Dodaj do ulubionych

Butów kupowanie

27.03.14, 15:31
Stosownie do marudzenia Dzidzi na marudzenie polityczne pomarudzę na temat niepolityczny.
Buty kupiłem w sieciówce, przeciętne, wygodne, ani najdroższe ani najtańsze.
Przymierzyłem prawy, był ok, do lewego zasłoniętego papierkiem w pudełku nawet nie zaglądałem (mój błąd?), pani przy kasie pudełko otworzyła, buty obejrzała, numer artykułu i cenę zeskanowała, urządzenie zapikało, zapłaciłem i do domu.
Okazało się, że buty były różnych rozmiarów, choć bliskich sobie, no ale na szczęście był prawy i lewy.
Niby nic, ale kosztowało mnie to kolejny wyjazd do sklepu kawałek drogi od domu, pytania o jakieś wewnętrzne naklejki, które zerwałem i wyrzuciłem oraz - uwaga - proszę sobie znaleźć ewentualny pasujący wink Znalazłem, a co..
Do pudełka z dobranymi butami torebki już nie dostałem - przecież dostałem poprzedniego dnia = mogłem sobie z domu przywieźć. I łaziłem potem po cały handlowym centrum z pudełkiem pod pachą, niewygodne, wierzcie mi.
Ale pani za to koniecznie chciała mi sprzedać dodatki typu środki w psikaniu do konserwacji skóry, wkładki antygrzybiczne i inne takie smile
I pomyśleć, że tej sieci wieki temu pomagałem się zainstalować w Polsce i parę razy do nich do Essen jeździłem..
Dzidziu - czy wystarczająco pomarudziłem niepolitycznie???? wink
Obserwuj wątek
    • old.bear Re: Butów kupowanie 27.03.14, 15:42
      Skoro padła nazwa Essen Twój post Kapitanie niezaprzeczalnie stał się polityczny big_grin
      • ewa9717 Re: Butów kupowanie 27.03.14, 16:11
        Albo kulinarny i wracamy do Dzidzi wink
        • kapitan_marchewa Re: Butów kupowanie 27.03.14, 16:29
          Post Dzidzi był jak najbardziej "kulinarny", wszak jajka w tle wink
          Misiu, to Essen mało co komu mówi..
          • old.bear Re: Butów kupowanie 27.03.14, 16:34
            No mnie akurat mówi. Nie opuszczałem lekcji geografii. A i na własne oczęta widziałem Essen ( nie mylić z esencją ) big_grin )
            • dzidzia_bojowa Re: Butów kupowanie 27.03.14, 18:03
              Brawo Kapitanie! Nowe doświadczenie w kupowaniu czegokolwiek -bezcenne! Już wiesz, że trzeba przymierzyć oba buty. Ja w każdym razie wiem. Mało tego, mierzę i chodzę po sklepie jak modelka sprawdzając czy aby obuwie wygodne, nieobcierające i takie tam, bo mam stópki delikatne i podatne na bąble.

A teraz (nie) pomarudzę na Orange. Wyobraźcie sobie, moi drodzy, że Orange obdarowało mnie dwoma tabletami i nie chce jednego z nich z powrotem. Miesiąc temu przedłużyłam umowę na Neostradę, zamówiłam abonament z transferem gwarantującym mi prezent w postaci tabletu. W stosownym czasie kurier przywiózł mi umowę i tablet, podpisałam, przyjęłam prezent, popatrzyłam na niego i stwierdziłam, że to dziadostwo i tablet leży nieużywany. Minął tydzień, radośnie korzystam z szybszego transferu używając starego lapka bo lepszy jest niż kaszaniasty tablet aż tu nagle telefon od kuriera: mam dla pani przesyłkę. Myślę sobie: ki diabeł? Niczego nie zamawiałam. Kurier jak stary bywalec nie musi szukać mojego mieszkania, trafia bezbłędnie i wręcza mi paczkę od Orange. Większą niż poprzednio. Bez żadnych dokumentów do podpisania, bez żadnych dodatkowych zobowiązań! Tablet większy, z akcesoriami, etui, z wyglądu elegancki. Zdziwiona jak nie wiem co dzwonię na infolinię dla abonentów ( płatną, co jest dla mnie skandalem) bo chcę sprawę wyjaśnić by w jakieś dodatkowe koszta się nie wpędzić. Konsultant sprawę przyjął do wiadomości, obiecał sprawę wyjaśnić i poinformować mnie o rezultacie. Nie doczekawszy się telefonicznego wyjaśnienia napisałam maila z opisem całej sprawy i natarczywym pytaniem co mam robić. Na razie chyba nic nie muszę robić, bo odpowiedzi brak.
              A tak nawiasem mówiąc drugi tablet choć większy i z akcesoriami jest równie wielką kaszaną jak ten pierwszy.

Taka mała konsumencka dygresjasmile
              • old.bear Re: Butów kupowanie 27.03.14, 18:34
                No i jak tu nie wierzyć ? W przysłowia, rzecz jasna wink
                Od przybytku czasem boli głowa big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka