Dodaj do ulubionych

Kara umowna Plus-Windykacja

22.11.11, 09:21
Witam mam pytanie Miałam 2 telefony wzięte w Mix plusie,dla kogoś ktoś nie wywiązał się z umowy niestety wiem moja głupota ale nie o tym.Przyszły mi dwa pisma że mam zapłacić karę umowną za jeden jak i drugi numer,było to 2.02.2010 r. jeden numer, a drugi chyba pół roku później.Proszę mi napisać jakie konsekwencje będę ponosić bo do tej pory nie zapłaciłam tych kar bo po prostu mnie nie stać na to.Mieszkam gdzie indziej niż mam adres zameldowania więc nie jestem w stanie sprawdzić czy poprzychodziły do mnie jakieś pisma czy nie.Prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: Kara umowna Plus-Windykacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 14:51
      Od niezapłaconych not obciążeniowych narosną odsetki. Dodatkowo sprawa trafi do windykacji, a następnie przed sąd. Plus GSM prędzej czy później wyegzekwuje te pieniądze.
      • Gość: Robin Re: Kara umowna Plus-Windykacja IP: 62.244.157.* 17.01.14, 23:39
        A właśnie że NIE
        samcik.blox.pl/2013/12/Sensacyjny-wyrok-Plus-przegral-z-klientem.html
        • chris1970 Re: Kara umowna Plus-Windykacja 20.01.14, 10:03
          Przykład nieadekwatny do sytuacji ww. opisanej.
    • chris1970 Re: Kara umowna Plus-Windykacja 20.01.14, 10:01
      Najprawdopodobniej będzie tak, że dług Plus sprzeda firmie windykacyjnej.
      Ta będzie Cię nękać telefonicznie i pisemnie. Jeżeli w ciągu dwóch lat nie zapłacisz tych faktur, to będzie można potraktować, że to są roszczenia przedawnione.
      Firma windykacyjna może wystąpić do e-sądu. Jeżeli dostaniesz postanowienie sądu, to możesz wtedy podnieść zarzut przedawnienia, ale tylko jeżeli te niezapłacone faktury są starsze niż 2 lata. Postanowienie sądu powoduje, że dług jest wymagalny przez 10 lat.
      Firmy windykacyjne liczą sobie i to sporo.
      Na pewno już żadnej usługi w Plusie nie kupisz jako dłużnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka