Gość: paulinacz1@op.pl IP: *.pete.cable.ntl.com 30.09.08, 21:01 Synek ma 3,5 roku i nie mowi i nie sklada logicznych zdan.Czy ktos ma/mial podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :( Re: nie sklada zdan IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.08, 15:18 tak, ja mam :( Mój synek ma trzy lata. Powtarza tylko po jednym słowie jak go się prosi i to tak po swojemu :( nie przyjeli go do przedszkola :( i wychodi na to, że musze z nim zostać jeszcze rok w domu :( nie mam blisko rodziny, wiec nie mam wyboru, a cięzko tak samej 4 lata w domu wysiedzieć, szczególnie jak nie widać rezultatów, a dziecko rozwija się wolno mimo cięzkiej pracy jaką w niego wkładam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: nie sklada zdan IP: *.pete.cable.ntl.com 01.10.08, 19:10 Czy ktos zna jakies cwiczenia ktore moge z synkiem robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: nie sklada zdan IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.08, 21:10 sama nie zdziałasz dużo. Idź jak najszybciej do logopedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: nie sklada zdan IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.08, 21:11 A czy on rozumie co do niego mówisz? wykonuje polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinacz1@op.pl Re: nie sklada zdan IP: *.pete.cable.ntl.com 02.10.08, 23:40 Tak wykonuje ,a nie moge isc do polskiego logopedy bo mieszkam w Angli,wiec prosze jakies wskazowki jak pomoc mu sie odblokowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: nie sklada zdan IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.10.08, 14:08 ćwiczenia: -dmuchanie np. robienie baniek mydlanych, -dotykanie językiem ścin policzków, podniebienia, liczenie ząbków językiem. Najlepiej rób z nim to przed lustrem, pokazuj sama i proś by powatarzał -ucz go łatwych słów dwusylabowych np, woda, poproś o powtórzenie wo a potem da, jak zacznie wychodzić poproś o całe słowo. Jesli synek nie bedzie mógł tego wypowiedzieć dokładnie a tylko po swojemu to i tak chwal, ze próbuje i tak z innymi słowanmi -posmaruj mu buzie nutellą i niech oblizuje na górze i na dole myślę, że możesz w necie poszukać. np. wpisz w google "ćwiczenia logopedyczne" ja z moim ćwicze i widać rezultaty, choć praca ciężka, a czasem nie chce mimo prób. trzebba mieć dużo cierpliwości. Ja nie raz się zezłościłam to mały tym bardziej nie chciał ćwiczyć. Albo się zbuntował i jak już powtarzał coś to szeptem. Powodzenia Ci życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulinacz1@op.pl Re: nie sklada zdan IP: *.pete.cable.ntl.com 07.10.08, 13:31 Dziekuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś