Dodaj do ulubionych

Internet Neti

IP: 77.79.206.* 11.01.10, 11:29
Witam

Na początku mojego postu dodam tylko, że współpracy Neti i TP ktoś powinien się przyjrzeć. A sprawa wygląda następująco:

29 grudnia zeszłego roku miałem mieć dostęp do usługi internetowej LLU na łączach TP. Dodam co ważne będzie w dalszej części mojego posta, że w pewnej chwili ze względu na wprowadzenie mnie w błąd przez konsultanta Neti (o braku możliwości technicznych) równolegle szło zlecenie instalacji neostrady pod tym samym adresem.

Ale od początku. 15 listopada złożyłem zlecenie na instalację internetu LLU z Neti. 6 grudnia otrzymałem od konsultanta odpowiedź o braku możliwości technicznych oraz anulowaniu umowy. W związku z powyższym złożyłem zlecenie instalacji neostrady w TP. 15 grudnia szczęśliwy że będę miał internet otrzymałem powiadomienie z Neti że jednak będę miał go od nich. W związku z tym że przy podpisywaniu umowy zgodziłem się na reprezentowanie mnie przez firmę Netia oraz rozwiązanie wszelkich umów z TP, nie zrażony skontaktowałem się telefonicznie z Netią otrzymując potwierdzenie - Tak jest możliwość instalacji i będzie Pan miał internet.

I tu zaczyna się robić wesoło :)

23 grudnia zjawia się kurier z umową TP - odsyłam go
24 grudnia o godzinie 15 zjawiają się technicy TP do podłączenia gniazdka (WAŻNE - posiadają dokładny numer skrzynki przyłączeniowej TP dla mojego adresu zamieszkania wraz z numerem pary w skrzynce). Poinformowałem ich, że zrezygnowałem z neo wiec Panowie z grzeczności wigilijnej podłączyli mi gniazdko w skrzynce stwierdzając że i tak to trzeba będzie zrobić.

29 grudnia kurier przywozi mi sprzęt z netii - w gniazdku cisza

30 grudnia kontaktuję się z działem technicznym Netii informując o braku aktywnego przyłącza. Ponaglają techników.
6 grudnia pojawia się sygnał adsl jednak brak możliwości aktywacji usługi. Kontakt z infolinią - Pomyłka TP czy problem z łączem NETI ?
Po kolejnym kontakcie konsultant Neti mimo otwartego zlecenia na budowe przyłącza zgłasza awarie na linii.
8 grudnia otrzymuję potwierdzenie ze usunięto awarię - błąd krosowania w szafie. Tego samego dnia zgłasza się do mnie technik z Neti aby wykonać przyłącze :). Jednak stwierdza że nie może mnie podłączyć bo otrzymał złe dane skrzynki z TP dla mojego adresu zamieszkania (jakoś podali numer skrzynki z klatki obok)

Z mojego punktu widzenia wygląda to tak:

Netia nie ma pojęcia co się u nich dzieje, naprawia coś czego nie ma, TP wie gdzie gdzie są skrzynki jak podłączają neostradę a już nie wie jak oddaje łącze Neti.

Obserwuj wątek
    • Gość: ja34 Re: Internet Neti IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.10, 08:58
      Widzę że nie tylko ja mam ten problem z niekompetencją pracowników
      Netii . Mam nadzieję żę ktoś wreszcie zrobi z tą chołotą pożądek .
      Przez nich TP nałożyło mi karę za zerwanie umowy bagatela ok 6500 zł
      ale wcześniej rozwiązali ze mną umowę itp itd .... czekam na wynik
      postępowania mediacyjnego przy UKE i mam nadzieję że nie będę musiał
      biegać po sądach a tą pie.... Netię to powinni porządnie prześwietlić
    • Gość: zdegustowany Re: Internet Neti IP: 109.243.23.* 12.03.10, 17:47
      Witam

Ja mam podobny problem. Podpisałem umowę z Netią na internet i telefon
      28.12.2009. Mieli dostarczyć usługę w ciągu 40 dni. Dziś jest 12.03.2010 a ja
      nadal gniazdko telefoniczne mam głuche. Wydzwaniałem na infolinię Netii i TP,
      wysyłałem maile i nadal nic. W Netii przełączali mnie od konsultanta do
      konsultanta. Zarówno TP jak i Netia twierdzą, że z ich strony wszystko jest
      podłączone i poprawnie działa. Skoro tak to dlaczego nadal nie ma sygnału w
      gniazdku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka