Dodaj do ulubionych

Pytanie do UKE: Dialog - potwierdzenie obecności

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 12:27
Witam. Mam problem z telefonią Dialog. Wczoraj do mojego domu przyszła akwizytorka z Dialogu. Oferowała tanie rozmowy, internet. Moja mama, z tego powodu, że nie jest właścicielem telefonu (telefon jest na mojego tatę) i nie chciała zmieniać operatora, nie zgodziła się. Jednakże pani wyciągnęła jakiś papier, i prosiła, żeby moja mama podpisała, że pani akwizytor tu była. Moja mama podpisała to, bo myślała, że tej pani jest to potrzebne do rozliczenia z zarobku. Niestety... papier został w domu, mama przeczytała go i to jest taka umowa. Najlepsze jest to, że nie ma w tym peselu mojego taty (który jest właścicielem telefonu), ani mojej mamy. Jest tylko adres zamieszkania i numer telefonu. Co mamy zrobić?! Proszę o szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Pytanie do UKE: Dialog - potwierdzenie obecno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 16:07
      Poiem tylko tyle. że w ostatnim czasie pojawiła się wzmożona aktywność akwizytorów Dialogu. Co do umowy, to należy ją dokładnie przeczytać i wyciagnąć z niej informacje czego ona dotyczy. Na pocieszenie dodam, że zgodnie z prawem, umowa zawarta poza lokalem przedsiębiorcy telekomunikacyjnego może być rozwiązana maksymalnie do 10 dni roboczych bez żadnych konsekwencji finansowych wynikających z umowy lojalnościowej. W tym celu należy wysłać listem poleconym na adres korespondencyjny Dialogu oświadczenie o odstąpieniu od umowy zawartej poza lokalem. Wzór takiego oświadczenie można znaleźć w internecie.
      • Gość: case Re: Pytanie do UKE: Dialog - potwierdzenie obecno IP: *.centertel.pl 09.02.11, 23:54
        Lepiej szybko działaj z odkręceniem sprawy. To, że na umowie nie było danych właściciela nie jest dla akwizytora problemem. Może zadzwonić do tp, podać się za właściciela (jeśli widział fakturę to ma już całkiem sporo danych do weryfikacji) i uzupełnić potrzebne dane. Kiedyś przewijał się temat o połączeniach do tp z sieci netii z ciągle tego samego numeru (strefa 22) i podszywaniu się za klientów z całego kraju z pytaniem o dane abonenckie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka