i choroby odpadaja. weterynarz stwierdzil a ja potwierdzam ze mam
cudnego, zrownowaznego i kochanego kotka.

tylko sika. mniej wiecej co dwa, trzy dni..

pomocy
Obserwuj wątek
    • babka71 Re: mleczaki? i ... sikanie 27.01.06, 21:52
      sprawdź nerki, jak tak dużo sika to chyba ma coś z nerkami zmień weta i zapytaj
      na weterynaria..,
      a mleczaki to normalka spoko
      I dlaczego uważasz, że koty nie mają mlecznych zębów przecież to ssaki jak
      MY!!??
      każdy młody ssak ma mleczne zęby
      • zzawegla Re: mleczaki? i ... sikanie 28.01.06, 00:02
        bylam juz u kilku wet. i wszyscy mowia to samo. oraz poddaja mi rozne sposoby na to jego sikanie. ale
        nic nie pomaga, ja swoje, on swoje. dlatego zwracam sie do Was, moze znalezliscie jakas skuteczna
        metode o ktorej moze jeszcze nie wszyscy wiedza...

a co do zebow...
        to moje pierwsze zwierze, wiec pewnie bede miala jeszcze milion "glupich " pytan. dzieki za
        uspokojenie, bo to troche bylo straszne.
        • misia007 Re: mleczaki? i ... sikanie 28.01.06, 12:07
          Niewatpliwie twój kot ma jakiś problem,bo koty na ogół szybko się uczą sikać do
          kuwety.Powody mogą być różne ,bo to chimeryczne stworzenia.Może kuweta mu nie
          pasuje, może miejsce itp.Jeśli wykluczyć chorobę(bo to najczęśtsza przyczyna) to
          musisz kota pilnować, jak się przymierza do siku, za kark i do kuwety.Jeśli
          naleje obok nagadać draniowi no i super wyczyśćić wszystkie zasikane
          miejsca.Powodzenia.
    • groha Re: mleczaki? i ... sikanie 28.01.06, 13:54
      Jeszcze tylko dodam słowo, a'propos zrównoważonych kotów. Otóż, mam taką w
      domu. Na pierwszy rzut oka: anioł w kocim ciele. Na drugi rzut: chodząca
      dystynkcja. Na rzut oka weterynarza: cóż za grzeczna i spokojna kicia! A tak
      naprawdę, tak w środku, to neurasteniczka, nadwrażliwiec i niemożliwy tchórz.
      To, co wet początkowo brał za opanowanie, to po prostu strach, który ją
      obezwładnia i czyni z niej bezwolną szmatkę. Teraz wet już wie. A nam potrzeba
      było parę lat obserwacji i doświadczeń, by się o tym przekonać. W domu, gdzie
      czuje się bezpiecznie, zdarza jej się reagować na zmianę, której my nawet nie
      zauważamy. Czym? Oczywiście psychiczną niedyspozycją, którą wyraża
      podsikiwaniem. Przyczynę odkrywamy zazwyczaj po fakcie. Np. ostatnio doszliśmy
      do wniosku, że prawdopodobnie odreagowywała zbyt gwarny wieczór, gdyż byli
      goście, w tym jeden bardzo głośno śmiejący, którego się boi... Oczywiście u
      Twojego kota może być zupełnie co innego, ale jak widzisz, z tymi na pozór
      spokojnymi kotami też różnie bywa. One wszystkie, te kociska, mają niesamowicie
      bogate życie wewnętrzne i strasznie złożoną osobowośćsmile
      • lol21ndm Re: mleczaki? i ... sikanie 28.01.06, 23:31
        Faktycznie moze byc tak, jak pisze Groha.

Mam kota ze schroniska. Duzo przezyl i latwo sie go nie wyprowadzi z rownowagi.
        Od poczatku jego pobytu u nas (Listopad 2004) uzywal od pierwszej chwili
        kuwety, i nigdy nie bylo z tym klopotu. Od maja ub.r. zaczal wychodzic na dwor
        za potrzeba, ale kuweta jak stala tak stoi, zawsze dla niego gotowa.
        Dzisiaj wlasnie zdazylo sie, ze moj syn robil duzo halasu (klocic mu sie ze mna
        zachcialo i robil to dosc glosno). Kot w miedzyczasie byl gdzies w mieszkaniu.
        Dopiero potem, gdy na gore poszlam, to zastalam w lazience pol kuwety
        wygrzebane na zewnatrz. Nic nie zrobil (oprocz balaganu), ale mysle, ze to byla
        reakcja na stres...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka