Dodaj do ulubionych

pytanie do UKE

19.12.11, 10:44
Czuję się oszukana przez T-mobile,w pażdzierniku przedłużyłam umowę na 2 firmowe telefony,niestety zrobiłam to telefonicznie(nigdy więcej).Konsultantka przedstawiła mi naprawdę korzystną umowę,nadmieniając,że gdyby były doliczane raty to absolutnie mnie nie dotyczą.Zaraz na drugi dzien przyjechał kurier,przywiózł telefony i umowę,której niestety nie przeczytałam.przyszła faktura,na przelewie były doliczone raty,więc zadzwoniłam do tej samej konsultantki,na co ona powiedziała,że to pomyłka i mam zapłacić samą fakturę bez rat,no to w porządku zapłaciłam,następnie przyszło wezwanie do zapłaty zaległych rat i tu zaczęłam się już denerwować,napisałam reklamacje z prośbą o odsłuchanie moich rozmów z konsultantką,a ostatnia odpowiedz z T-mobile osłabiła mnie zupełnie,bo do nich zupełnie nie dociera,i nie wiem kto mnie oszukuje?Ostatnia rozmowa z konsultantką miała miejsce 9.12.2011 i ona twierdzi nadal,ze mnie te raty nie dotyczą.Jestem ich abonentem od kilkunastu lat,nigdy nie miałam problemów mam 4 firmowe telefony i 1 prywatny,i nie wiem jak teraz wyplątać się z tej sytuacji,Nawet nie wiem za co te raty,bo jedna z konsultantek z działu reklamacji twierdzi,że za telefon,inna znów że za zmniejszony abonament.Miałam płacić mniej a wychodzi dużo więcej....Nie mam już siły czuję się oszukana!!!!
Obserwuj wątek
    • ekspert.uke Re: pytanie do UKE 23.12.11, 12:32
      w odpowiedzi na post wyjaśniam,
      w opisanej przez Panią sprawie proszę jak najszybciej przesłać skargę do Urzędu Komunikacji Elektronicznej na adres: ul. Kasprzaka 18/20, 01-211 Warszawa, e-mail: uke@uke.gov.pl lub za pośrednictwem formularza skarg zamieszczonego na stronie internetowej Urzędu link: www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=279&news_id=1834&layout=4&page=text.

Na podstawie przesłanej przez Panią skargi, Urząd podjemie stosowne działania celem wyjaśnienia sprawy.
    • Gość: aneri Re: pytanie do UKE IP: *.182.221.206.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.12, 16:10
      I jak skończyła się Pani sprawa, bo jestem w identycznej sytuacji. Ale także mój znajomy został w ten sam sposób oszukany...
      • 57irefra Re: pytanie do UKE 17.01.12, 19:26
        Witam
        Właściwie nic się nie skończyło,choć T-mobile uważa,że oczywiście ma rację i nic do nich nie dociera.Wysłałam pismo do eksperta UKE,jeszcze nie dostałam żadnej odpowiedzi,a kolejnej
        reklamacji T-mobile oczywiście nie uznał,mało tego oni nie widzą potrzeby odsłuchania mojej
        rozmowy z konsultantką z 9.12.2012,a wtedy dziewczyna wyraznie była kolejny już raz zdziwiona,że sprawa ciągnie się nadal i sama nie rozumie dlaczego naliczono mi te nieszczęsne raty.W każdym razie z takim oszustwem jeszcze się nie spotkałam i była to moja ostatnia umowa z tą firmą.Może załóżmy forum oszukanych przez T-mobile ??? Pozdrawiam Irefa
        • laura988 Re: pytanie do UKE 20.01.12, 16:21
          jak to możliwe, że konsekwentnie odmawiają odsłuchiwania rozmów??? to już kolejna taka informacja na tym forum. rozumiem, że nagranie rozmowy ma slużyć tylko i wyłącznie operatorowi jako dowód zawarcia umowy, natomiast jeśli chodzi o interes klienta to fora ze dwora...
          czy istnieje jakiś przepis pozwalający operatorom konsekwentnie odmawiać klientom odsłuchiwania tych nagrań?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka