lolik2 ORZEKA SIĘ, CO NASTĘPUJE 13.11.06, 16:13 § 1. 1. Rozporządzenie określa gatunki lub grupy gatunków zwierząt niebezpiecznych dla życia i zdrowia ludzi, w tym drapieżne i jadowite, ze wskazaniem kategorii zwierząt według stopnia zagrożenia dla człowieka, których hodowla i utrzymywanie poza ogrodami zoologicznymi i placówkami naukowymi prowadzącymi badania nad zwierzętami, a także cyrkami są zabronione. § 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2007 r. Lp. Grupa systematyczna Kategoria1) Uwagi 1 2 3 4 SSAKI Mammalia 1 leniwce dwupalczaste Choloepus spp. II niebezpieczeństwo zaatakowania przednimi, wyposażonymi w długie pazury, kończynami 2 mrówkojad wielki Myrmecophaga tridactyla II niebezpieczeństwo zaatakowania bardzo silnymi przednimi kończynami 3 małpy szerokonose Cebidae (z wyjątkiem kapucynek Cebus spp. i sajmiri Saimiri spp.) II niebezpieczeństwo pogryzienia, infekcji 4 koczkodanowate Cercopithecidae (z wyjątkiem talapoinów Miopithecus spp.) II niebezpieczeństwo pogryzienia, infekcji 5 gibony Hylobatidae I niebezpieczeństwo pogryzienia, infekcji 6 małpy człekokształtne Hominidae I niebezpieczeństwo pogryzienia, infekcji 7 likaon Lycaon pictus I niebezpieczeństwo pogryzienia 8 hieny Hyaenidae I niebezpieczeństwo pogryzienia 9 rysie i karakale Lynx spp. I niebezpieczeństwo pogryzienia, podrapania 10 gepard Acinonyx jubatus I niebezpieczeństwo podrapania, pogryzienia i rozszarpania 11 duże kotowate z rodzaju Panthera I niebezpieczeństwo podrapania, pogryzienia, rozszarpania 12 puma Felis concolor I niebezpieczeństwo podrapania, pogryzienia i rozszarpania 13 irbis Uncia uncia I niebezpieczeństwo podrapania, pogryzienia i rozszarpania 14 pantera mglista Neofelis nebulosa I niebezpieczeństwo podrapania, pogryzienia i rozszarpania 15 rosomak Gulo gulo I niebezpieczeństwo pogryzienia, bardzo agresywne, nieustępliwe 16 ratel Mellivora capensis II niebezpieczeństwo pogryzienia, oblania cuchnącą wydzieliną 17 mors Odobenus rosmarus I niebezpieczeństwo pogryzienia, przygniecenia, utopienia 18 słonie morskie Hydrounga spp. I niebezpieczeństwo przygniecenia, utopienia 19 panda wielka Ailuropoda melanoleuca I niebezpieczeństwo pogryzienia 20 niedźwiedziowate Ursidae I niebezpieczeństwo pogryzienia, rozszarpania 21 słonie Elephantidae I niebezpieczeństwo stratowania, przygniecenia, uderzenia 22 nosorożce Rhinocerotidae I niebezpieczeństwo stratowania, przygniecenia 23 hipopotamy Hipopotamidae I niebezpieczeństwo stratowania, przygniecenia, pogryzienia 24 żyrafa Giraffa camelopardalis II niebezpieczeństwo kopania 25 bawół kafryjski Syncerus caffer I niebezpieczeństwo stratowania i zaatakowania rogami 26 gaur Bos gaurus I niebezpieczeństwo stratowania i zaatakowania rogami 27 piżmowół Ovibos moschatus I niebezpieczeństwo stratowania i zaatakowania rogami PTAKI Aves 28 kazuary Casuarius spp. I niebezpieczeństwo zaatakowania potężnymi nogami GADY Reptilia 29 krokodyle Crocodylia (z wyjątkiem: kajmanów karłowatych Paleosuchus spp., kajmana krokodylowego Caiman crocodilus, krokodyla krótkopyskiego Osteolaemus tetraspis i aligatora chińskiego Alligator sinensis) I niebezpieczeństwo pogryzienia 30 waran z Komodo Varanus komodoeansis I niebezpieczeństwo pogryzienia, infekcji 31 helodermy Heloderma spp. I jadowite 32 pyton siatkowany Python reticulatus I niebezpieczeństwo uduszenia 33 pyton skalny Python sebae I niebezpieczeństwo uduszenia 34 anakondy Eunectes spp. I niebezpieczeństwo uduszenia 35 zaskrońce wschodnie Rhabdophis spp. I jadowite 36 Boiga spp. I jadowite 37 Conophis lineatus I jadowity 38 mussurana Clelia clelia I jadowity 39 bomslang Dispholidus spp. I jadowite 40 Thelotornis spp. I jadowite 41 zdradnicowate Elapidae I jadowite 42 węże morskie Hydrophiidae I jadowite 43 żmijowate Viperidae (wraz z wyróżnionymi w starszej systematyce - grzechotnikowatymi Crotalidae) I jadowite 44 Żółwiak wąskogłowy Chitra indica II niebezpieczeństwo pogryzienia RYBY Pisces 45 skorpeny Scorpaena spp. I jadowite 46 węgorz elektryczny Electrophorus electricus I niebezpieczeństwo porażenia prądem PAJĘCZAKI Arachnida pająki Aranea 47 czarne wdowy Latrodectus spp. I jadowite 48 tarantule Lycosa spp. I jadowite 49 Ctenidae spp. I jadowite 50 Loxosceles spp. I jadowite 51 Ceratogyrus spp. I jadowite 52 Poecilotheria spp. I jadowite 53 Pterinochilus spp. I jadowite 54 Atrax spp. I jadowite 55 Trechona spp. I jadowite 56 Macrothele spp. I jadowite 57 Conothele spp. I jadowite skorpiony Scorpionidea 58 Centruroides noxius I jadowity 59 Centruroides exilicauda I jadowity 60 Buthus occitanus tunetanus I jadowity 61 Androctonus australis I jadowity 62 Androctonus mauretanicus I jadowity 63 Leiurus quinquestriatus I jadowity 64 Mesobuthus eupeus I jadowity 65 Parabuthus granulatus I jadowity 66 Parabuthus transvaalicus I jadowity 67 Tityus trinitatis I jadowity 68 Tityus serrulatus I jadowity PARECZNIKI Chilopoda 69 pareczniki Scolopaendra spp. I jadowite ŚLIMAKI Gastropoda 70 Conus geographus I jadowity GŁOWONOGI Cephalopoda 71 ośmiorniczki Hapalochlaena spp. I jadowite Objaśnienie: 1) Kategoria I obejmuje najbardziej niebezpieczne gatunki lub grupy gatunków zwierząt, które z przyczyn naturalnej agresywności lub właściwości biologicznych mogą spowodować u człowieka uszkodzenie ciała powodujące trwałe kalectwo albo zgon; kategoria II obejmuje pozostałe gatunki lub grupy gatunków zwierząt niebezpiecznych. Odpowiedz Link
vauban Re: NARESZCIE 13.11.06, 21:16 wiadomo, czego wystrzegać się, będąc z wizytą u znajomych zoofilów :P Odpowiedz Link
latajacy_rosomak O 14.11.06, 12:51 > 15 > rosomak Gulo gulo > I > niebezpieczeństwo pogryzienia, bardzo agresywne, nieustępliwe Już nie mogę się hodować. Ale klapa. Nasza klapa na oczy. Odpowiedz Link
lolik2 POJAZD 23.11.06, 11:30 Samochód osobowy oznacza pojazd samochodowy o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 tony, konstrukcyjnie przeznaczony do przewozu nie więcej niż 9 osób łącznie z kierowcą, z wyjątkiem: b) pojazdu samochodowego mającego więcej niż jeden rząd siedzeń, które oddzielone są od części przeznaczonej do przewozu ładunków ścianą lub trwałą przegrodą i którego długość części przeznaczonej do przewozu ładunków, mierzona po podłodze od najdalej wysuniętego punktu podłogi pozwalającego postawić pionową ścianę lub trwałą przegrodę pomiędzy podłogą a sufitem do tylnej krawędzi podłogi, przekracza 50% długości pojazdu; dla obliczenia tej proporcji, długość pojazdu stanowi odległość pomiędzy dolną krawędzi przedniej szyby pojazdu a tylną krawędzią podłogi części pojazdu przeznaczonej do przewozu ładunków, mierzona w linii poziomej wzdłuż pojazdu pomiędzy dolną krawędzią przedniej szyby pojazdu a punktem wyprowadzonym w pionie od tylnej krawędzi podłogi części pojazdu przeznaczonej do przewozu ładunków; Odpowiedz Link
huann 500 CIP 23.11.06, 12:38 jest jak Alibaba i 40 rozbójników z 1000 i 1 nocy, a imię ich 40 i 4, a liczba jego 666 a jeeeeść!!! Odpowiedz Link
szprota TESTOWAŁAM DZISIAJ KOTA 25.11.06, 00:41 ale pomimo nowej wersji zawartość miał nieco nieświeżą. Odpowiedz Link
szprota DOCZEKAŁAM SIĘ PRZEPROSIN 02.12.06, 11:17 od redakcji.lodz za akcję spamerską :D ech, gdzie te czasy, gdy w akcji brali udział wszyscy, a b00g13 przepraszał...! Odpowiedz Link
szprota "LUCK IS MY SECOND NAME. BUT MY FIRST NAME IS BAD" 13.12.06, 22:35 (by Terry Pratchett) dzień rozpoczęłam strasznym mrożącym krew w żyłach wrzaskiem. dopiero po chwili konsternacji uprzytomniłam sobie, że tak krzyczy mój telefon, gdy dzwoni mój kierownik, a że kierownik nie dzwoni nigdy, to ustawiłam sobie taki głupi dzwonek. ale na szczęście już nie spałam. potem spędziłam wraz z Huann półtorej godziny w urzędzie wśród warczących w komórki dresiarzy, olbrzmich tapet odpadających od ich skromnych właścicielek i przytłaczająco alkatrazowych korytarzy. ale na szczęście zdążyłam ze złożeniem wniosku o wymianę dowodu w tym roku i będę w nim mieć ładne zdjęcie z warkoczykami. potem poleźlimy do Geant na szybkie zakupy i w wyniku mojego roztargnienia musiałam powiedzieć pere lachais la bon towarowy sodexho. ale na szczęście spotkaliśmy Saperów pod AGD i kupiłam wielce intrygujący krem z kasztanów. potem już sama poszłam do Medaxu do takiego pana, co gdyby nie jedna przekonywająca karta z centrum medycznego, musiałabym mu za zaglądanie w międzynóże płacić trzycyfrowo. Ale na szczęście ni chwili nie czekałam na swoją kolej. potem, wróciwszy do domu i zorientowawszy się w zgubie kuponów, postanowiłam wrócić do Manu i naiwnie popytać, czy się gdzie nie poniewierają. Ale na szczęście pojechał ze mną tato. Bonów nie było. Na szczęście mam Audioslave w odsłuchu i miodny rumianek na podgrzewaczu. Odpowiedz Link
vauban Re: O JA PIERDOLĘ, DOWÓD ! 13.12.06, 23:40 Ja też muszę wymienić, bo panie na poczcie uśmiechają się złowieszczo ! Odpowiedz Link
huann GOŁĄBEK NIEPOKOJU POCZUŁEM 13.12.06, 23:48 a czy gołębie pocztowe lęgną się w skrzynkach? Odpowiedz Link
vauban Re: JA TEŻ JESTEM WNUCZKĄ ŚMIERCI ! 16.12.06, 23:24 Takie mi wyszło: Susan Sto Helit You scored 95 intelligence, 65 morality, and 50 physical strengenth! As Death's granddaughter (a long story, which you greatly dislike), you inherited his ultimate practicality and lack of fear. In fact, boogeymen and other childhood boggles fear YOU. Often assisted by the Death of Rats and his raven, you manage to fix the Universe inbetween working as a governness and educating the masses. The ultimate teacher. Odpowiedz Link
szprota MASZ WIĘCEJ INTELIGENCJI I MORALNOŚCI ODE MNIE 16.12.06, 23:34 i ach ech to naprawianie świata... Odpowiedz Link
szprota SUPLEMENT 26.12.06, 15:06 b00g13 13:41:15 ale oni sa kurwa upierdliwi Szprota 13:41:21 którzy? b00g13 13:41:27 DEATH You scored 82 intelligence, 35 morality, and 54 physical strengenth! YOU ARE SMART, SAVVY, AND KNOW WHAT DEDICATION TO THE JOB IS...MOST OF THE TIME. YOU ENJOY YOUR WORK, AND EVEN HELP OUT OTHER ANTHROPOMORPHIC PERSONIFICATIONS FROM TIME TO TIME. RECENTLY, YOU'VE LEARNED WHEN TO BEND THE RULES, MUCH TO THE DEATH OF RATS'S CHAGRIN. b00g13 13:41:33 oni Szprota 13:42:50 przyznaj sie lepiej ze manipulowales testem. poza tym z niego wynika, ze jestem twoja wnuczka b00g13 13:43:04 HA HA HA Szprota 13:43:26 nienienienie, w tym roku mowisz HO HO HO On ma dobrze, ma sky one i może obejrzeć Wiedźmikołaja :( Odpowiedz Link
meteor2017 Witaj babciu :) 26.12.06, 15:29 Znaczy dziadku :) Susan Sto Helit You scored 72 intelligence, 69 morality, and 64 physical strengenth! As Death's granddaughter (a long story, which you greatly dislike), you inherited his ultimate practicality and lack of fear. In fact, boogeymen and other childhood boggles fear YOU. Often assisted by the Death of Rats and his raven, you manage to fix the Universe inbetween working as a governness and educating the masses. The ultimate teacher. My test tracked 3 variables How you compared to other people your age and gender: You scored higher than 3% on intelligence - Hmmmm.... You scored higher than 81% on morality You scored higher than 47% on strength Odpowiedz Link
szprota WYGLĄDA NA TO 26.12.06, 15:32 że, tradycyjnie, oprócz mnie jestem jeszcze ja. mamy już trzy Susan Sto Helit! Odpowiedz Link
szprota KOPIOWAŁAM DZIŚ RUBIKA 17.12.06, 15:55 może mi ktoś powiedzieć, dlaczego skądinąd wielce sympatyczny odpowiednik nero nazywa się alcohol?! Odpowiedz Link
szprota MAM KLĘSKĘ URODZAJU 06.01.07, 23:41 pod względem ilości soku pomarańczowego i ciast: sernik, makowiec i babka drożdżowa (piernika sama wykończę) a wszystko to <ahref="http://picasaweb.google.pl/szprotek/BabyUMnie">dlatego, że</a> było u mnie pięć bab i dwoje dzieci. laboga. Odpowiedz Link
szprota Re: MAM KLĘSKĘ URODZAJU 06.01.07, 23:44 pod względem ilości soku pomarańczowego i ciast: sernik, makowiec i babka drożdżowa (piernika sama wykończę) a wszystko to dlatego,że było u mnie pięć bab i dwoje dzieci. laboga. Odpowiedz Link
szprota WRÓĆ, CZTERY BABY 07.01.07, 02:30 ja piąta. i niekoniecznie u siebie, co się okazało w późniejszej awanturze z ojcem. :/ Odpowiedz Link
szprota A CZEMU JA SIĘ NIE POCHWALIŁAM 27.01.07, 23:16 nowym dowodem? bo żaden cymes wymienić dowód po czasie?! Odpowiedz Link
szprota PRZEGAPILIŚMY KONIEC ŚWIATA! 25.02.07, 01:09 zawsze wiedziałam, że tak będzie. "Wyróżnienie (...) otrzymuje Polkomtel - za wyznaczenie daty końca świata na 15. stycznia 2007 roku. W promocji "Niemożliwe, a jednak!" w Simplusie można było rozmawiać za 5 groszy za minutę do - jak to się Polkomtel chwalił na swoich stronach internetowych - końca świata. Po dwóch tygodniach wyznaczono datę końca obowiązywania promocji." więcej tu (uprzedzam, że brażowe) Odpowiedz Link
huann CHWALĄ FORUM KOTA BERETA! 04.03.07, 13:26 o, tutaj: <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.htmlf=33304&w=58202240&a=58424247">gratu lacje!!!</a> Odpowiedz Link
meteor2017 AHREFY! AHREFY! 04.03.07, 17:44 Straszliwe AHREFY - i tu i za linkiem (w którym html?f - ? uciekł) Odpowiedz Link
huann Re: O RETY! ROLETY! 17.03.07, 22:27 szprota napisała: > bambusowe :D kolizyjne, ale komunikatywne? Odpowiedz Link
meteor2017 JA TEŻ 19.03.07, 21:03 Pijmy szybciej, bo zaraz filiżanka z javą przestanie parować. Odpowiedz Link
szprota A CO MASZ W AUTOSTRACIE? 19.03.07, 21:10 bo my mamy gmaila, gada, blusolejla i wiadoma. Odpowiedz Link
meteor2017 EEEE, TO JA MAM KURVA 19.03.07, 21:21 HERBATĘ!!! Ale nie filiżanka, tylko kubek i do tego nie parujący... widać stara wersja wymagająca aktualizacji. W tym wątku i tak nikt nie znajdzie :P Odpowiedz Link
lavinka A ja nie fiem co mam... 19.03.07, 21:28 Bo wygląda jak kubek ale jest (uwaga trudne słowo) transparentne jak szklanka. Ale szklane nie jest... a w srodku fusy.... lav Odpowiedz Link
huann RE?! 19.03.07, 21:45 lavinka napisała: > transparentne jak szklanka. albo rospuda. Odpowiedz Link
szprota DURA LEX SED SEDES 19.03.07, 21:45 znaczy, szklanka. personalnie preferuję kubeczki. Odpowiedz Link
huann RE!? 19.03.07, 21:49 szprota napisała: > personalnie preferuję kubeczki. ale smakowe! :D Odpowiedz Link
huann A SZPROT 19.03.07, 22:05 zauważył na zdjęciu promocyjnym z folderu reklamującego wdzięki sweet ser landu, że jest tam też kubeczek i ten kubeczek zamiast ucha jako ucho tzn. ucho u niego jest karabinek wspinaczkowy z uchem stanowi jedność piony i poziomy zrównoważone jak alpy z jeziorami pod under the blue sky co za historia no popatrz co za historia ała ała. Odpowiedz Link
szprota BO TA SWEET SER LAND 19.03.07, 22:07 To śliczna kraj jest. góry, jeziora, jaskinie i TANI SER! i czekolada. Odpowiedz Link
meteor2017 I KUBEK 19.03.07, 22:13 I szukałem pocztówki z poligonu, na której był zdemilitaryzowany kubek... ale nie znalazłem :( Może nie wrzuciłem? Ale to za tydzień Odpowiedz Link
szprota A JA POUCZĘ SIĘ POKORY I CIERPLIWOŚCI 19.03.07, 22:15 przy General Packet Radio Service 53 kbps. już nigdy, nigdy nie będę narzekała na dwukrotnie szybszą wifi... Odpowiedz Link
szprota GOOGLE SAYS 20.03.07, 23:37 Zorganizuj swój kalendarz i zsynchronizuj się z przyjaciółmi. dobrze, mamo. Odpowiedz Link
szprota BARDZO TEN GUGIEL MĄDRY 20.03.07, 23:52 najpierw mi napisał:Nie ma tu nic do czytania. Jeśli się nudzisz, zobacz Google News. Potem chciał wyszczególnić różnice między wydarzeniami prywatnymi a publicznymi. Następnie zaś napisał mi haiku: Goście mogą zaprosić innych sprawdzić listę gości i ostatecznie kazał mi się zastanowić nad niezwykle ważką kwestią... Jak utworzyć wydarzenie przy użyciu pop-upu wydarzenia? (podejrzewam, że klikając w ikony...) Odpowiedz Link
szprota MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ 06.04.07, 00:08 nową fryzurą no dobra, telefon też mam nowy :D Odpowiedz Link
szprota PO UMYCIU RACZEJ W KOSMYKACH 10.04.07, 14:26 ale cieszy mnie brak szopy noworocznej na łbie. Odpowiedz Link
szprota SUBWATEK ALLEGRYCZNY - WYDANIE KWIETNIOWE 23.04.07, 22:10 Karp do stawów ,oczek , dla hodowców zdrowy (na kolanka też?) Odpowiedz Link
szprota MAGIC EGG -TWOJA MIŁOŚĆ WYKIEŁKUJE z... JAJA! 23.04.07, 22:13 nie przeceniają tej owulacji? Odpowiedz Link
szprota OŚLICA. PO PROSTU OŚLICA. 23.04.07, 22:15 "Sprzedam dziesięcioletnią oślicę (osły żyją bardzo długo), 120 cm wzrostu. Ujeżdżona.Nie gryzie, nie kopie,spokojna jak to osioł. Robi io,io,io... W dobre ręce." Kotbert mnie podejrzewała o sfingowanie tej aukcji... aha, uprzedzając wasze pytania: owiec i kóz na allegro nie ma. Odpowiedz Link
szprota CO ONI ROBIĄ TYM ZWIERZĘTOM PRZED SPRZEDAŻĄ?! 23.04.07, 22:16 "zostaly dwie samiczki czarne:) jedna podpalana od dolu, druga z bialymi wstawkami" KotBert pewnie w miejscach wypalonej sierści Odpowiedz Link
szprota Sprzedam Żywą Mysz z Akcesoriami 23.04.07, 22:17 (wybaczcie brak konwencji, ale tu pięknie zagrała pisownia) KotBert 21:46:08 bardzo mi się podoba szacunek okazany tej Myszy Szprota 21:46:23 i Jej Akcesoriom. Odpowiedz Link
szprota SPRZEDAM KOSZATNICZKI DWUMIEŚIĘCZNE, 23.04.07, 22:19 OD NIESPOKREWNIONYCH RODZICÓW CO JEST PEWNE ŻE ZWIERZAKI NIE SĄ CHORE. na dysgrafię pewnie nie zapadły. Odpowiedz Link
szprota KRYMEK W ŁAPCIACH 23.04.07, 22:20 "Witam,dzis mam do sprzedania ładnego krymka czerwonego samca,ma piękne łapcie" ale co mamy łapać? Odpowiedz Link
szprota PEWNA ALTERNATYWA DLA FARBY DO WŁOSÓW 23.04.07, 22:22 "Na mojej aukcji oferuje perukarza.Jest to samiczka czarna płowa z pasami" (tytuł aukcji baj majself) Odpowiedz Link
szprota AUKCJA CZY ANONS W CAFE GAZETA? 23.04.07, 22:23 bardzo urodziwy, wzrost ok 175 cm, posiada paszport. Bardzo szybko uczący sie, bezproblemowy w obsludze. bardzo szybko sie uczy, chodzi sam w tereny, reaguje na komendy głosowe, wykazuje predyspozycje do skoków, zdrowy, bez kontuzji. Odpowiedz Link
szprota CHARYTATYWNA KAROL W BARDZO CIĘŻKIM STANIE! 23.04.07, 22:24 zasadniczo współczuję Karol, zwłaszcza jeśli jej charytatywa są w takim stanie. Odpowiedz Link
szprota PARA BUDAPESZTÓW 23.04.07, 22:27 Polak Węgier dwa bratanki. KotBert 22:05:50 pratanki czyli stare czołgi Szprota 22:06:25 a bratanki to kobiece czołgi z cyckonoszem miast lufy. KotBert 22:07:04 ewentualnie napędzane owymi Odpowiedz Link
szprota MAŁA PIGI KOCHA DZIECI PO STERYLCE Z MIESZKANIA. 23.04.07, 22:28 też kocham dzieci po sterylce. a jeszcze bardziej przed... Odpowiedz Link
szprota PIESEK JEST Z RODOWODEM. 23.04.07, 22:29 "a więc z udokumentowanym (dobrym) pochodzeniem a więc nie kupuje się kota w worku :-)" ja osobiście wolałabym kota w worku niż pieska z rodowodem ;] Odpowiedz Link
szprota OCZYWIŚCIE 23.04.07, 22:57 wlazłam w kategorię "zwierzęta", żeby mieć pewność, że nic nie kupię (a i tak musiałam omijać aukcje charytatywne) Odpowiedz Link
szprota NA RATUNEK WIELOTRYBOM 10.06.07, 13:46 Nowa atrakcja Łodzi to połączenie pubu z rowerem, w którym pedałów jest dziesięciokrotnie więcej niż zwykle. Nazywa się Timemachine, czyli wehikuł czasu. wielotryb wygląda tak. Odpowiedz Link
huann JEST TO PIERWSZY W HISTORII PRZYPADEK 10.06.07, 21:10 gdy można jadąc pedałować przy piwie z tego wynika i jednocześnie pan władza się nie czepia, a mięsień piwny jest spalany na bieżąco. oczywiście, jeśli się pije piwo. chyba, że już wcześniej coś takiego było, to wtedy się w ogóle nie liczy i w ogóle. Odpowiedz Link
szprota ALE JEST TO ZBOCZONE 10.06.07, 22:53 cały czas mnie fascynuje, jak pedałujac w przód jadą w bok. Odpowiedz Link
huann MORZE 21.06.07, 23:02 a href="http://model.ocean.univ.gda.pl/php/frame.php?area=Baltyk">Itak!</a> Odpowiedz Link